خشم

آخرین ویرایش: 2 سال قبل
خشم (nbookcity.com)

دانلود رمان خشم

کتاب رمان خشم آخرین اثر نویسنده است که نسخه به اصطلاح تجملی و با جلد گالینگور آن در پاییز ۲۰۰۸ منتشر شد.

فیلیپ راث در این کتاب نیز تحلیلی انتقاد آمیز نسبت به جامعه خود دارد، و با موشکافی روانشناسانه ای به تحلیل شخصیت های کتابش می پردازد و تضادهای شدید روحی و اجتماعی آنان را مطرح می سازد. قهرمان این کتاب پسر قصابی یهودی است که در نیمه قرن بیستم می خواهد درسی بخواند که تحقیر بچه قصاب بودنش، کم سوادی خانواده اش، شکاف نسل ها، عصیان بلوغ، و یهودی بودنش را، در آن جامعه ی بر خلاف ادعا نژادپرست و تبعیض گر به نوعی جبران کند.

و نیز نشان می دهد که چگونه اخلاق مداری های محافظه کارانه آمریکای در آستانه فاشیسم دوران محاکمات مک کارتی، کاملاً پوچ و بیهوده و بی اثر از آب درمی آید و به عصیانی کاملاً مغایر آن مواعظ و آرمان های قلابی منجر می شود. آن عصیان در آن کالج، واقعیتی است تاریخی که در سال ۱۹۵۱ رخ داد، و نویسنده در یادداشت کوتاه پایانی با آخرین تحول باطل السحر آن در بیست سال بعد اشاره می کند.

خلاصه کتاب

کتاب خشم خیلی شبیه رمان یک نویسنده ی ۷۵ ساله نیست؛ به قدری اعتراض آمیز است که با آرامش یک هنرمند که یا به سن پیری گذاشته، جور نیست. قصه ی مارکوس مسنر جوان. بزرگ شده در خانواده ای یهودی و زیر سایه ی پدری که قصاب کاشر است و در محله شان بسیار خوش نام. علی رغم تضادها و مخالفت های شدیدی که با پدر دارد، درسخوان است و حرف گوش کن و سربراه. حرف چندانی برای گفتن ندارد. صرفاً زندگی می کند. این «صرفاً» آن قدر قوی ست که تصمیم دارد هیچ وقت تن به هیچ عشقی ندهد و فقط و فقط به یک هدف می اندیشد؛ اینکه به هر قیمتی از اعزام به جنگ کره قسر در برود.

به پشتوانه ی همین هدف است که در یک دانشگاه خوب قبول می شود و سعی می کند از دوری اش از پدر نهایت استفاده را کند و با تمام وجود به درسش برسد. اما همه می دانیم که آدم، هیچ وقت همیشه همان کاری را که در ذهن دارد انجام نمی دهد. برخلاف عزم راسخش، سروکله ی دختری پیدا می شود که حضورش ناگزیر تمام کاسه کوزه ها را شروع به شکستن می کند. مارکوس مسنرِ سربه زیر و درسخوان، به ناگاه خود را همان چیزی می بیند که همیشه فکر کردن به آن هم می ترساندش.

اگر دنبال خواندن داستانی منطبق با طرحِ جلد بی مسما و خیلی مسخره ی کتاب هستید، بگذارید خیالتان را راحت کنم که بعد از سه چهار صفحه حتما ناامید خواهید شد. اما اگر بدتان نمی آید که تولد ساده و تدریجیِ خشمِ یک نسل مفعول را نظاره گر باشید، پیشنهاد می کنم رمان خشم را از دست ندهید. نه بر سرتان شیره ی گریه و زاری و خنده های مستانه می مالد، و نه حتی نزدیک به نقطه ای می شود که انتظارش رادارید. همه چیز از صفحه ای محو شروع می شود و ناگهان، در نقطه ای کوچک و تاریک به پایان می رسد.

فیلیپ راث را شاید به خاطر همین غرابتِ ادبی اش، باقدرت جزوِ گروه چهارنفره ی نسل طلایی رمان امروز آمریکا می دانند. سالهای سال است که با همین قلم فرساینده و فرسوده اش به ناامید کردن احساساتِ سطحی مخاطبانش ادامه داده و با خنجر برنده ی سردش، تا اعماق جانِ حقیقت یابشان نفوذ کرده.

نکاتی در مورد کتاب

راوی رمان خشم پسری حساس و احساساتی است، این قضیه در مواجهه کلامی با مدیر دانشجویان و مواجهه با هم‌اتاقی‌هایش محسوس است و نیازی نیست به گفته‌های صریح مادرش در این زمینه استناد کنیم. شما می توانید به‌ کل از جامعه کناره بگیرید و عقاید و اهداف خودتان را داشته باشید… اما انتظار نداشته باشید جامعه و سنت‌هایش نیز شما را کنار بگذارند! در مقابل این دخالتها چه می‌کنید؟ اگر فرمان خود را به دست احساسات بدهید کلک‌تان کنده است. خشم یکی از جنبه های آن است. راوی مدام ترانه‌ای که بعد از جنگ جهانی, سرود ملی چین شد را با خودش تکرار می کند، علی‌الخصوص وقتی مجبور است که بنا به قوانین کالج در جلسه وعظ هفتگی در کلیسا حاضر شود.

یکی از بندهای این ترانه حاوی واژه indignation به معنای خشم است که راوی روی آن تاکید دارد و به نوعی عنوان کتاب را به ذهن می‌آورد. اینکه قوانین و اتفاقاتی که او را به خشم می‌آورد چه بود یا نبود یک طرف… اگر او در لحظات حساس (مثل زمان گفتگوی بازجویی مانند مدیر) می توانست بر این احساساتش لگام بزند، جان به در می‌برد. نگرانی مادر در قضیه ارتباط پسرش با اولیویا این است که پسرش به دلیل احساساتی بودن نتواند خودش را از دست دختره خلاص کند و چنین او را نصیحت می‌کند:

بزرگ‌تر از احساساتت باش. این را من از تو نمی‌خوام- زندگی می‌خواد. وگرنه احساسات مثل سیل تو را از جا می‌کنه و می‌بره. تو را به دریا می‌ریزه و دیگه اثری هم از تو دیده نخواهد شد. احساسات می‌تونه بزرگ‌ترین مسئله زندگی باشه. احساسات می‌تونه وحشتناک‌ترین نیرنگ‌ها را بازی کنه… و خب دیدیم همین طور هم شد و طنز رمان خشم در این است که او عاقبت به دست کسانی کشته می‌شود که همان ترانه را می‌خواندند!

بخشی از متن کتاب

مطمئناً اینجا آن بهشت درندشت متصور مذهبی نیست, که همه ما مردمان خوب بار دیگر در آن دور هم جمع شویم, و تا جایی که امکان دارد خوشحال باشیم زیرا شمشیر مرگ دیگر بر فراز سرمان آویزان نیست.][ در اینجا می‌توان پیش رفت, از این اطمینان دارم. دری وجود ندارد. ایام وجود ندارند. مسیر (عجالتاً؟) فقط به سوی عقب است. داوری پایان‌ناپذیر است, هرچند دلیلش این نیست که داورانی الهی درباره انسان داوری می‌کنند. بلکه دلیلش این است که انسان تمام‌وقت خودش با عیب‌جویی درباره عملکردهایش داوری می‌کند.][ تنها چیزی که وجود دارد یادمانده گذشته است, نه بازیافت آن, دقت کنید, نه تجدید حیات با درک و آگاهی قلمرو احساس, بلکه فقط تکرار آن است

… به نظر من منصفانه نبود که ناچار باشم در کلیسایی مسیحی بنشینم و چهل و پنج تا پنجاه دقیقه به سخنان دکتر دانهائر یا هرکس دیگر گوش فرادهم که مرا به خاطر کسب صلاحیت فراغت از تحصیل از نهادی سکولار و برخلاف تمایلاتم موعظه کنند. مخالفت من به این دلیل نبود که یهودی مومنی باشم, بلکه به این دلیل بود که آزاداندیشی پایدار بودم

نقد رمان خشم

تحلیل روانی ژرف شخصیت های داستان در رمان خشم فیلیپ راث شگفت انگیز است و روند تاریخی حیرت انگیزی را در آمریکای محافظه کار و نژادپرست و افراطی در طی دوره ای پرتلاطم ارائه می دهد، که نویدبخش است.  با اینکه راث را در شمار برجسته ترین نویسندگان دوران پست مدرن آمریکا می دانند، در عین حال، در نظر این مترجم، آثارش یادآور دو نویسنده ی شاید گفت، کلاسیک روس در نیمه دوم قرن نوزدهم است:

  1. در پرداخت طنزآمیز و انتقادی شخصیت ها و مکان ها و رفتارها یادآور گوگول، خصوصا در کتاب مردگان زرخرید ( رعایای مرده )
  2. و در تحلیل روانی و توصیف احساسات و دلهره ها و بیم و هراس های انسانی یادآور داستایفسکی در جنایات و مکافات است!

راث در کتاب خشم نیز ضمن روایت و داستان، مشکلات اجتماعی جامعه خود را، در حاشیه جنگ فراموش شده ی کره، یا بهتر است گفته شود قربانیان فراموش شده آن جنگ، مطرح می سازد.

تعداد بازدید: 370 بار

Philip%20Roth%20 %D9%81%DB%8C%D9%84%DB%8C%D9%BE%20%D8%B1%D8%A7%D8%AB

عنوان کتاب: خشم

جز برترین رمان ها درباره زندگی دانشگاهی

از پرفروش ترین کتاب ها در آمریکا

نویسنده: فیلیپ راث

برنده جایزه ی فرانتس کافکا در سال 2001

برنده جایزه ی استوریاس در سال 2012

مترجم: فریدون مجلسی

تعداد صفحات کتاب: 126 صفحه

زبان کتاب: فارسی

حجم فایل: 13.6 مگابایت

نوع فایل: PDF (RAR)

منبع: شهرکتاب

دکمه دانلود قابل مشاهده برای کاربران ویژه

نوشته‌های مشابه

اثری بسیار سیاسی است. راث در این اثر رخداد فاشیستی تصفیه بزرگ کمیته فعالیت های ضدآمریکاییِ کنگره آمریکا را در نیمه قرن بیستم مطرح می کند و نشان می دهد که چگونه اخلاق مداری های محافظه کارانه در آن حرکت فاشیستی...
بروزرسانی: 2 سال قبل
تعداد بازدید: 354
در رمان افرادی را می‌بینیم که باید سرنوشتی مشخص را بپذیرند، چیزی که از پیش برایشان انتخاب شده است. ایشی‌گورو برای اینکه این جبر وحشتناک را تحمل کنیم توجه ما را به سمت عشق، زندگی و تا حدودی هنر جلب می‌کند. شخصیت‌های کتاب...
بروزرسانی: 4 هفته قبل
تعداد بازدید: 737

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *