روانشناسی اعتراض

آخرین ویرایش: 1 ماه قبل
روانشناسی اعتراض (nbookcity.com)

دانلود کتاب روانشناسی اعتراض

مانوئل اسمیت در کتاب روانشناسی اعتراض به یک مساله مهم می‌پردازد. ممکن است شما هم چنین حسی را تجربه کرده باشید:

«وقتی نه می‌گویم احساس گناه می‌کنم.» ریشه این حس در کجاست؟ آیا ما همیشه باید برای راضی کردن دیگران تلاش کنیم؟ آیا برای اینکه به حس گناه دچار نشویم، حق نداریم به خواسته‌های غیر منطقی و نامعقول دیگران نه بگوییم؟ شاید همه این احساسات به این برگردد که ما توانایی نه گفتن را نداریم و با روانشناسی اعتراض آشنا نیستیم. راه حل چیست؟

کتاب روانشناسی اعتراض به ما کمک می‌کند تا چند قابلیت مهم را در خودمان پرورش دهیم: دستیابی به مهارت‌های کلامی جهت مبارزه با سلطه جویی دیگران به خصوص در زمانی که باید نه بگوییم.  تقویت قدرت تصمیم گیری و رسیدن به این باور که ما مسئول زندگی خودمان هستیم و باید برای زندگی مان تصمیم بگیریم. پیشگیری از سلطه جویی‌های آتی دیگران. خداحافظی با احساس گناه و اضطراب در هر زمانی که نظر حقیقی خودمان را بیان می‌کنیم. مبارزه با تفکر غلطی که منجر می‌شود قاطعیت را برابر با خودسری بپنداریم و در نهایت ساختن روابطی سالم و سازنده.

خلاصه کتاب

بطور خلاصه کتاب روانشناسی اعتراض مبارزه عملی با سلطه‌جویی دیگران است و از همه مهم‌تر مبارزه با “سلطه‌جویی خود شما” سلطه‌جو کیست؟ بنا به پژوهش روانشناسان به خصوص “شوستروم”، سلطه‌جو کسی است که انسان‌ها را «شی» می‌بیند و مصر به شی کردن انسان‌ها است و می‌دانیم که «انسان شی» عامل فسادها و بی عدالتی‌ها می تواند باشد. در واقع کمتر عاملی در زندگی انسان به اندازه ظلم و سلطه‌جویی آفت سلامت، حقیقت، عدالت و سد‌راه رشد و تکامل و اتحاد انسان است.

خیلی‌ها می‌پرسند اگرطرف مقابل تسلیم نشد و او هم در برابر منقاطعیت به خرج داد چه؟ جوابش این است که شرافت نفس نسبت به هرچیز مقدم است. در نتیجه اگر شرافت نفس خود را جریان اعمال حق خود محترم شمردید و رعایتش کردید احساس خوبی خواهید داشت و این حس خوب توانایی‌مان را در برخورد با مشکلات دو چندان می‌کند چه بسا که به خواسته‌تان بهتر برسید. می‌توانید در این گونه مواقع به مصالحه عملی و موثری برسید. مطالعه کتاب روانشناسی اعتراض را به همه طرفداران کتاب های روانشناسی توصیه میکنیم.

بخشی از متن کتاب

تقریباً بیست سال پیش که تازه خدمت سربازی را تمام کرده بودم،با استاد جوانی به نام جو آشنا شدم که هم با شخصیت بود و هم کارش را دوست داشت. من از شمار دانشجویانش بودم. او با صراحت صحبت می کرد. جدی و منضبط بود و باورهای ابتدایی دانشجویان را از ن روانشناسی آگاهانه و بی تأمل رد می کرد.او به جای پرداختن به نظریه های پیچیده مربوط به رفتار انسان ها ، به موضوع از زاویه دیگری نگاه می کرد.او به کمک فرضیه های ساده مطالب را تشریح می کرد. او معتقد بود 95 درصد نظریه های روانشناسی چرند است.

اما به گمان من ، امروزه با گذشت سالها هنوز هم درستی عقاید جو به همان قوت خود باقیست. زیرا تبیین های پیچیده عرفانی و صحبتهای روشنفکرانه بیشتر پشت هم اندازی و نوعی لفاظی است. به مرور که با روانشناسان و روانپزشکان بیشتری آشنا شدم ، دیدم آنها هم در همین زمینه مشکلاتی دارند. همسران ، دوستان و عزیزان ما هنگامی که از چیزی ناراحت می شوند ، بدون آنکه مستقیم کلمه ای بر زبان بیاورند کاری میکنند که مفهوم آن این است که در خود احساس تقصیر می کنیم. برای دریافتن این کار یک نگاه هم کافی است.

در را به هم کوبیدن ، بستن ، سکوت، جا به جا کردن کانال تلویزیون همه از این دست هستند. جو زمانی می گفت: کاش می فهمیدم که چگونه این کار را می کنند، چرا من اینگونه واکنش نشان میدهم، گاه بدون دلیل احساس تقصیر می کنم. مسائل به آنچه همسرانمان می کنند محدود نیست. اگر پدر و مادر یا همسرتان بخواهد کاری می کنند که پسر ها و دختر های بزرگشان ، ولو صاحب فرزندانی هم باشند ، مانند بچه های کوچک شوق و ذوق کنند. ما گویا باید علاوه بر مسائل خانوادگی ، مسائل خارج از خانه را هم تحمل کنیم.

نقد کتاب روانشناسی اعتراض

اعتراض کردن به مسائل مختلف می‌تواند عواقب ناخوشایندی را به انسان تحمیل کند و به او احساس گناه دهد. قاطعیت و لب به اعتراض گشودن مسئله‌ای است که باید در بستر فرهنگی، اقتصادی و روانشناسی بررسی گردد.  مانوئل اسمیت در کتاب روانشناسی اعتراض، این مقوله را از جنبه‌های مختلف مورد تحلیل و بررسی قرار داده است و به دنبال آن سلطه‌جویی را نقد می‌کند و راهکارهایی برای مقابله با آن ارائه می‌دهد. با مطالعه کتاب روانشناسی نه گفتن و درک مطلب آن می‌توانید به نتایج زیر برسید و از این به بعد اعتراض‌هایی موفق‌تر، کاربردی‌تر، اثرگذار‌تر و صد البته منطقی‌تر داشته باشید.

  • حق دارید، رفتار، افکار و احساساتتان را داوری کنید و مسئولیت نتایج آن را بپذیرید.
  • حق دارید برای توجیه رفتارتان دلیل و بهانه نتراشید.
  • حق دارید نظرتان را تغییر دهید.
  • حق دارید اشتباه کنید و مسئولیت آن را بپذیرید.
  • حق دارید بگویید نمی‌دانم.
  • حق دارید بی‌نیاز از خشنودی دیگران باشید.
  • حق دارید در تصمیم ‌گیری غیرمنطقی باشید.
  • حق دارید بگویید نمی‌فهمم.
  • حق دارید بگویید: «اهمیت نمی‌دهم.»

تعداد بازدید: 1,575 بار

Manuel%20J.%20Smith%20 %D9%85%D8%A7%D9%86%D9%88%D8%A6%D9%84%20%D8%AC%DB%8C%20%D8%A7%D8%B3%D9%85%DB%8C%D8%AA

عنوان کتاب: روانشناسی اعتراض (روانشناسی نه گفتن)

وقتی نه می گویم احساس گناه می کنم

فایل کتاب در تاریخ 24 آذر 1400 ویرایش شد.

نویسنده: مانوئل جی اسمیت (مانوئل اسمیت)

مترجم: مهدی قراچه داغی

تعداد صفحات کتاب: 209 صفحه

زبان کتاب: فارسی

حجم فایل: 20.65 مگابایت

نوع فایل: PDF (RAR)

منبع: شهرکتاب

نوشته‌های مشابه

در کتاب نمی توانی به من آسیب بزنی، دیوید ابتدا شرح وقایعی را که در دوران کودکی و ناجوانی‌اش پشت سر گذاشته است به قلم آورده و از میان این روایت‌های تلخ قصد دارد که نکته مهمی را با خواننده درمیان بگذارد...
بروزرسانی: 4 هفته قبل
تعداد بازدید: 10335
در این کتاب با استفاده از برخی پژوهش‌های جدیدی که روی مدارهای خشم در مغز انسان انجام شده، عوامل محرک خشم و عصبانیت بررسی می‌شوند. پس از آن می‌بینیم که هنگام بروز یک واکنش عصبی...
بروزرسانی: 3 روز قبل
تعداد بازدید: 553

2 پاسخ

    1. با سلام
      ممنون از دقت و توجهتون
      در حال پیگیری هستیم در اولین فرصت فایل کتاب ویرایش میشه
      موفق باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *