شعله طور

آخرین ویرایش: 2 سال قبل
شعله طور (nbookcity.com)

دانلود کتاب شعله طور

عبدالحسین زرین کوب کتاب شعله طور را که در مورد زندگی و اندیشه‌ های حسین‌ بن‌ منصور حلاج ـ عارف معروف، مقتول به سال ۳۰۹ هجری قمری ـ است در قالب نثر ادبی و داستانی روایت کرده است. ضمن آن كه اندیشه‌های عرفانی و اشعار حلاج نیز در این كتاب نقد و ارزیابی گردیده است. دكتر عبدالحسین زرین کوب مجموعه حاضر را براساس اسناد و اقوال موجود درباره حلاج تحریر نموده، افزون برآن از دست نوشته پیشین خود در خصوص احوال حلاج بهره گرفته است.اگر این کتاب را نه به عنوان یک کتاب تاریخی مبتنی بر واقعیت ( به استناد مقدمه ی خود استاد زرین کوب ) ، که به عنوان ارائه ی یک الگوی عرفانی بنگریم ، نه تنها ارزش خواندن دارد ، بلکه بسیار تاثیر گذار هم هست.

بخشی از مقدمه کتاب

«اکنون که در آنها باز می نگرم درستی هیچ یک از این اسناد را نمی توانم خالی از هر شبهه ای تضمین کنم. می پندارم که این اسناد اگر تصویر واقعی از احوال روحی یک قدیس و یک قهرمان مانند حلاج هم نباشد، به هر حال سعی مجدانه یی برای بازسازی عصر اوست … حلاج این روایات، حلاج تاریخ است ـ جز آن كه از دیدگاه یك مورخ تصویر نشده است ـ دیدگاه یك قصه‌پرداز هم با آن آمیخته است. تصویر سایه روشنی از صحنه‌سازی و خیال‌پردازی را شامل است كه شاید از یك تحقیق خشك تاریخی بیشتر و بهتر، حالات و مقالات حلاج را نشان می‌دهد.»

بخشی از طومار حیرت

برای آنها که دوست ندارند حیاتشان در تنگنای خور و خواب و خشم و شهوت بماند، رهایی از قید و بند خودی یک خیزگاه جهش به معراج آفاق ماورا انسانی است. تا تکیه بر خودی است امکان این جهش نیست و لاجرم انسان هرگز به لذت هایی که از ترک لذت حاصل می شود دسترس ندارد.

لذتهایی که از ترک لذت حاصل می شود!

چکیده کتاب

کتاب شعله طور شامل هفت فصل است.در فصل اول داستان زندگی حلاج و آنچه بر او رفته از زبان خود حلاج بیان می شود.فصل دوم نامه های احمد بن فاتک شاگرد حلاج به دوست اوست که طی آنها احمد بن فاتک اوقاتی را که با حلاج گذرانده و آنچه از او دیده و دریافته را برای دوست خود شرح می دهد.در فصل سوم منشی محکمه ای که حلاج در آن محاکمه شده نظرات خود را در باب اتهامات حسین بن منصور حلاج بیان میکند.فصل بعدی شرح وقایعی است که در جلسه محاکمه حسین بن منصور روی داده ودرنهایت به صدور حکم :تازیانه،دار،کشتن و سوختن منتهی شده است. درفصل بعد چگونگی به دار آویختن حلاج و سرانجام او از زبان ابن فاتک بیان میشود.فصل ششم پیرامون گفتگوی ابن فاتک با دوست خود درباره حلاج ،پس از به دار آویختن اوست و در فصل آخر نیز به روایات تاریخی که درباره شخصیت حلاج در منابع و کتب قدیم موجود است اشاره شده است: ظاهرا ولادتش در 244هجری بوده زادگاه او طور ،قریه یی از توابع بیضا در سرزمین فارس بود.پدرش منصور پشه حلاجی داشت و حسین را از کودکی به نام و پیشه پدر منسوب می داشتند.در سنین جوانی در قرآن و حدیث تبحر یافته بود ،از مباحثات اهل کلام آگاه بود و در شعر و لغت تازی مایه قابل ملاحظه ای بدست آورده بود.

در تستر (شوشتر)به سهل تستری که در تصوف آوازه ای داشت پیوست چندی بعد از او جدا شد و به بصره رفت و به ابوعمر مکی پیوست و از دست او خرقه تصوف پوشید.بدون اجازه پیر خود ابوعمر،با ام حسین دختر ابو یعقوب اقطع که یکی از متصوفه عصر بود ازدواج کرد ،این امر موجب بی مهری ابوعمر به او و در نهایت به جدایی پیر و مرید از هم منتهی شد.حلاج پس از آن نوعی تصوف فردی را آغاز کرد ،پس از تحمل ریاضتها و چله نشینی ها بود که در کوچه و بازار میگشت و چون شعله طور،بانگ انا الحق سر می داد.پس از آن از جانب حکومت و دسته هایی از مخالفان خود مورد آزار و شکنجه بسیار قرار گرفت او را به تهمت قرمطی بودن دستگیر کردند و پس از چند سال به دارش آویختند.

تعداد بازدید: 2,641 بار

Abdolhossein%20Zarrinkoob%20 %D8%B9%D8%A8%D8%AF%D8%A7%D9%84%D8%AD%D8%B3%DB%8C%D9%86%20%D8%B2%D8%B1%DB%8C%D9%86%E2%80%8C%DA%A9%D9%88%D8%A8 5

عنوان کتاب: شعله طور

درباره زندگی و اندیشه حلاج

نویسنده: دکتر عبدالحسین زرین کوب

تعداد صفحات کتاب: 312 صفحه

زبان کتاب: فارسی

حجم فایل: 5.95 مگابایت

نوع فایل: PDF

منبع: شهرکتاب

نوشته‌های مشابه

بامدادان در این کتاب با اتکا به منابع تاریخی و با استفاده از روشی تحلیلی، به بررسی روایت های مختلف از پیدایش اسلام می‌پردازد. او در این کتاب به این نتیجه می رسد که روایت های سنتی از پیدایش اسلام...
بروزرسانی: 3 روز قبل
تعداد بازدید: 83
کتاب چراغها را من خاموش میکنم که بیش از هشتاد و هشت بار تجدید چاپ شده است، اثر نویسنده‌ای به‌نام زويا پيرزاد است. این رمان درمورد زندگی چند خانواده‌ی ارمنی ساکن آبادان در دهه‌ی ۴۰ است...
بروزرسانی: 15 ساعت قبل
تعداد بازدید: 9510

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *