رنج های ورتر جوان

آخرین ویرایش: 3 سال قبل
رنج های ورتر جوان (nbookcity.com)

دانلود کتاب رنج های ورتر جوان

درون‌مایه رنج های ورتر جوان عشق، تنهایی انسان و بازگشت به طبیعت بکر است. آن هم انسانی جوان، دانا و شورشگر که با روح زمانه خود هم‌خوانی ندارد و دنیایی فراتر از انسان‌های عادی را می‌جوید. گوته این اثر را زمانی نوشت که فضای فرهنگ اروپایی فضایی بود که انقلاب فرانسه با خود آورده بود. دورانی که روسو مُهر روح حساس و شورشگر خود را بر آن زده بود، دوران دل‌زدگی از تمدن، رهایی احساس و شوق جان‌سوز به بازگشت به هرآن‌چه طبیعی و بنیادی است.

این رمان که در قالب مجموعه‌ای از نامه‌های ورتر به دوستش ویلهلم و درباره عشق او به دختری به اسم لوته و دریافت‌های او از زندگی نوشته شده است؛ آنچنان دل جوانان دوران خود را برد که همه می‌خواستند همچون ورتر و لوته عاشق شوند و دل ببازند. البته ناگفته نماند که گوته این داستان را بر اساس دلباختگی خودش به دختری به اسم لوته بوف نوشت و بخش بزرگی از این داستان با واقعیت منطبق است. اگر به دنبال نگاهی جدید به عشق و تنهایی هستید، خواندن کتاب رنج های ورتر جوان را به شما پیشنهاد می‌کنیم. این کتاب به دلیل تاثیری که بر رمانتیسیم در ادبیات داشته، اهمیت بالایی دارد. برای همین اغلب دوست‌داران ادبیات خواندن این کتاب را واجب می‌دانند.

چکیده کتاب

رنج های ورتر جوان در تاریخ ادبیات آلمانی، نخستین داستان تراژیک از نوع مدرن است. داستانی عاشقانه که در آن جدال نیکی و بدی مرگ غمبار قهرمان آرمانی آن را رقم می زند. نگاه وحدت وجودی در این اثر، نیک و بد را به جای رودررویی با هم، به درون روابط پیچیده ی ذهن فرد و اجتماع می برد. این تراژدی، که از عملکرد گناه و عامل شر خالی است، اثری پیشگام در مبارزه با کهنه اندیشی قرون وسطایی و به سهم خود راهگشای فکری انقلاب بزرگ فرانسه شمرده می شود.

این رمان ماندگار و ارزشمند، داستان مردی جوان، ناراضی و پراحساس به نام ورتر را روایت می کند که عاشق و شیفته ی شارلوت، همسر یکی از دوستانش شده است؛ دوستی که گاهی اوقات مورد تحسین و گاهی دیگر، مورد نفرت ورتر قرار می گیرد. این داستان که کاوشی ژرف در ذهن هنرمندی جوان است، به سوالات همیشگی و کهن ذهن انسان می پردازد: معنای عشق، مرگ و سعادت چیست؟ کتاب رنج های ورتر جوان که رگه های خودزندگی نامه ای فراوانی دارد، بعدها تأثیر بسزایی بر جنبش «رمانتیسیسم» گذاشت. گوته دو سال قبل از انتشار این اثر، دوران پر فراز و نشیبی را گذراند و درست مثل شخصیت اصلی داستانش، عاشق زنی به نام شارلوت باف شد که در آن موقع، به نامزدی یکی از دوستان گوته درآمده بود.

بخشی از متن کتاب

شاید نیم‌ساعتی در افکار تلخ و شیرین وداع و بازگشت سیر کرده بودم که صدای پای او را بر سر ایوان شنیدم. به طرفشان دویدم و با هراسی در دل دست لوته را گرفتم و بوسه‌ای بر آن زدم. هنوز درست سر ایوان نیامده بودیم که ماه از پشت درخت‌های تپه بالا آمد. کمی از اینجا و آن‌جا گفتیم و بی‌آنکه متوجه شویم در پای اتاقک تاریک بودیم. لوته داخل رفت و نشست، آلبرت در کنار او، و من هم. ولی بی‌قراری من دوباره بر سر پا بلندم کرد. کمی مقابل او ایستادم، بالا و پایین رفتم و یک بار دیگر نشستتم. ترس دلگیری داشتم. لوته شروع کرد از دلنشینی نور ماه گفتن، چرا که از پرتو آن پهنه‌ی ایوان روشنی گرفته و چشم‌اندازی شگفت آفریده بود، خاصه آنکه جز این پهنه، همه چیز در حلقه‌ی درختان اطراف در تاریکی غلیظ پنهان بود… 

نقد کتاب رنج های ورتر جوان

رنج‌های ورتر جوان  نام رمانی است نوشتهٔ یوهان ولفگانگ گوته که آن را در سال ۱۷۷۴ و در سن ۲۵ سالگی منتشر کرد. این کتاب در اوایل انتشار به دلیل توجیه مسئله خودکشی مخالفت گسترده روحانیون را در پی داشت و در نتیجه فروش آن ممنوع اعلام شد اما هیاهوی ناشی از این ممنوعیت به فروش بیشتر اثر کمک کرد و طولی نکشید که به چندین زبان گوناگون ترجمه شد. این کتاب شهرت فراوانی برای گوته به همراه داشت و آوازه او را به سراسر اروپا رساند. ناپلئون در دیداری خصوصی خود به گوته اقرار کرد که ورتر را شش یا هفت مرتبه مطالعه کرده است. این اثر چندین بار به فارسی ترجمه شده است.

شاید به این کتاب ها نیز علاقمند باشید:

تعداد بازدید: 3,713 بار

Johann%20Wolfgang%20von%20Goethe%20 %DB%8C%D9%88%D9%87%D8%A7%D9%86%20%D9%88%D9%84%D9%81%DA%AF%D8%A7%D9%86%DA%AF%20%D9%81%D9%88%D9%86%20%DA%AF%D9%88%D8%AA%D9%87 2

عنوان کتاب: رنج های ورتر جوان

از شناخته شده ترین و تحسین شده ترین آثار گوته و ادبیات آلمان

نویسنده: یوهان ولفگانگ فون گوته

مترجم: فریده مهدوی دامغانی

تعداد صفحات کتاب: 260 صفحه

زبان کتاب: فارسی

حجم فایل: 3.1 مگابایت

نوع فایل: PDF (RAR)

منبع: شهرکتاب

نوشته‌های مشابه

دیوان غربی شرقی که از دو بخش منظوم و منثور تشکیل شده است، بازتابی از هم هستند و گاه نیز با هم در تضادند؛ اما به هر روی هدف این دیوان این است که به زبان‌های مختلف مردم را در قالب گفتمان به هم نزدیک کند و نشان دهد که آدمی باید گوهر طبیعی در ذات خود را به کمال برساند...
بروزرسانی: 2 سال قبل
تعداد بازدید: 1713
افسانه‌ی فاوست یکی از بهترین و پرتکرارترین داستان‌ها در تاریخ ادبیات است. داستان فردی که روحش را در قبال قدرت تقدیم به شیطان می‌کند. داستانی که فاوست تعریف می‌کند بسیار لذت‌بخش و خواندنی است. فاوست...
بروزرسانی: 4 هفته قبل
تعداد بازدید: 6820

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *