سعادت بشری

آخرین ویرایش: 2 سال قبل
سعادت بشری (nbookcity.com)

دانلود کتاب سعادت بشری

بعضی از کتاب‌ها در تمام طول تاریخ باعث تحول جهان شده‌اند و شیوه‌ی نگاه ما به خودمان و دیگران را تغییر داده‌اند. آن‌ها در مباحث، اختلافات عقاید، جنگ‌ها، انقلاب‌ها و زندگی‌های بسیاری تأثیر زیادی داشته‌اند. کتاب سعادت بشری ، یکی از آثاری است که باعث آشنایی ما با کارهای متفکران بزرگ، پیشگامان، اصلاح‌ طلبان و طالع‌ بینان می‌ گردد.

کتاب سعادت بشری بندهای متعددی دارد و بلز پاسکال در هر یک از آن‌ها درباره‌ی طیف وسیعی از موضوعات مختلف بحث می‌کند. تفکر و اندیشه در دوران مختلف زندگانی، طرح مباحث عمل‌ گرایانه در اثبات وجود خداوند، سودمند نبودن علم در مباحث معرفت‌شناسی و خداشناسی، جنبه‌های الهی و بشری دین، تنهایی و غربت انسان در این جهان، از جمله مباحثی‌ هستند که در این اثر به آن‌ها پرداخته شده است.

خلاصه کتاب

کتاب سعادت بشری نوشته فیلسوف، ریاضی‌دان و فیزیک دان فرانسوی، بلز پاسکال است. پاسکال به ایجاد دو زمینه جدید تحقیقاتی مهم کمک کرد. در ۱۶ سالگی رساله‌ای مهم در باب هندسه تصویری نوشت و در زمینه تئوری احتمال از ۱۶۵۴ با پیر دی فرما مکاتباتی داشت. پاسکال هم‌ چنین نقش چشمگیری در پیدایش اقتصاد مدرن و علوم اجتماعی داشت. وی از جمله مهم‌ترین نویسندگان دوره کلاسیک فرانسه محسوب می‌شود و امروزه آثارش به عنوان شاهکار نثر فرانسه در نظر گرفته می‌شوند.

کتاب سعادت بشری برگزیده ای از کتاب «تفکرات» پاسکال است. پاسکال در «تفکرات»، چندین تناقض فلسفی را بررسی کرد: بیکرانی و هیچ، ایمان و خرد، درون و ماده، مرگ و زندگی، معنا و پوچی و… و چنین به نظر می‌رسد که غیر از جهل، خضوع و گذشت به نتایج دیگری دست نیافت. و با ادغام آنها وی شروط پاسکال را ایجاد کرد.

بخشی از متن کتاب

‌تسلسل نامحدود اشیاء در خود یا در خداوند، مدت محدود حیات ما را غرق تحیر و شگفتی می‌نماید. عدم تحرک پایدار و ثابت طبیعت، در مقایسه با تغییرات مستمری که در ما روی می‌دهد، نیز همان تأثیر را بر جای می‌نهد و آن چه باعث می‌شود که از شناخت کامل اشیاء عاجز باشیم این است که آن‌ها فی نفسه بسیط هستند، حال آنکه ما مرکب از دو طبیعت متفاوت و متضاد هستیم، روح و جسم. بنابراین بعید است بخشی از وجودمان را بتوان غیر روحانی دانست و حتی اگر ادعا شود که ما یکسره مادی هستیم، باز هم مانع بزرگی بر سر شناخت ما از اشیاء است، زیرا هیچ امری غیرقابل باورتر از این تصور نیست که ماده خود را بشناسد.

ما محتملا نمی‌توانیم بدانیم که چگونه ماده می‌تواند خود را بشناسد. از این رو، اگر ما صرفا ماده هستیم قادر به شناسایی هیچ چیز نخواهیم بود، و اگر ترکیبی از روح و ماده هستیم، نمی‌توانیم دانش کاملی از اشیایی که صرفاً روحانی و یا صرفا مادی هستند، کسب نماییم.

به همین جهت است که قریب به اتفاق فیلسوفان در تصورات اشیاء دچار اشتباه می‌شوند، و به شکلی روحانی از اشیاء مادی و به شکلی مادی از اشیاء روحانی سخن می‌گویند، زیرا آن‌ها عمدتاً قائل بر این هستند که مادیان تمایل به زوال دارند، این که میل به کنه خود دارند، این که از انهدام گریزان هستند، از بطلان می‌هراسند، این که واجد فطرت، سازگاری و ناسازگاری هستند و تمام صفاتی که متعلق اشیای غیرمادی است. و هنگامی که از مجردات سخن می‌گویند، به عنوان وجودی [محدود به] مکان به آن‌ها نظر می‌کنند، و تحرک از یک مکان به مکان دیگر را به ایشان نسبت می‌دهند، یعنی کیفیاتی که صرفا متعلق به ماده است.

نقد کتاب سعادت بشری

کتاب سعادت بشری در قالب مقالات و کلمات قصار، اثر فیلسوف و ریاضیدان قرن هفدهم بلز پاسکال است که به تفکر در باب ماهیت انسان و رابطه‌ی ما با خداوند می‌ پردازد. پاسکال، در سال‌ های پایان عمر کوتاهش به الهیات روی آورد. وی از جمله مهم‌ترین نویسندگان دوره کلاسیک فرانسه محسوب می‌شود و امروزه آثارش به عنوان شاهکار نثر فرانسه در نظر گرفته می‌شوند. مضامین کارهای ادبی پاسکال بیش از همه برای مخالفتش با خردگرایی رنه دکارت و تأکید هم‌ زمان بر این مطلب که فلسفه تجربه‌گرایی برای تعیین حقایق مهم ناکافی است در یادها می‌باشد.

تعداد بازدید: 686 بار

Blaise%20Pascal%20 %D8%A8%D9%84%D8%B2%20%D9%BE%D8%A7%D8%B3%DA%A9%D8%A7%D9%84

عنوان کتاب: سعادت بشری

نویسنده: بلز پاسکال

مترجم: مرضیه خسروی

تعداد صفحات کتاب: 128 صفحه

زبان کتاب: فارسی

حجم فایل: 10.3 مگابایت

نوع فایل: PDF (RAR)

منبع: شهرکتاب

دکمه دانلود قابل مشاهده برای کاربران ویژه

نوشته‌های مشابه

بامدادان در این کتاب با اتکا به منابع تاریخی و با استفاده از روشی تحلیلی، به بررسی روایت های مختلف از پیدایش اسلام می‌پردازد. او در این کتاب به این نتیجه می رسد که روایت های سنتی از پیدایش اسلام...
بروزرسانی: 3 روز قبل
تعداد بازدید: 84
کتاب چراغها را من خاموش میکنم که بیش از هشتاد و هشت بار تجدید چاپ شده است، اثر نویسنده‌ای به‌نام زويا پيرزاد است. این رمان درمورد زندگی چند خانواده‌ی ارمنی ساکن آبادان در دهه‌ی ۴۰ است...
بروزرسانی: 15 ساعت قبل
تعداد بازدید: 9510

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *