42 اندیشه ناب

آخرین ویرایش: 9 ماه قبل
42 اندیشه ناب (nbookcity.com)

دانلود کتاب 42 اندیشه ناب

کتاب 42 اندیشه ناب (تاملاتی درباره زندگی، جهان و هر آن چیز دیگر) اثری‌ست از یک فیلسوف معاصر و بسیار شناخته شده.

مارک ورنون، نویسنده و روزنامه نگار بریتانیایی است که به خاطر کارهایش در زمینه های فلسفه، معنویت و روان درمانی شهرت دارد. او چندین کتاب نوشته است که به بررسی موضوعاتی مانند دین، اخلاق، اگزیستانسیالیسم و تلاقی علم و معنویت پرداخته است. برخی از آثار برجسته او عبارتند از: «پس از بی خدایی»، «فلسفه دوستی» و «راهنمای بیکار برای فلسفه باستان».

نوشته‌های ورنون اغلب به پرسش‌های عمیق فلسفی می‌پردازند و در عین حال از سنت‌ها و دیدگاه‌های مختلف استفاده می‌کنند. رویکرد او سختگیریِ فکری را با کاوش در معنای شخصی و تجربه زیستی ترکیب می کند. او از طریق کار خود، خوانندگان را تشویق می‌کند تا با پرسش‌های مهم وجودی که درک ما از خود و دنیای اطرافمان را شکل می‌دهند، به طور انتقادی درگیر شوند.

خلاصه کتاب

چگونه زندگی کنیم؟ کتاب 42 اندیشه ناب نوشته شده تا پاسخی بر این پرسش بزرگ باشد. این کتاب، شامل مکالمات و گفته‌هایی از مشاهیر دنیا است که با هدف کمک به افرادی که در تلاش هستند تا زندگی بهتر و غنی‌تری تجربه کنند، به رشته تحریر درآمده است. چگونه زندگی کنیم پرسشی است به قدمت تاریخ وجود انسان بر روی کره زمین. از فلاسفه باستانی تا فیلسوفان نوین و امروزی، همه به دنبال پاسخ به این سوال بوده و هستند.

کتاب 42 اندیشه ناب تاملاتی درباره زندگی، با استفاده از روش پرسش و پاسخ، مقایسه، بیان حکایت و نقل قول از فلاسفه کوشیده تا با رویکردی متفاوت، با بهره‌گیری از سخنان فیلسوفان و درک خود از فلسفه، به یکی از بزرگ‌ترین پرسش‌های بشر که راه و روش رسیدن به سعادت است، پاسخ دهد. برای مطالعه فلسفه دلایل بی‌شماری وجود دارد. اما پیش از هرچیز باید بدانید مطالعه فلسفه به دلیل آنکه به شناخت از تفکرات و ذهن انسان و نحوه تکامل آن کمک می‌کند بسیار مهم است.

فلسفه در واقع به انسان کمک می‌کند تا با ذهنی باز در مورد چیزهایی که می‌داند فکر کند و مجدد تصمیم‌گیری کند. برای هر انسانی که تاکنون به سرمنشا و معنای زندگی فکر کرده، فلسفه یعنی پیدا کردن پاسخ برخی سوالات. کتاب 42 اندیشه ناب پنجره‌ای تازه به روی دنیای فلسفه گشوده است. ورنون در این کتاب با زبان ساده و صریح و با استفاده از سخنان بزرگانی نظیر جان استوارت میل، مارکوس اورلیوس، برتولت برشت، همینگوی و افراد دیگر به بیان نظرات خود پرداخته است.

بخشی از متن کتاب

یک الگوی اقتصادی وجود دارد که لااقل می‌تواند قید و بند هدیه دادن (و در ازایش هدیه گرفتن) را سست کند و آن الگوی دوستی است. مقصودم انواع و اقسام دوستی های صرف نیست که طرفین را از تنهایی به در می‌آورند و خوشبختانه بسیار هم رواج دارند. (با وجود آنکه آنها هم آشکارا در برابر دوستی، طلب دوستی می‌کنند) بلکه منظورم دوستی به عنوان یک کمال مطلوب است.

به گفته‌ی مونتنی، بودن یک روح در دو بدن، یا هم‌آوا با بانگ امرسون، طرح این پرسش که «آیا تو هم همان حقیقتی را می‌بینی که من می‌بینم؟» این گونه دوستی‌ها به ندرت پایدارند اما گهگاه دیده می‌شوند: به یاد بیاورید جمع بندی سقراط را در رساله‌ی دوستیِ افلاطون: «ما را ابله خواهند پنداشت چون گرچه با هم دوست هستیم نتوانسته ایم بگوییم دوستی چیست.»

ارسطو، که روزگاری خوشبینی تحلیل گرا بوده است در تعریف دوستی تلاش دیگری هم کرده است: تصور او از دوست به مثابه‌ی «خودِ دیگر» تصوری فوق العاده غنی است. این تعبیر ارسطو برای دوستان معمولی نیست که خوشی‌ها، لذت‌ها و منافع مشترک دارند؛ غریبه های داخل خیابان هم می‌توانند چنین رفاقتی با هم ایجاد کنند. بلکه در اینجا منظور از دوست خود دیگر انسان در معنای پویای آن است.

دوستان بسیار خوب بر «من» و «تو» یی‌شان – که دوستی‌های خالص را می‌پراکند – غلبه می‌کنند و در عین حال آنها را حفظ می‌کنند. چراکه چنین دوستانی همزمان نزد یکدیگر «دیگری» هم هستند. پس دوستان در وضعیتی به سر می‌برند که همزمان احساس یگانگی و تفاوت با یکدیگر را تجربه می‌کنند. اهمیت اخلاقی یک دوستی ایده آل هم ریشه در همین تعبیر دارد: چنین رفاقتی ترکیبی یگانه از خود فرد و مهر دیگری است. ارسطو در این باره نوشته است:

«دوستان با مهر ورزیدن به یکدیگر، به چیزی مهر می‌ورزند که برای خودشان نیز خوب است. چراکه انسان خوب، با دوست کسی شدن، برای کسی که با او دوست می‌شود خوبی به بار می آورد.» جورجیو آگامبن این مبحث را گامی دیگر به جلو برده است. او بر این عقیده است که تصور ارسطو از دوست به مثابه‌ی خود دیگر فرد، معنایی فراتر از آن دارد که دوستی تجربه ای میان ذهنی دانسته شود، زیرا…

چرا باید این کتاب را بخوانیم؟

برای هر کسی که تا به حال در مورد معنای زندگی فکر کرده است، کتاب 42 اندیشه ناب خواندنی و قابل تامل خواهد بود. ورنون با الهام گرفتن از 42 مورد از خنده دارترین، عاقلانه ترین و عجیب ترین نقل قول ها در مورد سوالات بزرگ زندگی، نگاهی آرام به آنچه که فلسفه درباره زندگی، جهان و همه چیز می گوید ارائه می دهد.

ورنون که ماهرانه افکار بزرگ‌ترین ذهن‌های تمام دوران‌ها، از سقراط تا مونتی پایتون را در هم می‌پیوندد، ظرفی از بحث‌های شوخ‌ آمیز و در عین حال عمیق در مورد کار، عشق، زندگی ابدی، سکس و خوشبختی ارائه می‌کند.

از جذابیت گربه‌ها گرفته تا ماهیت خرد، کتاب 42 اندیشه ناب همراهی عالی برای فیلسوف است و ثابت می‌کند که حتی اندکی درون‌بینی می‌تواند زندگی ما را به سمت بهتر شدن تغییر دهد!

نقد کتاب 42 اندیشه ناب

مارک ورنون که تحصیلکرده الاهیات و فیزیک و دارای دکتری فلسفه است، در کتاب 42 اندیشه ناب با ارجاع به جملاتِ قصارِ مشاهیرِ عرصه‌های مختلف، ضرب‌المثل‌ها، جملاتی از آثار مشهور ادبی و هنری و … مباحثی را درباره برخی از اساسی‌ترین دغدغه‌های انسان در هستی مطرح می‌کند.

زندگی شادمانه، زندگی روزمره، زندگی کاری، زندگی اجتماعی، زندگی سبزتر، زندگی بازنگری‌ شده و پایان زندگی موضوعاتی هستند که ورنون در این کتاب در آنها تأمل کرده است. هر فصل‌ از کتاب 42 اندیشه ناب نیز بر اساس همین موضوعات نامگذاری شده و بر پیشانی مقالات هر فصل جمله‌ای قصار حک شده که حاوی عصاره تأملات و دریافت‌ها و کشفیات و تجربه زیسته یک شخص، یک گروه یا یک ملت است.

ورنون این جملات را از میان گفته‌ها و نوشته‌های شاعران، نمایشنامه‌ نویسان، فیلمسازان، فلاسفه، سیاستمداران و … انتخاب کرده و بعضی از این جملات هم دیالوگی از یک فیلم، شعاری سیاسی و … هستند. چنانکه ورنون خود در مقدمه کتاب 42 اندیشه ناب می‌گوید این جملات از دیدگاه او «نقطه‌ی آغازی خواهند بود برای کسانی که در تکاپوی زیستی غنی‌ترند.»

به طور کلی این اثر، کند و کاوی در دنیای فلسفه، اخلاق، دین، هنر و ادبیات به قصد ترسیم نقشه راهی برای زندگی بهتر و پُربارتر و یافتن پاسخ‌هایی برای پرسش‌های بنیادین درباره زندگی و مرگ و جهان و انسان است.

کتاب 42 اندیشه ناب از این نظر که عقاید بزرگان و فیلسوف‌ها درباره‌ی زندگی را تفسیر می‌کند بسیار جالب و خواندنی‌ست.

کتاب های پیشنهادی

تعداد بازدید: 360 بار

Mark%20Vernon%20 %D9%85%D8%A7%D8%B1%DA%A9%20%D9%88%D8%B1%D9%86%D9%88%D9%86

عنوان کتاب: 42 اندیشه ناب

تأملاتی دربارۀ زندگی، جهان و هر آن چیز دیگر

نویسنده: مارک ورنون

مترجم: پژمان طهرانیان

تعداد صفحات کتاب: 175 صفحه

زبان کتاب: فارسی

حجم فایل: 14.46 مگابایت

نوع فایل: PDF (ZIP)

منبع: شهرکتاب

دکمه دانلود قابل مشاهده برای کاربران ویژه

نوشته‌های مشابه

راوی اول شخص داستان که همان مودیانو یا نویسنده است، نگاهی به گذشته در سه دهه ی پیش دارد که به بهار ۱۹۶۴ بر می گردد. زمانی که او ۱۹ ساله بود و اوقاتش را با عکاسی به نام...
بروزرسانی: 10 ماه قبل
تعداد بازدید: 127
اریکسون به شما کمک می کند خودتان را بهتر درک کنید ، مهارتهای ارتباطی و اجتماعی خود را بهبود ببخشید ، با اطمینان تعارض را مدیریت کنید ، با رئیس و تیم خود پویایی را بهبود ببخشید و از افرادی که با آنها سر و کار دارید و...
بروزرسانی: 2 سال قبل
تعداد بازدید: 2133

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *