وسوسه غرب

آخرین ویرایش: 3 هفته قبل
وسوسه غرب (nbookcity.com)

دانلود کتاب وسوسه غرب

کتاب وسوسه غرب اولین اثر آندره مالرو از دو منبع سرچشمه گرفته است: آن چه به طور زنده تجربه شده و آنچه از کتاب ها به دست آمده است.

کتاب شامل نامه هایی است که بین آقای آ.د، فرانسوی بیست و پنج ساله (دارای شناختی از آثار چینیی) و آقای لینگ و ی چینی (بیست و سه ساله که هم‌چون بسیاری از هم میهنان خود دچار فرهنگ غربی ویژه‌ای است که صرفا از کتاب‌ها به دست آمده است) رد و بدل شده است.

این دو، نامه‌ها را طی مسافرتی که اولی به چین و دومی به اروپا کرده است به یک دیگر نگاشته‌اند. درون‌مایه‌ی اصلی نامه‌ها از به وجود آمدن روحی طغیانی در مشرق‌زمین و بن‌بستی که اروپا پس از جنگ جهانی اول با آن روبه‌رو بوده است، حکایت دارند.

خلاصه کتاب

اروپا بعد از جنگ جهانی اول دچار نوعی طغیان روحی و بن‌بست شده بود که این موضوع بر کشورهای دیگر جهان از جمله مشرق زمین نیز تاثیراتی گذاشت. آندره مالرو به عنوان یک اندیشمند فرانسوی پس از مشاهده وضعیت اسفناک اروپا و آسیب‌های جدی که پس از جنگ دیده بود، به این فکر افتاد که باید تعاملی میان فرهنگ و تمدن شرقی و غربی صورت بگیرد.

به همین خاطر او کتاب وسوسه غرب را نگاشت. اثری با مضامینی سیاسی و اجتماعی که به خوبی از روح عصیانگری نام می‌برد که در مشرق زمین سر برآورده و از بن‌بست فکری و عملی در جهان غرب سخن می‌گوید که بروز جنگ جهانی اصلی‌ترین نمونه و نمود آن است. 

این کتاب به این نکته مهم اشاره می کند که بحران ارزش‌ها در حال وقوع است و تمام مردم غرب و شرق درگیر این بحران هستند و نیاز به نوعی تجدد حیات و نوزایی در جهان وجود دارد. نویسنده نیز برای بیان این مفاهیم، داستانی را تعریف می‌کند که در آن دو جوان با هم نامه‌نگاری می‌کنند و در قالب این نامه‌ها بحث‌های سیاسی و اجتماعی زیادی مطرح می‌شود.

آقای «لینگ» که چینی است، در حین سفر به کشورهای اروپایی به مقایسه فرهنگ و تفکرات اروپایی و چینی می‌پردازد و نتیجهٔ مقایسه‌هایش را از طریق نامه با دوستش آ.د که مردی فرانسوی است درمیان می‌گذارد. آندره مالرو کتاب وسوسه غرب را در زمان برگشت خود از هند و چین به انتشار رساند و در آن دغدغه‌ها و اندیشه‌های خود را با مخاطبان خود به اشتراک گذاشت.

بخشی از متن کتاب

و حال بپردازیم به نامهٔ دیگری از لینگ به آ. د که از پاریس پست شده است. لینگ در این نامه می نویسد: «آقای عزیز. هیچ چیز بهتر از رویاهای ما اختلاف حساسیت‌های ما را روشن نمی‌کند. اگر ما در رویا فرومی‌رویم، کمتر برای این است که از رویاهای خود فرزانگی و خردی را که زندگی از ما دریغ می‌دارد اخذ کنیم.

فرزانگی نه پیروزی. شما نوشته‌اید حرکت در رویا، من در پاسخ می‌گویم آرامش در رویا. زیرا هنگامی که یک چینی در رویا فرومی‌رود، به عاقل و فرزانه‌ای تبدیل می‌شود. رویای او هرگز انباشه از تصاویر نیست. او در رویای خود نه شهرهای فتح شده می‌بیند و نه افتخارات و قدرت.

تنها چیزی که به آن دست می‌یابد، این امکان است که همه چیز را در حد کمال خود ارزش دهد و از تعلق به امور گذرنده آزاد گردد و اگر روحش اندکی عامی باشد به نوعی حس احترام می رسد. هیچ چیز، حتی رویا، او را وادار به عمل نمی‌کند.

او هست. در نظر او حس احترام این نیست که تصور کند وارد تالاری می‌شود که تمام سرها فرود می‌آیند. بلکه این است که حس کند احترامی که در اطراف برمی‌انگیزد، خصوصیات شخصی او را نیز در برمی گیرد.

نقد کتاب وسوسه غرب

وسوسه ی غرب اولین کتابی است که مالرو پس از رفتن به هندوچین به چاپ رساند. او در هندوچین با وضع بدی روبه رو شده بود. به این معنی پس از تحقیقات باستانشناسی با تجارت و نیز به علت بن بستی که با آن مواجه شده بود درصد برآمد زیان هایی را که متحمل شده بود جبران کند و این فرصت را ادبیات در اختیارش گذاشت.

مطالب کتاب وسوسه غرب میان جوانان شرقی و جوانان غربی به صورت مقاله و نامه پخش میشد و این کتاب تمام غرب و شرق را در بر گرفت. کتاب حاضر برای کسانی که به مطالب  عرصه ای و تحقیقاتی علاقه دارند بسیار مفید است.

کتاب وسوه غرب

عنوان کتاب: وسوسه غرب

نویسنده: آندره مالرو

مترجم: سیروس ذکاء

تعداد صفحات کتاب: 112 صفحه

زبان کتاب: فارسی

حجم فایل: 3.5 مگابایت

نوع فایل: PDF (RAR)

منبع: شهرکتاب

آنچه خواندید...

نوشته‌های مشابه

کتاب سندباد و موش پیر از سری کتاب های مصور سندباد به شمار می رود و نوع دوستی و محبت به یکدیگر را در قالب یک داستان زیبا به کودکان آموزش می دهد.
بروزرسانی: 7 روز قبل
تعداد بازدید: 1300
در کتاب جای خالی عباس ، علی اصغر علوی در بخش‌های مختلف به بررسی و بیان رفتار و کرامات «حضرت عباس» می‌پردازد. این نوشته‌های برخاسته از جان که به مدد نفس رحمانی باب‌الحوائج است و قطره‌های اشک قلبی «عباس» آشنا، دریچه‌ای است تا خواننده به باغ سبز و آسمان فراخ...
بروزرسانی: 2 هفته قبل
تعداد بازدید: 771

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *