سلول 18

آخرین ویرایش: 1 سال قبل
سلول 18 (nbookcity.com)

دانلود کتاب سلول 18

کتاب سلول 18، داستانی کوتاه از نویسنده نامدار ایرانی، علی اشرف درویشیان است که زجر کشیدن مردم در زمان استبداد را به تصویر می‌کشد!

جامعه متشنج و خفقان آور دهه پنجاه، مردم را به مبارزه مسلحانه، مقاوت و تلاش برای بر انداختن نظام مستبد می نماید. در همین راستا نویسندگان به تصویر وضعیت اجتماعی سیاسی ایران در این زمان و جنبش های مسلحانه مردم پرداختند. در آن زمان مجال چاپ چنین آثاری نبود چرا که همه چیز سانسور و بایکوت بود و آثار نویسندگان از این مقوله مستثنی نبود.

علی اشرف درویشیان در این داستان تصویری زیبا از انواع مبارزه را به خواننده نشان می دهد. کتاب پیش رو، گزارش وضعیت افرادی از طبقه محروم زندگی است. فقرایی که به جز غم نان در فکر رهایی از ظلم و ستم هستند. در این داستان نویسنده به اوضاع و احوال جامعه در دهه پنجاه می پردازد.

خلاصه کتاب

کتاب سلول 18 اثر علی اشرف درویشیان، اثری سیاسی است که اتفاقات آن در دوران حکومت محمدرضا پهلوی می‌گذرد و حکم فرمایی ساواک و درگیری مخالفان و مبارزان با رژیم پهلوی دستمایه نگارش این اثر شده است. نویسنده در این اثر البته تا حدی اغراق‌ آمیز چهره‌ های داستان را تصویر کرده و کوشیده تا مردمان عادی را در روند درگیری با رژیم با تجربه و استوار تصویر نماید‌. داستان کتاب، رو در رویی چهار نسل را نشان می‌دهد.

  • نسل اول نسلی محافظه کار است که خود را ناتوان از مبارزه با حکومت پهلوی می‌بیند.
  • نسل دوم اگر چه از فساد و دیکتاتوری آگاه است، اما خود را به وضع موجود دلخوش کرده است.
  • سومین نسل، نسلی مبارز است که به دنبال تغییر در شرایط، علیه رژیم شاه دست به انقلاب می‌زند.
  • نسل آخر فرزند انقلاب است که به لحاظ زمان تولد با انقلاب عجین شده است.

کتاب سلول 18 زندگی خانواده‌ای کرد را در شهر کرمانشاه به تصویر می‌کشد که بسیار فقیر بوده و با کارگری روزگار می‌گذرانند. قهرمان داستان جوانی به نام کمال است که همواره تلاش می‌کرد با سخنان خود دیگران را از درد و رنجی که در آن به سر می‌برند آگاه کند. گرهٔ داستان هنگامی است که کمال به بی‌خبر ناپدید می‌شود. پس از مدتی نامه‌ای از کمال به خانواده می‌رسد که نشان می‌دهد او درگیر مبارزهٔ مسلحانه با رژیم پهلوی شده است.

در ادامهٔ داستان مأموران ساواک برای دستگیری کمال به خانهٔ آنها حمله می‌کنند و همهٔ اعضای خانواده و از آن جمله همسر باردار او را دستگیر کرده و در بازداشتگاه تحت شکنجه قرار می‌دهند تا مکان مخفی شدن کمال را لو بدهند.

اعضای خانواده در برابر فشار و شکنجهٔ ساواک مقاومت می‌کنند و سخنی نمی‌گویند. نرگس همسر کمال نیز فرزندش را در زندان به دنیا می‌آورد و نام او را سپیده می‌گذارد. با کشف جسد کمال و شناسایی آن توسط پدر کمال، اعضای خانواده از اسارت آزاد می‌شوند و تصمیم می‌گیرند راه کمال را ادامه بدهند.

بخشی از متن کتاب

پدر از درد و خستگی میلرزید. گرسنه اش بود. بی حال بود. از دیشب که همان یک لقمه نان و سیب زمینی را خورده بود، دیگر چیزی روی زبانش نرفته بود و حالا با بی حسی روی یک پا ایستاده بود و هر وقت پایش را زمین میگذاشت، نگهبان با نوک پوتین به ساق پایش میزد. نگهبان به پدر دستور داد و گفت: «دست‌هایت را پشت گردن بگذار!» پدر دست ها را پشت گردن حلقه زد.

– بنشین! پدر نشست. – حالا بپر و جلو برو. به این میگویند کلاغ پر، حتما توی سربازی این کار را کرده ای. پدر نتوانست دو قدم بیشتر بپرد. افتاد روی زمین ولو شد و نگهبان با مشت و لگد او را به طرف سلول برد و در را باز کرد و توی سلول انداخت و در سلول را بست. مادربزرگ رو کرد به پدر و با گریه گفت:

«آخر ای مرد مگر مرض داری! از سوراخ در بیرون را تماشا میکنی؟ ها! مگر حلوا پخش میکنند؟ اینجا که جز زدو خورد و جزکباب و کتک کاری چیزی نیست که تو گردن میکشی. حالا هم که دیدی این تخم حرمله چه به روزت آورد. والله آنقدر روی پاهایم کوبیدم که دیگر کباب شدم. وقتی گفت بشو کلاغ نزدیک بود زهره ترک بشوم. آخر تو چطور شدی کلاغ ای بدبخت سرسخت. این آخر عمری.»

ننه در حالی که شانه های پدر را میمالید، گفت: «آخر نه اینکه بدبخته بگو تماشا کردنت چیزه آخر؟ این جلادها چرا اینطوری به مردم میکنند؟ این بزن و بکوب‌ها چه معنی داره؟ آتش به جان گرفته ها!» سعید در حالی که با تعجب پدرش را نگاه میکرد گفت: «توی مدرسه هر کس مشقش را ننویسد همین طور به آدم می کنند.» فاطمه رفت و دست و پای پدرش را مالید و صورت او را بوسید.

مادربزرگ به احمد گفت: «تو را به خدا تو هم بیا یک کمی پاهای مرا بمال، استخوان‌هایم از درد دارد میترکد.» فاطمه آهسته به پدرش گفت «بابا جان کجایت درد آمد؟ الاهی بمیرم.» و دست و پای پدرش را بوسید…

نقد کتاب سلول 18

علی اشرف درویشیان در کتاب سلول 18 داستان خانوادهایی را باز می‌گوید که بدون دلیل به اسارت در می‌‌آیند و در روز حبس با شیطان صفتی رژیم رو در رو شده و متوجه می‌شوند که تنها راه، گسستن بندهای اسارت و از بین بردن سلطه دیکتاتور است‌.

این کتاب، قصه‌ی مبارزه است؛ مبارزه علیه دیکتاتوری محمدرضا پهلوی، در دورانی که ساواک پنجه بر جان جوانان و مبارزین می‌کشید و در شکنجه‌گاه‌هایش تلاش می‌کرد تا کمر دلاوران را خم کند. سلطۀ جهنمی ساواک، شاه و درگیری مخالفان و مبارزان با رژیم پهلوی دستمایه های این اثراست.

خانواده ای کارگر و زحمت کش بدون آنکه چندان تفکر سیاسی داشته باشند، براثر جهالت رژیم راهی زندان می شوند، حاصل آزار به آنان چیزی جز آگاه شدن و درک واقعیت دیکتاتوری نیست، به گونه ای که پس از آزادی از زندان هم راهی جز مبارزه با دیکتاتوری برای خود نمی شناسند…

اگر به داستان های ایرانی دهه پنجاه علاقه‌مندید، خواندن کتاب سلول 18 را به شما توصیه می کنیم.

کتاب های پیشنهادی

تعداد بازدید: 189 بار

Ali%20Ashraf%20Darvishian%20 %D8%B9%D9%84%DB%8C%E2%80%8C%D8%A7%D8%B4%D8%B1%D9%81%20%D8%AF%D8%B1%D9%88%DB%8C%D8%B4%DB%8C%D8%A7%D9%86 1

عنوان کتاب: سلول 18

جز برترین آثار داستانی ایران

نویسنده: علی اشرف درویشیان

تعداد صفحات کتاب: 95 صفحه

زبان کتاب: فارسی

حجم فایل: 7.45 مگابایت

نوع فایل: PDF (ZIP)

منبع: شهرکتاب

دکمه دانلود قابل مشاهده برای کاربران ویژه

نوشته‌های مشابه

آنا کارنینا نوشته نویسنده مشهور قرن نوزدهم لئون تولستوی است. تولستوی در رمان آنا کارنینا شرح حال روابط میان خانواده‌های روسی در طبقه اشراف، در قرن نوزدهم را روایت می‌کند. تولستوی در این کتاب به زیبایی حوادث و اتفاقات را روایت می‌کند
بروزرسانی: 1 سال قبل
تعداد بازدید: 15505
در این کتاب می‌توان ترکیبی از عشق را با شکل و شمایل منحصر به‌ فرد خود، نفرت‌ پراکنی‌ها و زشتی‌ های انسان، که مارتین به‌ خوبی از آن‌ها یاد می‌کند و همچنین بزرگمنشی و پایبندی به اصول اخلاقی را به‌ زیبایی و وضوح دید...
بروزرسانی: 2 سال قبل
تعداد بازدید: 325

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *