آخرین روزها

آخرین ویرایش: 3 هفته قبل
آخرین روزها (nbookcity.com)

دانلود کتاب آخرین روزها

کتاب آخرین روزها روند رشد گوبلز در حزب نازی و نقش وی را در بسیاری از اتفاقات به خوبی شرح می‌دهد.

در این اثر بدون پرده با یکی از شخصیت‌های مهم دوران آلمان نازی مواجه شده و با افکار او از نزدیک آشنا می‌شویم. گوبلز در یادداشت‌هایش با وجود اینکه جبهه‌های جنگ در سراشیبی سقوط قرار گرفته‌اند، تلاش می‌کند تا امیدش را از دست ندهد و همچنان به پیروزی آلمان نازی خوشبین است، اما با این حال با نگرانی و آشفتگی‌اش نیز مواجه می‌شویم.

کتاب يادداشت های روزانه گوبلز از دریچه نگاه مردی وفادار به نازیسم و هیتلر، ما را با وقایع آن دوران ترسناک روبه‌رو می‌کند. او وزیر تبلیغات آلمان نازی و یکی از مورد اعتمادترین و نزدیک‌ترین افراد به هیتلر بود. گوبلز دستگاه تبلیغاتی نازی‌ها را مدیریت می‌کرد و با ترفندهایی چون اغراق و بزرگ‌نمایی، شمایلی افسانه‌ای از هیتلر برای مردم آلمان ساخت.

خلاصه کتاب

کتاب آخرین روزها مجموعه ای از نوشته های جوزف گوبلز، یکی از اعضای برجسته حزب کارگران ملی سوسیالیست آلمان و وزیر روشنگری و تبلیغات عمومی رایش در دولت آدولف هیتلر از سال 1933 تا 1945 است. این کتاب که به طور کامل به زبان آلمانی منتشر شده است و فقط تا حدی به زبان انگلیسی در دسترس است، منبع اصلی تاریخ درونی حزب نازی و دوازده سال قدرت آن در آلمان است. یان کرشاو، مورخ انگلیسی در مقدمه زندگی نامه خود از هیتلر نوشت:

“با همه احتیاطی که طبیعتا باید به سخنان مرتبا گزارش شده توسط گوبلز توسط هیتلر باشد … بی واسطه بودن و همچنین دفعات اظهار نظرها ، آنها را از اهمیت حیاتی برخوردار می کند.” گوبلز در اکتبر 1923 ، کمی قبل از بیست و ششمین سالگرد تولد خود، در حالی که بیکار بود و در خانه پدر و مادرش در ریدت در منطقه روهر زندگی می کرد، شروع به خاطره نویسی کرد. الس جانک، زن جوانی (دارای یک رگ یهودی) که با او رابطه ای آشفته اما سرانجام ناموفق داشت، به عنوان هدیه یک دفترچه یادداشت به او داده بود و بیشتر نوشته های اولیه گوبلز او مربوط به همین زن بود.

توبی تاکر، زندگینامه نویس وی می نویسد: “نوشتن دفتر خاطرات به سرعت به نوعی درمان برای این جوان آشفته تبدیل شد و چندین مورخ درباره این که گوبلز، به ویژه در سالهای ابتدایی خاطره نویسی اش، فوق العاده صریح و آشکار است اظهار نظر کرده اند.” گوبلز از از سال 1923 تقریبا هر روز در دفتر خاطرات خود می نوشت. کتاب يادداشت های روزانه گوبلز درباره تحولات ماه‌های آخر حکومت آلمان نازی است ولی در عین حال نقبی به گذشته هم می‌زند.

بخشی از متن کتاب

کار گوبلز به عنوان تبلیغاتچی دوران جنگ به صورت نشستهای خبری منظم چند دقیقه ای و تقریباً روزانه نمود داشت که در جریان آن به مقامات دستور کار می داد. در مقام وزیر، بی وقفه فعالیت می کرد. کار مداوم یک ضرورت روحی و روانی برای گوبلز به شمار می رفت ـ ظاهراً راهی برای فرار از خلاء درونی اش بود ـ و جزئیات بسیار کوچک هم از دید او پنهان نمی ماند. غالباً اصول کلی اش را بازگو می کرد. گفته است: «اصل بنیادین هر نوع تبلیغاتی تکرار مؤثر استدلال هاست»؛ اما استدلالها نباید زیاد تلخیص شوند ـ دلیلی نداشت که نظر روشنفکران را تغییر داد.

آنها هرگز تغییر نخواهند کرد و به هر حال تسلیم قویتر خواهند شد، «و این قوی ترها مردمی هستند که در خیابان حاضرند». ۲۶ در نتیجه، استدلالها باید خام، روشن و قانع کننده بوده و با احساسات و غرایز، نه با قوه تعقل، همخوانی داشته باشند. حقیقت مهم نیست و کاملاً تحت تأثیر تاکتیک ها و روانشناسی قرار دارد اما دروغهای متقاعد کننده («حقیقت شاعرانه»، یک بار از آن چنین نام برد) همیشه باید باورپذیر باشند. در راستای این سرفصل های کلی، دستورالعملهای دقیقی صادر می کرد.

نفرت و تحقیر باید متوجه افراد خاصی می شد؛ تنها این ابلاغیهها باید در دستور کار قرار می گرفتند چون احساسات لازم را بر می انگیخت؛ دروغهای مشخصی باید منتشر می شدند. این بخشنامهها اجباری بودند: مقامهایی که از آنها سرپیچی می کردند مرتباً تهدید می شدند که به اردوگاههای کار اجباری فرستاده خواهند شد. گوبلز در عین حال می خواست مطمئن باشد که حالت فوق العاده و جنگ نخواهد شد از نفوذش در دربار کاسته شود. او مزیت خیلی بزرگی داشت، با وجود اینکه هرگز در حلقه صمیمی هیتلر جایی نداشت، نسبت به دیگر مدافعان قدیمی نازیسم نزدیکی بیشتری با او داشت.

هیتلر از گورینگ، بورمان و هیملر استفاده می کرد ولی با آنها احساس قرابت نداشت، با آنها راحت نبود یا هر چه را در ذهنش می گذشت با آنها در میان نمی گ گذاشت. هیتلر خود را نابغه ای جهانی می دانست، هنرمند و همچنین دولتمرد، و در برابر آن جهان ابلهانه، موجب یاوه سرا و طبقاتی نازیسم نابردبار بود. این بود که به اشپر علاقه داشت، معمارش، کسی که به خاطر علایق «هنری»اش، هیتلر می توانست ادعا کند که تنها دوستش است.

نقد کتاب يادداشت های روزانه گوبلز

یوزف گوبلز در طول حیات خود آدمی وسواسی و دقیق بود و مرتب می نوشت. او تقریبا در تمام مقاطع حکومت نازی یادداشت‌هایش را نوشته که به صورت مجلدهای مختلف منتشر شده است. کتاب یادداشت های روزانه گوبلز که با عنوان فرعی «آخرین روزها» به همت هیو تره‌‌و‌ر روپر گردآوری شده، سندی دست‌ اول و مهم درباره روزهایی است که نفس حکومت نازی به شماره افتاده و نبرد نظامی را در تمام جبهه‌های شرق و غرب باخته بود.

این نخستین بار ظرف 75 سال گذشته است که یادداشت‌های گوبلز به فارسی ترجمه و منتشر می‌شود؛ منبعی یگانه برای کاوش در ذهن بانفوذترین دستیار هیتلر، که حزب و حکومت نازی بدون او و شیوه‌های خلاقانه‌اش در تبلیغات – فارغ از مثبت یا منفی بودن آن – نمی‌توانست به موفقیت سیاسی دست یابد.

کتاب های پیشنهادی

تعداد بازدید: 542 بار

Joseph%20Goebbels%20 %DB%8C%D9%88%D8%B2%D9%81%20%DA%AF%D9%88%D8%A8%D9%84%D8%B3

عنوان کتاب: آخرین روزها

یادداشت های روزانه ی گوبلز

نویسندگان: یوزف گوبلز و هیو تره ور هوپر

مترجم: هوشنگ جیرانی

تعداد صفحات کتاب: 570 صفحه

زبان کتاب: فارسی

حجم فایل: 71.42 مگابایت

نوع فایل: PDF (ZIP)

منبع: شهرکتاب

نوشته‌های مشابه

کتابی که با عنوان گزارشهای نظمیه از محلات تهران، پیش رو دارید از جمله منابع دقیق مطالعه تاریخ معاصر است که بر اساس اسناد موجود در آرشیو سازمان اسناد ملی ایران، تدوین شده است. این کتاب، در واقع راپورت وقایع مختلفة محلات دارالخلافه تهران است...
بروزرسانی: 2 هفته قبل
تعداد بازدید: 953
حسن صباح، از رهبران جلودار اسماعیلیه بوده و زندگی او دارای ابعاد بسیاری است که هر کدام از آن می توانسته با داستان های منحصر به فردی تبدیل شود که این کتاب نیز بخشی از آن را روایت می کند...
بروزرسانی: 3 هفته قبل
تعداد بازدید: 17306

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *