عصر قهرمان

عصر قهرمان (nbookcity.com)

دانلود کتاب عصر قهرمان

حوادث رمان عصر قهرمان (قهرمان عصر ما) در جامعه معاصر کشور پرو رخ می‌دهد، فلیسیتو یاناکه، مالک شرکت ترابری ناریوالا یک روز صبح که مثل همیشه آماده رفتن به شرکت است، پشت در خانه اش پاکت نامه ای پیدا می کند که شبیه احضاریه یا برگه جریمه است.

نویسنده ناشناسی در این نامه مشکوک او را از خطرهای زیادی که شرکت موفقی مانند ناریوالا را تهدید می‌کند آگاه کرده و پیشنهاد داده است که حاضر است در ازای پرداخت ماهیانه مبلغ ۵۰۰ دلار از مایملک و خانواده او محافظت کند. پای نامه هم مهری عجیب و عنکبوتی‌شکل خورده است. یاناکه فکر می‌کند کسی قصد شوخی با او را دارد غافل از این که نامه خبر از دردسرهای بزرگی می‌دهد.

ماریو بارگاس یوسا در این اثر علاوه بر داستان یاناکه، روایت موازی دیگری هم درباره یک پسر که با رابطه مرموزش با مردی عجیب خود را دچار درسر کرده است، دارد. این دو روایت در پایان به هم می‌رسند اما هریک از سویه اجتماعی خاصی برخوردارند. مضمون عمده رمان‌های یوسا مثل همین کتاب عصر قهرمان جدال بر سر قدرت و اعمال این قدرت در آمریکای لاتین است. قهر و خشونت مردانی که سودای سالاری را در سر دارند . یوسا در این رمان بیش از همیشه در صدد ساده‌ گویی و واقع‌ نمایی است.

خلاصه کتاب

رمان عصر قهرمان از زندگی و تجربه ی شخصی نویسنده اش ( مخصوصن در دوره ی نوجوانی ) سرچشمه می گیرد و حکایت از شرایط سیاسی-اجتماعی پرو دارد. در شروع به نقل قولی از ژان پل سارتر بر می خوریم که در واقع پیش بینی نویسنده از جهانی است که خود ، پیش روی ما می گستراند و در آن جهان سعی می کند واقعیت های تلخ جامعه اش را بازگو نماید ؛ اتفاقات در آموزشگاهی نظامی به نام ” لئونسیوپارادو ” جریان دارد و ما روایت را در طول رمان از دیدگاه چهار محصل آموزشگاهِ نظامی می بینیم که مابین اتفاقات از خود و آرزوها و رویاهاشان می گویند و سعی می کنند در روایتی صادقانه جهان معصوم خود را بقبولانند.

اما شرایط محیط به گونه ایست که همه را در چرخ دنده ی بی عدالتی و بی توجهی خورد می نماید . و نویسنده این همه را محصول جامعه ای مایوس ، بی رویا و حسرت کشیده می داند . پدر آلبرتو فردی زن باره ست که بنیاد خانواده را به هیچ می گیرد و مادرش در مردابی از بی توجهی آدمهای اطراف دست و پا می زند . ریکاردو و یا همان برده ، ناتوان از ارتباطی عاطفی با پدر خویش است و پدرش که آنها را سالها قبل ترک کرده است ، حال می خواهد توجه پسرش را به زور تصاحب نماید و در این راه دست به آزار روحی و جسمی مادر میزند و مادر در شکنجه ای مداوم هیچ نمی گوید.

بوآ دیگر محصل آموزشگاه هم وضعیتی بهتر از بقیه ندارد و همینطور جاگوار که در پسِ چهره مقاوم و لجوج خود ، دنیایی پر از عقده ها و ناامیدیها دارد، دست به دزدی میزند و خانواده برایش هیچ معنایی ندارد. و احتمالا سایر افراد آمزشگاه نیز همینگونه اند. هر کدام از نوجوانها در لحظه ای آنی برای فرار از خانه و خانواده و جهان اطراف ، خود را به تبعیدی خودخواسته در آموزشگاه نظامی مجبور می سازند . و زندگیِ سگی در آموزشگاه نظامی را ترجیح می دهند و سعی دارند در بزرگ شدن تقلب نمایند . و ما در سیر بی رحم داستان نظاره گر دنیای بی روحی هستیم که در آن بی عدالتی ، قانون اول است و دیکتاتوری گری در همه جا به رخ کشیده می شود . و انسانها اگر هم در برابر بی عدالتی بایستند دچار سرنوشتی دوزخی می گردند ، همانند شخصیت ستوان گامبا در رمان عصر قهرمان که در بازیِ غریب دروغگویی ، دور می خورد و مجبور به پرداخت هزینه ای گزاف می گردد.

گویی همه چیزو همه کس در آنی با او کج می شوند و سرنوشت هم به ریش او می خندد و اوج آن در لحظه ی تولد فرزند اوست که خود را می نمایاند . یوسا می کوشد مدام یادآوری کند برای بقا در چنین جامعه ای باید جنگید و تنها به فکر خود بود چرا که اساسن هیچ روشنایی وجود ندارد . دقت کنید به بخشی که برده در فضایی غریب و بی دفاع چگونه به مسلخ می رود و جانش را به خاطر هیچ و فقط هیچ می دهد. البته نویسنده در جهان هولناک عصر قهرمان راه چاره را عشق می داند نگاه کنید به لحظاتی ناب که نوجوانان عاشق می شوند و در سعی در تسخیر جهان دارند برای اثبات خود.

بخشی از متن کتاب

  • من مثل تو نیستم . اصلا اراده ندارم . می خوام اونو فراموش کنم ، اما تنها کاری که می تونم بکنم اینه که درباره اش فکر کنم.
  • بدترین چیز در دنیا ترسو بودن است.
  • تو باید مغزت معیوب باشه که یه نفر وقتی به حد اعلا مجازات شده ، رنجش هم بدی.
  • وقتی دشمن دستش را بالا می آرود و تسلیم می شود ، سربازی که حس مسئولیت داشته باشد به او شلیک نمی کند . نه فقط بابت دلایل اخلاقی ، بلکه به خاطر دلایل نظامی ، به خاطر اقتصاد . حتی در جنگ هم نباید کسی را بیهوده کشت .

نقد کتاب عصر قهرمان

کتاب عصر قهرمان (قهرمان عصر ما)، داستانی است که در آن، دو روایت موازی را پیش می‌ برد که اگرچه در حوالی پایان اثر به هم می‌رسند، اما هرکدام دنبال‌ کننده موضوع اجتماعی خاصی است. حوادث رمان در جامعه معاصر پرو رخ می‌دهد. ماجرای اول، با نامه‌ های افرادی مشکوک آغاز می‌شود که قصد باج‌ خواهی از صاحب یک شرکت ترابری را دارند. او قرار نیست تسلیم باج‌ خواهان شود و همین مسئله، گره‌های داستان را شکل می‌دهد. در روایت دوم، رابطه پسر یک خانواده با مردی مرموز، برای او دردسرساز شده است.

کتاب عصر قهرمان، یوسا را در شمار ستارگان درخشان ادبیات آمریکای لاتین درآورد و به شهرت جهانی‌اش رساند. این رمان از زندگی و تجربه‌ی شخصی نویسنده مایه گرفته است و داستان زندگی غیرانسانی در مجموعه‌ی نظامی لیما را تصویر می‌کند که یوسا در نوجوانی در آن تحصیل کرده است. ماریو بارگاس یوسا در سال  2010 جایزه‌ی نوبل ادبیات را دریافت کرد.

رمان عصر قهرمان با جمله‌ای از ژان پل سارتر شروع می‌شود: «ما ادای قهرمانان را درمی‌آوریم، چون ترسوییم. به هیئت قدیسین درمی‌آییم؛ چراکه گناهکاریم و نقش قاتل را بازی می‌کنیم؛ برای اینکه  آرزومند کشتن همنوع خویشیم: ما ازاین‌رو در زندگی خود نقش بازی می‌کنیم که از لحظه‌ی تولد دروغگوییم.

تعداد بازدید: 473 بار

Mario%20Vargas%20Llosa%20 %D9%85%D8%A7%D8%B1%DB%8C%D9%88%20%D8%A8%D8%A7%D8%B1%DA%AF%D8%A7%D8%B3%20%DB%8C%D9%88%D8%B3%D8%A7 12

عنوان کتاب: عصر قهرمان

نویسنده: ماریا بارگاس یوسا

مترجم: هوشنگ اسدی

تعداد صفحات کتاب: 407 صفحه

زبان کتاب: فارسی

حجم فایل: 5.4 مگابایت

نوع فایل: PDF (RAR)

منبع: شهرکتاب

نوشته‌های مشابه

کتاب گفتگو در کاتدرال، حکایتی به یادماندنی درباره ی قدرت، فساد و جست وجویی پیچیده برای یافتن هویت است. داستان کتاب در دهه ی 1950 و در خلال حکومت دیکتاتوری مانوئل آپولیناریو اودریا آمورتی در پرو می گذرد. گفتگوی ذکر شده در عنوان کتاب، بین دو شخصیت با نام های سانتیاگو...
بروزرسانی: 2 سال قبل
تعداد بازدید: 576
ماریو بارگاس یوسا کتاب جنگ آخر زمان را بلندپروازانه‌ترین کاری که تاکنون انجام داده دانسته و به همین دلیل آن را رمان برگزیده‌ی خود می‌داند. او در این کتاب نه از پرو، کشور زادگاهش، سخن می‌گوید و نه از زندگی امروز، بلکه مکان داستان خود را برزیل قرار می‌دهد و از ماجرایی...
بروزرسانی: 2 سال قبل
تعداد بازدید: 1029

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *