ایزدان هم

آخرین ویرایش: 2 سال قبل
ایزدان هم (nbookcity.com)

دانلود کتاب ایزدان هم

کتاب ایزدان هم داستانی علمی تخیلی اثر آیزاک آسیموف است که سال 1972 منتشر شد. این داستان در همان سال جایزه‌ی سحابی را برای بهترین رمان گرفت و سال بعد هم جایزه‌ی هوگو را از آن خود کرد.

کتاب حاضر را چه منتقدان و چه خود نویسنده، متفاوت‌ترین رمانِ او و یکی از سه کتابِ برترِ او می‌دانند. داستانی است سه‌بخشی اما پیوسته که در زمین و بر روی ماه و بر روی سیاره‌ای رو به مرگ در جهانی موازی با جهانِ ما رخ می‌دهد. این کتاب یکی از علمی‌ترین آثار آسیموف نیز است؛ پر از توضیحاتی درباره‌ی ذراتِ بنیادی و نیروهای هسته‌ای. به‌جز آن جزییاتی بی‌اندازه زیبا و حیرت‌ انگیز از بیگانگانی که «جفت»هایشان شامل بر سه عضو است و از نورِ ستاره‌شان تغذیه می‌کنند.

کتاب پیش رو آینده‌ای را به تصویر می‌کشد که استفاده از انرژی ارزان و پاکیزه‌ای آرام آرام جهان را به نابودی می‌کشاند! تکنولوژی تولید این انرژی، موسوم به پمپ الکترون، که الکترون و پروتون را بین جهانِ ما و جهانی موازی تبادل می‌کند، حاصل دانشی است که موجودات پراجهان یا همان جهان موازی به بشر رسانده‌اند. شیمی‌دانی فرصت‌طلب و کم‌دانش که بر حسب اتفاق راز تکنولوژی را کشف کرده‌ است، تمام اعتبار این کشف را از آن خود می‌داند. دستاورد بزرگ علم بشر اما جهان ما را به نابودی می‌کشاند. خطری که کسی دوست ندارد به آن توجه کند.

خلاصه کتاب

کتاب ایزدان هم روایتی غیر خطی دارد؛ اما بر خلاف شیوه‌ی معمول این‌گونه روایت از فلاش‌بک یا بازگشت به گذشته استفاده نمی‌کند؛ کتاب با فصل ۶ آغاز می‌شود و از آن‌جا به زمان‌های دیگر می‌رود. البته پیش‌تر در یادداشت نویسنده خوانده‌ایم که این یک اشتباه نیست و شماره‌ی فصل‌ها ما را راهنمایی می‌کنند. همچنین داستان در سه بخش روایت می‌شود. بخش‌های اول و سوم در جهان ما و بخش دوم در پراجهان می‌گذرد.

بخش نخست

درباره‌ی دکتر هالام است، همان شیمی‌دان فرصت‌طلب اما نه چندان درخشانی که پیش‌تر درباره‌اش صحبت کردیم. هالام از سر لجبازی با همکارش، کاملاً ناخواسته، منبع انرژی همیشگی و رایگانی را که به آن «پمپ الکترون» می‌گویند کشف می‌کند و انسان‌ها به سرعت به آن وابسته می‌شوند. دکتر هالام اقبالِ بلندِ خود و راهنمایی موجودات پراجهان را به کلی انکار می‌کند و همه‌ی اعتبار را به نام خودش می‌زند و قهرمان بشریت می‌شود.

قهرمان ساختن از یک فرد، آن هم در عالمِ علم، به مذاق خیلی‌ها خوش نمی‌آید. از جمله لامونت، فیزیکدان جوانی که در طی پژوهشی درباره‌ی تاریخچه‌ی «پمپ الکترون» متوجه می‌شود نه تنها هالام شایستهی این مقام نیست بلکه ادامه‌ی کار پمپ ممکن است به بهای نابودی جهان تمام شود. او نبردی علمی-سیاسی را علیه هالام آغاز می‌‌کند، مشاجرات و گفت‌گوهایی در عرصه‌ی آکادمیک و سیاست در می‌گیرد که تا پایان بخش نخست کتاب به نفع لامونتِ جوان پیش نمی‌روند.

بخش دوم

در بخش دوم  کتاب ایزدان هم، می‌خوانیم که در جهان موازی چه می‌گذرد و اندک اندک جامعه‌ای ناآشنا و عجیب را می‌شناسیم. درک آن‌چه در پراجهان می‌گذرد کمی دشوار است. تصاویر و اطلاعاتی گنگ از این جهان ناشناخته و موجوات حاضر در آن به آهستگی برای خواننده منطق و معنا پیدا می‌کنند. موجودات پراجهان از  چهار جنس هستند: منطقی‌ها، والدها و عاطفی‌ها سه‌گانه‌ای را برای پرورش خود و تولیدمثل تشکیل می‌دهند و موجوداتی که سخت‌جسم نام دارند که هوشمندتر هستند و پراجهان را اداره می‌کنند. راز آلودگی این جهان و تلاش برای درک رابطه‌ی پمپ الکترون و آن‌چه در پراجهان می‌گذرد، این بخش را بسیار خواندنی می‌کند.

بخش سوم

در بخش سوم به همین جهان بازمی‌گردیم؛ اما نه به زمین. ادامه‌ی داستان روی ماه می‌گذرد. ماه سال‌هاست به زیستگاهی برای انسان‌ها تبدیل شده است؛ اما ماه‌نشین‌ها همیشه احساس می‌کنند شهروندانی درجه دو و در تبعیض هستند. این موضوع در کنار آشنایی دانشمندی نابودشده به دست هالام و زنی که شهود بسیار بالایی دارد (احتمالاً به دلیل آزمایش‌های ژنتیکی)، ماه را به جبهه‌ی تازه‌ای برای مقابله با هالام و پمپ الکترون تبدیل می‌کند.

بخشی از متن کتاب

اودین از روی اغماض تبسمی کرد. فراموش کردن بی شمار ستاره ی دیگر جهان که به جز با ابزارهای مخصوص دیده نمی شدند اتفاق رایجی بود. گفت: «عیب نداره. ببین دارم با این همه حرف حوصله ت رو سر می برم.» دوا گفت: «اصلا هم این طور نیست. خیلی دوست دارم. حتی باعث میشه مزهی غذا بهتر بشه.» بعد با یک جور ارتعاش راحت طلبانه و از سر آسودگی خود را میان الکترودها لغزاند. اودین که تا به حال حرف تمجید آمیزی درباره ی غذا از دوآ نشنیده بود، منقلب شد. ادامه داد: «البته، جهان ما به اندازه ی جهان اونها عمر نمیکنه. گداخت چنان سریع پیش می ره که تمام ذرات بعد از یک میلیون عمر یا نسل با هم ترکیب میشن.»

اما ستاره ها که خیلی زیادند.» «آره، اما کمابیش همه شون همزمان با هم از بین می رن. تمام جهان می میره. در دگرجهان، که تعداد ستاره های ریز و درشتش خیلی بیشتره، گداخت خیلی آهسته پیش می رہ؛ طوری که ستاره هاشون هزاران برابر و میلیونها برابر بیشتر از ستاره های ما عمر می کنند. البته مقایسه شون کمی دشواره، چون ممکنه میزان گذر زمان در دو جهان متفاوت باشه.» بعد با کمی ناخرسندی افزود: «البته خودم هم این بخش رو درست نمی فهمم. این حرف بخشی از نظریه ی استوالده که من هنوز به اون جاها نرسیدهم.» «استوالد همه ی این ها رو فهمیده؟»

بیش ترش رو» دوا گفت: «پس چه خوب که داریم از جهان دیگه غذا می گیریم. منظورم اینه که دیگه اهمیت نداره خورشید ما بمیره. هر چقدر بخواهیم می تونیم از … دگرجهان غذا بگیریم.» درسته.» اما هیچ اتفاق بدی نمی افته؟ من… من احساس می کنم که به اتفاق بدی می افته.» اودین گفت: «خوب، وقتي ماده رو مدام به اون جهان بفرستیم و بگیریم تا پمپ پوزيترونی کار بکنه، باعث میشه این دو جهان کمی با هم آمیخته بشن. نیروی هسته ای توی جهان ما یک کم ضعیف تر میشه، درنتیجه خورشید ما کمی کندتر از قبل می گدازه و کمی سریع تر سرد می شه… اما خیلی کم. 

نقد کتاب ایزدان هم

در کتاب ایزدان هم فضایی‌ها با زمین تماس برقرار کرده‌اند؛ اما نه از جهان خودمان، بلکه از جهانی موازی. می‌خواهند به لطفِ تفاوتِ قوانینِ بنیادیِ فیزیک در دو جهان، منبعی ارزان و بی‌پایان از انرژی به زمین پیشکش کنند. اما هیچ‌ وقت هیچ‌چیز رایگان نیست.

تنها سه نفر از حقیقتِ هراس‌انگیز اطلاع دارندT یک دانشمندِ زمینیِ مطرود، یک موجودِ بیگانه‌ی یاغی ساکنِ آن سیاره‌ی رو به مرگ در جهانِ موازی، یک انسان شهودگرای متولد ماه که نابودیِ قریب‌الوقوعِ خورشید را حس می‌کند. این‌ها حقیقت را می‌دانند، اما چه کسی به حرف‌شان گوش می‌کند؟ آن‌ها بهای انرژیِ ارزان و فراوان را می‌دانند، اما چه کسی حرف‌شان را باور می‌کند؟

کتاب ایزدان هم از مجموعه‌ی «شاهکارهای ادبیات علمی تخیلی» است.

کتاب های پیشنهادی

تعداد بازدید: 408 بار

Isaac%20Asimov%20 %D8%A2%DB%8C%D8%B2%D8%A7%DA%A9%20%D8%A2%D8%B3%DB%8C%D9%85%D9%88%D9%81

عنوان کتاب: ایزدان هم

برنده ی جایزه ی هوگو سال 1973

برنده ی جایزه ی نبیولا سال 1972

برنده جایزه لوکس سال 1973

نویسنده: آیزاک آسیموف

مترجم: حسین شهرابی

تعداد صفحات کتاب: 249 صفحه

زبان کتاب: فارسی

حجم فایل: 24.03 مگابایت

نوع فایل: PDF (ZIP)

منبع: شهرکتاب

دکمه دانلود قابل مشاهده برای کاربران ویژه

نوشته‌های مشابه

فرانکنشتاین دانشمند جوان و جاه طلبی است که با استفاده از کنار هم قرار دادن تکه‌های بدن مردگان و اعمال نیروی الکتریکی جانوری زنده به شکل یک انسان و با ابعادی اندکی بزرگ‌تر از یک انسان معمولی می‌سازد...
بروزرسانی: 3 هفته قبل
تعداد بازدید: 9439
بیشتر کسب و کارهای تازه و استارتاپ‌ها به دنبال ساخت دنیایی جدید هستند. زیرا امکانات و گسترش فناوری در جهان زیرساخت‌های خوبی برای پیشرفت فراهم کرده‌اند. کتاب، می‌کوشد روش تازه‌ای را برای خواندن...
بروزرسانی: 1 سال قبل
تعداد بازدید: 388

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *