مهاتما گاندی

آخرین ویرایش: 1 سال قبل
مهاتما گاندی (nbookcity.com)

دانلود کتاب مهاتما گاندی

سرگذشت مهاتما گاندی نوشته رومن رولان (۱۹۴۴-۱۸۶۶) فیلسوف و نویسنده معاصر فرانسوی است. او این کتاب را در دورانی نوشته‌ است که نهضت استقلال‌ طلبانۀ هندوستان به پیشوایی گاندی و بسیاری از میهن‌ پرستان دیگر در گرماگرم شکفتن بود.

هندیان بر طبق تعالیم آن مرد بزرگ با سلاح شگفت‌انگیز عدم همکاری و عدم زور به مقابله با انگلیسی‌ها غاصب و زورگو برخاسته‌ بودند. رومن رولان از دوستان نزدیک تاگور و از ارادتمندان گاندی بوده و شخصیت اجتماعی و فلسفی او را بهتر از هرکس دیگر می‌شناخته‌است و به همین جهت برای تشریح و توجیه افکار و عقاید به ظاهر عجیب آن رهبر روحانی از هر کس صالح‌تر است. این کتاب را می توانید به صورت رایگان از شهرکتاب دانلود نمایید.

بریده‌ای از کتاب

نام حقیقی او مهنداس کرم چند گاندی است. در کشور نیمه مستقل کوچکی واقع در شمال غربی هندوستان، در شهر پوربندر (شهر سفید) در کنار دریای عمان، در اکتبر ۱۸۶۹ به دنیا آمده‌است. از نژادی زنده و پرجوش است که تا دیروز، هنوز بر اثر جنگ‌های داخلی منقلب بود. نژادی باحرارت و دارای شمّ کافی در امور تجاری که با تجارت خود از عدن به زنگبار شهرت یافته است. پدربزرگ و پدرش هر دو نخست وزیر بودند که به جرم استقلال رأی مغضوب واقع شدند و مجبور به فرار گردیدند و حیات ایشان در معرض تهدید بود.  گاندی از محیطی ثروتمند و هوشمند و تربیت‌شده برخاسته‌است ولی از طبقات ممتاز نیست.

پدر و مادرش از پیروان طریقت «جائینیسم» مذهب هندو بودند و یکی از اصول عمدۀ فرقۀ نامبرده عقیدۀ «آهیمسا» است که گاندی می‌بایست فاتحانه در جهان استوار سازد. در نظر پیروان جائینیسم، محبت راهی است که بیش از درایت رهنمون بشر به خداوند است.  پدر مهاتما کمترین ارزشی برای پول قائل نبود! به همین جهت چون همۀ ثروت خود را درراه امور خیریه خرج کرده‌بود چیزی برای فرزندان خودبه جا‌ نگذاشت. مادرش که سخت مقدسه بود، سنت الیزابت هندوستان به‌شمارمی‌رفت و کاری جز روزه گرفتن و صدقه دادن و تیمار بیماران نداشت.

درباره مهاتما گاندی 

مهاتما گاندی، نامی آشنا برای تمام آزادی خواهان جهان است. مردی که نه‌تنها یک رهبر سیاسی که یک رهبر معنوی بود و هندوستان را درراه آزادی از استعمار انگلیس رهبری کرد. او پدر ملت هند یا باپو نامیده شد. روز تولد گاندی را در هندوستان به نام گاندی جایانتی می‌شناسند و هرساله این روز را جشن می‌گیرند. در اینجا گوشه‌هایی از زندگینامه‌ی این رهبر بزرگ را مرور می‌کنیم. مهاتما گاندی با نام کامل مهانداس کارامچاند گاندی سال 1869 در هندوستان متولد شد.

خانواده‌ی او از پیروان آیین هندو بودند و او از کودکی در بستری عاری از خشونت گیاه‌خواری، حمایت از حیوانات و محترم شمردن آن‌ها و همچنین روزه‌داری برای خودسازی را یاد گرفت. او مانند سایر هم‌کیشانش در سن بسیار کم یعنی سیزده‌ سالگی ازدواج کرد. او در سن 18 سالگی از دبیرستان فارغ‌التحصیل شد و در نوزده‌سالگی درحالی‌که چهار فرزند داشت به انگلستان رفت و در شهر لندن به تحصیل در رشته‌ی حقوق مشغول شد.

زندگی گیاه‌خواری او در لندن خالی از دردسر نبود، او درنهایت به انجمن خام‌خواران در لندن پیوست. پس از چند سال در لندن به آفریقای جنوبی رفت و در این کشور وکالت می‌کرد. در همین سال‌ها بود که اندیشه‌های آزادی‌خواهانه و مبارزه با ظلم و استعمار در او شکل گرفت و درنهایت درحالی‌که سرش پر از فکرهای بزرگ برای کشورش بود به هندوستان بازگشت.پس از بازگشت به هندوستان او فعالیت‌های استقلال خواهانه‌اش را آغاز کرد و مقاله‌های زیادی درباره‌ی استعماری که غرب به جهان سوم تحمیل می‌کرد نوشت. مقالاتی که بارها برای او دردسر آفرید و او را روانه‌ی زندان کرد.

تعداد بازدید: 4,102 بار

Romain Rolland رومن رولان

عنوان کتاب: مهاتما گاندی

نویسنده: رومن رولان

مترجم: محمد قاضی

تعداد صفحات کتاب: 249 صفحه

زبان کتاب: فارسی

حجم فایل: 2.59 مگابایت

نوع فایل: PDF

منبع: شهرکتاب

شهر کتاب مرجع کامل کتابهای الکترونیک

دکمه دانلود قابل مشاهده برای کاربران ویژه

نوشته‌های مشابه

پژوهش رندانه‌ای است درباره سنت سحر و جادو در غرب آفریقا و برخورد و مقابله دو فرهنگ کاملاً متضاد در دوران "جنگ تمدن‌ها" و در عین حال داستانی است مهیج که خواننده را تا صفحه آخر مسحور می‌کند...
بروزرسانی: 1 سال قبل
تعداد بازدید: 112
سال پیش، «آنابل» دختری بود که همه چیز داشت، یا حداقل این نقشی بود که او بازی می کرد. امسال اما، او دختری است که هیچ چیزی ندارد: بدون دوست صمیمی چون سوفی ارتباطش را با او قطع کرد؛ بدون آرامش...
بروزرسانی: 1 سال قبل
تعداد بازدید: 566

2 پاسخ

  1. ممنون از گذاشتن کتاب به صورت رایگان
    گاندی همواره در جستجوی راستی و درستی بوده است او اعتقاد داشت که حتی در موقع لازم می توانم کشور را در راه راستی و درستی فدا کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *