سرگذشت ندیمه

آخرین ویرایش: 4 هفته قبل
سرگذشت ندیمه (nbookcity.com)

دانلود کتاب سرگذشت ندیمه

زمانی که نویسنده نوشتن کتاب سرگذشت ندیمه را شروع  کرد، نام آن را «اف‌فرد» به تاثیر از شخصیت اصلی داستان گذاشت.

او این اثر را زمانی که در آلمان ساکن بود، با ماشین تحریر آلمانی که کرایه کرده بود نوشت. در آن سال‌ها دیوار برلین، بخش غربی و شرقی شهر را از هم جدا کرده بود و مارگارت اتوود به تاثیر از حکومت‌های دیکتاتوری شروع به نوشتن این داستان کرد. آتوود برای این کتاب جایزه‌ی آرتور سی کلارک را گرفت که جایزه‌ی مخصوص کتاب‌های علمی-تخیلی است. هرچند او مخالف چنین نظری درباره‌ی ژانر کتاب است.

اتوود خالق داستانى جذاب از يک سرزمين سرشار از بی‌عدالتى در آينده اى نزديک است. كتاب در سال ١٩٨٥ نوشته شد اما مسئله زن‌گريزى و سقط جنين در سرگذشت نديمه با حال و هواى امروز جهان همخوانى دارد. داستان درباره جايى به نام گيلاد است. گروهى افراط‌گرا به نام پسران يعقوب يک حكومت مطلق و فاشيستى را پايه‌ريزى می‌كنند. آن‌ها بيشتر آمريكا را تحت كنترل دارند. زنان از حقوق بسيار بسيار اندكى برخوردار هستند. دولت يک سلسله مراتب مشخص براى آن‌ها تعيين كرده است.

خلاصه کتاب

در کتاب سرگذشت ندیمه، همسران، بالاترين رتبه براى زنان است. آنها همسران فرماندهان هستند. فرماندهان بالاترين رتبه در ميان مردان را دارند. اين زنان هميشه لباس آبى‌رنگ مى‌پوشند به جز زمانى كه شوهرشان می‌ميرد. در اين‌جاست كه با نام بيوه خوانده مى‌شوند و بايد لباس سياه بپوشند. دختران، آ‌ن‌ها دختران واقعى يا فرزند‌خوانده‌هاى همسران و فرماندهان هستند. آن‌ها تا زمانى كه ازدواج نكرده‌اند لباس سفيد مى‌پوشند.

پس از ازدواج در طبقه همسران قرار مى‌گيرند و بايد لباس آبى‌رنگ بپوشند. گروه دیگر نديمه‌هاى افتخارى‌اند. آن‌ها هميشه سراپا لباس قرمزرنگ بر تن دارند به جز كلاهشان كه سفيد است. اگر يک همسر نازا باشد، نديمه‌اى به خانه او و فرمانده فرستاده مى‌شود تا براى فرمانده بچه بياورد.

آفرد، شخصیت اصلی رمان سرگذشت ندیمه و ندیمه ای در جمهوری گیلیاد است. او در طول روز اجازه دارد یک بار خانه ی فرمانده را ترک کند و پیاده به خواربارفروشی هایی برود که در تابلوهایشان به جای به کار بردن کلمات، از تصاویر استفاده شده است چرا که زنان، دیگر اجازه ی خواندن را ندارند. او مجبور است که ماهی یک بار با فرمانده همبستر شده و دعا کند که از او بچه دار شود، چرا که در دوره ی افول زاد و ولد، آفرد و سایر ندیمه های همانند او زمانی ارزش پیدا می کنند که قابلیت باروری داشته باشند.

آفرد سال های پیشین را به یاد می آورد: هنگامی که در کنار همسرش، لوک، زندگی خوب و عاشقانه ای را می گذراند؛ هنگامی که با دخترش بازی و از او مراقبت می کرد، هنگامی که شغلی داشت و پول خودش را درمی آورد و می توانست از دانش و سواد بهره گیرد. اما اتفاقات به شکلی رقم خورده اند که همه ی این سال های خوب به خاطراتی مبهم و در حال فراموشی تبدیل شده اند.

با توجه به کتاب سرگذشت ندیمه و پایان باز آن و همچنین با توجه به اینکه «وصایا» توانسته جایزه من بوکر را کسب کند باید با کتاب بسیار خوب و هیجان‌ انگیزی روبه‌رو باشیم. کتابی که می‌تواند سوال‌های زیاد مخاطبان را پاسخ دهد. اما اول، باید کتاب حاضر را خواند، رمانی که هوستون کرانیکل درباره آن گفته: «تا این کتاب مجاز است، بخوانیدش.»

بخشی از متن کتاب

خواب می‌بینم که از بستر بیرون آمده‌ام و در طول اتاق راه می‌روم، نه این اتاق، و از در بیرون می‌روم، نه این در. در خانه‌ام، در یکی از خانه‌هایم، و او دوان دوان به دیدنم می‌آید، با لباس خواب سبز کوچکش که در جلو طرح گل آفتابگردان دارد. پاهایش برهنه‌اند. در آغوشش می‌گیرم و احساس می‌کنم که بازوها و پاهایش دور تنم حلقه می‌شوند و گریه‌ام می‌گیرد، چون می‌فهمم که بیدار نیستم.

در همان تخت هستم و سعی می‌کنم بیدار شوم؛ بیدار می‌شوم و بر لبه تخت می‌نشینم و مادرم با یک سینی وارد می‌شود و می‌پرسد بهترم یا نه. در کودکی هر وقت که بیمار می‌شدم، سر کار نمی‌رفت و در خانه می‌ماند. این بار هم بیدار نیستم.

نقد کتاب سرگذشت ندیمه

در کتاب سرگذشت ندیمه داستان از زبان یکی از ندیمه‌ها به نام «جون» روایت می‌شود. قهرمان داستان دختری دارد که پس از تشکیل حکومت «گیلیاد» او را به خانواده‌ای بدون فرزند می‌دهند. «جون» به خانه‌ی یکی از دولت‌مردان فرستاده می‌شود و به او لقب «آف‌فرد» می‌دهند؛ زیرا نام فرمانده‌اش «فرد» است. در پی انجام امورات خانه و خریدهای روزانه، «افردد» با ندیمه‌ی دیگری گفت‌وگو می‌کند و با گروهی زیرزمینی که برای براندازی حکومت تلاش می‌کنند، آشنا می‌شود.

در پشت جلد کتاب سرگذشت ندیمه به‌ نقل از روزنامه‌‌ی واشنگتن پست نوشته شده است: «سرگذشت ندیمه رمانی است آمیخته به طنز، هراس و هشدار که از آمیزش تیره و تار سیاست و روابط زن و مرد به‌طرزی هنرمندانه پرده برمی‌دارد. رمان اتوود به لحاظ تخیل آینده‌نگرش، از جهاتی، ۱۹۸۴ اورول را به خاطر می‌آورد.»

شاید به این کتاب ها نیز علاقمند باشید:

تعداد بازدید: 11,320 بار

Margaret%20Atwood%20 %D9%85%D8%A7%D8%B1%DA%AF%D8%A7%D8%B1%D8%AA%20%D8%A7%D8%AA%D9%88%D9%88%D8%AF

عنوان کتاب: سرگذشت ندیمه

برنده ی جایزه ی گاورنر جنرال سال 1985

برنده ی جایزه ی کامن ولث سال 1987

برنده ی اولین جایزه ی آرتور سی کلارک سال 1987

برنده جایزه ی لس آنجلس تایمز سال 1986

جز صد رمان برتر مدرن لایبرری به انتخاب مخاطبین

جزو برترین آثار نویسندگان زن

جز کتاب های سیاسی برگزیده

جزو کتاب هایی که همه ی زنان باید بخوانند

جز برترین رمان ها در بریتانیا

جزو برترین آثار داستانی با شخصیت اصلی زن

جز برترین آثار تبدیل شده به فیلم و سریال

جزو برترین رمان های پادآرمان شهری و پسارستاخیزی

جز برترین آثار مربوط به فمینیسم

جزو برترین کتاب ها با شخصیت های شرور

جز کتاب های برگزیده به انتخاب آمازون

نویسنده: مارگارت اتوود

مترجم: سهیل سمی

تعداد صفحات کتاب: 290 صفحه

زبان کتاب: فارسی

حجم فایل: 28.51 مگابایت

نوع فایل: PDF (ZIP)

منبع: شهرکتاب

نوشته‌های مشابه

«اسماعیل میرزا» فرزند شاه «تهماسب دوم» بود که تصمیم داشت با گل‌حرم ازدواج کند، اما شرایطی پیش آمد که عشق گل‌حرم را به کینه و دشمنی تبدیل کرد. تا اینکه اسماعیل میرزا به قزوین می‌رود و گل‌حرم...
بروزرسانی: 1 سال قبل
تعداد بازدید: 1045
جون فاستر تمام زندگی خود را در فرار بوده؛ البته فراری خاموش و بی‌سروصدا. اضافه وزن بیش از حد جون در نوجوانی و عیب‌جویی‌های مدام مادرش باعث می‌شوند که او به انگلیس فرار کند. جون که اکنون یک قاره از زندگی سابقش...
بروزرسانی: 2 سال قبل
تعداد بازدید: 348

2 پاسخ

  1. سلام وقت بخیر لطفا نمونه از کتاب هم قرار بدید برای دیدن فونت ممنون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *