عرفان و منطق

آخرین ویرایش: 3 سال قبل
عرفان و منطق (nbookcity.com)

دانلود کتاب عرفان و منطق

کتاب عرفان و منطق یکی دیگر از آثار نویسنده معروف برتراند راسل می باشد. نویسنده ای که خالق آثار بسیار زیادی در باب عرفان و ادب همچون: مسائل فلسفهآموزش و زندگی بهتر – چرا مسیحی نیستمتسخیر سعادت و … می باشد.

اين كتاب با بخش‌هايي شامل چگونه مي‌نويسم، ‌چرا به فلسفه پرداختم، چند تماس فلسفي، فلسفه زمان ما، عرفان و منطق، فلسفه در قرن بيستم، ‌پراگماتيسم، ‌ذهن و ماده، ‌وجود خدا، تقاضاي روشن‌انديشي و دانش و حكمت، نخستين بار در سال 48 منتشر شد و چاپ دوم آن نيز سال 82 توسط انتشارات ناهيد عرضه شد.

چکیده این اثر

عنوان این مجموعه حاکی از آن چیزی است که همواره و تا آخر عمر ذهن برتراند راسل را به خود مشغول نگه داشته بود: رهایی، با دقت روزافزون ، از آنچه سوبژکتیو و یا پوشیده است و آنچه ابژکتیو است و یا توانایی نمایش منطقی دارد .پنج مقاله اول او را “کاملا همه پسند” می نامد: آنها شامل دو مقاله در مورد تغییرات انقلابی ریاضیات در صد سال گذشته و یکی در مورد ارزش علم در فرهنگ انسانی است. شش مورد آخر ، “کمی فنی تر” است و ، مربوط به مشکلات خاص فلسفه است: ماهیت نهایی ماده ، پیوند بین ذهن و ماده ، مسئله ی علیت و روشهای مختلف شناخت آن. در این مقالات اخیر می توان روش راسل را در حال بهره برداری دید.

11مقاله درخشان که توسط فیلسوفی که برنده جایزه نوبل شده است عرفان رمانتیک را به چالش می کشد و دیدگاه علمی از جامعه و طبیعت را ترویج می کند. راسل نظریه خود را درباره اتمیسم منطقی را در این نوشتارهای درخشان توضیح می دهد ، که شامل راهکار های مردمی در مورد موضوعات دینی و آموزشی و همچنین بررسی تکنیکی مسائل منطق است.

بخشی از متن

من خیلی آهسته و به تدریج راههایی کشف کرده ام که بی نگرانی و اضطراب بنویسم. وقتی که جوان بودم هر کار جدی تا مدت درازی ــ شاید مدت بسیار درازی ــ بیرون از حدود توانایی ام به نظرم می رسید. خودم را به یک حال عصبی می انداختم، از ترس این که آن کار هرگز سرانجام نگیرد. بارها شروع به نوشتن می کردم، و دلم راضی نمی شد نوشته ام را پاره می کردم.
سرانجام دریافتم که این گونه تلاشها وقت تلف کردن است. معلوم شد که بعد از آن که درباره کتابی در باب فلان موضوع اندیشیدم و مقدمتا خوب جوانب آن را به نظر آوردم، به یک دوره پختن و پروراندن مطلب در ذهن نیمه هشیار احتیاج دارم که شتاب در آن جایز نیست و اندیشیدن به عمد در آن، اگر هم اثر کند. اثر بد می کند. گاهی پس از چندی می دیدم که اشتباه کرده ام و آن کتابی که در نظر داشته ام نخواهم توانست بنویسم. ولی غالبا بختم بیشتر یاری می کرد. پس از آن که بر اثر اندیشیدن بسیار سخت مسئله را در ضمیر ناهشیارم می نشاندم، مطلب به طور پنهانی رشد می کرد تا آن که ناگهان راه حل مسئله با روشنی خیره کننده ای ظاهر می شد، و فقط می ماند اینکه بنشینم و آنچه را به صورتی الهام مانند بر من آشکار شده بود بنویسم.
عجیبترین مورد این روش، و موردی که باعث شد من بعدها به این روش متکی شوم، درآغاز سال۱۹۱۴ پیش آمد.
من تعهد کرده بودم که در مجالس درس لوول در بوستون مدرسی کنم، و موضوعی که انتخاب کرده بودم « دانش ما از جهان خارجی » بود. سراسر سال ۱۹۱۳ را درباره این موضوع اندیشیدم. وسط سال تحصیلی در اتاقم در کمبریج، موقع مرخصی در مهمانسرای دنجی در قسمت علیای رود تمز، درباره موضوع درسم می اندیشیدم، به چنان شدتی که گاه نفس کشیدن از یادم می رفت و نفس زنان از آن حال درمی آمدم، انگار که از کابوس وحشتناکی بیدار شده ام. اما هیچ نتیجه ای نداشت. به هر نظریه ای که به فکرم می رسید ایرادهای کشنده ای وارد بود. سرانجام نومید شدم و برای گذراندن عید کریسمس به رم رفتم، بدین امید که در تعطیلات تجدید قوایی بکنم. در آخرین روز سال ۱۹۱۳ به کمبریج برگشتم و، با آنکه تمام مشکلاتم هنوز لاینحل بود، چون فرصت کوتاه بود ترتیبی دادم که درسم را به بهترین وجهی که می توانستم به تندنویسی تقریر کنم.

نقد و بررسی

بزرگترین مردانی که به فلسفه پرداخته اند هم نیاز به علم را احساس کرده اندو هم نیاز به عرفان را. و بزرگی زندگی آن ها حاصل کوشش در راه هماهنگ ساختن این دو نیاز بوده است. این کتاب شامل چندین مقاله اساسی و بسیار خواندنی از برتراند راسل،فیلسوف برجسته قرن بیستم است در برخی از این مقالات خواننده نظریه های اساسی راسل را خواهد یافت. عرفان و منطق به گفته مترجم مهم ترین مقاله این مجموعه است که در آن به تبیین دو گرایش فکری بنیادی بشر پرداخته شده است.

در مورد عنوان کتاب

عنوان عرفان و منطق را مترجم به کتاب حاضر داده است؛ زیرا تصور می کند اساسی ترین مقاله کتاب حاضر نیز همین مقاله است. درجه اهمیت سایر مقالات فرق می کند. پاره ای از آنها نسبتا سبک است و متعرض مسایل دشوار فلسفی نمی شود؛ پاره دیگر سنگینتر است، و گاه نویسنده در آنها نظریات اساسی خود را طرح کرده است. هر دو دسته مقالات، به نظر مترجم، از روشن ترین و خواندنی ترین مقالات راسل است. تشخیص این دو دسته را مترجم بر عهده خوانندگان میگذارد.

تعداد بازدید: 1,619 بار

Bertrand Russell %D8%A8%D8%B1%D8%AA%D8%B1%D8%A7%D9%86%D8%AF %D8%B1%D8%A7%D8%B3%D9%84 8

عنوان کتاب: عرفان و منطق

نویسنده: برتراند راسل

مترجم: نجف دریابندری

تعداد صفحات کتاب: 208 صفحه

زبان کتاب: فارسی

حجم فایل: 4.38 مگابایت

نوع فایل: PDF

منبع: شهرکتاب

نوشته‌های مشابه

برتراند راسل کتاب قدرت را درباره آنچه در سال ۱۹۳۸ یعنی زمانی که پنج سال از عمر حکومت نازیسم در آلمان می‌گذشت نوشت. شیوه بحث راسل در این کتاب بیشتر تاریخی است تا تحلیلی و نمونه‌های تاریخی فراوانی را از چگونگی تراکم و تبلور قدرت و کاربرد آن نقل کرده‌است.
بروزرسانی: 1 هفته قبل
تعداد بازدید: 2838
گوربه‌گور رمانی است اثر ویلیام فاکنر نویسنده شهیر آمریکایی و برنده جایزه نوبل ادبیات که نخستین بار در سال ۱۹۳۰ در آمریکا چاپ شد. نجف دریابندری ترجمه عنوان کتاب را به زبان فارسی ناممکن...
بروزرسانی: 3 هفته قبل
تعداد بازدید: 4666

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *