پیامبر امی

پیامبر امی (nbookcity.com)

دانلود کتاب پیامبر امی

کتاب پیامبر امی گامى است در راه عمل به توصیه امام خمینى مبنى بر زنده نگاه‌ داشتن آثار متفکر گرانقدر مطهری.

اثر پیش رو مقاله‌اى است به قلم متفکر شهید آیت‌اللّه‌ مرتضى مطهرى که در سال 1347 هجرى شمسى برابر با 1387 هجرى قمرى که جهت رفع شبهات القاء شده در اطراف زندگانى رسول اکرم صلى‌الله‌ علیه‌ و‌ آله تهیه گردیده است. این مقالات ما را با بینشى هرچه روشن تر نسبت به مکتب اسلام آشنا می کند و در راه اهداف مقدس این آخرین پیام الهى گام بر‌ می دارد.

خلاصه کتاب

قرآن مجید پیامبر خاتم(ص) را در مواردی به «امی بودن» توصیف کرده است و در آیه ای چنین می فرماید: (الَّذِینَ یَتَّبِعُونَ الرَّسُولَ النَّبِیَّ الأُمِّیَّ الَّذِی یَجِدُونَهُ مَکْتُوبًا عِنْدَهُمْ فِی التَّوْرَاةِ وَالإِنْجِیلِ). «همانها که از فرستاده(خدا) پیامبر «امّی» پیروی می کنند، پیامبری که صفاتش را در تورات و انجیلی که نزدشان است، می یابند». در تفسیر اُمّی دو نظر هست: ۱. امّی یعنی درس نخوانده و تعلیم ندیده و از مادر به نحوی که متولّد شده است باقی مانده است. ۲. أُمّی منسوب به «أُمّ القری» است؛ و مکه را به خاطر این که مرکز روستاها بوده است امّ القری می خواندند و چون پیامبر مکی بوده است از این نظر او را أُمّی می خوانند.

از نظر ما نظر نخست صحیح است و نظر دوم اساسی ندارد، زیرا امّی در لغت عرب به فرد درس نخوانده اطلاق می کنند و قاطبه عرب ها را اُمّیون می خواندند چون غالباً درس نخوانده بودند و علت وصف پیامبر به امّی بودن اشاره به برهان نبوت اوست و این که او در حالی که درس نخوانده است با این همه معارف و علوم مجهز است بنابراین او تمام قرآن را از مقامی دیگر، یعنی مقام ربوبی اخذ کرده است.

کسانی که تفسیر دوم را برگزیده اند با یکسری شواهد عقلی و قرآنی و تاریخی استناد کرده که هرگز پیامبر یک فرد امّی(بی سواد) و یا به تعبیر صحیح تر، درس نخوانده، نبوده است. و این که مسلمان او را تاکنون یک فرد امّی معرفی کرده اند ظلم بزرگی را به محضر او روا دانسته اند.

بخشی از متن کتاب

اسلام ظهور کرد و در قریش فقط هفده نفر صنعت نوشتن را می دانستند: عمر بن الخطاب، علیّ بن ابی طالب علیه السلام، عثمان بن عفان، ابو عبیده جرّاح، طلحه، یزید بن ابی سفیان، ابوحذیفه بن ربیعه، حاطِب بن عمرو عامری، ابو سَلمه مخزومی، ابان بن سعید اموی، خالد بن سعید اموی، عبداللّه بن سعد بن ابی سَرح، حُوَیطِب بن عبدالعُزّی، ابوسفیان بن حرب، معاویه بن ابی سفیان، جُهَیم بن الصلت، علاءبن الحضرمی که از هم پیمانان قریش بود نه از خود قریش.

بلاذری فقط یک زن قُرَشی را نام می برد که در دوره جاهلیتِ مقارن ظهور اسلام، خواندن و نوشتن می دانست و او « شفاء » دختر عبداللّه عدْوی بود. این زن مسلمان شد و از مهاجران اولیه به شمار می رود. بلاذری می گوید: این زن همان است که حفصه همسر پیغمبر را نوشتن آموخت و روزی پیغمبر اکرم به او فرمود: الاتُعَلِّمینَ حَفْصهَ رُقْیهَ الَّنمْلَهِ کما عَلَّمْتِهَا الْکتابَهَ یعنی همچنان که نوشتن را به حفصه آموزانیدی خوب است « رقیه النّمله » را نیز به وی بیاموزانی.

بلاذری آنگاه چند زن از زنان مسلمان را نام می برد که در دوره اسلام، هم می خواندند و هم می نوشتند و یا تنها می خواندند. می گوید: حفصه همسر پیغمبر می نوشت. امّ کلثوم دختر عقبه بن ابی مُعَیط (از زنان مهاجر اولیه) نیز می نوشت. عایشه دختر سعد گفت پدرم به من نوشتن آموخت. کریمه دختر مقداد نیز می نوشت. عایشه (همسر پیغمبر) می خواند ولی نمی نوشت؛ همچنین امّ سلمه. بلاذری سپس نام کسانی را که در مدینه سمت دبیری رسول خدا را داشتند ذکر می کند. آنگاه می گوید مقارن ظهور اسلام فقط یازده نفر از مردم اوس و خزرج (دو قبیله معروف ساکن مدینه) صنعت خط را می دانستند، و نام آنها را هم ذکر می کند.

نقد کتاب پیامبر امی

کلمه «اُمی» شش بار در قرآن تکرار شده است که دوبار به صورت مفرد و چهار مرتبه به شکل جمع ذکر شده است. دو مورد مفرد آن در وصف پیامبر اسلام می باشد. قرآن اُمی بودن را از صفاتی می داند که پیامبر اسلام در ی تورات و انجیل به آن‌ها معرفی شده است.

کتاب پیامبر امی را به همه مسلمانان علاقه مند و همه طرفداران مرتضی مطهری توصیه می کنیم.

تعداد بازدید: 511 بار

Morteza%20Motahhari%20 %D9%85%D8%B1%D8%AA%D8%B6%DB%8C%20%D9%85%D8%B7%D9%87%D8%B1%DB%8C

عنوان کتاب: پیامبر امی

نویسنده: استاد شهید مرتضی مطهری

تعداد صفحات کتاب: 43 صفحه

زبان کتاب: فارسی

حجم فایل: 3.4 مگابایت

نوع فایل: PDF (RAR)

منبع: شهرکتاب

دکمه دانلود قابل مشاهده برای کاربران ویژه:

نوشته‌های مشابه

کتاب معراج السعاده پنج باب دارد: باب اوّل: در بیان بعضی مقدمات نافعه، از بیان حالات نفْس و منفعت فضایل اخلاق و مضرّت رذایل آن؛ باب دوم: در سبب انحراف اخلاق از جاده پسندیده و حصول...
بروزرسانی: 2 هفته قبل
تعداد بازدید: 3782
کتاب تجسم شفابخش ، نتیجه تحقیقات خوزه سیلوا در مورد بیماری های روان - تنی است و شیوه های مبارزه با این گونه اختلالات را به وضوح نشان می دهد. این اندیشمند نوع دوست که تحقیقات ارزنده خود را در سال ۱۹۴۴ آغاز نمود به انسانها می آموزد...
بروزرسانی: 2 سال قبل
تعداد بازدید: 3056

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *