ایلیاد هومر

آخرین ویرایش: 9 ماه قبل
ایلیاد هومر (nbookcity.com)

دانلود کتاب ایلیاد هومر

کتاب ایلیاد، شعری حماسی نوشته ی هومر است که حدود 750 سال قبل از میلاد مسیح به رشته ی تحریر درآمد.

کتاب ایلیاد به داستان تاریک ترین بخش از جنگ تروآ می پردازد و در مرکز توجه خود، بزرگترین جنگجو و قهرمان یونان یعنی آشیل و ستیزه ی او با آگاممنون را قرار داده است. این کتاب که قدیمی ترین شعر یونانی و احتمالا شناخته شده ترین حماسه در ادبیات غرب است، تصاویری تکان دهنده از اوج و فرودهای جنگ، شهر تحت محاصره ی ایلیون، نبرد میان خدایان و سرنوشت انسان های فانی را با روایتی جذاب از حوادث در هم می آمیزد. این اشعار ارزشمند که فرهنگ اولیه ی یونان را در تاریخ جاودان ساخته است، داستان ها و افسانه های بی نظیری را در قالب روایتی بی نهایت هیجان انگیز ارائه می کند.

ایلیاد داستان ایزدان مداخله ‌گر، جنگجویان دلاور و نبرد های خونین است. داستان انتقام، اعمال قهرمانی و جاذبه ‌ی زنان زیباست؛ داستان ریختن خون بر زمین پایین برج و باروی شهر تروی و بر شن‌های کنار کشتی‌های هلالی شکل یونانی که سینه‌هایی به رنگ سرخ آتشین دارند. این داستان زمانی رخ داده است که ایزدان در سرنوشت موجودات میرا دخالت می‌کردند و جانب این و آن را می‌گرفتند.

مروری بر کتاب

کتاب “ایلیاد” به همراه «اودیسه» از آثار حماسی و فاخر یونان می باشد که از بسیاری لحاظ هم‌سان با شاهنامه‌ی فردوسی بوده و تاریخ باستان و اساطیر و خدایان و… یونان باستان را در قالب شعر بیان نموده است. البته این دو منظومه، نه به مانند شاهنامه که کمتر از 1000 سال قبل سروده شده، مربوط به 3000 سال پیش بوده و شاید بیش از هر اثر ادبی دیگر در سراسر جهان شهرت و اعتبار دارد. محاصره و تسخیر شهر تروا در ترکیه‌ی امروزی، حدود ۱۲۰۰سال قبل از میلاد مسیح، اتفاق افتاد و «هومر»، داستان‌سرا و شاعر نابینای یونانی، ۴۰۰ سال بعد، یعنی در نیمه دوم قرن هشتم پیش از میلاد، آن جنگ تاریخی میان یونانی‌ها و تروایی‌ها را به صورت دو منظومه‌ی حماسی بلند، یعنی «ایلیاد» و «اودیسه»، آفرینش کرد.

این دو منظومه، حاوی ۲۸۰۰۰ شعر “هگزامتری” هستند و از ارزش آن همین بس که ادیبان، ادبیات یونان باستان را تنها با آثار حماسی «هومر» می توانند بررسی نمایند. او گرچه در شهر اِزمیر (سمیرنا)، واقع در غرب ترکیه‌ی امروزی دیده به جهان گشود، از آغازگران شعر و ادبیات اروپا شناخته شده که البته طبق اسناد موجود، وی بیشتر عمر خود را در جزیره چیوس گذراند و در آخر نیز جزیره‌ی لوس میعادگاهش با مرگ گشت. و اما «ایلیاد» که مانند «اودیسه» با 24 سرود، نظم یافته، به دوران شگفتی «می‌سن» و برتری آن دوران مربوط می‌شود و موضوع آن لشکرکشی «آگاممنون» پادشاه مقتدر «می سن»، جهت بازپس‌گیری همسرش از شاهزاده‌ی «تروا» به آن مکان می باشد.

در «ایلیاد» قهرمانان نامی یونان، چون آشیل، آیاس، هکتور، اودیسیوس و بسیاری از ایزدان کوه المپ به همراه عادات و ضعف‌های اخلاقی‌شان توصیف گشته است. این اثر فاخر، با برگردانِ مترجم فهیم و ارجمند ایران، «استاد سعید نفیسی»، در ادبیات پارسی ارزشی دوچندان یافته و در آن می توان از قلم این استاد فرهیخته که با الهام از شاهنامه، زبان حماسی را برای نثر آن انتخاب نموده، یکی از بهترین آثار ترجمه‌ی ایران را مشاهده نمود. ایشان به جز ترجمه‌ی دقیق و حفظ امانت متن اصلی، با مقدمه‌ای مفصل و کامل، قبل از شروع خواندن کتاب، خواننده را با کلیاتی از اصطلاحات و شخصیت‌های اساطیر یونانی آشنا کرده و خواندن آن را بس سلیس‌تر و شیواتر نموده است.

ایشان «ایلیاد» و «اودیسه» را لازم و ملزوم یکدیگر دانسته و نگاشته: «پس از ترجمه‌ی ایلیاد می‌بایست قهراً به ترجمه‌ی اودیسه هم بپردازم.» «انتشارات پر»، سعی نموده با بازنشر آثاری همچون «ایلیاد» و «اودیسه» که بارها در این مملکت انتشار یافته، قدمی هرچند کوچک در راه آشنایی جوانان این مرز و بوم با ادبیات و نگارش اساتیدی چون «نفیسی»‌ها برداشته و در دل آن شیوایی قلم، تاریخ را که بسیار آموختنی است بر ایشان بنمایاند.

درباره هومر نویسنده کتاب

درباره هومر اطلاعات زیادی در دست نیست و منظومه‌های ایلیاد و اودیسه، تنها یادگارهای او برای ما است. هرودوت مورخ یونانی درباره این شاعر اشاره‌هایی در اثرش داشته است که نشان می‌دهد، او در ناحیه اسمیرنای یونان می‌زیسته و وقایع مربوط به جنگ تروا را جمع‌آوری و منظوم می‌کرده است. ایلیاد و اودیسه منظومه‌های روایی همانند شاهنامه فردوسی‌اند که داستان پهلوانان و ایزادان یونانی را روایت می‌کنند. ایلیاد داستان جنگ تروا و جنگاورانی همچون آشیل، آپاس و هکتور و بسیاری از خدیان و نیمه‌خدایان المپ را روایت می‌کند و اودیسه سرگذشت ده سال سفر و ماجراهای اودیسئوس قهرمان یونانی در راه بازگشت از جنگ تروا است.

هومر به اسکلت‌بندی آثار خود توجه خاص داشته و تناسبی ایده آل میان عناصری چون شخصیت و حادثه ایجاد کرده است. او همچنین به فن بلاغت اشراف داشته و از فنون و صنایع ادبی به نحو احسن استفاده کرده است. بسیاری از منتقدین عقیده دارند که هومر انسان‌شناسی تمام‌عیار است و می‌تواند بینش عمیق و ژرفی از وجود آدمی به‌دست دهد و انسان را به زوایای نهفته وجود خود وارد سازد و به تعبیری ابعاد مختلف وجود آدمی را به تصویر کشد. از این رو هومر و آثارش زنده هستند و تا ابد ماندگار خواهند بود.

تعداد بازدید: 3,773 بار

Homer%20 %D9%87%D9%88%D9%85%D9%8A%D8%B1%D9%88%D8%B3

عنوان کتاب: ایلیاد

نویسنده: هومر

مترجم: سعید نفیسی

تعداد صفحات کتاب: 800 صفحه

زبان کتاب: فارسی

حجم فایل: 12.7 مگابایت

نوع فایل: PDF

منبع: شهر کتاب

دکمه دانلود قابل مشاهده برای کاربران ویژه

نوشته‌های مشابه

منطق حاکم بر داستان، منطق همان دختر نوجوانی است که داستان را روایت میکند، از نگاه او مادرش یک موجود بی بند و بار و سهل انگار است که باعث ایجاد چنین شرایطی شده و فکر می کند با فاصله گرفتن...
بروزرسانی: 1 سال قبل
تعداد بازدید: 114
کتاب فلسفه پوچی اثر‌ آلبر کامو با ترجمه دکتر محمدتقی غیاثی است ؛ ذهن کامو د‌‌ر آثارش پرسشگر است. پرسش‌هایی اید‌‌ئولوژیک پیرامون مفاهیم زند‌‌گی همچون آزاد‌‌ی، تنهایی، صد‌‌اقت، خوبی، اخلاق، طبیعت و مرگ د‌‌ر سراسر آثار او چه د‌‌ر لایه‌های بیرونی و چه د‌‌ر لایه‌های د‌‌رونی به ذهن خوانند‌‌ه‌...
بروزرسانی: 12 ماه قبل
تعداد بازدید: 3741

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *