نامور نامه

نامور نامه (nbookcity.com)

دانلود کتاب نامور نامه

کتاب نامور نامه حاوی مقالات پراکنده‌ای است که در زمان‌های مختلف درباره شاهنامه، زندگی فردوسی، داستان رستم و اسفندیار، جمشید و ضحاک، رستم فرخزاد، و ایلیاد و ادیسه نوشته است” .

شاهنامه و ایلیاد”، “فردوسی، آفریدگار رستم”، “گفت و شنودی در باب ابدیت ایران “، “نفوذ در دنیای شاهنامه”، چهار مقاله‌ای است که پیش از این در کتاب‌های “نه شرقی، نه غربی انسانی”، “با کاروان حله “و “یادداشت‌ها و اندیشه‌ها “نیز آمده بود. بقیه مقالات برای اولین بار در این کتاب به طبع می‌رسد .نویسنده در مقاله “فردوسی و شاهنامه او”، نگاهی می‌افکند به موقعیت جغرافیایی توس، طابران و باژ و وضعیت سامانیان و غزنویان و خلفای بنی عباس و امیران دست نشاندهء آنان.

در مقاله “رستم و اسفندیار ”  اسفندیار را نماد دین بهی و رستم را نماد آیین پهلوانی می‌داند . در همین مقاله، درباره لهراسب، گشتاسب، ارجاسب، جاماسب، زال و سام به تفصیل سخن می‌رود .دو مقاله “نامه رستم فرخزاد “و “صلح و داد و عدالت در شاهنامه”، حاوی یک مضمون‌اند ;هر دو درباره دادگری و التزام به عهد هستند .

مروری بر کتاب

کتاب نامور نامه نوشته استاد عبدالحسين زرين کوب نقدی درباره شاهنامه فردوسی است. دکتر عبدالحسين زرين کوب ، منتقد و نويسندة موفق معاصر در اين کتاب با قلم موشکاف و تواناي خود نه تنها شخصيت فردوسی را تحليل و او را از خلال اثرش ميیشناساند بلکه دربارة چند و چون شاهنامه به داوری می پردازد. دکتر زرين کوب با نگاهی تحليلی زوايای داستان های شاهنامه را از جهات مختلف تبيين می کند. کتاب نامورنامه درباره فردوسی و شاهنامه از سوی سایت شهر کتاب در اختيار مخاطبين قرار داده شده است.

نقد و بررسی کتاب

چنانچه محققان پنداشته اند حماسه را بتوان مجموعه تجارب و عقاید و مظهر افکار و عواطف مردم ساده و خشن عصر پهلوانی دانست، لابد شاهنامه را باید کاملترین حماسه جهان شمرد، زیرا قریحه سحر انگیز افسونکار فردوسی در این کتاب به قدری در نگارگری و رنگ آمیزی پرده های رنگارنگ حیات سحر و چالاکی نشان داده که در سایه روشن های مبهم و مرموز خیال، هیچکدام از نقاط برجسته و دیدنی نیمرخ هستی از زیر خامه وی نگریخته و همه جا قریحه معنی یاب گوینده حق مطلب را به کمال ادا نموده است.

حماسه ملی ایران که در شاهنامه فردوسی به اوج می رسد، اگر گفته شود که دیوان واقعی فرهنگ خالص ایرانی است گزاف نیست، چرا که جز آن تمام ادبیات دری شدیدا تحت تاثیر اسلام است در صورتیکه این اثر هر چند در جزئیات بعضی نفوذهای اسلامی را هم نشان می دهد، روح واقعی آن روح آریایی – هندو و اروپایی است. شاهنامه و تمام حماسه ملی ایران در عین حال پلی است که دنیای باستانی را با دنیای نوین به هم می پیوندد. شاهنامه یک نوع حماسه داد و قانون است، حماسه مقاومت بی تزلزل در مقابل تعدی و بیداد.

کوشش و تقلایی برای دست یافتن به گنجهای طلا، برای دست یافتن به راه های بازرگانی شرق و غرب نیست، حماسه یک قوم است برای دفاع از هستی خویش، برای مقاومت در برابر وحشیگری و زورگویی و برای مقاومت در برابر دنیایی که بر ضد تمامی هستی او مجهز شده است. شاهنامه نه فقط بزرگترین و پر مایه ترین دفتر شعری است که از عهد روزگار ساسانیان و غزنویان باقیمانده است بلکه در واقع مهمترین سند ارزش و عظمت زبان فارسی و روشنترین گواه و رونق فرهنگ و تمدن ایران کهن است.

خزانه لغت و گنجینه فصاحت زبان فارسی است. داستانهای ملی و مآثر تاریخی قوم ایرانی در طی آن به بهترین وجه نمود شده است. شیوه بیان شاهنامه ساده و روشن است. سخن فردوسی استواری و جرالتی دارد که شعر او را منحصر به فرد کرده است. او چنان از تعبیرات گوناگون به زیبایی استفاده ی کند که ایجاز او به حد اعجاز می رسد. دنیا بسیاراز آنچه به خاطر یک شاعر می رسد بزرگتر است. این بزرگی را فقط با چشم رستم یعنی یک انسان بزرگتر می توان دریافت. آنجا که انسانهای حقیر نشسته اند افق خیلی نزدیک است و خیلی محدود. باید مثل رستم روی دوش کوه قدم گذاشت تا افق دور شود، گم شود و دنیا وسعت بی کران خود را نشان دهد.

تعداد بازدید: 1,509 بار

Abdolhossein%20Zarrinkoob%20 %D8%B9%D8%A8%D8%AF%D8%A7%D9%84%D8%AD%D8%B3%DB%8C%D9%86%20%D8%B2%D8%B1%DB%8C%D9%86%E2%80%8C%DA%A9%D9%88%D8%A8 16

عنوان کتاب: نامور نامه

درباره فردوسی و شاهنامه

نویسنده: عبدالحسین زرین کوب

تعداد صفحات کتاب: 197 صفحه

زبان کتاب: فارسی

حجم فایل: 6.77 مگابایت

نوع فایل: PDF

منبع: شهرکتاب

نوشته‌های مشابه

دکتر هرمزی جنگی در فروردین ماه 1371 در دل سرزمینی از سرزمین های کویری ایران زمین پا به عرصه وجود نهاد. دوران کودکی و نوجوانیش به منوال کویرنشینان به آسمان آبی و بی پروای نامدار کویر پیوند خورد...
بروزرسانی: 2 روز قبل
تعداد بازدید: 322
می‌خواهم در آستانت بگریم پیش از گمرکی شدن اشک‌هام، می‌خواهم دوستت بدارم ای بانوی من، تا بر ارابه‌ی زمان، تقویم‌ها را بگردانم، ماه‌ها و روزها را به نامی دیگر بخوانم. ساعات جهان را تنظیم کنم، با کوبه‌ی...
بروزرسانی: 2 هفته قبل
تعداد بازدید: 513

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *