شمس خاموش

آخرین ویرایش: 4 هفته قبل
شمس خاموش (nbookcity.com)

دانلود کتاب شمس خاموش

کتاب شمس خاموش به ده زبان زنده دنیا ترجمه شده و به سرعت به فروش بالایی دست پیدا کرده است.

آردان دمیر گیران در مورد این اثر گفته است: تصور می کردم کتاب های زیادی درباره شمس، مولانا و عشق خوانده ام اما اشتباه می کردم.

وقتی شروع به خواندن کتاب کردم حس می کردم دوستم سینان یامور، تاریخ تولد خود را فراموش کرده و مثل دوستی صمیمی همراه شمس بوده. بعد از خواندن کتاب، دیگر مطمئن بودم نویسنده، شمس تبریز را کاملا درک کرده است.

خلاصه کتاب

با کتاب شمس خاموش، شمس تبریزی بزرگ را با زبانی ساده‌تر بشناسید و شیفته‌اش شوید تا به این ترتیب به عاشقانه‌های مولانا هم کمی نزدیک‌تر شوید. این کتاب در مدت کمتر از سه سال، چهارصد و دوازده بار در کشور ترکیه تجدید چاپ شده است و با وجودی که چاپ اول کتاب یک صد هزار نسخه بود، در کمتر از دو هفته به چاپ دوم رسید.

به جرأت می‌توان گفت صمیمیت کلام و سادگی و روانی نثر که با هدف برقراری ارتباط بهتر و صمیمی‌تر شما با شمس بوده، بر جذابیت بیش از پیش کتاب افزوده است. کلمات و جملات در کتاب شمس خاموش از زبان خود شمس و با بیانی ملموس و صمیمی نگارش شده‌اند و همین امر سبب شده تا به شکل آسانتری به زندگی شمس راه پیدا کنید و با شور و شوق قدم به قدم با او همراه شوید.

در این کتاب به ماجرای شیفتگی و دلدادگی مولانا به شمس و تاثیری که شمس بر زندگی وی گذاشت نیز، به شکلی متفاوت پرداخته شده است. امید است که این اثر جذاب، گام محکم و موثری در برقراری ارتباطی قابل درک و صمیمانه‌تر شما با شمس تبریزی بردارد. سینان یامور، مولوی شناس و عرفان شناس ترک است که در این کتاب شما را به زندگی شمس تبریزی عشق‌ آفرین بزرگ و بی‌همتا دعوت می کند.

امروز از مردم کوچه‌ و بازار هم که درباره مولوی بپرسی،  دست کم به اندازه یک جمله هم که شده از او می‌گوید. نام بزرگ مولانا همیشه با افتخار بر لب‌های مردم این کشور جاری است و باعث افتخار جهانی. اما این که مولونا چگونه مولانا شد و نفس عشق چطور چون گردبادی پهناور در سینه‌اش پیچید و روح و جانش را در خود فرو برد، خود داستان بی‌نظیر و زیبای دیگری است که در کتاب شمس خاموش با آن آشنا خواهید شد.

بخشی از متن کتاب

حین زیارت مزار پیامبر اکرم، درونم آنچنان منقلب شده بود، چنان حال غریبی داشتم که گویی از تمامی هوای آنجا سرشار شده بودم. در جوار مزار پیامبر خوابیده بودم، در خواب شنیدم که کسی گفت، آن کس که بدنبالش هستی در دیار روم پیدا می‌کنی. بعد ازآن که فرائض حج را به پایان بردم مجدد به شام برگشتم. نیرویی پر رمز و راز، من را در شام نگه می‌داشت.

انگار این شهر عرفات، همانی است که در جستجوی من است. تو گویی این شهر، میعادگاه ملاقات خواهد بود… آدم و حوا نیز ماه‌ها را در تکاپوی یافتن یکدیگر گذراندند و عاقبت در تپه عرفات یکدیگر را ملاقات کردند عرفات، میعادگاه است یا رب! عرفات من، چه زمانی خواهد بود؟! قبل از آشنایی با مولوی، شهر به شهر سفر می‌کردم. با این هدف که با پیران عشق، ملاقات کنم.

به هر شیخی برخورد می‌کردم، از آن‌ها در خصوص عشق می‌پرسیدم. هیچکدامشان قادر به پاسخگویی به سوالاتم نبودند. حرف استادم در گوشم بود. عشق، مرا به شهری به اسم قونیه خواهد کشاند. چه باید می‌کردم، عشق؟! من باید به سراغ عشق می‌رفتم یا عشق، خود به سراغم می‌آمد؟! حیران مانده‌ام ای عشق. می‌گردم و می‌چرخم در جستجوی تو. بدنبال آنچه که دلتنگم.

آنچه که از من دور است. آن دور نزدیک. آن عشق نزدیک! بدنبال جوهر درونم، اصلاً خودِ درونم هستم. ای عشق! تو یاری‌ام کن، بدنبال کوی خودم و خود توام. (بدنبال توام از خود و خودم از تو) جهان که نه در من است نه در تو، ولی در عین حال، هم در توست، هم در من! می‌گردم و باز هم می‌گردم. یک آرامش، یک پذیرش، یک پاکباخته، منم من. بله می‌جویمت ای عشق. ای نزدیک‌تر از من به من.

می‌چرخم و در جستجویم، می‌چرخم، اما هنوز نیافته‌ام… . آتشی است در درونم ای عشق، آنچنان مرا می‌سوزاند که قابل وصف نیست. چشمانم پر آب، چون آب روان. سینه‌ام در سوز و گذار، در آتش درونم، ابراهیمِ ایمن از آتش را جستجو می‌کنم. چشمانم می بارد و می‌بارد آنچنان آبشاری که وجودم را حتی خیس می‌کند. با این حال نه آتش‌خانهٔ دلم را خاموش می‌کند نه چشمانم را پاک می‌کند.

نقد کتاب شمس خاموش

شمس الدین یا شمس تبریزی از صوفیان بزرگ قرن هفتم بود. او به نقاط مختلفی می‌رفت و عاشق سفر کردن بود. شمس در سال 623 هجری خورشیدی به قونیه سفر کرد و در آنجا با مولانا دیدار کرد. این ملاقات چنان تاثیری در مولانا گذاشت که وی مرید و شیفته شمس شد. مولانا پس از دیدار با شمس به کلی زندگی‌اش دگرگون شد، او تا قبل از دیدار با شمس به تدریس علوم دینی مشغول بود و در چهار مدرسه مشهور آن زمان تدریس می‌کرد.

پس از دیدار با شمس و تاثیرپذیری مولانا از او، مولانا رو به شاعری و عرفان آورد و درس و وعظ علوم دینی را کنار گذاشت. مریدان مولانا که تاب تحمل این تغییر را در او نداشتند به خشم و کینه‌ورزی به شمس روی آوردند تا اینکه شمس بی‌خبر قونیه را ترک کرد.

پس از ترک شمس، مولانا در اندوه و رنجی عظیم فرو رفت. تاثیر شمس در زندگی مولانا به حدی بود که او را به شخصیتی پرآوازه و بی‌همتا تبدیل کرد که آوازه شهرت خود و اشعارش همچنان در سرتاسر جهان به گوش می‌رسد.

علاقه‌مندان به شناخت بیشتر مولوی و شمس تبریزی و دوست‌ داران عرفان و سرگذشت عارفان ایرانی را به خواندن کتاب شمس خاموش دعوت می کنیم.

کتاب های پیشنهادی

تعداد بازدید: 2,314 بار

%D8%B4%D9%85%D8%B3%20%D8%AE%D8%A7%D9%85%D9%88%D8%B4%20 nbookcity.com 1

عنوان کتاب: شمس خاموش

نویسنده: دکتر سینان یامور

مترجم: مهرنوش پرتوی

تعداد صفحات کتاب: 177 صفحه

زبان کتاب: فارسی

حجم فایل: 19.05 مگابایت

نوع فایل: PDF (ZIP)

منبع: شهرکتاب

نوشته‌های مشابه

کتاب فرار از اردوگاه ۱۴، زندگینامه ای پر از هیجان و داستان غم انگیزِ مردمِ فراموش شده و درمانده کره شمالی در زیر سایه دیکتاتوری بیرحمش است. این کتاب که به شرح زندگی یک فراری به نام شین دونگ ‌هیوک...
بروزرسانی: 1 سال قبل
تعداد بازدید: 402
روایتی عجیب و تکان دهنده از زندگی زن بزرگ، هلن کلر است. او بینایی و شنوایی‌اش را از دست داد. اما هرگز تسلیم این واقعیت نشد و با قدرت در میسر پیشرفت حرکت کرد. تا جایی که نام او را به عنوان زنان الهام‌بخش...
بروزرسانی: 1 سال قبل
تعداد بازدید: 1229

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *