دلهره های کودکی

آخرین ویرایش: 1 سال قبل
دلهره های کودکی (nbookcity.com)

دانلود کتاب دلهره های کودکی

کتاب دلهره های کودکی؛ در جستجوی خود واقعی نوشته آلیس میلر، روانکاو سوئیسی – لهستانی است.

او پس از ۲۰ سال کار در حوزه روانکاوی، از نقاشی‌هایی که از کودکیش به جا مانده بود، توانست کودکی خود را بازیابد. بعد از آن، اعتبار نظریه های روانکاوی را زیر سوال برد، از عضویت در انجمن بین المللی روانکاوی استعفا کرد و در ۱۹۹۵ تغییراتی در کتاب پرفروشش، دلهره‌های کودکی، به وجود آورد و ویراست تازه‌ای از آن منتشر کرد.

آلیس میلر در مقدمه خود، از نامه‌هایی گفته که از خوانندگان کتاب دریافت کرده است. خوانندگانی که اعتراف کرده‌اند این کتاب، کلیدی به آن‌ها داده تا بتوانند درهایی را باز کنند که سال‌های سال بسته مانده بود. درهایی که به زندگی گذشته آن‌ها و به کودکیشان گشوده می‌شد. این کتاب، احساسات فروخورده خوانندگان را در برابرشان روشن کرده و آن‌ها را در برابر خودشان نشانده است.

خلاصه کتاب

آليس ميلر به خاطر تحقيقاتش در مورد علل و آثار آسيب‌هاي كودكي و به‌خصوص بابت كتاب پرفروش دلهره های کودکی شهرتی جهانی يافته است. وي پس از پانزده سال، ديگربار به سراغ آن كتاب آمده و با توجه به اين كه می گويد از چارچوب روانكاوی خروج كرده است در كتابش بازبيني اساسي كرده است. او بر اين باور است كه ريشه‌هاي خشونت و بی رحمی های جامعه در شيوه های سنتی تربيت كودكان و آموزش آن‌ها نهفته است كه می تواند دوران كودكي را به زنداني مبدل كند.

میلر می‌گوید واکنش هایی که از فرهنگ‌های مختلف دریافت کرده و تشابهشان، او را به این نتیجه رسانده که کتابش بر دردی جهانی دست گذاشته، نه فقط چیزی که در تمدن غربی می‌گذرد. دردی که از زخم‌های روحی در سال‌های اولیه زندگی و سرکوب آن‌ها ناشی می‌شود و این سرکوب، شخصیت کودک را در آینده شکل می‌دهد.

نويسنده در کتاب دلهره های کودکی جديد شرح می دهد ما چگونه می توانيم از يافته‌ هاي جديد او براي رهايي خود استفاده كنيم. ميلر با استفاده از مثال‌ های گوناگون توضيح مي‌دهد چگونه می توانيم احساسات گم شده و گذشته سركوب شده خويش را بازيابيم و شروعی جديد و سالم براي خود و فرزندانمان رقم بزنيم.

بخشی از متن کتاب

احساس سرخوردگی ناشی از طرد شدن را در نظر بگیرید. البته منظور سرخوردگی بزرگسالانی نیست که احساس تنهایی می‌کنند و در نتیجه به الکل و مواد مخدر رو می‌آورند و به سینما می‌روند و با دوستانشان می‌گردند یا تماس‌های تلفنی «غیرضروری» برقرار می‌کنند تا به‌گونه‌ای خلأ خود را پر کنند. نه، منظور من احساس اولیهٔ سرخوردگی در نوزادی است که هیچ‌کدام از این ابزارها را برای دور کردن حواس خود از سرخوردگی‌اش در اختیار ندارد و نمی‌تواند هیچ‌کدام از پیغام‌هایش، چه کلامی و چه پیش‌کلامی، را به مادر تفهیم کند؛ زیرا مادر هم توانایی درک آن‌ها را ندارد.

مادر هم به‌نوبهٔ خود محتاج دریافت بازتاب‌های خاصی از کودک است که برایش حیاتی‌اند، چون او نیز کودکی است که دنبال کسی می‌گردد تا همیشه در دسترسش باشد. هر چقدر هم این امر متناقض به‌نظر برسد، به هر حال کودک در اختیار مادر است. مادر ممکن است احساس کند در مرکز توجه کودک قرار دارد، چون هرجا می‌رود چشمان کودک او را دنبال می‌کنند. برخلاف مادرِ مادر که روزی او را ترک کرد، کودک نمی‌تواند او را ترک کند. مادر می‌تواند کودک را طوری بزرگ کند که تبدیل شود به آنچه او می‌خواهد. می‌تواند کودک را وادارد تا به او احترام بگذارد.

می‌تواند احساساتش را به کودک تحمیل کند و بازتاب خودش را در عشق و تحسین کودک مشاهده کند و در حضور او احساس قدرتمندی کند. ولی در زمان‌هایی که نمی‌تواند کودک را تحمل کند، از شخص دیگری می‌خواهد تا از او مراقبت کند یا او را در اتاقی دیگر تک و تنها رها می‌کند. اگر مادری، هر چقدر هم تحصیل‌کرده، در کودکی این‌گونه رفتارها را از مادر خود دیده و احساسات خود را فروخورده باشد، در نهایت آن احساسات از اعماق ناخودآگاهش بیرون می‌ریزند و با تکرار همان رفتارها با فرزند خویش درصدد تخلیهٔ آن‌ها برمی‌آید تا آرامش پیدا کند. کودک این مسئله را به‌روشنی متوجه می‌شود و به‌زودی دست از بروز ناراحتی خود برمی‌دارد.

بعدها، وقتی این احساس سرخوردگی ناشی از طرد شدن در طول جلسات درمان در بزرگسالی کشف می‌شود، احساس عذاب و درماندگی شدیدی برای فرد به دنبال می‌آورد. روشن است که این افراد نمی‌توانستند این درد و درماندگی را در دوران کودکی تحمل کنند. تحمل آن‌همه درد فقط در محیط‌هایی امکان‌پذیر است که پدر و مادر با کودک همدردی کنند و به او به‌اندازهٔ کافی برسند. برای این افراد چنین محیطی وجود نداشته و در نتیجه تمام احساساتشان را سرکوب کرده‌اند. اما گفتن این‌که چنین احساساتی وجود نداشته است انکار تمام مدارک و شواهد محسوب می‌شود.

نقد کتاب دلهره های کودکی

نویسنده کتاب دلهره های کودکی معتقد است که این مصیبت همه انسان‌هاست: اینکه همه ما در کودکی تلاش می‌کنیم خواسته‌های گفته و ناگفته والدینمان را برآورده کنیم. چه منطقی باشند و چه غیرمنطقی. این جریان، ما را به سویی برده که نیازها و احساسات واقعی خودمان را سرکوب کنیم و در زندگی بزرگسالی این مسئله، مانند هدایت کشتی بدون قطب‌نما است.

اگر خودمان و احساساتمان را نشناسیم و ندانیم چه می‌خواهیم، در بزرگسالی هم تحت تاثیر انتظاراتی زندگی می‌کنیم که در دوران کودکی به ما تحمیل شده‌اند، و ما به خاطر توهم عشق برآورده‌شان کردیم.

کتاب دلهره های کودکی علاوه بر این که برای پژوهشگران حوزه روانشناسی کودک مناسب است آگاهی‌های خوبی هم درباره روحیات و آسیب‌های روحی کودکان به والدین می‌دهد.

کتاب های پیشنهادی

تعداد بازدید: 4,658 بار

Alice%20Miller%20 %D8%A2%D9%84%DB%8C%D8%B3%20%D9%85%DB%8C%D9%84%D8%B1 1

عنوان کتاب: دلهره های کودکی

جست و جوی خود واقعی

نویسنده: آلیس میلر

مترجم: امید سهرابی نیک

تعداد صفحات کتاب: 240 صفحه

زبان کتاب: فارسی

حجم فایل: 12.7 مگابایت

نوع فایل: PDF (RAR)

منبع: شهرکتاب

دکمه دانلود قابل مشاهده برای کاربران ویژه

نوشته‌های مشابه

کتاب ۱۲۰ قانون اساسی نوشته برایان تریسی مشاور و روان‌شناس بزرگ و یکی از معتبرترین مراجع صاحب نظر جهان در زمینه‌ی موفقیت و پیشرفت بشر می‌باشد. وی یکی از موفق ترین مشاوران تجارت در ایالات متحده و یکی از مشهورترین سخنرانان حرفه ای در جهان به شمار می رود .
بروزرسانی: 2 هفته قبل
تعداد بازدید: 1956
نویسنده با کمک دیدگاه جدیدی در روانشناسی که روانشناسی تکاملی نامیده می‌شود، به این پرسش‌ها پاسخ می‌دهد: چرا اضطراب، افسردگی، پرخوری، بی‌حوصلگی و ... وجود دارند؟ این کتاب به همان اندازه که به زندگی روزمره...
بروزرسانی: 1 سال قبل
تعداد بازدید: 762

6 پاسخ

    1. با سلام
      این کتاب جزو کتاب های اشتراکی و مخصوص اعضای کتابخونه شهر کتاب هستش.
      درصورت تمایل برای آشنایی با نحوه دانلود کتاب های اشتراکی ، صفحه راهنمای کاربر رو مطالعه بفرمایید.

    1. سلام. اشتراک شما فعاله لطفا پس از ورود به حساب کاربری یکبار صفحه رو رفرش کنین. برای ورود از همین صفحه روی جمله لینکدار: من حساب vip دارم کلیک کنین.
      بررسی کنین اگه باز سوالی داشتین با کمال میل در خدمتیم.

  1. سلام
    دیدگاه من در خصوص این کتاب نیست در مورد مجموعه کتابهای سایت هست. متاسفانه من هیچ کتاب رایگانی برای دانلود پیدا نکردم. نه کتابهایی که مد نظرم بود و نه هر کتاب دیگه ای که سرچ کردم. اصلا کتاب رایگانی برای دانلود توی سایتتون هست؟

    1. با سلام.
      روزانه ۵-۱۰ کتاب به کتاب های سایت اضافه می کنیم که تقریبا نصف آنها بصورت رایگان و بدون ثبت نام قابل دانلود و مطالعه می باشد. برای مثال در انتهای معرفی همین پست ۵تا کتاب لیست کرده ایم با تیتر: شاید به این کتاب ها نیز علاقمند باشید که از بین آنها بجز کتاب بدن هرگز دروغ نمی گوید، ۴تای دیگر بصورت رایگان قابل دانلود می باشد.
      از حضور و دیدگاه شما متشکریم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *