رابطه ها

آخرین ویرایش: 2 سال قبل
رابطه ها (nbookcity.com)

دانلود کتاب رابطه ها

کتاب رابطه ها اثر آلن دوباتن با باورهای غلط و اشتباه فرهنگی، به چالش برخاسته و با ارائه ی دیدگاه متفاوتی از رابطه‌ها سخن گفته است.

اینکه عشق و محبت، مهارتی است که باید آموخته شود و خلاصه کردن آن در قالب محدود موضوعی حسی کافی نیست. در حقیقت، پیرنگ این کتاب با اتکاء به همین جمله شکل گرفته است. مطالب کتاب به‌ آرامی و به‌ شکل جذاب و مسحورکننده‌ای، ما را به سوی موضوعاتی کلیدی می‌ برد که در برقراری روابط مؤثر است و کارایی راهبردی دارد.

همهٔ موارد کارکردی و عملی که در ارتباطات اجتماعی ما انسان‌ها دخیل و سهیم هستند، از بحث و مشاجره گرفته تا روابط بسیار صمیمانه و خاص عاشقانه، و حتی موضوعاتی نظیر بخشش و دوستی، مورد کنکاش و ارزیابی فصل‌های بیست‌ گانه ی کتاب رابطه ها قرار می‌ گیرد.

خلاصه کتاب

کتاب رابطه ها فرضیات نگاه کلیشه ای از رابطه ای عاشقانه و خود عشق را به چالش می کشد. این کتاب نشان می دهد که چگونه می توان نگرش های جدیدی ایجاد کرد که بتواند به یک دیدگاه روانشناختی بالغ از عشق منجر شود: اینکه اشکالی ندارد عشق و رابطه جنسی همیشه با هم نباشند ، اینکه بحث درمورد پول در اوایل رابطه ، به روشی جدی ، خیانت به عشق نیست. درک اینکه ما نسبتا معیوب هستیم ، و شریک زندگی ما نیز ممکن است نقض هایی داشته باشد ، برای یک زن و شوهر بسیار سودمند است. این راهنمای نوآورانه پر از مثالهای کاربردی در زندگی واقعی ، و سرگرم کننده با طنز و حکایت فرهنگی ، راه را برای آینده ای جدید و درخشان برای عشق هموار می کند.

آلن دوباتن در نقد جدی خود به رهیافت رمانتیک از عشق، به این مورد اشاره می کند که در دوره رمانتیک بخش انتزاعی رابطه عاشقانه پررنگ شد و بخش انضمامی آن به حاشیه رفت. بخشی از این دلیل به این خاطر است که وقتی نویسندگان رمانتیک مشکلات رابطه های موجود در آثارشان را جستجو می کردند ، هرگز در مورد مسائل روزمره صحبت نمی کردند. آنها تمایل داشتند که توجهات را به موضوعات مهم اما کاملا محدود جلب کنند. الکساندر پوشکین ، شاعر بزرگ روس ، عشق بی بدیل را در یوجین اونگین ترسیم کرد. گوستاو فلوبر دلزدگی و خیانت را در مادام بوواری بررسی کرد.

جین آستین کاملا توجه داشت که چگونه اختلاف در موقعیت اجتماعی می تواند موانعی در برابر رضایت زن و شوهر ایجاد کند. در ایتالیا ، پر خواننده ترین رمان قرن نوزدهم – نامزد آلساندرو مانزونی – درباره چگونگی فساد سیاسی و وقایع بزرگ تاریخی می تواند یک رابطه را تحت تأثیر قرار دهد، بحث می کند. تمام نویسندگان بزرگ رمانتیک – به طرق مختلف – به شدت علاقه مند به مسائل بزرگ و فراروزمره عشق بودند و نه حواشی و مسائل پیش پا افتاده زندگی و یک رابطه. اما نویسنده در این کتاب مارا با بخش انضمامی و کاربردی یک رابطه آشنا می کند و سعی دارد تنش های معمول ما را در زندگی روزمره کم کند.

بخشی از متن کتاب

فرآیند عاشق کسى شدن چه مراحلى دارد و چگونه وى را انتخاب مى‌ کنیم؟ پاسخ مکتب رمانتیک به این پرسش بسیار واضح و مبرهن است: غرایز ما به طور طبیعى ما را به سوى فرد دیگرى هدایت مى‌کند که با ما مهربان و براى ما مناسب هستند. عشق نوعى شور و شعف و حالت خلسه است که وقتى بر ما نازل مى‌شود که ما، خود را در حضور روحى مهربان و لطیف و تقویت کننده احساس مى‌کنیم. همان کسى که به نیازهاى عاطفى ما پاسخ خواهد داد، غم و درد ما را درک خواهد کرد و در انجام وظایف دشوار زندگى، به ما کمک و ما را تقویت و حمایت مى‌کند.

براى شناسایى معشوق، باید اجازه دهیم که غرایزمان ما را جلو ببرد، و مواظب باشیم که هرگز از طریق تحلیل‌هاى فضل‌فروشانه‌ى روانشناسى و یا افکار درونگرایانه‌ى برترى‌طلب ما را از مسیر انتخاب درست منحرف نکند. ضمن اینکه به یاد داشته باشیم که، در نظر گرفتن جایگاه و طبقه‌ى اجتماعى، مال و ثروت یا اصل و نسب خانوادگى، مانعى بر سر راه غرایز خواهند بود و باعث مى‌شوند از راهکرد طبیعى غریزه دور شویم. وقتى که به سرنوشت خود نزدیک شویم، احساساتمان به وضوح ما را خبر خواهند کرد و انتخاب را به‌درستى انجام خواهد داد. یعنى غریزه‌ى احساسى، آژیر و علامت لازمه را به‌صدا درخواهد آورد.

طرح این پرسش از دیگران، درباره‌ى اینکه دقیقاً چرا فرد خاصى را به عنوان شریک زندگى خود انتخاب کرده، هر چقدر هم که طرز پرسیدن با ادب و دقت همراه باشد در جهان‌بینى رمانتیک، به سادگى به معناى عدم درک عشق است. طبیعى است که این نوع سؤال و جواب بسیار آزاردهنده و کاملا غیرضرورى به‌نظر مى‌رسد زیرا: عشق واقعى غریزه‌اى است که ذره ذره و به‌دقت در دل انسان‌ها جوانه مى‌زند و سپس به درخت کوچکى بدل مى‌شود که با شکوفا شدن آن، ظرفیت راضى و خوشحال کردن ما را در خود ایجاد مى‌کند.

نقد کتاب رابطه ها

در زندگی هر شخصی انگشت شمارند چیزهایی که بتوانند مانند روابط او موجب خوشحالی و شادکامی اش گردند، اما در بیشتر موارد این رابطه ها سرانجامی جز رنج و اندوه ندارند . اشتباه اغلب ما این است که می پنداریم به طور مادرزاد می دانیم که چه طور عشق بورزیم و در نتیجه مدیریت یک رابطه را امری ساده و سطحی قلمداد می کنیم.

اما کتاب رابطه ها بر این فرض استوار است که عشق تنها احساسی برای حس کردن نیست، بلکه مهارتی است که باید آن را آموخت و بر این اساس در اینجا به موضوعات مختلف مطرح در جریان یک رابطه، از جمله انتخاب هدف، جدال ها، بخشش ها، منفی گرایی، طریقه برقراری ارتباط و … پرداخته می شود تا اطمینان یابیم که موفقیت رابطه هایمان را تنها به شانس گره نمی زنیم.

تعداد بازدید: 1,324 بار

Alain%20de%20Botton%20 %D8%A2%D9%84%D9%86%20%D8%AF%D9%88%20%D8%A8%D8%A7%D8%AA%D9%86 14

عنوان کتاب: رابطه ها

از مجموعه ی مکتب زندگی

نویسنده: آلن دوباتن

مترجم: محمدباقر اسمعیل پور و فرناز گنجی

تعداد صفحات کتاب: 233 صفحه

زبان کتاب: فارسی

حجم فایل: 12.6 مگابایت

نوع فایل: PDF (RAR)

منبع: شهرکتاب

دکمه دانلود قابل مشاهده برای کاربران ویژه

نوشته‌های مشابه

کتاب چهار هزار هفته به شیوه‌ای ساده و کاربردی، به شما می‌آموزد که چطور زمانتان را متناسب با تغییرات این روزهای جهان هماهنگ کنید و به فعالیت‌هایی که در ذهن دارید، برسید. با خواندن این کتاب...
بروزرسانی: 3 هفته قبل
تعداد بازدید: 1299
کنار دستم یک مردی نشسته بود، طرف راستم. موقع فيلم، عين مجسمه ثابت بود. سر سوزنی تکون نخورد، مثل یک جسد بی حس و حرکت بود. حتی یک بار هم نخندید. عین جسد خشک شده بود...
بروزرسانی: 10 ماه قبل
تعداد بازدید: 203

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *