زیبای تنها

آخرین ویرایش: 11 ماه قبل
زیبای تنها (nbookcity.com)

دانلود کتاب زیبای تنها

کتاب زیبای تنها سرگذشت مفصل ثریا اسفندیاری بختیاری است که با استفاده از کتاب خاطرات او و مطالب تازه مطبوعات و اظهارات نزدیکان وی نوشته شده است.

گفتنی است ثریا اسفندیاری در سال 1311 در اصفهان به دنیا آمد و در سال 1380، در شصت و نه سالگی در آپارتمانش در پاریس درگذشت. این سرگذشت‌نامه در هجده فصل تدوین شده است.

در پیوست کتاب، سه مطلب آمده است: 1. همسران من به قلم محمدرضا پهلوی 2. شاه و دربارش به قلم ثریا اسفندیاری 3. یک نظر متفاوت درباره ثریا (نظر فاطمه پاکروان همسر سرلشکر پاکروان، سفیر سابق ایران در فرانسه و پاکستان و از روسای ساواک در مصاحبه با حبیب لاجوردی در مجموعه تاریخ شفاهی ایران درباره ثریا)

بخشی از مقدمه نویسنده

نویسنده در بخشی از مقدمه کتاب زیبای تنها آورده است: خبر کوتاه بود. ثریا اسفندیاری ملکهٔ سابق ایران درگذشت. او را در آپارتمانش در پاریس مرده یافتند. او در چند سال اخیر کاملاً تنها و منزوی بود و جز چند تن از دوستان نزدیکش با کسی معاشرت نمیکرد. ثریا هنگام مرگ ۶۹ سال داشت. ثریا، زنی که روزگاری یکی از مشهورترین و محبوبترین زنان جهان به شمار می‌آمد و تصاویر گوناگونی از او بر روی جلد مجلات معتبر و پرتیراژ جهان چاپ شد، بدین سان پس از سالها فراموشی تنهای تنها در آپارتمانش در پاریس جان سپرد.

و تا بیست و چهار ساعت پس از مرگ هم کسی از خاموشی و خواب ابدی او خبردار نشد. اما شماری از مجلات معروف اروپا و آمریکا، زنی را که در روزگار جوانی از او به عنوان زیباترین زن جهان نام می بردند، فراموش نکردند و صفحات متعددی از شماره های اواخر اکتبر و اوایل نوامبر سال ۲۰۰۱ خود را به او اختصاص دادند و مطالب تازه و ناگفته ای را درباره او عنوان کردند.

یکی از این مطالب شگفت آور و ناگفته ارثیه هنگفتی بود که شاه برای ثریا برجای گذاشته بود و تا زمان مرگ وی کسی از آن اطلاع نداشت… البته كتاب زیبای تنها هم سرگذشت خانم ثريا است ولی در قالب داستان كه برخي از نقل قول ها و برخي از حوادث برگرفته از تخيل نويسنده می‌باشد. ولی شاكله اصلي كتاب همان خاطرات است.

بخشی از متن کتاب

ثریا در خاطرات خود به این نکته اشاره می‌کند که زاهدی با احساس غرور از اینکه او موجبات بازگشت شاه را به ایران پس از وقایع مرداد ۱۳۳۲ فراهم ساخته و شاه تاج و تخت خود را مدیون اوست، خود را صاحب اختیار مملکت می‌دانست و در انتخاب وزیران و مقامات مهم دولتی یا اتخاذ تصمیم در مسایل مربوط  به سیاست خارجی با شاه مشورت نمی‌کرد.

زاهدی مستظهر به حمایت آمریکائی‌ها بود و شاه بدون کسب موافقت قبلی آمریکائی‌ها جرأت برکناری او را نداشت ولی برای جلب نظر موافق آمریکائی‌ها می بایست دلایل قانع کننده ای داشته باشد. آنچه می توانست آمریکائی‌ها را در این مورد قانع کند ارائه مدارکی درباره سوء استفاده و فساد مالی در حکومت زاهدی و حیف و میل کمک‌های مالی آمریکا به ایران بود.

شاه از چند ماه قبل از آغاز مسافرتش به آمریکا به جمع آوری مدارکی درباه فساد مالی در حکومت زاهدی پرداخت. ثریا در خاطرات خود به بعضی موارد این سوء استفاده ها کرده و می‌نویسد: فساد و رشوه خواری و پارتی بازی و کارچاق کنی در سازمانهای دولتی از حد گذشته بود و وزیران دولت زاهدی در واگذاری کارهای دولتی به شرکتهای داخلی و خارجی رشوه های کلانی دریافت می نمودند.

خود زاهدی هم متهم به مشارکت در این سوء استفاده ها بود و موجودی او در بانک‌های خارج که از ششصد هزار دلار تجاوز میکرد، نشان میداد که شرکت‌های خارجی برای گرفتن سفارشات دولتی این پولها را به حساب او ریخته اند. زاهدی پست‌های حساس و نان و آبدار دولتی را هم به بستگان و دوستانش واگذار کرده بود و به شکایاتی که از سوء استفاده های آنها می رسید اعتنا نمی کرد.

ثریا در خاطرات خود صریحاً به این نکته اشاره میکند که شاه از جاه طلبی ها و زیاده روی های زاهدی و اینکه او چشم طمع به تاج و تخت سلطنت داشته باشد نگران بود. زاهدی از یاران نزدیک رضاخان بود که در کودتای او برای براندازی سلسله قاجار و عملیات نظامی مانند سرکوب شیخ خزعل در خوزستان و غائله سیمیتقو در آذربایجان و پایان بخشیدن به نهضت جنگل در گیلان نقش عمده ای داشت و معلوم نبود با موقعیتی که به دست آورده قصد تکرار تجربه رضاخان و تصاحب تاج و تخت ایران را نداشته باشد.

ثریا به این نکته هم اشاره میکند که در آن موقع تازه در مصر کودتا شده و یک ژنرال مصری سرلشگر محمد نجیب ملک فاروق پادشاه آن کشور را از مصر بیرون کرده بود. هر چند این ژنرال مصری بعداً به دست یک سرهنگ مصری جمال عبد الناصر) از صحنه بیرون رانده شد، ولی شاه همواره این نگرانی را داشت که یک ژنرال مقتدر در رأس حکومت برای سلطنت او خطرآفرین باشد.

نقد کتاب زیبای تنها

کتاب زیبای تنها نوشته محمود طلوعی سرگذشت و سرنوشت غم انگیز ثریا اسفندیاری، اولین و آخرین عشق شاه است که آن را با نام کتاب ثریا اسفندیاری نیز می شناسند. اخترِ بخت ثریا که روزی بر تخت سلطنت یکی از با شکوه ترین ممالک جهان می درخشید، با افول از آن جایگاه، اندکی سوسو زد اما هرگز دیگر به آن درخشش سابقش برنگشت.

این ستاره ی دنباله دار هر روز کم رنگ تر از روز قبل در تونل فراموشی زمان پیش رفت تا اینکه در نقطه ای که دیگر هیچکس شاهدش نبود، یعنی در آپارتمان خود در شهر پاریس، تنها و بی کس خاموش شد و تا یک روز کامل هم کسی از خاموشی این ستاره و کوچ ابدی او با خبر نبود.

تنها خبر مرگش بود که همراهان پیشینش، خبرگزاری های بزرگ دنیا و مجلاتی که روزگاری زیبایی او را می ستودند، بار دیگر به یاد شکوه گذشته ی او انداخت و نورافکن، برای آخرین بار بر تن خالی از روح او افتاد. یک بار دیگر کاوش در زندگی ملکه ی سابق ایران از سر گرفته شد و در این بین از رازهایی پرده برداشته شد که تا پیش از مرگ ثریا، هیچکس از آن ها خبر نداشت.

محمود طلوعی در کتاب زیبای تنها این رازهای سر به مهر را بازگو می کند و از سرگذشت و سرنوشت غم‌انگیز ثریا حرف می زند.

کتاب های پیشنهادی

تعداد بازدید: 492 بار

Mahmoud%20Tolouei%20 %D9%85%D8%AD%D9%85%D9%88%D8%AF%20%D8%B7%D9%84%D9%88%D8%B9%DB%8C

عنوان کتاب: زیبای تنها

سرگذشت و سرنوشت غم انگیز ثریا اولین و آخرین عشق شاه

نویسنده: محمود طلوعی

تعداد صفحات کتاب: 453 صفحه

زبان کتاب: فارسی

حجم فایل: 13.92 مگابایت

نوع فایل: PDF (ZIP)

منبع: شهرکتاب

دکمه دانلود قابل مشاهده برای کاربران ویژه

نوشته‌های مشابه

مانند خیلی از داستان‌های فئودور داستایفسکی، شب های روشن داستان یک راوی اول شخص بی‌نام و نشان است که در شهر زندگی می‌کند و از تنهایی و این که توانایی متوقف کردن افکار خود را ندارد، رنج می‌برد. این شخصیت نمونهٔ اولیهٔ یک خیال باف دائمی‌ست. او در ذهن خود زندگی می‌کند...
بروزرسانی: 12 ماه قبل
تعداد بازدید: 3821
ریچارد فیلیپس فاینمن از تأثیرگذارترین فیزیکدان‌های آمریکایی قرن بیستم بود. او در گسترش نظریه الکترودینامیک کوانتومی سهم مهمی داشت و از دانشمندان پروژه منهتن، پروژه‌ای که به ساخت نخستین بمب اتمی انجامید بود.
بروزرسانی: 3 هفته قبل
تعداد بازدید: 802

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *