دنیای کوچک دن کامیلو

آخرین ویرایش: 3 سال قبل
دنیای کوچک دن کامیلو (nbookcity.com)

دانلود کتاب دنیای کوچک دن کامیلو

طنز کتاب دنیای کوچک دن کامیلو به‌ قدری قوی‌ است که غالبا خواننده مجذوب وقایع طنز‌آمیز آن می‌شود و زیرلایه‌ی سیاسی اثر چندان به چشم نمی‌آید و این نه عیب، که هنر نویسنده است.

درست به علت همین طنز ناب است که با گذشت سال‌ها از روزهای سلطه‌ی کمونیسم و حالا که «نه از تاک، نشان است و نه از تاک‌نشان»، هنوز داستان‌های «دن کامیلو» جذابیت خودشان را از دست نداده‌اند. البته قدرت طنز جووانینو گوارسکی در سراسر کتاب یکسان نیست و بعضی داستان‌ها – به خصوص در اواسط کتاب – شاخص‌ترند و بعضی دیگر، مثل داستان‌های یک پنجم انتهایی کتاب که با قتل «پیتزی» وارد فضای دراماتیک و بعد پلیسی می‌شوند – کم‌جان‌تر.

خلاصه کتاب

شخصیت های اصلی در دنیای کوچک دن کامیلو، نماد های ساده و زنده دو جریان عمده حاکم بر شرایط جامعه و زمان و مکان خویشند. به عبارتی، اگر هر یک از عناصر اصلی “این دنیای کوچک” یعنی افراد و محیط آن، جا به عناصر نمادین دیگری بدهد – حتی عناصر و نماد های جامعه ای که خواننده، در هر جای جهان در آن قرار دارد – نتیجه امر تقریبا مشابه همین وضع خواهد بود. دن کامیلو، کشیشی است باهوش، رند، ساده، خوش قلب، جوانمرد، خشن، مومن، زورمند، لجوج… روستایی؛ په پونه نیز مردی است زورمند،لجوج، خوشقلب، مهربان، خشن، ساده لوح، جوانمرد، جزم اندیش، کم سواد، با روحیه ای نامستحکم، مایل به حیله گری اما ناتوان از آن، روستایی و … کمونیست.

محیط عمل و میدان تعارض این دو شخصیت، قصبه ای است در کنار رودخانه ای در حاشیه یکی از شهر های ایتالیایی: دن کامیلو کشیش این قصبه است و به په پونه شهردار آن، که در عین حال مکانیک قصبه هم هست. و این دو، به لحاظ اختلاف دو ایدئولوژی و بینشی که بدان پایبندند، دائم با هم گلاویز…

باید به وجود یک شخصیت سوم هم در دنیای کوچک دن کامیلو اشاره کرد. این شخصیت مجسمه عیسی مسیح است که بر فراز محراب کلیسا نصب شده و در جریان وقایع، گاه به دخالت هایی ظریف، ما حاصل را به خیر و عافیت می کشاند و در نتیجه، هر چند ظاهرا در پایان هر ماجرا نوعی تعادل و توازون بین دو عنصر نمادین داستان( کشیش و شهردار مارکسیست ) برقرار می شود، اما حضور و دخالت مجسمه، نیروی کشیش را کمی “مساوی تر” می کند…

بخشی از متن کتاب

تمام  مردم حوالی و حومه در گشایش ورزشگاه حضور یافتند. در راس همه پپونه و اقمارش با دستمال های سرخ خوشرنگی که به گردن بسته بودند. وی در مقام شهردار از این واقعه اظهار خوشنودی کرد و به عنوان نماینده مردم اظهار اطمینان کرد که از این واقعه در جهت نیل به مقاصد ناخوشایند تبلیغاتی، که از هم اکنون زمزمه آن از دهان اشخاص دارای سوء نیت به گوش می رسد استفاده نخواهد شد.

در جریان خواندن سرود دست جمعی پپونه توانست به بروسکو خاطر نشان کند که در واقع سرود خواندن هم نوعی ورزش است چرا که عضلات ریه را تقویت می کند و بروسکو با خلقی به ظاهر خوش اظهار داشت که به عقیده او این ورزش اگر با حرکات مناسب همراه باشد در تقویت عضلات ریه جوانان کاتولیک موثرتر خواهد بود، همچنین در تقویت عضلات بازوانشان…

نقد کتاب دنیای کوچک دن کامیلو

دنیای کوچک دن کامیلو تشکیل شده است از ۲۸ داستان به هم پیوسته که هر کدام‌شان یک ماجرای طنزآمیز را روایت می‌کنند: گاهی ماجرای شیرین‌کاری‌های «دن کامیلو» که بعضی رفتارهای‌اش اصلا به یک کشیش نمی‌ماند، گاهی حماقت‌های «په‌پونه» و دار و دسته‌‌اش که غالبا کم‌سواد و ابله‌اند، و بیش‌تر، ماجراهایی که «په‌پونه» و «دن کامیلو» برای شکست آن دیگری – و در موارد انگشت‌شمار یاری‌ رساندن به او – طرح‌ریزی کرده‌اند. «دن کامیلو» و «په‌پونه» به هم‌آن اندازه که دشمن‌اند، دوست هم هستند. به همین دلیل جز در ماجرای آخر کتاب، کار به جاهای باریک نمی‌کشد و رویارویی این‌دو، لب‌خند به لب خواننده می‌نشاند.

تعداد بازدید: 366 بار

Giovannino%20Guareschi%20 %D8%AC%D9%88%D9%88%D8%A7%D9%86%DB%8C%D9%86%D9%88%20%DA%AF%D9%88%D8%A7%D8%B1%D8%B3%DA%A9%DB%8C 1

عنوان کتاب: دنیای کوچک دن کامیلو

نویسنده: جووانینو گوارسکی

مترجم: ابراهیم یونسی

تعداد صفحات کتاب: 224 صفحه

زبان کتاب: فارسی

حجم فایل: 2.1 مگابایت

نوع فایل: PDF (RAR)

منبع: شهرکتاب

نوشته‌های مشابه

کتاب پیش رو راهگشای تندخوانی است و این مباحث در این مهارت نیز آموزش داده می‌شود. در فصول ابتدایی کشش و روند ارائه مطالب کند و بی رمق است، ولی مطمئنا اگر ادامه دهید دستاوردهای خوبی را بدست...
بروزرسانی: 4 روز قبل
تعداد بازدید: 1047
زنی که در کودکی توسط خاله اش با دنیایی خارج از دنیای خاله زنکی زنان آن دوره آشنا می شود و هنرمند می شود سپس خاله اش را از دست می دهد و برای فرار از دست اولین دیو زندگیش یعنی پدرش...
بروزرسانی: 4 روز قبل
تعداد بازدید: 4042

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *