جنسیت مغز

آخرین ویرایش: 7 ماه قبل
جنسیت مغز (nbookcity.com)

دانلود کتاب جنسیت مغز

کتاب جنسیت مغز با دلایل علمی، خیلی از تفکرات بی‌معنی ما را از بین می‌برد و کمک می‌کند که واقعیت‌های آفرینش‌مان را قبول کنیم!

زن و مرد برابر هستند، اما این واقعیت زمانی معنا دارد که آن‌ها را در بستر جامعه‌ی بشری در نظر بگیریم. در غیر این ‌صورت، باید بپذیریم که آن‌ها در هوش، مهارت و رفتارهای فردی و اجتماعی تفاوت‌های زیادی با هم دارند. خیلی ساده است! مغز زن و مرد با هم تفاوت دارد، پس زن و مرد متفاوت هستند و با هم برابر نیستند.

علت تفاوت این دو گروه در این است که ساختار مغز زنان و مردان با هم فرق می‌کند.  مغز اطلاعات را به شکلی کاملا متفاوت پردازش می‌کند و همین تفاوت باعث می‌شود که هر یک از این افراد، در شرایط مختلف تصمیمات متفاوتی بگیرند و عملکرد خاص خودشان را داشته باشند.

خلاصه کتاب

در ابتدای کتاب جنسیت مغز خاطره‌ی جالبی از پدر و مادری آمده که برای این که روحیه‌ی تهاجمی فرزندشان را کاهش دهند، به جای اسباب‌ بازی‌های جنگی و سرباز، شخصیت‌های اسباب‌ بازی جدیدی مانند معلم و کارمند در اختیار او گذاشتند. اما پس از مدتی یک روز متوجه می‌شوند که پسرشان با همان معلم و کارمند، جبهه‌ی جنگ درست کرده است. البته این پدر و مادر آن‌قدر باهوش بودند که تصمیم گرفتند از آن به بعد دیگر برای تغییر پسرشان کاری نکنند و او را همان طوری که هست بپذیرند.

در کتاب جنسیت مغز ابتدا یاد می‌گیریم که اصلا منظور از تفاوت چیست و چه تفاوت‌هایی میان مرد و زن وجود دارد. در بخش بعدی می‌بینیم که چطور هورمون‌ها می‌توانند باعث تفاوت در جنسیت و رفتار هر فرد شوند. حتی تاثیر هورمون‌ها در مرحله‌ی جنینی هم چیزی است که به‌طور کامل در این بخش از کتاب توصیف شده است. سپس وارد مبحث پیچیده و جالب جنسیت می‌شویم.

چرایی و چگونگی تمام رفتارها و افکار در افراد مختلف در اینجا مورد بررسی قرار گرفته است. ضمن اینکه ساختار مغز و وظایف هر یک از بخش‌های آن به‌طور دقیق بررسی شده است. در این قسمت آزمونی آمده که مشخص می‌کند مغز شما زنانه است یا مردانه. تفاوت‌های دوران کودکی از دوران نوزادی تا مدرسه و ارتباط مغز با سن در بخش‌های بعدی کتاب جنسیت مغز آمده است. در ادامه با تفاوت توانایی‌ها و تفاوت‌های پدر و مادرها هم آشنا می‌شویم.

این کتاب حتی نقش جنسیت ذهن را در محیط کار و تاثیر آن روی عملکرد حرفه‌ای افراد هم بررسی کرده است. در کنار تمام واقعیت‌های علمی که در این کتاب آمده است، از نمونه‌های واقعی افرادی استفاده شده که درستی هر ادعا را در زندگی افراد معمولی نشان می‌دهد. نویسنده در پایان یادآوری کرده که این کتاب، اثری توصیفی نیست، بلکه مجالی است تا یک بار دیگر نگاه عمیق‌تر و دقیق‌تری به خود داشته باشیم تا بتوانیم از زندگی منطقی‌تر و سالم‌تری برخوردار شویم.

در کتاب جنسیت مغز اسراری فاش می‌شود که ممکن است شنیدنش برایتان دردناک باشد. شاید از این که تمام این مدت به اشتباه افکاری را در سرتان کرده‌اند و رفتارهایی را به شما القا کرده‌اند، خشمگین شوید. اما جای نگرانی نیست. به محض این که به نویسنده اعتماد کردید، او به آرامی و مانند دوستی دلسوز با شما همراهی می‌کند تا این درد را تسکین دهد. او از تمام مردان و زنان درخواست می‌کند که این واقعیت‌ها را بپذیرند.

پذیرفتن تفاوت‌های ریشه‌ای زن و مرد، باعث می‌شود خیلی از مسائل و مشکلات فردی و اجتماعی کم‌رنگ شود و حتی والدین بتوانند تعامل سازنده‌تری در برخورد با فرزندان و تربیت نسل‌های آینده داشته باشند. اگر مردان در نقشه‌خوانی بهتر عمل می‌کنند، زنان هم توانایی شخصیت‌ خوانی قوی‌تری دارند. این تفاوت‌ها از کنترل افراد و جامعه بیرون است. همه چیز در مغز و هورمون‌ها خلاصه می‌شود…

بخشی از متن کتاب

در کتاب جنسیت مغز ‌می‌خوانیم: در بچه‌ها، آن گونه که هورمون‌ها مغز پسرها و دخترها را متفاوت می‌کنند، میان آنها فاصله می‌اندازند اما در دوران نوجوانی این تفاوت به شدت بارز می‌شود. با رسیدن دوران بلوغ جنسی سازو کار انسانی از مرحله‌ی طرح کلی می‌گذرد. حالا هورمون‌ها نقش دوم خود را ایفا می‌کنند و تفاوت‌های مغزی آشکارتر می‌شود.

تغییرات چنان دامنه وسیعی دارند که آنها را در دو فصل جداگانه بررسی می‌کنیم تا ببینیم چگونه رفتارهای دو جنس مذکر و مؤنث از هم فاصله می‌گیرند و چگونه هورمون‌ها در مهارت‌ها و رفتار زنان و مردان تأثیر می‌گذارند. پاسخ انسان به اقدام و عمل هورمون‌ها در مغز بسیار پیچیده‌تر از پاسخ موش‌ها و میمون‌ها به تغییرات هورمونی است زیرا مغز انسان در حدی تکامل یافته و شعور او به حدی رسیده است که بیشتر می‌توانیم عواطف و احساسات خود را کنترل کنیم.

می‌توانیم کمتر برده و بنده‌ی زیست شناختی خود باشیم. اما کسی نمی‌تواند نظام زیست شناختی خود را منکر شود. قبل از رسیدن به بلوغ جنسی با وجود همه‌ی تفاوت‌های جنسیتی که نوزادان با هم دارند و ما به آنها اشاره کردیم، دخترها و پسرها و هورمون‌های مشابهی در بدنشان جاری می‌شود. اما وقتی سطح هورمون افزایش پیدا کند، تغییرات ابعاد وسیعتری می‌گیرند. (ص74 کتاب جنسیت مغز)

در دخترها در حدود هشت سالگی سطح هورمون‌های زنانه کم‌کم افزایش می‌یابد؛ سینه‌ها كم‌كم شکل می‌گیرند و در حدود سیزده سالگی عادت ماهانه شروع می‌شود. در پسرها افزایش هورمون مردانه دو سال دیرتر از دخترها هجوم می‌آورد. اما پسرها هم مانند دخترها با تغییرات جسمانی روبه رو می‌شوند. کسی منکر این نیست که این فرآیند زیست شیمیایی چه تأثیری در روان ما می‌گذارد.

اما حالا می‌دانیم در حالی که تغییرات جسمانی در روان تأثیر می گذارد، شرایط زیست شیمیایی نیز رفتار ما را تغییر می‌دهد و در ادراک، استنباط و توانمندی‌های ما تأثیر می‌گذارد. هورمونها مواد شیمیایی ذهن هستند. آنها با تأثیر گذاری در مغز از مغز می‌خواهند که بدن را تغییر بدهد. در مورد پسرها هورمونی که از آن حرف می‌زنیم تستوسترون است. این همان هورمونی است که تحت تأثیر آن مغز پسرانه ایجاد می‌شود.

تستوتسترون که یک استروئید تقویتی و بدنساز است، به شکل گرفتن بدن کمک می‌کند. تحت تأثیر آن کلسیم، فسفر و سایر مواد حیاتی برای بازسازی و رشد عضلات و استخوان‌ها انباشته می‌شوند. تستوسترون سبب می‌شود که در پسری نوجوان چهل درصد پروتئین و پانزده درصد چربی ایجاد شود. به هنگام بلوغ جنسی در پسران، میزان تستوسترون به شدت افزایش می‌یابد. (ص75 کتاب جنسیت مغز)

در این زمان میزان تستوسترون در پسرها بیست برابر تستوسترون در دخترها است. قد پسرها در این زمان به سرعت افزایش پیدا می‌کند، تولید گلبول‌های قرمز هم در پسرها افزایش می‌یابد و از آنجا که این گلبول‌ها با خود اکسیژن سوزاننده‌ی انرژی را به اقصا نقاط بدن حمل می‌کنند، پسرها می‌توانند زندگی پویاتری از دخترها پیدا کنند…

چرا باید این کتاب را بخوانیم؟

کتاب جنسیت مغز با این پرسش‌ها شروع می‌شود که چرا مردان و زنان مثل هم فکر نمی‌کنند؟ آنچه غریزه‌ی زنانه نامیده می‌شود دقیقاً چیست؟ آن مویر و دیوید جسل اعتقاد دارند پاسخ به این پرسش‌ها در تفاوت‌های عمیق زیستی جنس مؤنث و مذکر نهفته است. این تفاوت‌های بنیادین است که باعث می‌شود این دو جنس شبیه به هم فکر نکنند و احساساتی متمایز از یکدیگر داشته باشند.

ایده‌ی کتاب بر این پایه بنا شده که زنان و مردان به‌جای اینکه تلاش کنند هر چه بیشتر شبیه به هم شوند، بهتر است هر کدام روی ویژگی‌های ذهنی خاص خود اصرار کنند و آن‌ها را پرورش دهند. به نظر آن‌ها قوه‌ی تخیل و تجسم زنانه آن‌چنان قدرتمند است که بتواند بسیاری از مشکلات را حل کند. نویسندگان در تلاشند بگویند که توجه به تفاوت‌های عمده‌ی مغزی و کارکردهای ذهنی باعث می‌شود زندگی برای انسان‌ها راحت‌تر و شادتر شود.

نقد کتاب جنسیت مغز

کتاب جنسیت مغز به بیان تفاوت‌هایی می‌پردازد که میان زنان و مردان وجود دارد. درست است که زنان و مردان باید از حقوق برابری برخوردار باشند اما این به منزله برابر بودن توانایی‌های آن‌ها نیست. همین موضوع سبب می‌شود که زنان و مردان تفاوت‌های بسیاری در زمینه‌های مختلف از جمله کار، عشق و مهارت‌های رفتاری داشته باشند.

با آگاهی به این موضوع می‌توان از بسیاری از مشکلات در آینده جلوگیری کرد و همچنین به درک بهتری از شخصیت زنان و مردان رسید. آن مویر و دیوید جسل در کتاب جنسیت مغز تلاش می‌کنند به انواع تفاوت‌های مغزی در زن و مرد بپردازند. از تفاوت‌های دوران کودکی تا تغییراتی که در سنین بالاتر در هر یک از جنس‌ها رخ می‌دهد.

آن‌ها تفاوت پدر و مادر در مواجهه با کودکان را هم بررسی می‌کنند. حتی آنچه باعث می‌شود مرد و زن در محیط کارشان شبیه به هم نباشند را مورد کندوکاو قرار می‌دهند. این دو مؤلف سعی کرده‌اند از پژوهش‌های علمی و یافته‌های محققان استفاده نمایند.

کتاب جنسیت مغز اثری علمی، سرگرم‌ کننده و قطعاً برای عده‌ای عصبانی‌ کننده در مورد تفاوت بین جنسیت‌ها است.

کتاب های پیشنهادی

تعداد بازدید: 461 بار

Anne%20Moir%20 %D8%A2%D9%86%20%D9%85%D9%88%DB%8C%D8%B1

عنوان کتاب: جنسیت مغز

تفاوت های واقعی میان زنان و مردان

نویسندگان: دکتر آن مویر و دیوید جسل

مترجم: مهدی قراچه داغی

تعداد صفحات کتاب: 179 صفحه

زبان کتاب: فارسی

حجم فایل: 16.88 مگابایت

نوع فایل: PDF (ZIP)

منبع: شهرکتاب

دکمه دانلود قابل مشاهده برای کاربران ویژه

نوشته‌های مشابه

این بچه میمون‌ها همیشه مادرشان را ناراحت و عصبانی می‌کنند. آنها حتی یک دقیقه هم آرام نمی نشینند. تاب بازی می‌کنند. به این طرف و آن طرف می‌پرند و هرچه که از زمین پیدا کنند می‌خورند...
بروزرسانی: 6 ماه قبل
تعداد بازدید: 88
محکم بایست، سمتِ روح‌بخشی در مقابل فشار شدید دنیای مدرن برای انجام کار بیشتر، بیشتر بودن، شادتر‌شدن و کارآمدتربودن و «یافتن» خود است. سوند برینکمن در دفاع از رواقی‌گری و رد تعقیب افسارگسیخته و طاقت‌فرسای خودیاری، کتابی نوشته است که واقعاً کمک می‌کند.
بروزرسانی: 10 ماه قبل
تعداد بازدید: 745

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *