سهم دیگری

آخرین ویرایش: 2 سال قبل
سهم دیگری (nbookcity.com)

دانلود کتاب سهم دیگری

کتاب سهم دیگری، طولانی است و پرحجم. اما در آخر سوالی جدی در مقابل خواننده قرار می دهد، ما کیستیم و چه هستیم!

نویسنده این رمان، کاملاً شناخته شده و کتاب های ترجمه شده اش مشتریان خاص خود را دارد. شمار زیادی از کارهای او تاکنون توسط مترجم های متفاوت در ایران ترجمه شده اند. تکنیک غافلگیر کردن مخاطب در صفحات آخر داستان تکنیکی است که اریک امانوئل اشمیت به خوبی به آن وارد است و به کار می برد. داستان های او علاوه بر سرگرم کردن عمیق و پر معنا هستند.

خلاصه کتاب

رمان سهم دیگری با این حکم قاطع آغاز می شود: «آدولف هیتلر: مردود!» عبارت کوتاه و کوبنده ای که طنین طبل جنگ را دارد و تداعی کننده همه فجایعی است که اگر هیتلر در آکادمی هنر وین قبول شده بود، شاید هرگز رخ نمی داد. از اینجاست که نویسنده صحنه را عوض می کند و و شخصیتی خیالی به نام “آدولف ه” پدید می آورد که برخلاف آدولف هیتلر واقعی در امتحان ورودی آکادمی پذیرفته می شود و نقاشی را پیشه خود می کند.

نویسنده از این پس زندگی آدولف ه و آدولف هیتلر را به موازات هم روایت می کند و این امکان را به خواننده می دهد هیتلر خیالی (هیتلر هنرمند) را با هیتلر واقعی (هیتلر فاشیست) مقایسه کند و ببیند که اگر شرایط برای هیتلر چنان مهیا می شد که به سراغ هنر برود، آنگاه سرنوشت او و مسلما سرنوشت جهان به گونه ای دیگر رقم می خورد. نویسنده شرح زندگی دو هیتلر واقعی و خیالی را مثل دو شاخه یک پیچک ماهرانه در هم تافته و از آن داستان پویا و پرکششی پدید آورده است که خواننده دوست دارد آنرا یک نفس بخواند و به پایان برد. یکی از جذابترین صحنه های رمان سهم دیگری مواجهه و گفت و گوی آدولف نقاش با زیگموند فروید روانکاو است.

در همان سالهای قرن بیستم که هیتلر روزهای جوانی خود را در وین به سرگردانی، باربری و تفنن در نقاشی می گذراند، مشهورترین روانشناس جهان، زیگموند فروید در همان شهر سرگرم معالجه بیماران روانی بود و از این لحاظ بارورترین سالهای عمر خود را سپری می کرد. راستی اگر بخت با هیتلر جوان یار می بود و او را به طریقی راهی مطب فروید می کرد و آن “طبیبِ جان” را به موقع به فریاد او می رساند، شاید به جای آنکه به فکر انتقام از بیگناهانی بیفتد که مسبب فلاکتهای خود می دانستشان، رنج های خود را به سرمایه ای برای خلق هنر بدل می کرد و به این ترتیب موجب تسلی خاطر مردمان می شد.

بخشی از متن کتاب

به جمعیتی که برایش هورا می کشیدند نگاه می کرد، ایستاده، تمام نعره های جمعیت را در گوش جان می شنید، هیستری شان را نوازش می کرد. به مسیری می اندیشید که در سه سال پشت سر گذاشته بود، از تبلیغاتچی ارتش تا تبدیل شدن به تریبون سیاسی؛ از دسته یی که جلساتش را در پستوی محزون کافه های فقیر برگزار می کرد، نه کارت عضویتی، نه مهری، نه مطبوعه یی و نه آفیش تبلیغاتی یی، دسته ای که اعضای مبارز و فعالش به همان تعداد اعضای کمیته ی مرکزی اش بود، تا این جمعیت بزرگی که همه او را می خواستند، او را همچون فرماندهی خود می شناختند.

هیتلر میان تعدادی محافظ گردن کلفت و مسلح، که پرچمش را بلند کرده بودند، به خصوص به نشان نازی خیلی افتخار می کرد، واپسین وسوسه های هنری اش: سواستیکای سیاه برجسته روی دایره ای سفید، که زمینه ی سرخ آن هم وظیفهی جذب هواداران چپگرا را داشت. هایل هیتلر! زنده باد پیشوای ما؟ از همه ی آن چه که سیاستمداران و روزنامه نگاران در موردش می گفتند اطلاع داشت: آشوبگر، کله شق، دهاتی یی که به شهرتی گذرا و ناپایدار رسیده، سرجوخه ی نخراشیده یی که هیچ چیزش به یک رئیس حکومت نمی خورد.

او که در فحاشی به صدراعظم و وزرا لحظه ای درنگ نمی کرد، او که کلام زهر آلودش در هر سخنرانی چندین شخصیت رسمی را از میان برمی داشت، اصلا تحمل نمی کرد که با خودش هم به همین گونه رفتار شود. انتقادات پیکر «من» تازه متولدش را زخمی می کردند، «من»ی نوزاد، اما به همین زودی دارای ابعادی تصورناپذیر. این که «مردان جدی»، همانند جمعیت و توده ی وسیع مردمی، خود را در برابرش به سطحی نازل کاهش نمی دادند، از نظرش امری بسیار ناشایست می آمد، این که شوخی و لطیفه های عمومی…

نقد کتاب سهم دیگری

اریک امانوئل اشمیت نشان داده است اگر چنین واقعه ای به راستی رخ می داد و هیتلر به مدد بخت از یاری و راهنمایی فروید برخوردار می گشت، آنچه رخ می داد این بود که جهان از آسیب یکی از خونریزترین جنگ افروزان تاریخ در امان می ماند و در عوض به صف هنرمندان جهان یک تن افزوده می شد. اشمیت، البته در پی آن نیست که طبق داوری‌های مرسوم در نهایت شخص آدولف هیتلر را به‌عنوان یگانه مقصر فجایع جنگ‌جهانی دوم معرفی کند و پای میز محاکمه بکشاند. رمان، نه محاکمه هیتلر است و نه تبرئه او.

حتی می‌توان گفت هیتلر در این رمان بهانه‌ای است برای ارایه تصویری جامع از آنچه جنگ جهانی و فجایع در پی آن را رقم زد و از آن فراتر، تعمیم یک وضعیت خاص، به وضعیتی عام و بشری. کتاب سهم دیگری چون به سرگذشت هیتلر، آلمان نازی و جنگ جهانی دوم مربوط می شود، به نوعی رمان تاریخی هم محسوب می شود و علاقه مندان به تاریخ معاصر جهان و به ویژه تاریخ آلمان نازی هم حتما از خواندن آن لذت خواهند برد.

تعداد بازدید: 338 بار

%C3%89ric Emmanuel%20Schmitt%20 %D8%A7%D8%B1%DB%8C%DA%A9%20%D8%A7%D9%85%D8%A7%D9%86%D9%88%D8%A6%D9%84%20%D8%A7%D8%B4%D9%85%DB%8C%D8%AA 2

عنوان کتاب: سهم دیگری

نویسنده: اریک امانوئل اشمیت

مترجم: سیامند زندی

تعداد صفحات کتاب: 525 صفحه

زبان کتاب: فارسی

حجم فایل: 2.8 مگابایت

نوع فایل:  PDF (RAR)

منبع: شهرکتاب

نوشته‌های مشابه

ماجرای ۴ دختر نوجوان ۱۶ ساله است. ژولیا، رافائل، آنوشکا و کولومب چهار دختر نوجوان هستند که هر یک تجربیات متفاوتی را گذرانده‌اند، ژولیا یک بار خودکشی کرده است، آنوشکا درگیر بلوغ است و نمی تواند خودش را بپذیرد...
بروزرسانی: 2 سال قبل
تعداد بازدید: 212

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *