قواعد جدید روش جامعه شناسی

آخرین ویرایش: 2 سال قبل
قواعد جدید روش جامعه شناسی (nbookcity.com)

دانلود کتاب قواعد جدید روش جامعه شناسی

در کتاب قواعد جدید روش جامعه شناسی مکاتب فکری در نظریهٔ اجتماعی و فلسفۀ اجتماعی، از پدیده شناسی شوتز تا پیشرفت های اخیر در فلسفۀ هرمنوتیک و نظریه انتقادی مورد بحث قرار گرفته است.

مسائل مورد بحث این کتاب شامل سه موضوع است. یکی ارائه رهیافت انتقادی به توسعه اجتماعی قرن نوزدهم، دوم پیگیری برخی موضوعات اصلی در اندیشه اجتماعی قرن نوزدهم و سوم بررسی فعالیت اجتماعی انسانی و میان- ذهنیت. این مطالعه فقط بخشی از یک طرح جامع‌تر است که می توان آن را به‌عنوان اثری کامل و مستقل خواند.

خلاصه کتاب

کتاب قواعد جدید روش جامعه شناسی اثری از آنتونی گیدنز است. نویسنده دربارهٔ این اثر می‌گوید: «برخی دیدگاه ها در اندیشه اجتماعی معاصر هستند که به تفصیل تحلیل شان نکرده ام و این در حالی است که بسیاری از آنچه گفته ام، مستقیما معطوف به آنها است. من کارکردگرایی، ساخت گرایی و تعامل گرایی نمادین – عناوینی برای مجموعه دیدگاه های متنوع و اما قطعا واجد موضوعات اصلی متمایز خاص خود – را مد نظر دارم. اینجا تنها شتاب زده نشان می دهم که چرا مباحث مطرح در این مطالعه با مباحث ویژه سنن نظری اجتماعی مزبور متفاوت اند.

بخشی از متن کتاب

علوم اجتماعی که امروزه می‌شناسیم، به‌ واسطهٔ پیشرفت‌های خیره‌کنندهٔ علم طبیعی و تکنولوژی در اواخر قرن هجدهم و قرن نوزدهم شکل گرفت. من بدین امر قائلم که این صراحت با آگاهی از پیچیدگی‌هایی است که علم طبیعی پنهان می‌کند. مسلماً درست نیست بگوییم که موفقیت انسان‌ها در تسلط ظاهری بر طبیعت از جنبهٔ عقلانی با علم و از جنبهٔ مادی با تکنولوژی، بدون نقادی چونان شکل‌دهنده به مدلی برای تفکر اجتماعی پذیرفته شده‌اند. طی قرن نوزدهم، ایده‌آلیسم در فلسفهٔ اجتماعی و رمانتی‌سیسم در ادبیات به اشکال مختلف‌شان، فاصلهٔ خویش را از دیدگاه‌های نظری پرورده توسط علوم طبیعی حفظ کردند و معمولاً مبین خصومتی عمیق نسبت به گسترش تکنولوژی ماشینی بودند.

در بیشتر بخش‌ها اما مولفان درون این سنن ضمن تردید در مدعیات علوم طبیعی، نسبت به امکان ایجاد علم جامعه‌شناختی نیز مشکوک بوده و دیدگاه‌هایشان چیزی بیش از انتقادی بی‌نتیجه دربارهٔ آثار بسیار نافذتر کسانی نمی‌نمود که در پی ایجاد چنین علمی بودند. ذکر جداگانهٔ فقط یک یا دو چهره مخاطره‌آمیز است، اما فکر می‌کنم لحاظ کنت و مارکس۱۵۳ چونان سرآمدان متنفذ بر پیشرفت بعدی علوم اجتماعی (که این اصطلاح را اصلاً برای اشاره به جامعه‌شناسی، انسان‌شناسی۱۵۴ و در صورت لزوم اقتصاد و تاریخ استفاده می‌کنم)، معقول و منطقی باشد. چنانکه از خلال نوشته‌های دورکیم بر می‌آید، تأثیر کنت در این مدت اساسی است و دریافت روش جامعه‌شناختی وی می‌تواند به‌آسانی از طریق برخی موضوعات اساسی جامعه‌شناسی آکادمیک۱۵۵ و انسان‌شناسی در قرن بیستم پی گرفته شود.

متعاقب کنار گذاشته شدن تحقیرآمیز کنت توسط مارکس، خود مارکسیسم در برابر جریاناتی از نظریهٔ اجتماعی واقع شد که با تأکید بر کنت مرتبط بودند. صورت‌بندی کنت از ایدهٔ علم طبیعی جامعه در واقع چنان پیچیده بود که هر کس می‌تواند با نظری اجمالی به فقط چند صفحه از فلسفهٔ پوزیتیو۱۵۶ و حتی علی‌رغم فقدان ظرافت‌ها (و باید گفت، برخی مشکلات منطقی) کار مارکس و هدایت کارش با یک جابه‌جایی در دیالکتیک هگل۱۵۷ متوجه شود. کنت و مارکس هر دو در سایهٔ فتوحات علم طبیعی می‌نوشتند و هر دو تعمیم علم به مطالعهٔ رفتار انسان در جامعه را چونان نتیجهٔ مستقیم پیشرفت مترقی فهم بشر نسبت به خود بشریت ملاحظه می‌کردند.

نقد کتاب قواعد جدید روش جامعه شناسی

این کتاب در مورد روش است، مخصوصاً به معنایی که فلاسفه اجتماعی به کار می برند، به معنایی که «دورکیم» در کتاب قواعد روش جامعه‌ شناختی خود به کار می برد. کتاب قواعد جدید روش جامعه شناسی را به علاقه‌مندان به جامعه‌ شناسی و فلسفهٔ اجتماعی پیشنهاد می کنیم.

تعداد بازدید: 273 بار

Anthony%20Giddens%20 %D8%A2%D9%86%D8%AA%D9%88%D9%86%DB%8C%20%DA%AF%DB%8C%D8%AF%D9%86%D8%B2

عنوان کتاب: قواعد جدید روش جامعه شناسی

نقد پوزیتیو جامعه شناسی های تفسیری

نویسنده: آنتونی گیدنز

مترجم: عباس محمدی اصل

تعداد صفحات کتاب: 290 صفحه

زبان کتاب: فارسی

حجم فایل: 17.2 مگابایت

نوع فایل: PDF (RAR)

منبع: شهرکتاب

دکمه دانلود قابل مشاهده برای کاربران ویژه

نوشته‌های مشابه

بامدادان در این کتاب با اتکا به منابع تاریخی و با استفاده از روشی تحلیلی، به بررسی روایت های مختلف از پیدایش اسلام می‌پردازد. او در این کتاب به این نتیجه می رسد که روایت های سنتی از پیدایش اسلام...
بروزرسانی: 3 روز قبل
تعداد بازدید: 86
کتاب چراغها را من خاموش میکنم که بیش از هشتاد و هشت بار تجدید چاپ شده است، اثر نویسنده‌ای به‌نام زويا پيرزاد است. این رمان درمورد زندگی چند خانواده‌ی ارمنی ساکن آبادان در دهه‌ی ۴۰ است...
بروزرسانی: 18 ساعت قبل
تعداد بازدید: 9510

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *