منم ملاله

آخرین ویرایش: 2 سال قبل
منم ملاله (nbookcity.com)

دانلود کتاب منم ملاله

کتاب من ملاله هستم (منم ملاله) سال 2013 منتشر شد. ملاله یوسف زی دختری پاکستانی است که حضور طالبان و قوانینشان را در کشورش تاب نیاورد. او برخلاف قوانینی که این گروه تروریستی وضع کرده بودند در مدرسه حضور پیدا کرد و درنتیجه اعضای طالبان به او شلیک کردند.

ملاله در حالی‌ که کسی امیدی به زنده‌ ماندنش نداشت به انگلستان منتقل شد و پس‌ از آن به کمک روزنامه‌ نگار و خبرنگار جنگ انگلیسی کریستینا لم خاطرات خود را نوشت و منتشر کرد. او درباره‌ی این کتاب گفته است: «این داستان ملاله نیست. بلکه داستان تمام 61 میلیون کودکی است که در سراسر جهان حق درس خواندن ندارند.»

خلاصه کتاب

کتاب منم ملاله داستان واقعی دختری است که از حق تحصیل زنان دفاع کرد و طالبان او را به گلوله بست. ملاله یوسف‌زی، که به هنگام چاپ کتابش ۱۵ سال داشت، کم‌سن‌ترین فرد در طول تاریخ است که موفق به کسب نوبل ادبیات شده است. ملاله یوسف زی، دختر نوجوان پاکستانی‌ای است که در شهر سوات زندگی می‌ کند. او در سال ۲۰۰۹ آغاز به وبلاگ‌نویسی می‌کند و شرایط زندگی در شهری که تحت تسلط طالبان است را در قالب نوشته‌های وبلاگی‌اش مطرح می‌کند.

دو سال بعد هویتش افشا می‌شود و از آن به بعد، به صورت علنی برای حق تحصیل زنان در شهرش مبارزه می‌کرد. این مبارزه علنی دشواری‌هایی را برای این نوجوان به همراه می‌آورد اما ملاله و دوستانش دست از مطالبه خود برنمی‌دارند… «بیایید کتاب‌ها و قلم‌هایمان را برداریم. این‌ها قدرتمندترین سلاح‌های ما هستند. یک کودک، یک معلم، یک کتاب و یک قلم می‌تواند دنیا را تغییر دهد.»

ملاله حالا یکی از دختران جوان و مبارز پاکستانی برای حق تحصیل زنان در کشورش می‌ باشد. جالب اینکه یکی از فرماندهان پیشین طالبان پس از ترور وی و نجاتش از مرگ نامه‌ای به او می‌ نویسد و علت ترور وی را جلوگیری از استقرار یک نظام اسلامی می‌ داند، او به ملاله می‌ گوید اگر به مدرسهٔ دینی طالبان برود می‌ تواند به کشورش برگردد.

بخشی از متن کتاب

اهل کشوری هستم که در نیمه‌ شب متولد شد و من هنگامی که داشتم می مردم درست بعد از نیمروز بود. یک سال پیش خانه را به مقصد مدرسه ترک کردم و هرگز برنگشتم. من هدف گلولهٔ طالبان قرار گرفتم و بیهوش مرا با هواپیما از پاکستان خارج کردند. بعضی‌ها می‌گویند هرگز بر نمی‌ گردم اما قویاً ایمان دارم که بر می‌ گردم، بریدن از کشوری که دوستش دارید چیزی نیست که هر کس آرزویش را داشته باشد. حالا هر صبح که چشم‌هایم را باز می‌ کنم آرزو دارم اتاق قدیمی‌ام که پر از وسایلم است، لباس‌ هایم که در این سوی و آن سوی آن پراکنده است و جایزه‌های مدرسه‌ام در داخل قفسه‌ها را ببینم.

در عوض حالا در کشوری هستم که پنج ساعت با کشورم پاکستان و منزلم در سوات فاصله دارد، اما کشورم به قرن‌ها عقب‌تر از این برمی‌گردد. در اینجا هر نوع آسایشی که تصور کنید وجود دارد از هر شیر آن آب جاری است، سرد یا گرم هرطور که بخواهید، نور چراغ‌ها با یک کلید خاموش و روشن می‌ شوند چه شب باشد و چه روز نیازی به چراغ‌های نفتی نیست و اجاق‌هایی که برای پخت و پز نیازی به تهیهٔ سلیندر گاز از بازار ندارند، اینجا همه چیز آن‌قدر مدرن است که شما می‌ توانید حتی غذای آماده را به صورت بسته‌ بندی بیابید.

طرفداران این کتاب

ضیاءالدین یوسف‌زَی، پدر ملاله، که هدف گلولهٔ طالبان قرار گرفت، به سمتی دیپلماتیک در بیرمنگام منصوب شد. آنجلینا جولی، ستارهٔ مطرح سینما، مبلغ ۲۰۰ هزار دلار برای تحصیلات ۴۰ دختر به «صندوق ملاله» اعطا کرد. این هنرپیشهٔ معروف هالیوودی، با این کار، اظهار شادمانی کرد و گفت این شادی‌بخش‌ترین لحظهٔ زندگی من است. قرار است ۴۰ دانش‌آموز دختر از پاکستان برای تحصیلات به ۴۰ میلیون دانش‌آموز دختر در جهان بپیوندند.

دیویس گاگنهایم، در همکاری مشترک با «والتراف پارکس»، قرار است مستندی دربارهٔ زندگی این دانش‌آموز پاکستانی (از روی کتاب منم ملاله) بسازد. ملاله یوسف‌زَی برای تلاش‌هایش درزمینهٔ حق تحصیل کودکان، جایزهٔ صلح نوبل سال ۲۰۱۴ را همراه با کایلاش ساتیارتی دریافت کرد. ملاله، جوان‌ترین برندهٔ این جایزه و پس از عبدالسلام (برندهٔ جایزهٔ نوبل فیزیک) دومین پاکستانی برندهٔ آن است.

ملاله‌ یوسف زی داستانش را به شکلی مفصل نوشته است. این کتاب با مقدمه‌ای تحت عنوان «روزی که دنیایم تغییر کرد» آغازشده است. این کتاب چهار بخش اصلی دارد که هرکدام به بخش‌های کوچک‌تری تقسیم‌شده است. در پایان کتاب نیز بخش خاتمه تحت عنوان «یک کودک، یک معلم، یک کتاب، یک‌قلم» آمده است و پس از آن نیز مجموعه عکسی گردآوری‌شده است که عکس‌های ملاله در محل زندگی‌اش و فعالیت‌های مختلف او را نشان می‌دهد.

نقد کتاب منم ملاله

ملاله در مصاحبه‌ای با انتقاد از طالبان گفته‌ بود: دختران در زمان تسلط طالبان می‌ترسیدند به صورتشان اسید پاشیده شود یا توسط این شبه‌ نظامیان دزدیده شوند. در زمان تسلط طالبان پاکستانی بر منطقهٔ سوات، برخی از دختران بدون پوشیدن یونیفورم، با لباس معمولی و به‌صورت پنهانی به مدرسه می‌رفتند، درحالی‌که کتاب‌هایشان را در زیر شال‌هایشان پنهان می‌کردند. این دختر نوجوان گفته‌بود که می‌خواهد زمانی که بزرگ شد حقوق بخواند و وارد دنیای سیاست شود.

ملالی کتابی با عنوان منم ملاله نوشته‌ است. او در این داستان اعتقاد دارد که این تنها داستان خودش نیست، بلکه داستان ۶۱ میلیون کودکی است که از درس و تعلیم محروم مانده‌اند. این کتاب با ویرایش کریستینا لمب، خبرنگار انگلیسی ـ منتشر شده و کتابی است که ورود آن به مدرسه‌های خصوصیِ پاکستان ممنوع شده‌ است.

تعداد بازدید: 1,256 بار

Malala%20Yousafzai%20 %D9%85%D9%84%D8%A7%D9%84%D9%87%20%DB%8C%D9%88%D8%B3%D9%81%20%D8%B2%DB%8C 1

عنوان کتاب: منم ملاله

(من ملاله هستم ، من گل گندم هستم)

جزو لیست پرفروش ترین های نیویورک تایمز

برنده ی جایزه ی ملی کتاب انگلستان 2013

جزو برترین کتاب های امیدبخش

خود زندگی نامه هایی که همه باید بخوانند

جزو برترین زندگی نامه ها و خودزندگی نامه ها

جزو برترین آثار مربوط به فمینیسم

نویسنده: ملاله یوسف زی و کریستینا لمب

مترجم: صداقت حیاتی

تعداد صفحات کتاب: 451 صفحه

زبان کتاب: فارسی

حجم فایل: 21 مگابایت

نوع فایل: PDF (RAR)

منبع: شهرکتاب

دکمه دانلود قابل مشاهده برای کاربران ویژه

نوشته‌های مشابه

داستان زندگی پسرکی است که تا قبل از ده سالگی مادرش به او آموزش های فراوان داد . او در یازده سالگی می توانست روان و راحت یا شاید با لحنی یادآور برامس و موتسارت و بتهوون حرف بزند . پسری که به گمان مادرش...
بروزرسانی: 2 سال قبل
تعداد بازدید: 238
اگر به دنبال داستانی با قلم و زبانی زیبا و فضایی جذاب و پرکشش هستید تا برای شما از عشق، زیبایی‌ها و گوشه‌های دنج و کمتر درک شده‌ی زندگی بگوید، اگر نیاز دارید تا کسی برای شما از احساساتی بگوید که شاید بارها...
بروزرسانی: 2 سال قبل
تعداد بازدید: 552

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *