غرب زدگی

غرب زدگی (nbookcity.com)

دانلود کتاب غرب زدگی

کتاب غرب زدگی اثری از جلال آل احمد است که در سال ۱۳۴۰ نگارش آن به پایان رسید و در مهرماه سال ۱۳۴۱ انتشار یافت.

نسخه کاملتری از کتاب در سال ۱۳۴۲ آماده چاپ بود اما در زیر چاپ توقیف شد. آل احمد در این باره می گوید: «غرب زدگی می گویم همچون وبا زدگی و اگر به مذاق خوشایند نیست، بگوییم همچون سرمازدگی یا گرمازدگی اما نه، دست کم چیزی است در حدود سن زدگی» و در جای دیگر: «آدم غرب زده هرهری مذهب است به هیچ چیز اعتقاد ندارد اما به هیچ چیز هم بی اعتقاد نیست. یک آدم التقاطی است و نان به نرخ روز خور است همه چیز برایش علی السویه است. خودش باشد و خرش از پل بگذرد، دیگر بود و نبود پل هیچ است.»

سایر کتاب های این نویسنده بزرگ در سایت شهر کتاب برای دانلود و مطالعه علاقمندان به صورت رایگان قرار گرفته است.

بخشی از متن کتاب

یک تضاد دیگر: از واجبات غرب زدگی یا مستلزمات آن آزادی دادن به زنان است. ظاهرا لابد احساس کرده بودیم که به قدرت کار این 50 درصد نیروی انسانی مملکت نیازمندیم که گفتیم آب و جارو کنند و راه بندها را بردارند تا قافله نسوان برسد. اما چه جور این کار را کردیم؟ آیا در تمام مسایل حق زن و مرد یکسان است؟

ما فقط به این قناعت کردیم که به ضرب دگنک حجاب را از سرشان برداریم و در عده ای از مدارس را به رویشان باز کنیم و بعد؟ دیگر هیچ. همین بسشان است. قضاوت که از زن بر نمی آید – شهادت هم که نمی تواند بدهد رای و نمایندگی مجلس هم که مدت هاست مفتضح شده است و حتی مردها را در آن حقی نیست و اصلا رایی نیست …

نقد کتاب غرب زدگی

جلال آل احمد کوشیده تا در نثر کتاب غرب زدگی تا آنجا که امکان داشته فعل، حروف اضافه، مضاف‌الیه ها، دنباله ضرب المثل‌ها و خلاصه هر آنچه که ممکن بوده است را حذف کند. حذف بسیاری از بخش‌های جمله باعث شده نثر آل احمد ضرب‌آهنگی تند و شتابزده بیابد. آل احمد در شکستن برخی از سنت‌های ادبی و قواعد دستور زبان فارسی شجاعتی کم نظیر داشت و این ویژگی در نامه‌های او به اوج می رسد. از ویژگی‌های دیگر نثر جلال آل احمد می‌توان به نیمه رها کردن بسیاری از جملات، تعبیرات و اندیشه‌ها و استفاده از علامت «…» به جای آن‌ها اشاره کرد، که این امر در راستای ایجاز نوشته‌ها و ضرب‌آهنگ سریع آن‌هاست.

صادق زیباکلام این کتاب را حاصل جلساتی می‌داند که دست اندرکاران دولتی حکومت پهلوی ترتیب داده بودند. او می‌افزاید: جلال آل احمد با گردآوری گزارش جلسات «شورای فرهنگ» جزوه‌ای با عنوان غرب زدگی آماده و در ۱۰۰۰ نسخه به چاپ رساند. احمد شاملو آن را یاوه می خواند و نقدهای دیگری هم روی آن نوشته شده است.

کتاب های پیشنهادی

تعداد بازدید: 3,154 بار

Jalal Al e Ahmad جلال آل احمد

عنوان کتاب: غرب زدگی

نویسنده: جلال آل احمد

تعداد صفحات کتاب: 195 صفحه

زبان کتاب: فارسی

حجم فایل: 5.7  مگابایت

نوع فایل: PDF

منبع: شهر کتاب 

نوشته‌های مشابه

دکتر هرمزی جنگی در فروردین ماه 1371 در دل سرزمینی از سرزمین های کویری ایران زمین پا به عرصه وجود نهاد. دوران کودکی و نوجوانیش به منوال کویرنشینان به آسمان آبی و بی پروای نامدار کویر پیوند خورد...
بروزرسانی: 2 روز قبل
تعداد بازدید: 311
می‌خواهم در آستانت بگریم پیش از گمرکی شدن اشک‌هام، می‌خواهم دوستت بدارم ای بانوی من، تا بر ارابه‌ی زمان، تقویم‌ها را بگردانم، ماه‌ها و روزها را به نامی دیگر بخوانم. ساعات جهان را تنظیم کنم، با کوبه‌ی...
بروزرسانی: 1 هفته قبل
تعداد بازدید: 501

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *