فلسفی زیستن

آخرین ویرایش: 10 ماه قبل
فلسفی زیستن (nbookcity.com)

دانلود کتاب فلسفی زیستن

کتاب فلسفی زیستن مانند نقشه گنجی در دستان شماست. فیلسوفان پیشگام را به شما معرفی کرده و دیدگاه روشنی از فلسفه در ذهن شما به‌دست می‌آید. مبانی اصلی فلسفه را از این کتاب فرا خواهید گرفت. عمل‌کردن به پنجاه‌وپنج منش رواقی‌گری را به شما خواهد آموخت تا از آنها در مواجهه با چالش‌های زندگی‌تان بهره جویید. از همه مهم‌تر درمی‌یابید چگونه منش رواقی‌گری را از حوزهٔ نظر به ورطه عمل بکشانید.

هدف جوناس سالزجیبر این است که نظریات فلسفی را در راستای هدف ارزشمندِ ارتقای کیفیت زندگی به کار بگیرد؛ به عبارتی دیگر، مطالب کتاب فلسفی زیستن، در کنار اضافه کردن بر معلومات و دانسته‌های شما، بر رفتار و عملکرد شما در زندگی نیز تاثیرگذار خواهد بود. این کتاب از این خصوص نیز جالب توجه است که سعی دارد آموزه‌هایی را که قدمتی به بلندای تاریخ تمدن دارند، با دغدغه‌های انسان مدرن پیوند بزند؛ تصور مواجهه‌ی کاربران فیسبوک و اینستاگرام با آرای زنون و سنکا و اپیکور به خودی خود هیجان‌انگیز و ترغیب‌کننده است…

چکیده کتاب

رواقی‌گری یک مکتب فلسفی‌ست که پیدایش آن به حدود سه قرن پیش از میلاد مسیح بازمی‌گردد. تاریخ‌نگارانِ اندیشه، زنون رواقی را آغازگر این جریان عظیم فکری می‌دانند. رواقی‌گری بر خلاف بسیاری از مکاتب فلسفی، بیش از آنکه نظریه‌ای در باب معرفت‌شناسی باشد و یا تبیینی کامل و معقول از تمام عناصر جهان ارائه دهد، به دنبال اعتلای زندگی عملی و اخلاقی انسان‌ هاست. بر این اساس، رواقی‌گری یک فلسفه‌ی اخلاق است.

هدفِ پیروانِ این فلسفه، شکل دادن به امیال انسانی‌ در جهتی صحیح است. رواقیون معتقد بودند که خواستن و طلب کردن، در صورتی که شکل افراطی به خود بگیرد، جز رنج و ناامیدی حاصلی ندارد. انسان باید بکوشد تا آنجا که ممکن است بر عواطف گوناگون خود تسلط داشته باشد، و از منظری منصفانه به قضاوت خیر و شر بنشیند. هماهنگی کامل با تمام اجزای طبیعت، آرمان اصلی رواقیون بود. جوناس سالزجیبر در کتاب فلسفی زیستن کوشیده تا با زبانی ساده و همه‌ فهم، شما را با مهم‌ترین اصول فلسفه‌ی رواقی آشنا سازد.

بخشی از متن کتاب

چگونه می‌توان خوب زیست؟ این پرسش اصیل فلسفی، از ابتدایی‌ترین دل‌نگرانی‌های فلسفهٔ رواقی‌ست. شخص چطور می‌تواند زندگی خود را زندگی کند و اصولاً «هنرمندانه زیست کردن، چگونه است؟» اپیکتتوس -آموزگار رواقیون- فلسفه را با صنعتگرانِ هنرمند قیاس می‌کند: «همان‌طور که چوب در دست درودگر صیقل می‌خورد یا مفرغ در دست تندیس‌گر تراش می‌خورد، زندگی هریک از ما نیز به‌عنوان ماده‌ای خام، در جهت هنر زیستن، عمل می‌کند. فلسفه چندان به کار افرادِ کهنسالِ خردمند نمی‌آید، بلکه برای آنان که به دنبال زندگی و مرگِ سعادتمندانه هستند، مهارتی‌ست واجب و ضروری.

هر شرایطی که زندگی پیش روی ما می‌نهد، همچون پردهٔ سفید نقاشی یا قطعه سنگِ مرمرینی است که به ما فرصتِ طراحی و تراشیدن می‌دهد، تا جایی که در طول عمر خود مبدل به هنرمندانی بی‌بدیل خواهیم شد. این عمده‌ترین کارکردِ رواقی‌گری‌ست. به ما می‌آموزد چطور بر زندگی تفوق جوییم و هنگامهٔ مصیبت، آرامش از کف ندهیم، ساده گویم که از ما نقاش یا پیکرتراشی می‌سازد که همواره لذت از زیستن می‌برد. آن چیست که به فرد فرصت خوب زیستن را می‌دهد؟ همان‌طور که اپیکتتوس می‌گوید، نه ثروت، نه بلندپایگی‌ِ مقام و نه فرماندگی و سرکردگی، قطعاً چیز دیگری لازم است.

کسی که در پی خوش‌نویسی‌ست باید با اصول و مبانی آن آشنا شود و تمرین بسیار کند. یا شخصی که آرزو دارد موسیقی‌دان شود، باید به مطالعه و ممارست در این زمینه بپردازد. درست همانند اینها، آنکه در پی خوب زیستن است باید دانشِ گران‌سنگی در باب خوب زیستن کسب کند. آیا با معقول بودنِ این استدلال همدل هستید؟ سنکا، دیگر فیلسوف برجستهٔ رواقیون، که در جُستارِ دوم با وی آشنا می‌شوید، می‌گوید: «فیلسوف کسی‌ست که مبانی اساسی چگونه زیستن را دریافته باشد.

نقد کتاب فلسفی زیستن

هیچ درختی ریشه دار و تنومند نخواهد شد، مگر اینکه در معرض وزش بادهای سخت باشد. همین کشاکش ها و تکان ها موجب می شود درخت برای تقویت استحکام خود، هرچه عمیق تر ریشه بدواند. درختانی شکننده هستند که در دره های رو به آفتاب رشد می کنند. بر همین اساس است که سنکا پرسش می کند: پس چرا متحیر می شوید؟ مردمان شایسته همان ها هستند که آن قدر می لرزند تا قوی تر شوند. pdf کتاب فلسفی زیستن از همین صفحه برای کاربران vip شهر کتاب قابل مشاده و دانلود می باشد.

شاید به این کتاب ها نیز علاقمند باشید:

تعداد بازدید: 779 بار

Jonas%20Salzgeber%20 %D8%AC%D9%88%D9%86%D8%A7%D8%B3%20%D8%B3%D8%A7%D9%84%D8%B2%D8%AC%DB%8C%D8%A8%D8%B1

عنوان کتاب: فلسفی زیستن

(رواقی‌گری؛ فلسفه زیستن خردمندانه)

راهنمای زندگی رواقیانه

نویسنده: جوناس سالزجیبر

مترجمان: نازنین فاطمه سوداگر و مشهود غفاری کنی

تعداد صفحات کتاب: 300 و 100 صفحه

زبان کتاب: فارسی

حجم فایل: 22.7 و 7.94 مگابایت

نوع فایل: PDF (ZIP)

منبع: شهرکتاب

دکمه دانلود قابل مشاهده برای کاربران ویژه

نوشته‌های مشابه

نویسنده کتاب، با اشرافی که بر مباحث حوزه علوم شناختی دارد و با بهره‌گیری از منطق، زبان‌ شناسی، علوم آماری، روانشناسی و تحلیل گفتمان، توانسته است شیوه و گفتمان انتقادی ساده ولی مؤثر و کاربردی را در رابطه...
بروزرسانی: 2 سال قبل
تعداد بازدید: 295
در این داستان «نیتان» پسرک باهوش و متفاوت داستان همراه با مادرش خانم بیشاپ به مهمانی خاصی از طرف خانم لیدی گرایر دعوت می‌شوند. آن‌ها تمام تلاششان را می‌کنند تا برای این مهمانی شیک و فرهیخته به نظر...
بروزرسانی: 2 سال قبل
تعداد بازدید: 379

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *