فلسفه آلمانی

آخرین ویرایش: 2 سال قبل
فلسفه آلمانی (nbookcity.com)

دانلود کتاب فلسفه آلمانی

کتاب فلسفه آلمانی بسیاری از خلاهای تاریخی درباره فیلسوفان را برای خواننده پر می‌کند.

تری پینکارد این کتاب را براساس افراد فصل‌ بندی نکرده اما کتاب را براساس نوع فلسفه فیلسوفان پیش می‌برد و مساله واحدی را درباره فلسفه عنوان و آن را ادامه می‌دهد. این کتاب به خوبی دوره فلسفه بین سال‌های 1760 تا 1860 را برای خواننده روشن می‌سازد.

کتاب حاضر در چهار فصل و با یک مقدمه و یک نتیجه از سوی نویسنده تالیف و تدوین شده است. وی در مقدمه درباره آلمان و فلسفه آلمانی سخن رانده و در فصول آن کانت و انقلاب فلسفه، ادامه انقلاب یا پساکانتی‌ها، هگل را بررسی کرده است.

خلاصه کتاب

در نیمه ی دوم قرن هجدهم ، فلسفه آلمانی بر فلسفه ی اروپایی مسلط شد و به این شکل نحوه ی تصور و اندیشه ی اروپاییان و مردم جهان را در مورد طبیعت، دین، تاریخ بشر، سیاست و ساختار ذهن انسان را تغییر داد. در کتاب پیش رو، این کتاب غنی و گسترده، تری پینکارد، داستان “آلمان” را در از نو تعریف می کند – در این دوره آلمان از مجموعه ی سستی از سلطنت ها به کشوری تازه پدیدار شده با فرهنگ متمایز تبدیل می شود. پینکارد همچنین با جزئیات جریانات و پیچیدگی های اندیشه ی فلسفی در حال توسعه ی آن را به دقت بررسی می کند.

وی با تأکید انقلابی خود بر “تعیین سرنوشت”، تأثیر غالب و گسترده ی فسلفه ی کانت را بررسی می کند و این تأثیر را از طریق توسعه ی رمانتیسم و آرمان گرایی در نقدهای متفکران پس از کانتی مانند شوپنهاور و کی یرکگارد جستجو می کند. کتاب فلسفه آلمانی را طیف وسیعی از خوانندگان در تاریخ فلسفه، تاریخ فرهنگی و تاریخ عقاید دوست خواهند داشت. تری پینکارد استاد فلسفه در دانشگاه نورث وسترن است. وی استاد افتخاری دانشکده ی فلسفه ی دانشگاه توبینگن آلمان است.

این کتاب با اولین بارقه‌های ایدئالیسم آلمانی از سال 1960 آغاز کرده است و برای اولین بار نویسندگانی را به خوانندگان معرفی می‌کند که هیچ منبع مناسبی درباره آنها به زبان فارسی وجود ندارد. پینکارد در این کتاب تاریخ فلسفه ننوشته است بلکه هگل را براساس ریشه‌های دینی، سیاسی و اجتماعی بررسی کرده و در یک پیوستاری آنها را تحلیل و به عنوان یک حقیقت واحد در اختیار خوانندگان قرار داده است.

پینکارد در کتاب فلسفه آلمانی به صورت گزینشی عمل کرده است، وی در بخش بررسی کتاب «پدیدارشناسی روح هگل» تنها به بررسی خودآگاهی آن پرداخته و از بخش آگاهی چشم‌ پوشی کرده است. نویسنده در این کتاب این القائات را به خواننده می‌دهد که بعد از ایدئالیسم آلمانی فلسفه دچار دلسردی شده است زیرا بعد از هگل به بررسی آراء دو نفر از مخالفان وی (هگل) یعنی شیلینگ و کی یرکگور پرداخته است. در حالی که می‌توانست به مارکس و فوئرباخ به عنوان نئوهگلیان بپردازد.

بخشی از متن کتاب

دیدگاه های فریس یکی از اصلی ترین دیدگاه های مطرح در منازعه پساکانتی بودند. فریس و شلینگ و هگل در تمام عمرشان برای کسب عنوان برتر در عرصه فلسفی آلمان با هم رقابت کردند. مانند بسیاری از مردان همنسلش، فریس نیز چشم انداز آینده شغلی آکادمیک را برای خود بسیار محدود می دید (گرچه در آغاز از هگل بسیار موفق تر بود)، و لذا از هر کس دیگری که آن موقعیت های دانشگاهی اندک را در اختیار داشت سخت متنفر بود (همان طور که هگل و دیگران نیز همین حس را نسبت به فریس داشتند). فریس بسیار پرکار بود و از سال ۱۸۰۳ به بعد پی در پی کتاب هایی منتشر کرد و در آنها چارچوب نظام تفکر پساکانتی را به سبک خود ترسیم کرد.

ورود او به عرصه علمی در سال ۱۸۰۳ و با انتشار کتاب راینهولت، فیشته، شلینگ اتفاق افتاد؛ او در این کتاب هر سه متفکری را که در عنوان آن از آنها نام برده بود به شدت مورد انتقاد قرار داد و آرای خودش را به عنوان نوع کاملا متفاوتی از «ایدئالیسم» که با آنچه تا آن زمان در ینا جریان داشت در تقابل بود مطرح کرد. (به یک معنا، می توان این کتاب را عکس العملی به کتاب اول هگل، تفاوت میان نظامهای فلسفی فیشته و شلینگ، دانست که در سال ۱۸۰۱ منتشر شده بود. او در همان سال کتاب آموزه فلسفی حق و نقد هر قانونگذاری تشریعی را منتشر کرد، در سال ۱۸۰۵ برای اولین بار نسخه ای کامل از نظام فلسفی خود را در دانش، ایمان و نشانه عرضه کرد.

و در سال ۱۸۰۷ کتاب چندجلدی نقد جدید عقل را نوشت که بعدتر بین سالهای ۱۸۲۸-۱۸۳۱ آن را بازبینی و ذیل عنوان نقد جدید یا انسان شناسانه عقل دوباره منتشر کرد. البته موضع کلی فریس پیشاپیش در سال ۱۸۰۳ و در راینهولت، فيشته، شلینگ معلوم شده بود و او بعد از آن در نوشته های دیگرش تا حدودی اندیشه هایش را تکرار کرد. اما به هر حال فریس با تفسیر دوباره نظام کانتی در قالب ترکیب بدیعی که خود از زهد مذهبی، علم ریاضی نیوتونی و دیدگاه های سیاسی ای که همزمان جمهوری خواهانه، لیبرال و ضدیهودی بودند، به وجود آورده بود، توانست اهمیت و تأثیرگذاری پایدارش در جریان فکری پساکانتی را تضمین کند.

در نظر بسیاری فریس وزنه مخالف ایدئال در برابر ایدئالیست های پساکانتی و نقطه گریزی بود برای کسانی که ایدئالیسم رمانتیک را نمی پذیرفتند و در عین حال نمی خواستند به متافیزیک پیش از كانت رجعت کنند. مانند همه افراد دیگری که در منازعه شرکت داشتند، فریس نیز درگیر این مسئله بود که اگر تصور شیء في نفسه ناشناختنی را کنار بگذاریم آیا چیزی از دستاورد كانت باقی می ماند یا خیر؟ و در این بین او نیز مانند یاکوبی متقاعد شد که «بنیان» کل پروژه کانتی باید نوعی ایمان بی واسطه باشد که با روشی غیر از برهان و استنتاج بر ما معلوم شود و کشف چنین ایمانی در «احساس» ممکن است و نه در عقل محض.

نقد کتاب فلسفه آلمانی

کتاب فلسفه آلمانی چهار بخش اصلی دارد که به ترتیب عبارت‌اند از: «کانت و انقلاب در فلسفه»، «ادامه انقلاب: پساکانتی‌ها»، «تکمیل انقلاب؟ هگل» و «انقلاب زیر سوال می‌رود».

و مباحثی همچون: خودانگیختگی بشر و نظم طبیعی، خودآیینی و نظم اخلاقی، ذوق زیباشناسانه، غایت‌شناسی و نظم جهان، ایدئالیسم و واقعیت انقلاب فرانسه، واکنش بلافصل پساکانتی، فیشته، پس از فیشته، از آن خودسازی رمانتیک کانت، آلمان پس از انقلاب، پدیدارشناسی روح هگل، تلاش شلینگ برای احیا: بازنگری در ایدئالیسم، تناقضات کانتی و یاس مدرن: شوپنهاور و کی‌یرکگور و میراث ایدئالیسم در بخش‌های چهارگانه‌ی این کتاب مطرح شده‌اند.

نویسنده کتاب فلسفه آلمانی در توضیح ایده های کاملا فلسفی هگل کاری باورنکردنی انجام می دهد و تا حد زیادی بر سد سبک مبهم مشهور هگل غلبه می کند.

کتاب های پیشنهادی

تعداد بازدید: 396 بار

Terry%20Pinkard%20 %D8%AA%D8%B1%DB%8C%20%D9%BE%DB%8C%D9%86%DA%A9%D8%A7%D8%B1%D8%AF

عنوان کتاب: فلسفه ی آلمانی

1760-1860 ، میراث ایدئالیسم

نویسنده: تری پینکارد

مترجم: ندا قطرویی

تعداد صفحات کتاب: 736 صفحه

زبان کتاب: فارسی

حجم فایل: 74.83 مگابایت

نوع فایل: PDF (ZIP)

منبع: شهرکتاب

دکمه دانلود قابل مشاهده برای کاربران ویژه

نوشته‌های مشابه

احساس نو زیبایی که همه ما در بچگی داشتیم این بود که همه چیز را خوب می دانستیم . هر روزمان نوید دهنده سرگرمی ها و رویدادهای تازه است و اینکه هیچ چیز شادی مان را نقش برآب نخواهد کرد.
بروزرسانی: 8 ماه قبل
تعداد بازدید: 7501
داستان کتاب اثاثیه خانوادگی به صورت اختصاصی به اتفاقات زندگی یک زن به نام دل جورج است. دل جورج در طی داستان با مرور خاطرات و لحظات مختلف زندگی خود و نگاهی به اثاثیه‌های خانواده...
بروزرسانی: 7 ماه قبل
تعداد بازدید: 157

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *