سفر فرنگ

آخرین ویرایش: 2 سال قبل
سفر فرنگ (nbookcity.com)

دانلود کتاب سفر فرنگ

جلال آل احمد از آن نویسنده‌هاست که من خیلی دوستشان دارم. شاید به دلیل علاقه‌ای که به رفتار و گفتار او دارم. در کتاب سفر فرنگ به عمق بیشتری از نگاه جلال پی‌بردم. از استدلال‌ها، عبارات، و چرندیات که درباره هرچیزی می گوید لذت می‌برم :)) از سینما گرفته و خانوم کتاب‌فروش تا جیم و یونسکو!

در حین مطالعه کتاب سفر فرنگ، به اسامی گروه کثیری از نقاشان، فیلم سازان، سیاست مداران ، نویسندگان،… و هنرمندان فرانسوی، انگلیسی، آلمانی، امریکایی، روسی ،… و ایتالیایی، با نام‌های انبوهی از اماکن تاریخی، تفریح گاه‌ها، رستوران‌ها، موزه‌ها، خیابان‌ها،… و کوچه‌ها و پس کوچه‌های فرانسه، به خصوص پاریس، مواجه خواهیم شد که اگر دانش اجتماعی وسیعی نداشته باشیم، و اگر جغرافیای فرانسه و نقشه عمومی پاریس را نشناسیم،… مسلما ارتباط معنوی و فکری چندان مناسبی، با اثر آل احمد، و با خود او، برقرار نخواهیم کرد.

چکیده کتاب

با وجود آثار متعددی که تاکنون به نام جلال آل احمد منتشر شده اند، هنوز نوشته های زیادی از او وجود دارند که به دلایلی فرصت انتشار نیافته اند. «سفر فرنگ»، یکی از همان نوشته های چاپ نشده آل احمد است، که اینک با گذر بیش از بیست و هشت سال از مرگ او، عرضه می گردد. «سفر فرنگ»، شامل یادداشت های روزانه جلال، از سفر او به کشورهای اروپایی است. یادداشت های مزبور، فقط حدود پنج هفته را در برمی گیرند و پیوستگی شان، پس از ترک فرانسه و ورود به سوییس، به طرز غافل گیر کننده ای، گسیخته می شود.

بر مبنای روایت آل احمد، گفتگوهای مقدماتی سفر او، از چند ماه قبل از عزیمتش آغاز می‌شود: «در اوایل سال چهل، پیش نهادش آمد.» در آن زمان ، محمد درخشش، که عضو هیات دولت وقت بوده، برای استفاده از «بورس یونسکو»، آل احمد را در نظر می‌گیرد تا «برای مطالعه در روش‌های مختلف نوشتن کتاب‌های درسی»، «در ممالک اروپا»، عازم سفر شود.  جلال پیش خود حدس می‌زند که درخشش، «به جبران سگ دوی‌های» او در چاپ و نشر مجله «مهرگان» – که صاحب امتیازش درخشش بوده – وی را سزاوار استفاده از چنان بورسی دانسته است. اندکی بعد، به علت آن که تدارکات و مقدمات سفر به درازا می‌انجامد، با روی کار آمدن هیات دولت جدید، درخشش از مقام وزارت بر کنار می‌گردد و به جای او پرویز ناتل خانلری به قدرت می‌رسد: «قرار بود در ظرف دو هفته راه بیفتیم؛ ولی نیفتادیم تا درخشش افتاد و خانلری آمد.» در این جا آل احمد دچار تردید می‌شود و می‌پندارد خانلری، به تقاص نقاری که بینشان حاکم بوده است، بورس او را لغو خواهد کرد؛ اما خانلری، تنها به کاستن روزان سفر جلال، بسنده می‌کند.

بخشی از متن کتاب سفر فرنگ

«این جا در فرنگ، مثل این که مذهب بدل شده است به مؤسسه‌ای که فقط به درد مطالعات تاریخی می‌خورد و هر کلیسایی، نوعی موزه، مرد اروپایی قرن بیستم، گوشش بدهکار به مذهب نیست.» و او درآمد که: «اشتباه می‌کنی! این وضعیت شهرهای بزرگ است. در دهات و شهرستان‌ها، هنوز سلطه‌ی مذهب، سنگینی می‌کند.» و اشاره کرد به «لورد» (نوعی امام زاده داوورد فرانسوی‌ها) و واتیکان و دیگر جاهای زیارتی. بعد درآمدم که: «به هر صورت، روشن فکر اروپایی، دیگر توجیه‌کننده‌ی مذهب نیست. نگاه کنید به خودتان!» که چه غیرمستقیم عمل می‌کنید.

خواندن کتاب سفر فرنگ را به همه طرفداران قلم جلال آل احمد پیشنهاد می کنیم.

شاید به این کتاب ها نیز علاقمند باشید:

تعداد بازدید: 356 بار

Jalal%20Al e Ahmad%20 %D8%AC%D9%84%D8%A7%D9%84%20%D8%A2%D9%84%20%D8%A3%D8%AD%D9%85%D8%AF 5

عنوان کتاب: سفر فرنگ

خاطرات سفر به پاریس

نویسنده: جلال آل احمد

تعداد صفحات کتاب: 208 صفحه

زبان کتاب: فارسی

حجم فایل: 13.8 مگابایت

نوع فایل: PDF (RAR)

منبع: شهرکتاب

دکمه دانلود قابل مشاهده برای کاربران ویژه

نوشته‌های مشابه

دکتر هرمزی جنگی در فروردین ماه 1371 در دل سرزمینی از سرزمین های کویری ایران زمین پا به عرصه وجود نهاد. دوران کودکی و نوجوانیش به منوال کویرنشینان به آسمان آبی و بی پروای نامدار کویر پیوند خورد...
بروزرسانی: 1 هفته قبل
تعداد بازدید: 338
می‌خواهم در آستانت بگریم پیش از گمرکی شدن اشک‌هام، می‌خواهم دوستت بدارم ای بانوی من، تا بر ارابه‌ی زمان، تقویم‌ها را بگردانم، ماه‌ها و روزها را به نامی دیگر بخوانم. ساعات جهان را تنظیم کنم، با کوبه‌ی...
بروزرسانی: 3 هفته قبل
تعداد بازدید: 554

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *