اسپانیا در قلب ما

آخرین ویرایش: 1 روز قبل
کتاب اسپانیا در قلب ما

دانلود کتاب اسپانیا در قلب ما

کتاب اسپانیا در قلب ما را به تمام دوست داران شعر جهان و همچنین علاقه‌مندان به تاریخ جهان پیشنهاد می‌کنیم.

هنگامی که فاشیست‌ها به کمک آلمانی‌ها، ایتالیای‌ها و مراکشی‌ها همچون کابوسی بر سر مردم اسپانیا فرود آمدند، پابلو نرودای شاعر که از مقام دیپلماتیکش رانده شده بود قلم به دست گرفت و کتاب حاضر را سرود. کتاب به طریق عجیبی چاپ شد. نویسنده می گوید:

سربازان در جبهه حروفچینی آموختند اما کاغذ نبود. کارخانهٔ کهنه‌ای یافتند و بر آن شدند تا در آن کاغذ بسازند در هنگامهٔ جنگ، در فاصلهٔ بمب‌هایی که فرو می‌ریخت، ترکیب عجیبی درست کردند. از پرچم دشمن تا لباس خونین سربازان مراکشی، هرچه به دستشان می‌افتاد در کارخانه می‌ریختند. کاغذی که به دست آمد علیرغم مواد غیرعادی و بی‌تجربگی محض تولیدکنندگان، کاغذی بسیار زیبا بود. تنها نسخه‌هایی که از آن کتاب مانده، از حیث حروف‌چینی و تولید اسرارآمیز صفحات آن، حیرت برمی‌انگیزد…

خلاصه کتاب

کتاب اسپانیا در قلب ما مجموعه شعری است سرودهٔ پابلو نرودا که مفاهیمی چون جنگ و کشتار و تاریخ اسپانیا را در بر دارد. «… هرگز موضوعی بارورتر از جنگِ اسپانیا برای شاعران پدید نیامده است. خونی که در اسپانیا ریخته شد آهنربایی بود که تا زمانی دراز به جان شعر لرزه درافکند.»

با این کلام، پابلو نرودا، شاعرِ آواره به جنگ اسپانیا پرداخت. جنگی که نرودا را به سوی تعهد سیاسی هرچه بیشتر کشانید و از او شاعری مردمگرا و پیشرو ساخت و شعرش را دستخوش تغییراتی بزرگ کرد. تاریخ و شعر را در کنار هم می‌نهیم تا زمینهٔ فکری شاعر را دریابیم.

پابلو نرودا، (1904 – 1973)، نام مستعار ریکاردو الیسر نفتالی ریس باسوآلت، دیپلمات، سناتور و شاعر نوگرای شیلیایی و برنده ی جایزه ی ادبیات نوبل بود. او نام مستعار خود را از یان نرودا، شاعر اهل چک، انتخاب کرده بود.نرودا در شهر پارال در جنوب سانتیاگو به دنیا آمد. پدرش کارمند راه آهن و مادرش معلم بود. او هنگامی که دوماهه بود، مادرش را از دست داد و همراه پدرش به شهر تموکو رفت. نویسنده کتاب اسپانیا در قلب ما از کودکی به نوشتن علاقه داشت و بر خلاف میل پدرش با تشویق اطرافیان رو به رو می شد.

بخشی از متن کتاب

یک روز صبح، در یک ماه سرد/ ماهی غم آلوده آکنده از لجن و دود/ ماهی بی زانو، ماهی پر اندوه در محاصره و ناکامی/ وقتی از میان دریچه های نمور خانه ام/ صدای شغالان آفریقائی شنیده میشد/ که با تفنگها و دندان های خون آلودشان زوزه می کشیدند/ آنگاه که امیدمان بیش از رؤیایی پوشانی نبود/ هنگامی که دیگر فکر میکردیم/ جهان، تنها پر است از دیوان آدمیخواره و خشمگین.

آنگاه در مه بامدادی/ جمود آن ماه سرد مادرید از هم درید/ و من با همین دو چشم خود/ با همین دلی که می نگرد، دیدم/ ورود روشنان را،/ رزمندگان ورزیده تیپ باریک و سخت و نرم و نیرومند سنگ را./ این همان دوران دردناکی بود که زنان/ غیبت مردانشان را بسان زغالی دهشتناک بر تن کردند/ و مردگان اسپانیایی گستر و تیزتر از دیگر مردان/ کشتزارانی را پر کردند که پیش از آن به گندم آراسته میشد./

در خیابان ها خون جاری انسان/ به گندابی میپیوست که از دل ویران خانه ها بیرون میریخت/ استخوان های کودکان متلاشی/ سکوت دلگزای سوگوار مادران/ چشمان هماره بسته بی دفاعان/ به اندوه و فقدان می مانست…

نقد کتاب اسپانیا در قلب ما

با دل ‌های شکسته! به مردگانتان ايمان داشته باشيد. آنان تنها ريشه ‌هايی در زير سنگ‌ های خون ‌آلوده نيستند، نه‌تنها استخوان های ويران بينواشان به يقين خاک را شخم خواهد زد، بل دهان ‌هاشان، هنوز باروت را می جوند و چون اقيانوسی از پولاد يورش می برند، و هنوز مشت‌ های ناستوده ‌شان، مرگ را انکار می کند چرا که از اين‌ همه کالبد حياتی نامرئی بر خواهد خاست… خواندن کتاب اسپانیا در قلب ما را به همه علاقه مندان عزیز توصیه می کنیم.

کتاب های پیشنهادی

تعداد بازدید: 99 بار

Pablo%20Neruda%20(%D9%BE%D8%A7%D8%A8%D9%84%D9%88%20%D9%86%D8%B1%D9%88%D8%AF%D8%A7)

عنوان کتاب: اسپانیا در قلب ما

شاعر: پابلو نرودا

برنده جایزه نوبل ادبیات در سال 1971

مترجم: احمد کریمی حکاک و فرامرز سلیمانی

تعداد صفحات کتاب: 63 صفحه

زبان کتاب: فارسی

حجم فایل: 2.89 مگابایت

نوع فایل: PDF (ZIP)

منبع: شهرکتاب

دکمه دانلود قابل مشاهده برای کاربران ویژه

نوشته‌های مشابه

شناخته شده ترین مقاله این مجموعه پیرمرد چشم ما بود نام دارد که نویسنده آن را در رثای نیما یوشیج نوشته است. بسیاری از منتقدان این اثر را یکی از تاثیر گذارترین و جذاب‌ ترین سوگنامه‌های ادبیات معاصر...
بروزرسانی: 1 سال قبل
تعداد بازدید: 345
منظور از قالب یک شعر، شکل آرایش مصراعها و نظام قافیه آرایی آن است. شعر به مفهوم عام خود نه در تعریف می گنجد و نه در قالب، ولی هم چنان که پیشتر و در بحث قوانین هم دیدیم، شاعران و مخاطبان آنها...
بروزرسانی: 3 هفته قبل
تعداد بازدید: 719

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *