حلبی آباد

آخرین ویرایش: 2 سال قبل
حلبی آباد (nbookcity.com)

دانلود کتاب حلبی آباد

موضوع جذاب کتاب حلبی آباد، موضوع سیاست های پشت پرده مواد مخدر در آمریکای لاتین است.

نویسنده این اثر، ۲۳ فوریه ۱۹۴۹، در آرژانتین متولد شد. او را بعد از بورخس مهم‌ترین نویسنده‌ی آرژانتین می دانند و این موضوع به سبب مطالعات گسترده و اطلاعات بسیار زیاد او در ارتباط با ادبیات و ترجمه است. سزار آیرا از سال ۱۹۶۷ تا کنون در بوینس آیرس زندگی می کند. او علاوه بر نویسندگی و ترجمه، در دانشگاه‌های بوینس آیرس و روزاریو نیز تدریس کرده است. اغلب آثار او به خاطر موجزنویسی، حجمی بین ۸۰ تا صد صفحه دارند. اما از معنا و خلاقیت سرشارند…

خلاصه کتاب

کتاب حلبی آباد، رمانی خواندنی و جذاب از نویسنده‌ی مشهور آرژانتینی، سزار آیرا است که درباره‌ی خشونت های پنهان شهری و سیاست‌های عجیب و خطرناک آمریکای لاتین صحبت می کند. داستانی سرشار از خلاقیت بی حد و مرز نویسنده‌اش است. قهرمان داستان، مرد جوانی به نام ماکسی، است. او از طبقه‌ی متوسط است و تصمیم گرفته به زباله جمع کن های حلبی آباد بوینس آیرس کمک کند. رفتارهای ماکسی، توجه افسر پلیس فاسدی را به خود جلب می کند. او می خواهد از هر کسی—حتی دو دختر نوجوان بی گناه—استفاده کند تا حلقه‌ی تولید و فروش مواد مخدر را در حلبی‌آباد نابود سازد…

سزار آیرا با دقت مثال زدنی‌اش به موضوع مختلف خشونت، سیاست‌های پشت پرده، مواد مخدر، فقر و … پرداخته است و داستانی غافل گیر کننده آفریده است. مخدری عجیب و جدید، مهربانی غریبه ها، شلیک های اسلحه… هرچقدر هم که موضوع جدی باشد، و علیرغم علاقه ی سزار آیرا به خشونت های شهری و پشت پرده ی مخوف دنیای سیاست در آمریکای لاتین، کتاب حلبی آباد درست مثل سایر آثار مسحورکننده ی این نویسنده ی برجسته، سرشار از شگفتی، دیوانگی و خلاقیت است.

بخشی از متن کتاب

خیابان های حلبی آباد بسیار باریک بود، اتومبیل به سختی از آن ها می گذشت و وقتی هم اتومبیلی بسیار کهنه، زنگ زده و گاهی بی چرخ یا بی شیشه یا بی در پیدا می شد، همه ی عرض خیابان را می بست. عجیب ترین خصوصیت این خیابان ها ترتیب شان بود: هر خیابان نه زاویه ی قائم که زاویه ای بسته، کم وبیش چهل و پنج درجه، با مرز حلبی آباد داشت. این هم عجیب بود که به خطی راستِ راست ادامه می یافت اگرچه ساختمان هاشان را به شکل هایی تصادفی و جوراجور ساخته بودند. مرز حلبی آباد خمی نرم می گرفت و می نمود که شکل کلی اش دایره ای عظیم باشد. بسیار شلوغ بود. چند نفر را جا می داد؟ ده ها هزار نفر.

خیابان ها را در فاصله هایی کم وبیش منظم کشیده بودند هر چند تک تک شان زاویه ای یکسان با مرز حلبی آباد داشت. ماکسی از همین خیابان ها به حلبی آباد رفت و شب های بعد هم، بسته به نشانی محل سکونت کسانی که کمک شان می کرد و هربار یک جای حلبی آباد بود، از یکی از آن ها تو می رفت. انبوه لامپ هایی که در پس کوچه ها آویخته بودند همه جا را نورانی کرده بود. وقتی جریان برق برای شان رایگان بود چرا صرفه جویی می کردند؟ تا چشم کار می کرد لامپ صد واتِ عادی بود که در هوا از انبوه مفتول ها آویخته بودند. همه جا مثل جشن ها چراغانی بود: دسته ای ده تایی، خوشه ای از نیم دوجین یا دایره ای از پانزده یا بیست لامپ رشته ای، ریسه هایی تک تک، دوتا دوتا و سه تا سه تا، یا دو لامپ و کمی بالاتر لامپ سومی که هر سه باهم مثلث می ساخت…

خلاصه همه ی ترکیب های ممکن به چینش هایی بی قاعده که نمایش خلاقیتی هوسباز بود و رشد و رویشی طبیعی را می مانست انگار در این سطح جامعه، پایین ترین سطحش، فناوری در طبیعت حل شده باشد. چند روزی گذشت و ماکسی کم کم دریافت که شمار و ترکیب لامپ های هیچ دو خیابانی مثل هم نیست: هر خیابان نورپردازی خاص خودش داشت و شاید این نورپردازی جای نام خیابان را می گرفت: البته کارِ آسان تر آن بود که بر هر خیابان نامی گذاشته باشند، ولی اگر حلبی آباد به راستی آن طور که به نظر می رسید دایره ای بود، نام گذاری خیابان ها هیچ سودی نداشت چون دایره آغاز و پایان ندارد. وقتی به این پس کوچه های اُریب رفت و از زیر ریسه های نورانی گذشت، دچار حیرتی شد که پس از آن رهایش نکرد.

نقد کتاب حلبی آباد

در توضیح پشت جلد کتاب حلبی آباد آمده است: حیات از حیات تغذیه می‌کند و هیچ چاره‌ی دیگری نیست. حیات کوره‌اش را به سوزاندن حیات روشن می‌سازد: آن هم نه حیات عام بلکه حیات شخصی، حیات یکتا و تکرارنیافتنی هر فرد. وقتی هم هیچ‌چیز باقی نمانده باشد تا در شعله‌ها بیفکنندش، آتش خاموش می‌شود. با این‌همه… این سرنوشت یک تن از نوع بشر نیست. دیگران هم هستند، دیگرانی بس انبوه و پرشمار که هر کدام حیات خودش را می‌زید و درمی‌گذرد. نجوایی که شنیده بود، آن نجوای بسیار بعید، یا آن‌که بسیار کوچک، صدایی ناچیز، مثل صدایی از خانه‌ی عروسک، چیزی که دریافتنش میکروسکوپ می‌طلبد، پیامی از مکانی دیگر با خود می‌آورد.

مطالعات کمتر نویسنده‌‏ای به اندازه‏‌ی سزار آیرا گسترده بوده است. آیرا چند زبان می‏‌داند، دوره‏‌های گوناگون ادبیات را استادانه می شناسد و آثاری پخته درباره‌‏ی موضوعات معاصر آفریده که میان منتقدان و مخاطبان طرف‏دار فراوان یافته است.

کتاب های پیشنهادی

تعداد بازدید: 253 بار

C%C3%A9sar%20Aira%20 %D8%B3%D8%B2%D8%A7%D8%B1%20%D8%A2%DB%8C%D8%B1%D8%A7

عنوان کتاب: حلبی آباد

نویسنده: سزار آیرا

مترجم: ونداد جلیلی

تعداد صفحات کتاب: 129 صفحه

زبان کتاب: فارسی

حجم فایل: 9.8 مگابایت

نوع فایل: PDF (RAR)

منبع: شهرکتاب

دکمه دانلود قابل مشاهده برای کاربران ویژه

نوشته‌های مشابه

نیمه اول کتاب منطقه مرده داستانی درباره یک قاتل زنجیره ای را روایت می کند. نیمه دوم داستانی درباره یک سیاستمدار شیطانی ست که به خود خدمت می کند. به نظر می رسد که استیون کینگ در نوشتن نیمی از رمان پیشگام بوده است...
بروزرسانی: 2 سال قبل
تعداد بازدید: 419
راوی داستان آخرین روز یک محکوم مردی است که کمی بعد اعدام خواهد شد. ما هیچ‌ چیز دربارهٔ آن مرد نمی‌دانیم. نه می‌دانیم نامش چیست و نه حتی می‌دانیم چه جرمی مرتکب شده است، اما هراس...
بروزرسانی: 3 هفته قبل
تعداد بازدید: 3783

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *