سندباد نامه

آخرین ویرایش: 8 ماه قبل
سندباد نامه (nbookcity.com)

دانلود کتاب سندباد نامه

کتاب سندباد نامه طی دوره ‌های گذشته با نام‌های گوناگونی مانند: کتاب حکیم سندباد، داستان هفت‌ وزیر، کتاب مکرالنساء، حکایت وزراء سبعه و … نامیده می شده و امروزه به نام سندبادنامه مشهور است.

سندباد نامه، مجموعه‌ای از داستان‌های کوتاه است که همگی به نوعی مربوط به مکر زنان می ‌باشند. «سندباد نامه» از جمله های اثرهای بسیار مشهور نثر پارسی و همتای کتاب «کلیله و دمنه» و از داستان های کهن هندی است. این کتاب در ایران ابتدا به زبان پهلوی روایت شده بود و در ادبیات قبل از اسلام ایران شهرت بسیار داشت.

مروری بر این اثر

سندبادنامه اثر فارسی محمد بن علی ظهیری سمرقندی ، کتابی است پیرامون علم اداره مملکت و رفتار با رعیت در قالب حکایات و قصص که در نیمه اول قرن هفتم هجری، به رشته تحریر درآمده است. سندبادنامه از یادگارهای برجای مانده از روزگار اشکانی و ساسانی است و در دوره نوح بن نصر سامانی، به قلم ابوالفوارس فناروزی از پهلوی به پارسی ترجمه شده است. رودکی سمرقندی و ازرقی هروی نیز این کتاب را به رشته نظم پارسی کشیده اند، که تاکنون اثری از آنها در دست نیست. کتابی که اکنون به نام سندبادنامه در دست است و به نثر مصنوع و متکلّف نگارش یافته، پیراسته و تحریر ظهیری سمرقندی، از نویسندگان سده ششم هجری است.

موضع و محتوای کتاب

کتاب سندباد نامه در موضوع آداب کشورداری و رفتار با رعیت است و از حیث ترکیب و ساختمان، شبیه «کلیله و دمنه» است، یعنی یک داستان اصلی که در ضمن آن حکایتها و قصص دیگری نیز می آید و آن داستان اصلی شبیه داستان سیاوش و سودابه و قصه یوسف و زلیخا است. در سندبادنامه ظهیری سمرقندی که شامل یک حکایت اصلی و سی و سه حکایت فرعی است، علم اداره مملکت و رفتار با رعیت بیان شده است. سبک قصه در قصه به مؤلف امکان داده است که حکایات متعدد تمثیلی را در اثر خود وارد کند که هدف کلی آنها پند و اندرز است. سمرقندی این کتاب را با استفاده از آیات قرآن، احادیث، ابیات و امثال فارسی و عربی، صنایع مختلف ادبی و … آنگونه که در آن دوره معمول بوده، به نثر فنی آراسته است.

درباره‌ی نویسنده

محمد بن علی بن محمد ظهیری سمرقندی از کاتبان و نویسندگان سرآمد و بنام اواخر قرن ششم و اوایل قرن هفتم بود که در دربار قلج طمغاج خان ابراهیم ، آخرین پادشاه از سلسله آل افراسیاب (متوفی حدود سال ۶۰۰ ه.ق) است. هرچند اینکه ظهیری تا چه سالی می‌زیسته نامشخص است اما آنچه مهم است آنست که این نویسندهٔ توانا در دیوان آخرین پادشاه آل افراسیاب دارای مقامی بلند و مورد احترام این پادشاه بوده‌است.

تعداد بازدید: 3,399 بار

Zahiri%20Samarghandi%20 %D8%B8%D9%87%DB%8C%D8%B1%DB%8C%20%D8%B3%D9%85%D8%B1%D9%82%D9%86%D8%AF%DB%8C

عنوان کتاب: سندباد نامه

مجموعه ای از داستان های پندآموز

نویسنده: محمد بن علی ظهیری سمرقندی

باهتمام و تصحیح و حواشی احمد آتش

تعداد صفحات کتاب: 549 صفحه

زبان کتاب: فارسی

حجم فایل: 7.19 مگابایت

نوع فایل: PDF

منبع: شهرکتاب

دکمه دانلود قابل مشاهده برای کاربران ویژه

نوشته‌های مشابه

نوشته هایی که در این مجموعه گرد آمده اند هر کدام به یک داستان کوتاه شباهت دارند و بر این اساس می توان این کتاب را مثل مجموعه داستان خواند. گزیده ای از نوشته ها و مقالات گابریل گارسیا مارکز در کتاب بسیار مفصل از اروپا...
بروزرسانی: 2 سال قبل
تعداد بازدید: 252
الیاده در دههٔ آخر عمرش، به طرح‌ریزی و نظارت بر تألیف و تدوین دائرةالمعارف دین مشغول بود تا این‌که پس از تکمیل تدوین این دائرةالمعارف و درست یک ماه پس از نگارشِ پیش‌گفتار خود بر آن درگذشت...
بروزرسانی: 9 ماه قبل
تعداد بازدید: 158

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *