هنر سیر و سفر

آخرین ویرایش: 2 سال قبل
هنر سیر و سفر (nbookcity.com)

دانلود کتاب هنر سیر و سفر

کتاب هنر سیر و سفر، اثری فوق العاده هوشمندانه و بسیار بدیع است. بدون این کتاب، خانه تان را ترک نکنید!

آلن دوباتن جزو نویسندگانی است که فلسفه را در خدمت زندگی می خواهد و معتقد است که می توان با استفاده از اندیشه های فیلسوفان، زندگی بهتری را تجربه کرد. هر کتابچه ی راهنمایی می تواند به ما بگوید که به «کجا» سفر کنیم، اما فقط دوباتن است که به ما خواهد گفت «چرا» و «چگونه» این کار را انجام دهیم. دوباتن با همان هوشمندی و جذابیتی که از او در کتاب پروست چگونه می تواند زندگی شما را دگرگون کند دیده ایم، در این کتاب به لذت های انتظار، جذابیت چیزها و مکان های ناآشنا و ارزش توجه کردن به همه چیز (از منظره ای از دریا گرفته تا کوه هایی بلند) می پردازد.

دوباتن با پرداخت به هم سفرانی شناخته شده همچون وردزورث و ون گوگ، نکاتی بسیار هیجان انگیز و البته آموزنده را درباره ی سفر کردن برای مخاطبین پرشمار خود تدارک دیده است.

خلاصه کتاب

سالانه میلیون‌ها نفر به سفرهای دور و نزدیک می‌روند، از مناظر طبیعی، اماکن تاریخی، موزه‌ها، پاساژها و… لذت می برند، ولی پاسخی برای این سؤالات پیدا نمی کنند: چرا در سفر از بعضی چیز‌ها لذت می بریم؟ چرا پیش از سفر سرشار از حس خوب هستیم، اما وقتی سفرمان آغاز می‌شود، ناامید می‌شویم؟ چرا حتی پدیده‌های به‌ ظاهر پیش‌پاافتاده در سفر جذاب می شوند؟ هنر در این میان چه نقشی دارد و چگونه می تواند سفر را غنی‌تر کند؟ نویسنده در کتاب هنر سیر و سفر برخلاف مؤسسات گردشگری که افراد را به اماکن خاص می فرستند، چگونه سفر کردن را به آن‌ها می آموزد.

دوباتن برای پاسخ دادن به این سؤالات از آثار مکتوب نویسندگان بزرگ بهره می‌گیرد. به یاری شارل بودلر و ادوارد هاپر زیبایی شاعرانه‌ی انزوا در فضاهای مدرن روزمره را بیان می‌کند. از علاقه‌ی گوستاو فلوبر به مصر و تنفرش از فرانسه می‌گوید. با استفاده از بازخوانی قصه‌های او علل زیبایی مناظر را تشریح می‌کند. برای بیان اهمیت آگاهی و درک مالکیت زیبایی از طراحی‌ها و واژه ـ نقاشی‌های جان راسکین بهره می برد. و سرانجام با استفاده از اثری از دومستر با نام سفر به دور اتاقم، بر اهمیت ذهن مسافر و نوع بینش‌ او تأکید می کند.

هنر سیر و سفر دوباتن مجموعه‌ای از نه جستار یا مقاله‌ی فلسفی است. این کتاب در دسته‌ی کتاب‌های غیرداستانی قرار می‌گیرد و ژانری ترکیبی از جمله فلسفه، هنر، سفرنامه و خودزندگی‌نامه دارد. آلن دوباتن در این کتاب، بی اعتنایی به ماهیت سفر در دوران مدرن را که با تمرکز به مقصد به‌ جای چگونگی رسیدن به مقصد را نقد می‌کند. از نظر دوباتن سفر، مظهر و نمادی از جست‌وجوی آدمی برای رسیدن به شادی و حقیقت است. در هر کدام از این نه بخش، دوباتن این مضمون را با همراهی یکی از نویسندگان، هنرمندان و فیلسوفان غربی بسط می دهد.

در این نه بخش، نویسنده از دلشوره‌ی شروع سفر، نحوه‌ی چینش وسایل و از مکان‌های بین‌راهی، غذاخوری‌ها و اقامت‌گاه‌ها سخن می‌گوید. از علاقه‌ی آدمی به کشف سرزمین‌های دور حرف می‌زند و سفرهای توریستی کلیشه‌ای را نقد می‌کند. دوباتن تاثیر بناهای تاریخی، معماری و مناظر طبیعی بر مسافر را شرح می‌دهد و رد این آثار را بر هویت و شخصیت مسافر دنبال می‌کند. در این نه جستار، نویسنده از نظرات، طرح‌ها و نقاشی‌های بسیاری کمک می‌گیرد که بر اثربخشی متن افزوده‌اند.

بخشی از متن کتاب

عواطف ناشی از دیدن مکان‌هایی که برای تعریف‌شان واژگانی واحد وجود داشته باشد، اندک است: ما برای تشریح کمرنگ شدن نور در غروبی پاییزی یا در برخورد با برکه آرامی در فضایی باز، باید کلی کلمات عجیب و غریب به هم ببافیم. لیکن در اوایل قرن هیجدهم واژه‌ای اهمیت یافت که می‌شد به وسیله‌ی آن در برابر کوه‌های سر به فلک کشیده، یخبندان‌های عظیم، آسمان شب و صحراهای بایر،  واکنش خاصی را بیان کرد. به احتمال قوی اگر در حضور این مناظر احساسی متعالی تجربه می‌کردیم، می‌توانستیم آن را با این واژه بیان کنیم و بدانیم که بعدها هم درک می‌شویم.

اصل واژه برمی‌گردد به رساله‌ای با عنوان «در باب متعالی بودن» منسوب به نویسنده‌ی یونانی لانگینوس در 200 سال بعد از میلاد، هرچند تا سال 1712 انجامید تا ترجمه مجدد این رساله به انگلیسی علاقه جدی منتقدان را به آن جلب کند. با وجود این‌که نویسندگان در تحلیل دقیق‌شان از واژه اختلاف نظر داشتند، برداشت کلی‌شان شگفت‌انگیزتر بود. آن‌ها مجموعه‌ای از مناظر تاکنون به هم نامرتبط را در مجموعه‌ای گرد آوردند، که وجوه اشتراک‌شان حجم ، تهی بودن یا مخاطره‌آمیز بودن‌شان بود، و بحث کردند که این قبیل مکان‌ها احساسی قابل تشخیص برمی‌انگیزند که در آن واحد هم لذت‌بخش و هم اخلاقا خوب است.

ارزش این مناظر دیگر تنها با وجوه زیبایی‌شناختی آن‌ها (هماهنگی رنگ‌ها و تناسب خطوط)، و یا برحسب کاربرد اقتصادی‌شان ارزیابی نمی‌شد، بلکه بر حسب قدرت‌شان در برانگیختن تعالی ذهنی بود. جوزف اَدیسون، در مقاله «در باب لذات تخیل» از سکونی روح‌افزا و شگفتی نوشت که در برابر تصور دیدن فضاهای باز روستایی، صحرایی گسترده و دست نخورده، سلسله کوه‌ها، صخره‌های سر به فلک کشیده، تنگه‌های عمیق و دریاهای بی‌انتها احساس کرده بود. هیلدبِراند جیکوب در مقاله‌ای با عنوان «ذهن چگونه با تعالی متوسع می‌شود»، فهرستی از مکان‌هایی عرضه کرد که می‌توانستند این حس بی‌بدیل را بر بیانگیزند:

اقیانوس‌ها، چه آرام و چه توفانی، غروب آفتاب، تنگه‌های عمیق، غارها و کوه‌های سوییس. سیاحان برای تحقیق به راه افتادند. در سال 1739 توماس گری، شاعر، عازم سفری پیاده به کوه‌های آلپ شد، نخستین اقدام، از بسیاری تلاش‌های خودآگاهانه برای کشف متعالی، و چنین گزارش کرد: در سفر کوتاه‌مان به گراند شارتروز، به یاد ندارم ده قدم رفته باشم بی‌آن‌که بی‌اختیار اظهار شگفتی‌ای از دهانم خارج نشده باشد. هیچ پرتگاه، جریان خروشان رود، یا صخره‌ای وجود ندارد که آبستن حسی از تغزل و باور به عظمت خداوند نباشد.

نقد کتاب هنر سیر و سفر

در کتاب هنر سیر و سفر دو باتن با سبکی شخصی تر، به روانشناسی سفر می پردازد: چطور مکانها را قبل از این که ببینیم تصور می کنیم؟، چطور چیزهای زیبا را به یاد می آوریم، وقتی به صحرایی نگاه می کنیم یا وارد هتلی می شویم یا به روستائی می رسیم چه اتفاقی در ما می افتد؟

چیزی که کتاب به خواننده می آموزد این است که چگونه از سفرهایی که می رویم بیشترین لذت را ببریم و بیشترین زیبایی را درک کنیم و بیشترین درس زندگی را بیاموزیم. دوباتن یک آموزگار است که با کتابهاش به خواننده هایش می آموزد که چطور آگاهانه زندگی کنند.

کتاب های پیشنهادی

تعداد بازدید: 472 بار

Alain%20de%20Botton%20 %D8%A2%D9%84%D9%86%20%D8%AF%D9%88%20%D8%A8%D8%A7%D8%AA%D9%86 14

عنوان کتاب: هنر سیر و سفر

جزو کتاب هایی که زندگی تان را دگرگون خواهند کرد

جزو برترین کتاب ها درباره سفر

از پرفروش ترین کتاب ها در ایران

نویسنده: آلن دوباتن

مترجم: گلی امامی

تعداد صفحات کتاب: 182 صفحه

زبان کتاب: فارسی

حجم فایل: 14.5 مگابایت

نوع فایل: PDF (RAR)

منبع: شهرکتاب

دکمه دانلود قابل مشاهده برای کاربران ویژه

نوشته‌های مشابه

راهنمای کاربردی تسلط بر خود نوشته دُن میگل روییز و دُن خوزه روییز است. نویسندگان این کتاب کوشیده‌اند با استفاده از فرهنگ بومی تکتک، راهکارهایی برای بهبود زندگی روزمره پیشنهاد دهند...
بروزرسانی: 3 سال قبل
تعداد بازدید: 558
کتاب مکاشفه رویدادهای آخرالزمان از رویدادهای آینده پرده برمی دارد، رویدادهایی که به زودی رخ خواهد داد. خدا به مسیح اجازه داد تا این وقایع را در یک رؤیا بر خادم خود «یوحنا» آشکار سازد. آنگاه فرشته ای آمد و معنی آن را برای او بازگو کرد.
بروزرسانی: 10 ماه قبل
تعداد بازدید: 7847

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *