شرفنامه نظامی

آخرین ویرایش: 1 سال قبل
شرفنامه (nbookcity.com)

دانلود کتاب شرفنامه نظامی

در میان آثاری که از نظامی گنجوی بزرگ باقی مانده است، کتاب شرفنامه یکی از مشهورترین‌ آنهاست. وی این کتاب را در عهد سلجوقیان و به نام ملک نصرت‌الدین ابوبکر سلجوقی سرود.

شرفنامه  نظامی را می‌توان در مجموع یک اثر چند وجهی دانست که فلسفۀ تشکیل حکومت‌ها را بررسی می‌کند و از دیدگاه فرهنگ قرن ششم ایران اسلامی تاریخ و فرهنگ پانزده قرن پیش از زمان شاعر را بازگو می‌کند و به برخورد تمدن‌ها و نقل رویدادهای تاریخی و افسانه‌ای نظری غیرمرسوم و نوین دارد که بیش از همه رویارویی دو تمدن اسطوره‌ای یونان و ایران مورد توجه شاعر عارف و خداشناس و مسلمان قرار می‌گیرد و به حکومت زنان در آذربایجان و حضور فرزانگان در استخر فارس اشاره می‌کند و دو فرهنگ عارفانۀ هند و فلسفی چین را در پرده‌ای از ابهام به معرض تماشا می‌گذارد و هنر چین و روم را در فصلی جدا از حکومت یونان و و دانش و سیاست ایران‌زمین مورد بحث قرار می‌دهد.

خلاصه کتاب

کتاب شرفنامه بخش اول مثنوی اسکندرنامه است و نظامی گنجوی در اسکندرنامه زندگی اسکندر را با نظم به تصویر می کشد. در شرف نامه، اسکندر دست کمی از یک اسطوره ندارد؛ چرا که نظامی او را شخصیتی جنگاور، رشید و خردمند معرفی کرده و از او به عنوان یک فاتح بزرگ یاد کرده است. نظامی ضمن بیان این که گروهی اسکندر را کشورستان و آفاقگیر و گروهی دیگر حکیم و گروه سوم پیغمبر خوانده اند تصریح می کند که قصد دارد هر سه جنبه را در هم آمیزد و مشخص است که حاصل این ترکیب موجودی فوق تصور خواهد شد که کسی مثل “کیخسرو شاهنامه” هم به گرد پای او نرسد.

نظامی گنجوی در قالب شعر در بیان فتوحات، جنگاوری ها، رشادت ها و خردمندی اسکندر سنگ تمام گذاشته است. مثنوی اسکندرنامه جز اشعار غنایی دسته بندی می شود؛ ولی بعضی معتقدند نظامی در این اثر خود قصد رویارویی با شاهنامه ی فردوسی را داشته است. اشعار و معانی کتاب شرفنامه نظامی توسط بهروز ثروتیان تصحیح شده است. مطالعه این کتاب به علاقه‌مندان ادبیات و اشعار کلاسیک فارسی پیشنهاد می‌شود. بخش دوم مثنوی اسکندرنامه، تحت عنوان «اقبال نامه» در نسخه‌ای دیگر به چاپ رسیده است.

بخشی از متن کتاب

بزرگا بزرگی دها بی کسم
توئی یاوری بخش و یاری رسم

نیاوردم از خانه چیزی نخست
تو دادی همه چیز من چیز توست

چو کردی چراغ مرا نور دار
ز من باد مشعل کان دور دار

به کشتن چو دادی تنومندیم
تو ده ز آنچه کشتم برومندیم

گریوه بلند است و سیلاب سخت
مپیچان عنان من از راه بخت

ازین سیل گاهم چنان ده گذار
که پل نشکند بر من این رودبار

عقوبت مکن عذر خواه آمدم
به درگاه تو روسیاه آمدم

نقد کتاب شرفنامه نظامی

خمسه‌ ی نظامی گنجوی شامل دفترهای «مخزن‏ الاسرار»، «خسرو و شيرين»، «ليلی و مجنون»، «هفت پيکر»، و «اسکندرنامه» (شرفنامه و اقبال‌نامه) است. اين گنجينه شامل اشعار بازيافته‌ي حکيم نظامي و اشعار مشکوک يا منسوب به ايشان، و نيز شرح ابيات، واژه ‏نامه و مهم‏تر از همه، بررسي زندگي و اشعار نظامی گنجوی است.

تعداد بازدید: 1,387 بار

Nizami%20Ganjavi%20 %D9%86%D8%B8%D8%A7%D9%85%DB%8C%20%DA%AF%D9%86%D8%AC%D9%88%DB%8C 3

عنوان کتاب: شرفنامه

شاعر: نظامی گنجوی

تصحیح بهروز ثروتیان

تعداد صفحات کتاب: 828 صفحه

زبان کتاب: فارسی

حجم فایل: 22 مگابایت

نوع فایل: PDF (RAR)

منبع: شهرکتاب

دکمه دانلود قابل مشاهده برای کاربران ویژه

نوشته‌های مشابه

آدم‌های درویشیان چنان به مبارزه و مقاومت اعتقاد دارند که گویا با پتانسیل این دو مفهوم می‌شود مردم را به حرکت واداشت. براساس این باور، ایدئولوژی‌های راست و چپ و مذهبی در زندان شکل...
بروزرسانی: 1 سال قبل
تعداد بازدید: 106
در کتاب من جوکم، جیمی تازه به محله جدیدش نقل مکان کرده و مجبور است با عمه و پسرعمه قلدرش استیو زندگی کند. استیو جیمی را به هر شکلی که می تواند اذیت می‌ کند. روزی عموی جیمی از مسابقه‌ای به اسم بانک‌ترین بچه سیاره صحبت می‌کند و جیمی تصمیم می‌گیرد در...
بروزرسانی: 2 سال قبل
تعداد بازدید: 1476

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *