نظم اشیا

آخرین ویرایش: 2 سال قبل
نظم اشیا (nbookcity.com)

دانلود کتاب نظم اشیا

میشل فوکو در کتاب نظم اشیا، با دانشی همه جانبه و گسترده، از میان هنجارهای موجود عبور کرده و به سراغ قرن هفدهم می رود تا نشان دهد که:

چگونه نظام های کلاسیک دانشی-که همه چیز در طبیعت را به زنجیره ی بزرگ موجودات، جایگاه ستارگان در آسمان و ویژگی های صورت انسان ربط می دادند-منجر به خلق علومی مدرن چون زیست شناسی، زبان شناسی و اقتصاد سیاسی شدند. نتیجه ی این تلاش های فوکو، نوعی باستان شناسی علوم است که پرده از الگوهای کهن معنایی برمی دارد و قراردادی و بی ثبات بودن شوکه کننده ی حقایق دریافتی توسط انسان را برملا می سازد.

میشل فوکو در اثری که او را به مهم ترین اندیشمند فرانسوی از زمان سارتر تبدیل کرد، مدارک و شواهد خیره کننده ای ارائه می دهد در این باره که انسان-به مثابه یک از موضوعات مورد بحث دانش علمی-در بهترین حالت، اختراعی جدید و نتیجه ی جهشی بنیادین در فرهنگ ما است.

درباره نویسنده کتاب

پل میشل فوکو، زاده ی ۱۵ اکتبر ۱۹۲۶ و درگذشته ی ۲۴ ژوئن ۱۹۸۴، فیلسوف، تاریخ دان و متفکر معاصر فرانسوی و واضع اصطلاح «انسان گرایی ضد اومانیستی» است.وی، فرزند «آن مالاپار» و جراح متمول «پل فوکو» بود که در ۱۵ اکتبر ۱۹۲۶ در ناحیه سنت موار پواتیه فرانسه به دنیا آمد. بعدها اسم خود را به میشل فوکو تغییر داد. او صاحب کرسی «تاریخ نظام های فکری» در کالج دو فرانس بود و در دانشگاه ایالتی نیویورک در بوفالو و دانشگاه کالیفرنیا، برکلی تدریس کرد.به خاطر نظریات عمیق و دیدگاه انقلابی درباره ی جامعه، سیاست و تار…

این کتاب اثری است من‌باب دیرینه‌شناسی علوم انسانی. فصل نخست کتاب نظم اشیا، به بررسی زنان عالی‌تبار و فرهیخته تاریخ پرداخته است. فصول بعدی به ترتیب به نقش ادبیات منثور در شکل‌گیری طبیعه انسان مدرن، مقش سخن گفتن در روابط انسانی، محدودیت های بازنمایی، هستی انسان و موارد مهم دیگری پرداخته است. این کتاب بصورت رایگان برای دانلود و مطالعه علاقمندان در سایت شهرکتاب قرار گرفته است.

تعداد بازدید: 2,273 بار

Michel Foucault میشل فوکو

عنوان کتاب: نظم اشیا

نویسنده: میشل فوکو

مترجم: یحیی امامی

تعداد صفحات کتاب: 660 صفحه

زبان کتاب: فارسی

حجم فایل: 9.7 مگابایت

نوع فایل: PDF

منبع: شهرکتاب

مرجع کامل کتابهای الکترونیک

نوشته‌های مشابه

روز 2دسامبر 1970، در آمفی تئاتر بزرگ کلژ دو فرانس، صدها نفر جمع شده بودند تا به سخنان مردی گوش دهند که در 44سالگی به جانشینی یکی از برجسته ترین و تأثیرگذارترین استادان فلسفه در فرانسه، یعنی ژان هیپولیت، برگزیده شده بود.
بروزرسانی: 2 سال قبل
تعداد بازدید: 1507

یک پاسخ

  1. فوکو در نهایت می‌گوید که قصد اصلی او، بررسی قدرت نبوده و می‌خواسته مسئلهٔ سوژه را بررسی کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *