دیروزهای ما

آخرین ویرایش: 2 سال قبل
دیروزهای ما (nbookcity.com)

دانلود کتاب دیروزهای ما

قهرمانان اصلی داستان خانواده ای از طبقه متوسط در زمان جنگ جهانی دوم است. نویسنده تم رمان دیروزهای ما را مصایب وارد شده از این جنگ بر مردم عادی قرار داده است.

به‌ خصوص وضعیت دوگانه مردم ایتالیا را بین گرایش خود به پیروزی متفین و خاتمه جنگ از یک سو و درگیری ایتالیا به عنوان متحد آلمان در جبهه متحدین از سوی دیگر، به تصویر می کشد. به نظر می رسد برخی اشخاص و مکان‌ها در این کتاب از شهر تورینو، زادگاه خانوادگی وی، الهام گرفته شده است؛ از جمله کارخانه صابون‌ سازی که اشاره‌ای به کارخانه‌های خودرو سازی فیات یا شخصیت‌هایی چون چزاره پاوزه، ایتالو کالوینو، ماسیو میلا و الیو ویتتورینی، که بارها با نام‌های مستعار در نوشته‌های وی ظاهر شده‌اند.

خلاصه کتاب

داستان کتاب دیروزهای ما در ابتدا درون یک خانواده‌ی مادر مرده شروع می شود. تمرکز ماجراها بر روی پدر است که با مرگ پدر، برادر بزرگتر مرکز اصلی همه‌ی اتفاقات شده و این روند به تدریج روی اعضای خانواده پخش می شود. در آخر همه چیز متوجه کوچک‌ترین خواهر می شود و اتفاقات زندگی اوست که نیمه‌ی پایانی کتاب را می سازد. داستان از کمی قبل از جنگ جهانی دوم در ایتالیا شروع می شود و پدر که مخالف سرسخت فاشیسم است از کارش کناره گرفته و پنهانی مشغول نوشتن کتابی رسوا کننده علیه فاشیسم است. باقی قضایای کتاب نیز در گیر و دارِ همین قضایای سیاسی می‌گذرد تا به پایان جنگ و سقوط فاشیسم می رسد.

کتاب دیروزهای ما را جزو ادبیات نئورئالیستی ایتالیا دسته بندی می کنند. این سبک از همان سال‌های جنگ جهانی دوم ابتدا در سینما ظهور کرد و به ادبیات کشیده شد و حدود یک دهه در اوج بود. نویسندگان نئورئالیست معمولن داستان‌های شسته رفته و از پیش تعیین شده را کنار می گذارند و یا حداکثر سراغ طرح یک موقعیت دراماتیک می روند. به نظرم این رمان هم مثل خیلی از رمان‌های خوبِ دیگر ادبیات ایتالیا، بین آثار دیگر گم شده و کمتر دیده شده است.

بخشی از متن کتاب

تا وقتی که مادر زنده بود، ننه ماریا نزد مادربزرگ ـ مادر پدر ـ به سر می برد و با هم به سفر می رفتند. روی چمدان های ننه ماریا برچسب هتل های گوناگون دیده می شد. پیراهنی با دکمه های به شکل صنوبر کوچک داشت که از تیرولو خریده بود. مادربزرگ خیلی به سیر و سفر می رفت و چون میل داشت که همیشه به هتل های درجه یک برود، همه دار و ندارش را به باد داده بود. اواخر عمر خیلی بداخلاق شده بود. ننه ماریا می گفت مادربزرگ باور نمی کرد پول هایش تمام شده باشد و هر بار که آن را فراموش می کرد، می رفت تا برای خودش کلاهی بخرد و ننه ماریا ناچار بود دامنش را بکشد و او را از ویترین مغازه دور کند.

مادربزرگ از شدت خشم روبنده اش را گاز می گرفت و چترش را به زمین می کوبید. پس از مرگ در نیس، شهری که دوران جوانی و ثروت، دوران طراوت و شادابی اش را در آن به خوشی گذرانده بود، دفن شده بود. ننه ماریا اگر مجال می یافت بدش نمی آمد درباره ثروت مادربزرگ و یا سفرهایی که با هم رفته بودند ورّاجی کند و به خود ببالد. زنِ ریزنقشی بود و هنگام نشستن بر صندلی پاهایش به زمین نمی رسید. و از این رو پاهایش را زیر پتو پنهان می کرد. پتو همان پتوی کالسکه بود. همان که بیست سال پیش از وقتی با مادربزرگ سوار کالسکه می شدند و در شهر گردش می کردند، روی زانوهایشان می انداختند.

ننه ماریا کمی سرخاب هم به گونه هایش می مالید و میل نداشت صبح زود وقتی هنوز بزک نکرده بود کسی او را ببیند. دولادولا و پاورچین توی حمام می خزید و اگر در راهرو کسی سر راهش سبز می شد و چیزی از او می خواست، از کوره در می رفت و سخت عصبانی می شد. استحمام او زیاد طول می کشید، همه می آمدند و در می زدند. ننه ماریا از توی حمام داد می زد که دیگر از دست اهل خانه به تنگ آمده است زیرا کسی ملاحظه حال او را نمی کند. می خواست بلافاصله چمدان هایش را ببندد و به جنووا  نزد خواهرش برود. حتّی یکی دو بار چمدان ها را از زیر کمد بیرون کشیده بود و قصد داشت کفش هایش را در لفاف پارچه ای مخصوص بگذارد.

نقد کتاب دیروزهای ما

بعد از تمام شدن جنگ جهانی دوم ناتالیا گینزبورگ این داستان را نوشته و در آن، آنچه بر سر جامعه ی ایتالیای بعد از جنگ آمده است را به زبان و روایت خودش بازگو می کند. نویسنده در کتاب دیروزهای ما از اشخاص و حوادث واقعی با نام های مستعار استفاده کرده است. داستان از زبان دختر جوانی است که قربانی جنگ است و نتوانسته دوران کودکی و جوانی را مثل کودکانی که در آرامش زندگی می کنند تجربه کند. او تغییرات ناشی از جنگ را در محیط اطراف و روابط بین آدم های داستان می بیند و بازگو می کند.

آدم های قصه می خواهند با دشمن خارجی بجنگند. تصمیمات و رفتارهایی که این آدم ها دارند برای دختر جوان جالب توجه است. ناتالیا گینزبورگ به خاطر نوشتن کتاب دیروزهای ما صاحب جایزه ی VEILLON a شده است. این رمان هم مثل بقیه ی آثار گینزبورگ ساده و روان است. راوی داستان چیزی را تحلیل نمی کند، فقط همه چیز را ماهرانه توصیف می کند.

تعداد بازدید: 315 بار

Natalia%20Ginzburg%20 %D9%86%D8%A7%D8%AA%D8%A7%D9%84%DB%8C%D8%A7%20%DA%AF%DB%8C%D9%86%D8%B2%D8%A8%D9%88%D8%B1%DA%AF

عنوان کتاب: دیروز های ما

نویسنده: ناتالیا گینزبورگ

مترجم: منوچهر افسری

تعداد صفحات کتاب: 266 صفحه

زبان کتاب: فارسی

حجم فایل: 6.4 مگابایت

نوع فایل: PDF (RAR)

منبع: شهرکتاب

نوشته‌های مشابه

شاید کسی از اینکه خودش را با نام و نام فامیل در این کتاب ببیند خوشش نیاید. اما من هیچ جوابی برای این مسئله ندارم. تنها آنچه را که به خاطر داشته ام نوشتم. بنابراین اگر این کتاب گزارش وقایع تاریخی قلمداد شود، کمبودهای...
بروزرسانی: 1 سال قبل
تعداد بازدید: 154

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *