خوبی خدا

آخرین ویرایش: 9 ماه قبل
خوبی خدا (nbookcity.com)

دانلود کتاب خوبی خدا

کتاب خوبی خدا مجموعه‌ای از داستان های کوتاه به قلم نویسنده های معروف جهان است، به انتخاب مترجم؛ امیر مهدی حقیقت.

خواندن این کتاب باعث می شود شناخت بهتری از زندگی روزمره آمریکایی و دغدغه های مردم این کشور و همینطور شرایط مهاجرین به این کشور پیدا کنیم. انتخاب داستان هایی که توسط مترجم صورت گرفته بسیار خوب بوده و همه ی داستان های کتاب ارزش خوانده شدن را دارند.

امیرمهدی حقیقت در ابتدای کتاب درباره ی ویژگی این داستان ها نوشته است: «می گویند اگر رمان را به فیلم بلند تشبیه کنیم؛ داستان کوتاه عکسی از یک لحظه ی زندگی است. با این تعبیر می توان گفت مجموعه ی حاضر آلبومی است از 9 قطعه «عکس»، 9 تصویر زندگی، که ظرف شش سال گذشته، از نشریات ادبی آمریکا برگزیده ام. فضای آنها با هم متفاوت است اما همگی یک وجه مشترک دارند: ساده اند.»

خلاصه کتاب

داستان‌های کتاب خوبی خدا هر یک در فضا و زمانی متفاوت و بی‌ربط به یکدیگر روایت می‌شوند اما یک شیرازه تمامی آنها را در چیزی با یکدیگر مشترک می‌کند. موقعیت‌ های داستانی گوناگون، تنوع موضوعی مختلف و شیوه‌های روایی متنوع، تجربه‌ای لذتبخش از خواندن این کتاب برای شما به ارمغان می‌آورد.

نویسنده‌های این داستان ها، در سبک و قالب و فرم با هم متفاوت‌اند؛ اما همگی از چهره‌های شاخص ادبیات جهان‌اند. در این کتاب از ریموند کارور، احیاگر داستان کوتاه در دهه‌های اخیر، شرمن الکسی برندهٔ جایزهٔ قلم همینگوی، جومپا لاهیری بررندهٔ پولیتزر ۲۰۰۰، الکساندر همن معروف به ناباکوف جدید، هاروکی موراکامی عجیب و غریب و …. خواهید خواند.

مرد سرخ‌پوستی که بار رنج بسیاری را در زندگی به دوش می‌کشد، پسری که پای قصه‌ی خرس‌ها می‌نشیند، تعمیرکاری که یک شب توانایی عجیبی را در خود کشف می‌کند، مادری که از تمام دنیا تنها و تنها به سکوت احتیاج دارد، زوجی که به‌اتفاق یکدیگر به کوهستان‌ها کوچ می‌کنند، مردی که از پسرش می‌خواهد جای او باشد، کودکی محتضر که در جست‌وجوی آرامشی ابدی‌ست…

نگارنده‌ای که تصمیم می‌گیرد به جرج بوش، رئیس جمهور پیشین ایالات متحده‌ی آمریکا نامه‌ای پرطمطراق بنویسد و خانواده‌ای مهاجر که از هند به سرزمین فرصت‌ها کوچ کرده‌اند؛ در کتاب خوبی خدا با یکایک این شخصیت‌ها آشنا می‌شویم و داستان زندگی‌شان را می‌خوانیمم. داستان هایی گاه غمبار، گاه تکان دهنده و گاه تأمل برانگیز.

معرفی نویسنده ها

  • ریموند کاروربسیاری از منتقدان او را مایهٔ حیات مجدد داستان کوتاه در چند دههٔ اخیر می‌دانند. مجموعه داستان کلیسای جامع کارور نامزد جایزهٔ ادبی پولیتزر و جایزهٔ حلقهٔ ادبی منتقدان ملی کتاب امریکا شد. داستان «کارم داشتی زنگ بزن» نخستین بار در مجلهٔ گرانتا و سپس در مجموعهٔ بهترین داستان‌های کوتاه امریکایی سال ۲۰۰۰ انتشار یافته است.
  • جومپا لاهیری: برندهٔ جایزهٔ ادبی پولیتزر سال ۲۰۰۰ برای مجموعه داستان مترجم دردها. این نویسندهٔ هندی‌تبار در سال ۲۰۰۴ نخستین رمانش، همنام، را منتشر کرد. داستان «جهنم ـ بهشت» اولین داستان کوتاهی است که وی پس از همنام نوشته و در ماه مه ۲۰۰۵ در مجلهٔ نیویورکر چاپ شده است.
  • شرمن الکسی: رمان‌نویس، داستان‌کوتاه‌نویس، شاعر و فیلمنامه‌ نویس سرخ‌پوست. تاکنون ۱۷ کتاب منتشر کرده. برندهٔ جایزهٔ قلم همینگوی سال ۹۳. تازه‌ترین رمانش به نام یادداشت‌های روزانهٔ کاملا واقعی یک سرخ‌پوست پاره‌وقت را انتشارات لیتل براون در سال ۲۰۰۷ چاپ کرد. داستان «تو گرو بگذار، من پس می‌گیرم» نخستین بار در آوریل ۲۰۰۳ در مجلهٔ نیویورکر و سپس در مجموعه داستان‌های برگزیدهٔ جایزهٔ او. هنری سال ۲۰۰۵ منتشر شده است.
  • الکساندر همن: نویسنده‌ای یکی دیگر از نویسندگان کتاب خوبی خدا بوسنیایی است که در سال ۹۲ به امریکا مهاجرت کرده. داستان‌های کوتاهش از سال ۹۵ در مجلات نیویورکر، پاریس ریویو، اسکوایر و گرانتا چاپ شده. روزنامهٔ گاردین او را ناباکوف جدید نامیده است. داستان «زنبورها، بخش اول» نخستین بار در مجلهٔ نیویورکر و سپس در مجموعهٔ بهترین داستان‌های کوتاه امریکایی سال ۹۹ چاپ شده است.
  • پرسیوال اورت: نویسندهٔ سیاه‌پوست امریکایی، تاکنون ۱۴ رمان و ۳ مجموعه داستان نوشته است. برندهٔ جایزهٔ آکادمی هنر و ادبیات امریکا، جایزهٔ قلم اوکلند جوزفین مایلز و جایزهٔ ادبیات جدید امریکاست. برخی از داستان‌های کوتاهش در مجموعه داستان‌های برندهٔ جایزهٔ پوشکارت و مجموعهٔ بهترین داستان‌های کوتاه امریکایی چاپ شده و خودش از داوران جایزهٔ کتاب ملی سال امریکا و جایزهٔ قلم فاکنر بوده است. داستان «تعمیرکار» از مجموعهٔ بهترین داستان‌های کوتاه امریکایی سال ۲۰۰۰ انتخاب شده است.
  • گیب هادسون: مجموعه داستانش، جناب آقای رییس‌جمهور، نامزد جایزهٔ قلم همینگوی و برندهٔ جایزه سو کافمنِ انجمن هنر و ادبیات امریکا شده و به هفت زبان مختلف انتشار یافته است. داستان‌های هادسون در نیویورکر، بلک بوک، بوک فوروم، جی کیو و ویلج ویس چاپ می‌شود. مجله اسکوایر از او به عنوان یکی از بهترین نویسندگان تازه‌نفس امریکایی یاد کرده است. داستان «جناب آقای رییس‌جمهور» نخستین داستان اوست که در سال ۲۰۰۱ در مجله نیویورکر چاپ شد و به دلیل مضمون سیاسی‌اش سروصدای زیادی به پا کرد.
  • الیزابت کمپر فرنچ: داستان‌های او تاکنون در مجلات پلاوشرز، نورت امریکن ریویو، استوری کوارترلی، ساوت ایست ریویو و مجموعه داستان برگزیدهٔ انتشارات نورتون چاپ شده و در بیست و سومین دورهٔ جایزهٔ پوشکارت مورد تقدیر ویژه قرار گرفته است. داستان «فلامینگو» در شمارهٔ پاییز ۲۰۰۱ مجلهٔ پلاوشرز منتشر شده است.
  • مارجوری کمپر: داستان‌های مارجوری کمپر تاکنون در نشریات نیواورلئان ریویو و گرینز بورو ریویو چاپ شده است. نخستین رمانش، تا آن روز خوش، را انتشارات سن مارتین در سال ۲۰۰۳ منتشر کرده است داستان خوبی خدا نخستین بار در شمارهٔ مارس ۲۰۰۲ ماهنامهٔ آتلانتیک و سپس در مجموعهٔ برندگان جایزهٔ او. هنری سال ۲۰۰۳ منتشر شد.
  • هاروکی موراکامینویسنده و مترجم ژاپنی ساکن امریکا. تا به حال ۱۴ رمان و مجموعه داستان نوشته است. برندهٔ جایزهٔ ادبی یومیوری و جایزهٔ ادبی نوماست. ترجمهٔ انگلیسی بسیاری از داستان‌های کوتاهش در هفته‌نامهٔ نیویورکر چاپ شده و می‌شود. داستان «شیرینی عسلی» نخستین بار در ماه اوت ۲۰۰۱ در مجلهٔ نیویورکر و سپس در مجموعه داستانش، پس از زلزله، چاپ شد.

بخشی از متن کتاب

در داستانی از کتاب خوبی خدا می‌خوانیم: …حتی برای لحظه ای احساس میکردم صبح های بدحالی‌اش که حوصله ی بیرون آمدن از تختخواب را هم نداشت، اصلاً هیچ وقت وجود نداشته اند. مادرم و دوستانش، دی و لورتا، فلامینگو را خریده بودند که شب کریسمس، خوب تزئینش کنند و بگذارندش توی حیاط لیبی. قبل از مرگ لیبی، کلی با هم شوخی کرده بودند که چطور باغچه های همدیگر را تزئین کنند تا برایشان تازگی داشته باشد.

مادرم اول آسیاب بادی چراغدار و غاز و سنجاب چوبی پیشنهاد کرده بود. خودمان هم صبح که از خواب بیدار شدیم دیدیم دور صندوق پست جلوی خانه مان با سنگریزه های صورتی و نارنجی یک باغچه سنگی درست کرده اند. بین دوست های مادرم، از لیبی بیشتر خوشم می آمد. قوی بود و با اعتماد به نفس. لباس هاش را خیاط میدوخت. عطرهای تند میزد. سیگار میکشید، تند رانندگی میکرد…

اولین آدم بزرگ و اولین زنی بود که من از زبانش فحش رکیک شنیده بودم. به من میگفت «بچه» و روی سرم دست می کشید؛ دستش انگار به آدم میگفت از همه اوضاع و احوال خانه مان خبر دارد؛ و من مخصوصا برای همین دوستش داشتم. لیبی همیشه میدانست چطور باید مادرم را خوشحال کند؛ یا وقتی مادر به سیم آخر میزد آرامش کند. غیر از من او تنها کسی بود که واقعا میفهمید حال مادرم چقدر میتواند خراب شود.

همسایه ها و دوست هایی مثل دی و لورتا را هم داشتند، اما باز نزدیکترین دوست هم بودند و فقط لیبی بود که مادرم را در بدترین حالها می دید. میشود گفت هر دو بی‌خانواده بودند؛ لیبی طلاق گرفته بود و بچه ای نداشت؛ مادر هم فقط مرا داشت و هیچ وقت از پدرم حرفی نمی زد. گاهی اگر درباره اش چیزی می پرسیدم، فقط میگفت: «پدرت چند روزی پیشم بود بعد هم از زندگی ام رفت بیرون» یا میگفت «من فقط چهار صباح باهاش آشنا بودم»…

نقد کتاب خوبی خدا

داستانهای کتاب خوبی خدا اگرچه کوتاه است، اما آنقدر جذاب و دوست داشتنی و پر حرف است که تا مدتها ذهن، درگیر همان چند صفحه نوشتار است.

کتاب خوبی خدا مجموعه‌ی 9 داستان از نویسندگان امروز امریکاست که در فاصله سال‌های 2000 تا 2006 از نشریات ادبی امریکا برگزیده شده‌اند و همگی جوایز مختلفی دریافت کرده‌اند. انتخاب داستان های کتاب عالی است، داستان موراکامی هرچند ممکن است برایتان تکراری باشد ولی یکی از موراکامی‌گونه ترین داستان های کوتاهی است که می شد انتخاب کرد.

داستانی که از جومپا لاهیری است، در بین داستان های کوتاه این نویسنده جزو برجسته ترین هاست. داستان زنبورها از الکسی هرمن که اصلا نیازی به توضیح ندارد! شاید تا بحال این نویسنده را نشناخته باشید ولی داستانش واقعا تاثیر گذار است و از لحاظ ارزش با یک رمان برابری می کند. مطمئنا داستان های بیشتری از این نویسنده خواهید خواند.

ولی از همه مهم تر، داستان خوبی خدا اثر مارجوری کمپر…. واقعا نمی توان توضیح داد! این داستان، تکان دهنده ترین داستانی بود که بعد از مدت ها خواندم. هیچوقت فکر نمی کردم داستان کوتاه قدرت تسخیر روح آدم را داشته باشد ولی این داستان برای هر خواننده ای عالی است!

کتاب خوبی خدا را به دوستداران شاهکارهای ادبی معاصر و طرفداران داستان کوتاه، پیشنهاد می‌‌کنیم.

کتاب های پیشنهادی

تعداد بازدید: 246 بار

%D8%AC%D9%85%D8%B9%DB%8C%20%D8%A7%D8%B2%20%D9%86%D9%88%DB%8C%D8%B3%D9%86%D8%AF%DA%AF%D8%A7%D9%86%20(nbookcity.com)

عنوان کتاب: خوبی خدا

9 داستان از نویسندگان امروز آمریکا

داستان های ساده در مورد آدم های تنها

نویسنده: جمعی از نویسندگان

مارجوری کمپر، ریموند کارور، هاروکی موراکامی، شرمن الکسی، الکساندر همن، جومپا لاهیری و …

مترجم: امیر مهدی حقیقت

تعداد صفحات کتاب: 210 صفحه

زبان کتاب: فارسی

حجم فایل: 21.04 مگابایت

نوع فایل: PDF (ZIP)

منبع: شهرکتاب

دکمه دانلود قابل مشاهده برای کاربران ویژه

نوشته‌های مشابه

در اولین نگاه کریستین بوبن نویسنده ای به نظر می‌رسد که روحی آرام دارد و این آرامش هم در چهره و هم در آثارش به خوبی مشهود است؛ اما پس از خواندن آثار او خواننده کم کم جذب تفکر، نگاه درونی...
بروزرسانی: 11 ماه قبل
تعداد بازدید: 142
کتاب بینوایان شما را گرفتار تار و پود اندیشه‌های تابناک نویسنده می‌کند تا حدی که نمی‌توانید کتاب را زمین بگذارید. در ترجمه‌ی کتاب سعی شده است اصالت نوشتار هرگونه نقل شیوه تغزلی نویسنده به بهترین شکل...
بروزرسانی: 4 هفته قبل
تعداد بازدید: 13769

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *