ظلمات سپید

آخرین ویرایش: 1 سال قبل
ظلمات سپید (nbookcity.com)

دانلود کتاب ظلمات سپید

کتاب ظلمات سپید، با نثری سرراست اما احساس برانگیز؛ یک داستان واقعی تأثیرگذار درباره ی ماجراجویی در قطب جنوب است.

دیوید گرن که نویسنده‌ی آثار پرفروشی‌ محسوب می‌شود، با لحنی جدی صرفاً یک سفرنامه به شما ارائه نمی‌دهد بلکه با لحنی احساسی و گاه شوخ‌ طبعانه شما را شیفته‌ی این سفر طولانی می‌کند و تصاویر بسیاری که در کتاب پیش رو وجود دارد به شما در تجسم لحظه‌ لحظه‌های کتاب یاری می‌رساند.

خلاصه کتاب

هنری ورزلی در سرویس ویژهٔ نیروی هوایی۳ ارتش خدمت می‌کرد که یک واحد کماندویی مشهور بود. او هم‌چنین مجسمه‌ساز، بوکسور، عکاسی که عکس‌های سفرهایش را به دقت ثبت می‌کرد، مجموعه‌دار کتاب‌های نایاب و نقشه‌های قدیمی و فسیل، مورخ آماتور و در کل تحت‌ تأثیر کاریزمای ارنست شکلتون بود. سفرنامه ظلمات سپید به مبارزه‌ی بشر در برابر طبیعت بی‌رحم قطب جنوب می‌پردازد که در نهایت به اعتلای روحانی انسان منجر می‌شود.

در پشت جلد کتاب آمده است: مرد احساس می کرد درهای ناچیز در ناکجا آباد یخ زده است. به هر طرف که نگاه می کرد میدید یخ تا آخر دنیا ادامه دارد؛ یخ سفید، یخ آبی، یخ شیشه ای نوک تیز و لبه های یخی. هیچ موجود زنده یاسرپناهی یا حتی یک پرنده دیده نمی شود. هیچ چیز به جز خودش.. مرد که نامش هنری ورزلی بود، امیدوار بود چیزی را به دست بیاورد که قهرمانش ارنست شکلتون یک قرن پیش در رسیدن به آن شکست خورده بود؛ این که پای پیاده از یک طرف قارة جنوبگان به طرف دیگرش برود.

حقیقتی در مورد بسیاری از ماجراجویان وجود دارد؛ آن ها در ماجراجویی علاوه بر تلاش بیرونی برای غلبه بر سختی ها درگیر نوعی جست وجوی درونی هم هستند و به نظر می رسد که در مورد ورزلی هم همین موضوع صدق می کند، این سفر برای او راهی برای کشف و سنجش میزان توانایی هایش بود. او بدون هیچ پشتیبانی این ماجراجویی را آغاز کرده بود؛ بدون هیچ ذخیره‌ی غذایی که از پیش در مسیر برایش پنهان کرده باشند و بدون هیچ سگ یا بادبانی که در کشیدن سورتمه کمکش کند. این کاری بزرگ بود که پیش از این کسی انجام نداده بود. به معنای واقعی کلمه اراده برای انجام هدف را می شود در شخصیت داستان ظلمات سپید حس کرد.

بخشی از متن کتاب

یک روز در ماه مارس ۲۰۰۴ الكساندرا نوه شکلتون با ورزلی تماس گرفت. البته چندسال قبل هم در حراج کریستی در لندن یکدیگر را دیده بودند و همان جا بود که ورزلی یک عکس امضا شده پدربزرگ الکساندرا را در حراج برنده شد. پس از آن ورزلی به طور مرتب در همایش های مربوط به اکتشافات قطبی با او مواجه میشد. ورزلی رویایش در مورد سفر اکتشافی به قطب را با الکساندرا مطرح کرده بود. الکساندرا به ورزلی گفت که می خواهد او را با یکی دیگر از اعضای خانواده شکلتون آشنا کند، یکی از نوادگان خاندان شکلتون به نام ویل گوا. «مثل خود تو او هم پدربزرگم را تحسین می کند و چند سالی هست که ایده ای برای یک سفر اکتشافی در سر دارد.»

ورزلی در کافه ای در جنوب لندن با گو ملاقات کرد. گو یک بانکدار ۳۳ ساله با صورتی چاق و چشمانی آبی رنگ بود که هر لحظه از هیجان برافروخته می شد. او با اشتیاق توضیح داد که چند سال دیگر، سالگرد صدسالگی سفر اکتشافی نمرود است و قصد دارد درست در صدمین سالگرد سفر نمرود آن را تکرار کند. ورزلی که در جزییات سفر شکلتون غرق شده بود و مو به مو تاریخچه سفر را از بر بود، می دانست که در ۲۹ اکتبر ۱۹۰۸ شکلتون به همراه سه مرد دیگر از جمله یک هواشناس به سمت قطب جنوب رفته بود.

در ۹ ژانویه ۱۹۰۹ در فاصله ۱۸۰ کیلومتر مانده به نقطه قطب، شکلتون یک پرچم انگلیس را روی یخ برافراشت که این کلمات بر روی آن نوشته شده بود، این مکان به نام اعلی حضرت شاه ادوارد هفتم فتح شد.» سپس او با واقعیت وحشتناکی مواجه شد؛ او می دانست که تا چند روز دیگر می تواند به قطب و هدف نهایی برسد اما اگر به راه رفتن ادامه می داد نمی توانست غذای مورد نیاز اعضایش برای مسیر بازگشت را تأمین کند و افرادش که همان موقع هم در وضعیت خوبی نبودند جانشان را از دست می دادند. در نهایت شکلتون کاری را کرد که ورزلی از آن به عنوان «تصمیمی شگفت آور و بی نظیر در تاریخ اکتشافات قطبی» یاد می کند.

او برگشت. گو گفت که این سفر میتواند اکتشاف جدیدی با تیمی از نوادگان گروه اکتشاف شکلتون باشد. آنها باید در ۹ ژانویه ۲۰۰۹ به مکانی که شکلتون رسیده بود، برسند (دقیقا صد سال بعد از او) و بعد از آن جا بگذرند و به قطب جنوب برسند و چیزی که از آن به عنوان «کار ناتمام خانوادگی» یاد می کرد را به پایان برسانند. ورزلی با شگفتی حرف های گو را می شنید و می دانست این فرصتی بی نظیر برای تمام زندگی اش است. مطمئن بود برای این سفر اکتشافی به او اجازه می دهند که ارتش را موقتا ترک کند. و به این ترتیب ورزلی و گو مثل دو شریک مشغول طراحی نقشه سفرشان شدند.

نقد کتاب ظلمات سپید

کتاب ظلمات سپید، روایت سفرهای اکتشافی و ماجراجویی‌های باورنکردنی هنری ورزلی در قطب جنوب است. روایت مبارزه و تلاش جسمی و روحی که گاه فراتر از توان بشر است.

هنری ورزلی، افسر ۵۶ ساله و بازنشسته ارتش بریتانیا که از او به عنوان یکی از بزرگ‌ترین و الهام‌بخش‌ترین کاشفان قطبی تاریخ یاد می‌شود، سه بار به قطب جنوب سفر کرد که هر سفر او سرشار از ماجراهای اعجاب‌انگیز بود. روایت این سفرها را در این کتاب مطالعه خواهید کرد.

علاقه‌مندان به سرگذشت‌ نامه‌ها و سفرنامه‌ های پرماجرا و واقعی را به خواندن کتاب ظلمات سپید دعوت می‌کنیم.

کتاب های پیشنهادی

تعداد بازدید: 144 بار

David%20Grann%20 %D8%AF%DB%8C%D9%88%DB%8C%D8%AF%20%DA%AF%D8%B1%D9%86

عنوان کتاب: ظلمات سپید

روایت سفرهای اکتشافی «هنری ورزلی» به قطب جنوب

نویسنده: دیوید گرن

مترجم: علی نصرالهی

تعداد صفحات کتاب: 72 صفحه

زبان کتاب: فارسی

حجم فایل: 7.91 مگابایت

نوع فایل: PDF (ZIP)

منبع: شهرکتاب

دکمه دانلود قابل مشاهده برای کاربران ویژه

نوشته‌های مشابه

اندرسون در کتاب خود داستان غیرقابل پیش‌بینی و جذاب خانواده‌ای را به تصویر می‌کشد که برای نجات پسر کوچولویشان به دنیایی خارق‌ العاده پناه می‌برند. کتاب حاضر دفترچه خاطرات دختر این...
بروزرسانی: 9 ماه قبل
تعداد بازدید: 1010
انسان رئوف باور دارد که همه انسان ها رئوف اند ، در حالی که کسی که گرفتار طاعون شده باشد ، بر این باور است که همه انسان ها دروغ می گویند ، تقلب می کنند و تشنه قدرت اند. در چنین موقعیتی ، آدمیان در شرایط نامطلوب به سر می برند.
بروزرسانی: 9 ماه قبل
تعداد بازدید: 1448

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *