معماری شادکامی

آخرین ویرایش: 2 سال قبل
معماری شادکامی (nbookcity.com)

دانلود کتاب معماری شادکامی

آلن دوباتن در کتاب معماری شادکامی از تاثیر عاطفی معماری در خوشبختی انسان می‌ گوید.

او در این کتاب به جنگ کسانی رفته که بخش کالبدی زندگی را دست کم گرفته‌اند. جریانی که از دیرباز وجود داشته و ردش را در تاریخ به‌ خوبی می‌ توان گرفت. اساسا آثار طراحی و معماری درباره ی نوع زندگی ای که به بهترین شکل در درون و اطراف خود متجلی می کنند با ما حرف می زنند. آن ها به ما از حال و هوای خاصی می گویند که می خواهند در ساکنان شان برقرار و تقویت کنند. در حالیکه ما را گرم نگه می دارند و با روش های مکانیکی کمک مان می کنند.

همزمان از ما دعوت می کنند که افرادی ویژه باشیم. آنها از چشم اندازی از خوشبختی سخن می گویند. بنابراین زیبا توصیف کردن یک ساختمان نشان دهنده ی چیزی بیش از صرفا دلبستگی ای زیبایی شناختی است بلکه نشانه ی جذب شدن است به روش خاص از زندگی که این ساختار از طریق بام، دستگیره ی درها، قاب پنجره ها، پلکان و مبلمانش بر می انگیزد. احساسی از زیبایی نشانه ی دست یافتن به روش ترکیبی از مصالح است که با ایده های ویژه ی ما درباره یک زندگی خوب، همخوانی دارد.

خلاصه کتاب

دوباتن در فصل اول کتاب معماری شادکامی، به صورتی مداوم و با مثال‌های مکرر، قصد اثبات این مسئله را دارد که «ما چه بخواهیم و چه نخواهیم در مکان‌های مختلف، افراد مختلفی هستیم.» دغدغه فصل دوم کتاب دوباتن، «به چه سبکی بسازیم؟» درباره سبک ساخت‌وساز است. او با روایتی تاریخی از مسئله مدعی می‌شود که «خلق زیبایی همیشه تا این اندازه دشوار نبوده است.»

عنوان فصل سوم کتاب معماری شادکامی، «ساختمان‌های گویا» است که درواقع ادامه نتیجه‌گیری فصل قبل درباره ضرورت سخن‌گویی بناها با انسان‌ است. دوباتن در همان ابتدای بحث می‌نویسد: «اگر ذهنمان را به دریافت پیامی که در پریز برق یا شیر آب نهفته مشغول کنیم آماج تحقیر کسانی قرار می‌گیریم که از این وسایل صرفا برای روشن کردن اتاق خوابشان یا شستن دست‌هایشان استفاده می‌کنند.» او در تمام این فصل، به ماهیت ارتباطی خانه‌ها و وسایلشان اشاره کرده و استدلال می‌کند ما با الهام از بیولوژی و حالت‌های مختلف آن و معانی نهفته در هر حالت، سعی بر نسبت دادن برخی ویژگی‌ها به اشیاء بی‌جان می‌کنیم.

«خانه‌های ایده‌ آل» عنوان چهارمین فصل کتاب معماری شادکامی است که تاکید خود را روی مفهوم ایده‌آل قرار می‌دهد. دوباتن مدعی می‌شود که ما درون وجودمان، خودهای مختلفی را ذخیره کرده‌ایم که با همه آن‌ها، به یک اندازه احساس نزدیکی نمی‌کنیم. آرزوهایی داریم که در معرض فراموش شدن هستند و خاطراتی که همین آفت، تهدیدشان می‌کند. بنابراین «برای جلوگیری از ناپدید شدن خویشتن واقعی‌مان به کاغذهای دیواری، نیکمت‌ها، نقاشی‌ها و خیابان‌ها متوسل می‌شویم.

دوباتن در فصل پنجم معماری شادکامی با عنوان «ویژگی ساختمان‌های زیبا» پنج مفهوم نظم، توازن، ظرافت، انسجام و خودشناسی را بررسی می‌کند. پایان‌بخش این کتاب، فصل ششم آن با عنوان «آینده درخشان این رشته» است. دوباتن در این فصل، ساخت خانه‌های جدید را مورد انتقاد قرار داده و تعبیر «هتک حرمت» را برایش به کار برده و نسبت به سطحی شدن و بی‌تفاوتی هشدار می‌دهد، مسئله‌ای که معتقد است آسیب‌هایش در حوزه معماری به مراتب شدیدتر از سایر حوزه‌های هنر و ادبیات است.

معرفی نویسنده

اَلَن دوباتن یک نویسنده، فیلسوف و مجری تلویزیون ساکن بریتانیا است. کتاب‌های او از جمله همین کتاب معماری شادکامی موضوعات مختلفی را به شیوه‌ای فلسفی با تأکید بر ارتباط آن با زندگی روزمره بررسی می‌ کند. در سال ۲۰۰۸ او یکی از اعضای هیئت مؤسس یک سازمان جدید آموزشی با نام مدرسه زندگی بود دوباتن دوره دکتری فلسفه را در دانشگاه هاروارد آغاز کرد ولی برای نوشتن کتب فلسفی به زبان ساده، آن را نیمه کاره رها کرد. مهم‌ترین کتب اَلَن دوباتن: تسلی بخشی‌های فلسفه، خوشی ها و مصائب کار و پروست چگونه می‌تواند زندگی شما را دگرگون کند، نام دارند.

بخشی از متن کتاب

اگر ساختمان ها و اثاثیه ای که ما آنها را زیبا می پنداریم جنبه هایی از شادکامی را به خاطرمان می آورند پس باید از خودمان بپرسیم چرا چنین یادآوری ای لازم است. فهمیدن این که می خواهیم ویژگی هایی همانند بلندمرتبگی و روراستی، نقش مهمی در زندگی مان بازی کنند سخت نیست اما چیزی که اندکی مبهم است، این است که چرا نیازمندیم اجسامی که پیرامون مان هستند درباره ی ویژگی ها با ما صحبت کنند.

چرا برایمان مهم است که محیط اطراف چه چیزی به ما می گوید؟ چرا معماران باید خودشان را به دردسر بیندازند و ساختمان هایی طراحی کنند که تمایلات و افکار خاصی انتقال می دهند و چرا باید تحت تاثیر منفی مکان هایی قرار بگیریم که بازتابنده ی کنایه های نادرست هستند؟ چرا نسبت به چیزهایی که فضاهای اطراف می گویند به طرز ناخوشایندی آسیب پذیر هستیم؟

نقد کتاب معماری شادکامی

کتاب معماری شادکامی دوباتن نه یک کتاب تخصصی فلسفی است و نه در حوزه معماری صرف می‌گنجد بلکه تلاشی است برای برقرار کردن پیوندی میان مفاهیم این دو حوزه و دعوتی عمومی به اندیشیدن دوباره و از نوعی دیگر در مورد معماری. خواندن این اثر برای دست‌اندرکاران معماری در جامعه ما که ساخت و ساز تا حد مقوله‌ای عامیانه تنزل کرده ضروری به نظر می رسد.

کتاب معماری شادکامی با توجه به تأثیری که محیط پیرامون می‌تواند بر روحیه افراد به‌ جای بگذارد و با نظر به اهمیت معماری در شکل‌دهی ساختار محیط، تمرکز خود را بر ویژگی‌های خانه و ساختمان‌ های ایده آل قرار داده و به روشن‌ سازی کارکرد و چگونگی خلق بناها با کمک معماری و ظرفیت بالای آن می پردازد تا در نهایت وضعیتی رضایتمندانه برای افراد شکل بگیرد.

تعداد بازدید: 770 بار

Alain%20de%20Botton%20 %D8%A2%D9%84%D9%86%20%D8%AF%D9%88%20%D8%A8%D8%A7%D8%AA%D9%86 8

عنوان کتاب: معماری شادکامی

نویسنده: آلن دوباتن

مترجم: محمدرضا مردانیان

تعداد صفحات کتاب: 286 صفحه

زبان کتاب: فارسی

حجم فایل: 16.6 مگابایت

نوع فایل: PDF (RAR)

منبع: شهرکتاب

دکمه دانلود قابل مشاهده برای کاربران ویژه

نوشته‌های مشابه

بامدادان در این کتاب با اتکا به منابع تاریخی و با استفاده از روشی تحلیلی، به بررسی روایت های مختلف از پیدایش اسلام می‌پردازد. او در این کتاب به این نتیجه می رسد که روایت های سنتی از پیدایش اسلام...
بروزرسانی: 2 روز قبل
تعداد بازدید: 75
کتاب چراغها را من خاموش میکنم که بیش از هشتاد و هشت بار تجدید چاپ شده است، اثر نویسنده‌ای به‌نام زويا پيرزاد است. این رمان درمورد زندگی چند خانواده‌ی ارمنی ساکن آبادان در دهه‌ی ۴۰ است...
بروزرسانی: 2 ساعت قبل
تعداد بازدید: 9507

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *