کتاب 1Q84

آخرین ویرایش: 3 هفته قبل
1Q84 (nbookcity.com)

دانلود کتاب 1Q84

کتاب 1Q84، داستانی عاشقانه، معمایی، فانتزی و رمانی درباره ی کشف خویشتن از هاروکی موراکامی است.

زنی جوان به نام اومامه، پیشنهاد عجیب یک راننده تاکسی را می پذیرد و پس از آن، اتفاقات عجیبی در دنیای پیرامونش به وقوع می پیوندد. او درمی یابد که وارد یک هستی موازی شده است و نام آن را 1Q84 می گذارد.

در همین حال، نویسنده ای به نام تنگو، پروژه ی کاری عجیبی را آغاز می کند و آنقدر درگیر آن می شود که زندگی اش با دگرگونی های زیادی مواجه می گردد. همزمان با این که تار و پود داستان های اومامه و تنگو در طول این یک سال در هم گره می خورد، موراکامی ما را با پیوندهای عمیقی آشنا می کند که این دو شخصیت را از همیشه به یکدیگر نزدیک تر می سازد.

نکوداشت های کتاب 1Q84

  • لس آنجلس تایمز: ژرف. روایتی چندلایه درباره‌ی وفاداری و فقدان.
  • شریل کانلی: جذاب! رمان 1Q84 از هر نظر شاهکار است. هیچ‌کس نمی‌تواند از خواندن آن دست بکشد.
  • نیویورک تایمز: در حالی که هرکسی می‌تواند داستانی شبیه به رؤیا تعریف کند، این موراکامی است که احساس اینکه خود در حال دیدن رؤیا هستیم را در ما برمی‌انگیزد.

خلاصه کتاب

در داستان کتاب 1Q84، سال ۱۹۸۴ در کشور ژاپن «آئو مامه» در میان ترافیک شهر توکیو از تاکسی پیاده می‌شود. چرا که نمی‌خواهد یک قرار ملاقات بسیار مهم را از دست بدهد. او برای آن که به اتوبان برسد، از پله‌های اتوبان استفاده می‌کند، و بدون آن که متوجه شود، وارد یک دنیای موازی با دنیای واقعی می‌شود. تنها در نگاه دوم است که متوجه تغییرات کوچکی مانند یونیفورم متفاوت پلیس‌ها می‌شود. او با یک فرقه برخورد می‌کند که تا کنون در مورد آن هیچ چیزی نشنیده‌است.

او درست به موقع به قرار ملاقاتش می‌رسد و در یک هتل مردی را با یک سوزن بسیار کوچک به قتل می‌رساند. ناگهان دو ماه از آسمان آویخته می‌شود. «موراکامی» در طرف دیگر داستان به یک نویسنده غیر حرفه‌ای به نام «تنگو» پرداخته‌است. «تنگو» زمانی که سفارش ویرایش اولین رمان نوجوان ۱۷ ساله‌ای به نام «فوکائری» با عنوان «عروسکی از هوا» را می‌پذیرد، چیزهای عجیب و غیرعادی را پشت سر می‌گذارد.

در کتاب 1Q84 نه تنها ماهیت روح مانند «لیتل پیپل»، بلکه همچنین یک فرقه مذهبی با آیین‌ های هولناک آشکار می‌شود. زمانی که این کتاب با موفقیتی بزرگ روبرو می‌شود، اینگونه به نظر می‌رسد که داستان در حال به واقعیت پیوستن است. «موراکامی» هوشمندانه در فصل‌ های کتابش به تناوب رشته ماجراها را برای ساختن داستان به هم می‌بافد. به زودی روشن می‌شود که قهرمانان او به عنوان دانشجو شناخته شده‌اند و در برهه زمانی به دست فراموشی سپرده نشده‌اند.

«آئو مامه» و «تنگو» نه فقط به این دلیل قهرمانان معمولی «موراکامی» هستند. بلکه باهوش، با استعداد، جذاب و دچار اختلال روابط هستند. این خصلت‌ها برای «موراکامی» شرط‌های مهم و لازم قهرمانانش هستند. البته «موراکامی» تنها به روایت یک داستان عاشقانه نمی‌پردازد. او بارها مشکلات بزرگی همچون پیروی از اصول جمعیت‌ های مذهبی و سوء استفاده از کودکان زیر سن قانونی را مطرح کرده‌ است. چنانچه پیداست این نویسنده پرفروش مرموز خودش هم از فرقه مطرح شده در این کتاب رنج می‌برد.

«موراکامی» پیش از این در یک کتاب غیر داستانی با عنوان «جنگ زیرزمینی» به مسئله مذهب و تعصب پرداخته و حمله فرقه «آئوم» با گاز به مترو توکیو را بررسی کرده‌ است. «موراکامی» به‌طور مرتب نقل قول‌ها و اشارات تلویحی را مورد استفاده قرار داده‌است. بنابراین سال موازی داستان کتاب 1Q84، از روی تصادف یادآور رمان «۱۹۸۴جورج اورول» نیست و حرف انگلیسی «کیو»، در ژاپن مانند شماره «۹» خوانده می‌شود. اجزای سازنده این رمان جدید نیستند؛ آن‌ها مفصل و دقیقند.

توصیفات به ظاهر بی‌اهمیت از موسیقی، ادبیات و آماده‌ سازی غذا، رشته‌ های روایی خیالی را آنقدر خوب به هم وصل می‌کند که این ویژگی تنها در آثار «موراکامی» به چشم می‌خورد. او به گونه‌ای به توصیف دنیاهای موازی، زنان قاتل و ارواح می‌پردازد که انگار همه آن‌ها واقعی‌اند. هزار صفحه بعد، «آئومامه» و «تنگو» اگر چه هنوز پیدا نشده‌اند، اما همچنان ماجراهای عجیب و غریب را از سر می‌گذرانند. در پایان کتاب، «آئومامه» همانند آغاز کتاب در یک اتوبان شلوغ قرار دارد.

تا این‌جای کتاب برداشت‌ها اندک هستند و به جای پاسخ برای خواننده سؤال باقی می‌ماند. «موراکامی» در این اثر می‌خواست چیزی را به باد انتقاد بگیرد، به همین دلیل او می‌توانست کروشه‌های روایی بعضی بخش‌ها را کوتاه کند. آنچه «تنگو» با ویرایش کتاب «عروسکی از هوا» انجام می‌دهد، برای کتاب 1Q84 نیز بی‌ضرر بوده‌ است. «تنگو» در صفحه آخر این کتاب می‌گوید: «من آئومامه را خواهم یافت»

بخشی از متن کتاب

او میتواند اشیا را به نیروی اراده از جا بلند کند. نداها را میشنود و به دیگران منتقل می کند. قادر است آنهایی را که دور و برش هستند فلج کند. میتواند فکر دیگری را بخواند. برادران کارامازوف و شاخسار زرین را خوانده است و میتواند جانانه تفسیر کند. در واقع هیولا نیست، هیولاها در خدمتش هستند. در مقام چهره ای با مقصد بلند پروازانه به آئومامه قول میدهد که اگر مأموریتش را انجام دهد، جان تنگو را به او میبخشد. پیشوا میگوید خودش باید کشته شود.

پیشوا که با مأمور قتل خود صحبت میکند تا قانعش سازد وظیفه خود را انجام دهد، از سر جیمز فریزر خطابه ای را در باب انسان شناسی میخواند: خوب چرا شاه باید کشته میشد؟ به سبب این بود که در آن روزگار شاه در مقام نماینده مردم کسی بود که ندا را میشنید. چنین شخصی برعهده خود گرفته بود که مداری باشد برای اتصال ما به آنها. و کشتن کسی که ندا را میشنید وظیفه ضروری جامعه بود، تا توازن بین اذهان  زندگان روی زمین را با قدرتی کم که آدم کوچولوها بروز می دادند، حفظ کند.

خواننده توجه میکند که توضیحات پیشوا گریبانش را از اینکه کی هست و چه میکند می رهاند. او مسئول اعمال خود نیست، همچنین پیروانش. او فقط به نداها گوش میدهد و آنچه را نداها میگویند به معتقدان خود منتقل میکند. او در مقام ایستگاه انتقالی الگوهای اساطیری و حقایق فوق حساس خدمت می کند. اگر بمیرد آدم کوچولوها کسی را که به ندایشان گوش میدهد، از دست میدهند. و آدم کوچولوها کی اند؟ ظاهراً دال های نامدلولند.

تقریباً همه چیز در 1Q84، کتاب و دنیای آینه ای که می آفریند، به هویت و کردارشان بستگی دارد. اگر ایرادی به رمان موراکامی وارد باشد به این پیکره ها مربوط است، که معانی ضد دنیا یکسر به آنها وابسته است و کاملاً رمزآمیزند. گویی هفت کوتوله، رفته رفته حضور خود و قدرتشان را در رمانی از جیمز تی فارل فهمانده باشند. با اینها چه باید بکنیم یا با رمان دورگه ای که سر و کله شان در آن پیدا شده است؟

پیچیدگی ها، لذتها و مکاشفه های ناواقعگرایی اینهاست. نویسنده خود مردد است که این مخلوقات کی اند، یعنی تخیلش چه چیز آفریده است. همیشه لازم نیست هنرمند هنر خود را به درستی درک کند اما همچنان که خواننده در رمان موراکامی پیش می رود، ظنش قوی تر میشود که نویسنده سوار اسب سرکشی شده که گهگاه عنانش از دست او به در میرود. اسب، اصیل، زیبا و تندرو است و سواری هیجان انگیز…

نقد کتاب 1Q84

کتاب 1Q84 شما را به دنیایی می‌برد که در آن با مسائل بسیاری روبه‌رو خواهید شد. مسائلی مانند خشونت، اختلافات خانوادگی و … . موراکامی به خوبی توانسته است دنیایی را به تصویر بکشد که در آن تمام موضوعاتی که ذهن نویسنده و مردم را در دنیا به خود مشغول کرده است، بازتاب دارد. دنیایی که هرچند فراواقع است و به نظر نمی‌رسد وجود داشته باشد، اما مانند روزگار حال حاضر ما است.

آنچه در کتاب 1Q84 مجذوب‌ کننده است، دو سویگی آن درباره‌ی “منطق واقعیت” و تمایل آن به فرو بردن خواننده در “قدرت عظیم‌تر” بی‌منطقی غیر واقعی است که مزیت شور انقلابی و اصلاح‌طلبی را در خود دارد. ناواقعگرایی آنچه که داریم، یا روزنامه‌ها می‌گویند داریم، همچون چیزهایی ناخوشایند، بیزار کننده و بی‌دوام طرد می‌کند و بدیل خود را عَرضه می‌دارد.

در درون خرده‌ فرهنگ‌هایی که ایجاد می‌کند، به همه‌ی پرسش‌ها پاسخ می‌دهد. خیال‌ بافی‌ها به عمل گذاشته می‌شود. زیبایی چون مقوله‌ای زیر و زبر می‌شود. اشیای روزمره خواص جادویی به خود می‌گیرد و مانند بت به خدمت گرفته می‌شود…

کتاب 1Q84 شاهکاری شگفت انگیز از تخیل، نوشته ی یکی از تحسین شده ترین نویسندگان معاصر یعنی هاروکی موراکامی است.

کتاب های پیشنهادی

تعداد بازدید: 657 بار

Haruki%20Murakami%20 %D9%87%D8%A7%D8%B1%D9%88%DA%A9%DB%8C%20%D9%85%D9%88%D8%B1%D8%A7%DA%A9%D8%A7%D9%85%DB%8C 2

عنوان کتاب: 1Q84 (دوره سه جلدی)

نامزد جایزه ی دوبلین سال 2013

نامزد دریافت جایزه بهترین کتاب گودریدز سال 2011

جز بهترین کتاب های داستانی بر پایه ی سبک رئالیسم جادویی

جزو برترین رمان های قرن 21

جز برترین کتاب های سوررئالیستی

جزو برترین آثار داستانی دهه 2010 به انتخاب نیویورک تایمز

جز کتاب های برگزیده به انتخاب واشنگتن پست

نویسنده: هاروکی موراکامی

برنده جایزه ی فرانتس کافکا در سال 2006

مترجم: مهدی غبرایی

تعداد صفحات کتاب: 397 ، 330 و 405 صفحه

زبان کتاب: فارسی

حجم فایل: 32.36 ، 28.33 و 34.61 مگابایت

نوع فایل: PDF (ZIP)

منبع: شهرکتاب

دکمه دانلود قابل مشاهده برای کاربران ویژه

نوشته‌های مشابه

کتابی درباره‌ی مادران و دختران و گره خوردن دروغ‌ها و احساساتی که آنها را به هم پیوند می‌دهد. فرانته نویسنده‌ای است که به شهرت اهمیتی نمی‌دهد و به اعتقاد او، خودش ناشناس ماندن را انتخاب نکرده بلکه...
بروزرسانی: 1 سال قبل
تعداد بازدید: 209
جی دی سلینجر با لحنی پرجسارت و بی‌پرده لحظات ورود یک نوجوان به جامعه‌ی بی‌رحم و اجبار رهایی از آن پاکی معصومانه‌ی کودکی را به گونه‌ای بیان می‌کند که به مذاق بسیاری در زمان چاپ اثر خوش نیامد و حتی به عقیده‌ی...
بروزرسانی: 2 ماه قبل
تعداد بازدید: 15779

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *