هستی

آخرین ویرایش: 2 سال قبل
هستی (nbookcity.com)

دانلود کتاب هستی

کتاب هستی سبک‌های رایج در روانپزشکی امریکایی را بازتاب نمی‌دهد، بلکه کاری بسیار مهم‌تر دارد: رویکردهای آینده را پیشِ روی ما می‌گستراند.

یک شاهکار روانشناختی و روانپزشکی است. کتاب بنیادین برای کسانی که به عصب پدیدارشناسی، روانپزشکی با متود پدیدارشناسی علاقه مند هستند. از اروین اشتراس گرفته تا اویگن مینکوفسکی، مدارد باس و لودویگ بینزوانگر… همه پدران روان درمانی اگزیستاسیال هستند.

کتابی هست که حتما باید به موضوع آن علاقه مند باشید (روانشناسی و فلسفه اگزیستانسیال) 300 صفحه ابتدای کتاب بسیار جالب و آموزنده ولی در ادامه (سرگذشت آلن وست) متن سنگین و بسیار تخصصی می باشد و تنها برای روانشناسان جالب است. در کل اگر علاقه مند به اینگونه موضوعات هستید خواندنش پیشنهاد می شود.

خلاصه کتاب

نویسندگان کتاب هستی پایه‌ گذاران روان‌درمانی اگزیستانسیال در نیمه‌ی سده‌ی بیستم اروپا هستند که همگی از بزرگان روانکاوی فرویدی و گاه همچون لودویگ بینزوانگر از دوستان نزدیک فروید بوده‌اند ولی در برخورد با کاستی‌های روان‌کاوی، در پی رویکردی انسان‌مدارتر، از فلسفه یاری جستند و زبان فلسفه‌ی اگزیستانسیال را به رشته‌ی خودشان ترجمه کردند. کار رولو می در پیگیری ترجمه و ویرایش این مقالات از زبان‌های آلمانی و فرانسوی به انگلیسی، خدمتی بزرگ بود زیرا جهان انگلیسی‌زبان، و از این طریق سایر فرهنگ‌ها، را با این رویکرد و ژرفای آن آشنا کرد و، به‌عبارتی، آن را جهانی ساخت.

یکی از مهم‌ترین نکاتی که از این کتاب می‌آموزیم تعریفی است که از فلسفه‌ی اگزیستانسیال به دست داده می‌شود و وجوهی از این فلسفه که در درمان کاربرد دارد. از این رو، علاقمندان به این رویکرد روان‌درمانی در ایران می‌توانند بسیار از این کتاب بیاموزند.

کتاب هستی از زمان انتشارش در سال ۱۹۵۶ مهم‌ترین، کامل‌ترین و درخشان‌ترین روایت از رویکرد اگزیستانسیال در روان‌شناسی به‌دست داده است. ویراستاران، از میان آثار پیشگامان جنبش تحلیل اگزیستانسیال، تاریخچه‌های موردی و نوشته‌هایی را برگزیده‌اند که بتوانند این رویکرد را توضیح دهند ــ رویکردی که به‌قول رولو می بیماری روانی را «نه به‌مثابه انحرافی از معیارهای مفهومی این یا آن روان‌پزشک… بلکه به مثابه انحرافی در ساختار هستی ویژه آن بیمار یا، به‌عبارتی مختل‌ شدن موقعیت انسانی او می‌شناسد».

بخشی از متن کتاب

از آن جا که حتی یک چشم انداز علمی فرمانش را از لحظه اکنون می گیرد، به قول رانکه «تاريخ مدام بازنویسی می شود»، تحلیل هستی یک فرد نیز از داده های تاریخی پیروی می کند. اگر هدفش صرفا تحليل روحيه فعلی این هستی باشد، در بعضی شرایط شاید فقط به یک یا دست کم چند داده معدود وابسته باشد. پس میتوانیم براساس دو مدرک مکتوب نسبتا منظم و نامرتبط – یکی شکایتی نکوهش آمیز و دیگری درخواستی مشتاقانه – تفسیری اگزیستانسیال از «ناراحتی» شیدایی یک بیمار زن ارائه کنیم.

ولی اگر اختلال عمیق تر شود و کلام چنان گسسته و ناپیوسته شود که مجبور باشیم از یک پرش افکار مختل و نامفهوم سخن بگوییم، به زودی خود را به اطلاعات موجود در بخش بزرگی از تاریخچه زندگی آن بیمار وابسته می بینیم. اگر مثل مورد الن وست خود را در وضعیتی بیابیم که باید فردیت یک انسان را نه تنها براساس حال وهوای روحیه اش بلکه براساس تمامیت هستی اش تحلیل کنیم، باید تمام تاریخچه زندگی اش را با همه جزئیات ممکن پیش چشممان بگستریم. ولی برخلاف توصیف تاریخی وضعیت فرد، این جا همه داوری ها در مورد این فرد را تا حد ممکن به کناری می نهیم:

داوری های اخلاقی، زیبایی شناسانه، اجتماعی، طبی یا از هر نوع دیگری از داوری که از دیدگاهی قبلی سرچشمه گرفته اند و بیشتر داوری های خودمان را کنار میگذاریم تا دچار پیش داوری ناشی از آنها نشویم، تا بتوانیم بر آشکالی از هستی که این فرد خاص دردنیا دارد چشم بدوزیم (گذشته از هرچیز، «فردیت عبارت است از آنچه دنیای فرد در معنای دنیای خود فرد است». در این جا، شخصیت تاریخی برساخته از اثرگذاری ها و داوری ها جای خود را به هستی ای داده که از لحاظ پدیدارشناختی توصیف و تحلیل شده است یا همان گشتالت.

نقد کتاب هستی

کتاب هستی برخلاف نوشته‌های اروین یالوم که مشهورترین چهره روان‌کاوی اگزیستانسیال نزد ایران محسوب می‌شود، توان چندانی برای جلب مخاطب عام ندارد و در واقع کتاب مرجعی است که بیشتر برای افرادی کاربرد دارد که با فلسفه، روان‌شناسی و روان‌درمانی سروکار دارند.

روان‌کاوی اگزیستانسیال در پی یافتن پاسخ برای چنین پرسش‌هایی بود: آیا می‌توانیم یقین داشته باشیم بیمار را آن‌گونه که واقعاً هست می‌بینیم و او را با واقعیت موجودش می‌شناسیم یا فقط بازتابی از نظریه‌های خودمان را در او می‌بینیم؟ از کجا بدانیم که بیمار را در دنیای واقعی‌اش می‌بینیم، دنیایی که در آن زندگی می‌کند و می‌جنبد و وجود دارد و برای او منحصر و عینی است ولی با نظریه‌های کلی فرهنگی ما فرق دارد؟ ممکن است که ما هرگز در دنیای او سهیم نشده باشیم و آن را مستقیماً نشناخته باشیم، در حالی که اگر می‌خواهیم فرصت شناخت یک فرد را پیدا کنیم، باید آن دنیا را بشناسیم و تا حدودی در آن حضور بیابیم.

کتاب هستی چشم‌ اندازی نو به‌روی روانکاوی و روان‌ درمانی می‌گشاید که همانا چشم‌انداز پرسش غایی بشر است، پرسش درباره‌ی طبیعت بشر و جایگاهش در درون همه‌ی واقعیت.

کتاب های پیشنهادی

تعداد بازدید: 695 بار

Rollo%20May%20 %D8%B1%D9%88%D9%84%D9%88%20%D9%85%DB%8C

عنوان کتاب: هستی

نویسنده: رولو می ، ارنست انجل و هانری اف النبرگر

مترجم: سپیده حبیب

تعداد صفحات کتاب: 922 صفحه

زبان کتاب: فارسی

حجم فایل: 91.91 مگابایت

نوع فایل: PDF (ZIP)

منبع: شهرکتاب

دکمه دانلود قابل مشاهده برای کاربران ویژه

نوشته‌های مشابه

به عقیده نویسنده، خون آشام های آشنا در نگاه اول بهتر از مردم عادی به نظر می‌رسند. آنها مثل کنت دراکولای رومانیایی باهوش، خوش‌ذوق و جذاب هستند. شما از آنها خوشتان می‌آید، به آنها اعتماد می‌کنید و بیشتر از آنچه...
بروزرسانی: 2 سال قبل
تعداد بازدید: 460
هر انسان مجموعه‌ای از عادت‌ها است. بعضی از این عادت‌ها را خود شخص ایجاد کرده و جمعی دیگر به طور غیرارادی ایجاد شده‌اند. این عادت‌ها ناشی از هراس‌ها و تردیدهای او هستند؛ ناشی...
بروزرسانی: 10 ماه قبل
تعداد بازدید: 338

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *