دولت کارآفرین

آخرین ویرایش: 2 سال قبل
دولت کارآفرین (nbookcity.com)

دانلود کتاب دولت کارآفرین

کتاب دولت کارآفرین به بررسی نقش دولت در نوآوری و رشد اقتصادی می‌ پردازد و بی‌ شک یکی از مهمترین کتاب‌ هایی است که در این زمینه در سال‌های اخیر منتشر شده است.

این کتاب تحسین‌های مجلات معتبری مانند فایننشیال تایمز و اکونومیست و اندیشمندان سرشناسی مانند ریچارد نلسون و دنی رودریک را برانگیخت و با استقبال جامعه‌ی دانشگاهی و سیاست‌ گذاران روبه‌رو شد. ماریانا مازوکاتو به‌ خوبی شرح می‌ دهد که مکانیسم بازار به‌ تنهایی قادر به ارتقای نوآوری نیست و همکاری بخش خصوصی و دولت در این میان ضروری است. مازوکاتو همچنین نشان می‌ دهد که حتی در زمانی‌ که بحث جادوی بازار از سوی امریکا در سطح جهان تبلیغ می‌ شد‌ه است، دولت این کشور در اقتصاد نقش فعالی ایفا می‌ کرده است.

خلاصه کتاب

در یک محیط سیاسی که جبهه‌های سیاست‌گذاری دولت عمداً به عقب کشیده شده‌اند، بیش‌ از پیش نیاز است که نقش و سهم دولت درک شود. در غیر این صورت، ما فرصت ایجاد رفاه بیشتر در آینده با استفاده از تکرار سرمایه‌ گذاری‌ های دولتی موفقیت‌ آمیز گذشته را از دست می دهیم. مازوکاتو در کتاب دولت کارآفرین، در اصل به اهمیت به کارگیری سیاست صنعتی مبتنی بر نوآوری رشد محور پرداخته است و معتقد است خصوصی‌ سازی راه علاج اقتصادی برای همه کشورها در هر موقعیتی نیست.

دولت کارآفرین با فراهم نمودن شرایط، باعث ایجاد رقابت بین سازمان ها شده و به توانمند سازی هر چه بیشتر جامعه با توجه به بخش خصوصی نقش فعالی را ایفا می کند. در دولت ذکر شده مراجعه کنندگان نقش سرمایه هایی را دارند که حفظ و ارج نهادن به آنها امری ضروری محسوب می شود. تمرکز بر تهدید ها و تبدیل آن ها به فرصت ها از سایر خصوصیات دولت مذکور است. این دولت همچون فردی است که طرح می دهد و ایده های جدیدی را در دولت اجرا می نماید.

دولت کارآفرین برای اداره ی امور به دنبال راه های ثمربخش و کارآمد می شود، خواهان متوقف کردن طرح ها و شیوه های کهنه است. نوآور و خلاق بوده و قدرت تخیل قوی دارد و ریسک پذیر می باشد. کارآفرینی، موضع یابی و بهره برداری از فرصت هاست در ابتدا گمان بر این بود که تنها افراد جامعه می توانند کارآفرین بوده و در آن نقش داشته باشند اما امروزه نه تنها افراد در کارآفرینی نقش دارند بلکه از دولت نیز انتظار ایفای نقش کارآفرینی و همچنین حمایت از کارآفرینان می رود.

بخشی از متن کتاب

نقش بخش عمومی در رشد اقتصادی چیست؟ پس از بحران مالی که بودجه های دولتی در سراسر جهان افزایش یافت، اساساً به دلیل نقش آن ها در نجات بخش خصوصی، می شنویم که برای رقابتی تر ، نوآورتر و پویاتر شدن ملت ها باید بازار بیشتر و دولت کمتری داشته باشیم. در بهترین حالت به ما گفته شده است که دولت صرفاً پویایی اقتصادی بخش خصوصی را تسهیل می کند و در بدترین حالت، نهادهای سنگین و بوروکراتیک آن مانع از پویایی اقتصادی بخش خصوصی می شود.

در مقابل، بخش خصوصیِ پیش گام، چابک و ریسک پذیر، حقیقتاً پیش ران نوآوری هایی است که رشد اقتصادی را خلق می کند. مطابق با این دیدگاه، راز موجود در پس موتور نوآوری چون دره ی سیلیکون، کارآفرینان و سرمایه گذاران خطرپذیر آن قرار دارند. دولت می تواند در اقتصاد مداخله کند ــ ولی فقط برای اصلاح شکست بازار یا هموار کردن محیط بازی. دولت می تواند بخش خصوصی را به منظور محاسبه ی هزینه های خارجی تنظیم کند که شرکت ها ممکن است بر عموم مردم تحمیل کنند ( مانند آلودگی ) . می تواند در کالاهای عمومی مانند تحقیقات علمی پایه و یا توسعه ی داروهایی با پتانسیل اندک بازار سرمایه گذاری کند.

برای برخی از راست های سیاسی، حتا اصلاح شکست بازار می تواند یک معصیت قلمداد شود، چرا که چنین تلاش هایی ممکن است به نتایج بدتری در قالب « شکست دولت » بروز پیدا کنند. وجه اشتراک این دیدگاه ها در این فرض است که دولت باید به جای تلاش برای خلق بازار و شکل دهی به آن، فقط به اصلاح آن بپردازد. مقاله ی اکونومیست در سال ۲۰۱۲ در مورد آینده ی صنایع این مفهوم معمول را در خود جای داده است. آن مقاله این چنین شروع می شود:

دولت ها همواره در انتخاب برندگان ناشی بوده اند، ظاهراً ناشی تر نیز خواهند شد، همچنان که لژیون هایی از کارآفرینان و وصله زن ها طرح ها را به صورت آنلاین مبادله کرده، آن ها را در خانه ی خود به محصول تبدیل کرده و از یک گاراژ شروع به معرفی آن به جهان می کنند. همچنان که انقلاب خشونت آمیزتر می شود، دولت باید فقط به اصول اولیه توجه کند: مدارس بهتر برای یک نیروی کار ماهر، قوانین روشن و یک محیط بازی عادلانه برای هر نوعی از شرکت ها. باقی را بسپار به انقلابیون.

نقد کتاب دولت کارآفرین

کتاب دولت کارآفرین برای اندیشمندان و سیاست‌ گذاران ایرانی حاوی نکات ارزنده‌ای است و نشان می‌ دهد تنها با تکیه بر مکانیسم بازار و خصوصی‌ سازی نمی‌ توان به رشد اقتصادی دست یافت. در مجموعه‌ی “توسعه و اندیشه” که کتاب حاضر سومین اثر آن است، تلاش خواهد شد مکاتب اقتصادی از جمله اتریشی، نهادی، مارکسیستی، شناختی و رفتاری معرفی شود و مورد بحث قرار گیرد و موضوعات گوناگونی مانند عدالت، آزادی، توسعه، کارآفرینی، اقتصاد دانش‌ محور، مباحث بازار پول و سرمایه، نقش دولت در توسعه و غیره از نگاه این مکاتب بررسی شود.

این کتاب دریچهٔ نوینی برای اندیشمندان و سیاست‌ گذاران کشور است تا با پی بردن به اهمیت نقشی که دولت باید در اقتصاد ایفا نماید، شاهد مباحث و سیاست‌های جدیدی در کشورمان باشیم.

تعداد بازدید: 383 بار

Mariana%20Mazzucato%20 %D9%85%D8%A7%D8%B1%DB%8C%D8%A7%D9%86%D8%A7%20%D9%85%D8%A7%D8%B2%D9%88%DA%A9%D8%A7%D8%AA%D9%88

عنوان کتاب: دولت کارآفرین

نقد اسطوره های بخش خصوصی در مقابل بخش عمومی

کتاب سال نشریه ی فایننشیال تایمز

نویسنده: ماریانا مازوکاتو

مترجم: حمید پاداش و علی نیکونسبتی

تعداد صفحات کتاب: 433 صفحه

زبان کتاب: فارسی

حجم فایل: 26.9 مگابایت

نوع فایل: PDF (RAR)

منبع: شهرکتاب

دکمه دانلود قابل مشاهده برای کاربران ویژه

نوشته‌های مشابه

بامدادان در این کتاب با اتکا به منابع تاریخی و با استفاده از روشی تحلیلی، به بررسی روایت های مختلف از پیدایش اسلام می‌پردازد. او در این کتاب به این نتیجه می رسد که روایت های سنتی از پیدایش اسلام...
بروزرسانی: 3 روز قبل
تعداد بازدید: 85
کتاب چراغها را من خاموش میکنم که بیش از هشتاد و هشت بار تجدید چاپ شده است، اثر نویسنده‌ای به‌نام زويا پيرزاد است. این رمان درمورد زندگی چند خانواده‌ی ارمنی ساکن آبادان در دهه‌ی ۴۰ است...
بروزرسانی: 17 ساعت قبل
تعداد بازدید: 9510

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *