فلسفه تنهایی

آخرین ویرایش: 4 هفته قبل
فلسفه تنهایی (nbookcity.com)

دانلود کتاب فلسفه تنهایی

لارس اسوندسن در کتاب  فلسفه تنهایی، قرار است به شما نشان دهد که همه انسان‌ها در دوره‌ای از زندگی خود تنها بوده‌اند…

احساس تنهایی، احساسی است که همگی‌مان از کودکی با آن آشنا هستیم، از آن روزی که انگار همه همبازی داشتند غیر ما؛ از آن شبی که در غم تنهایی گذراندیم، هرچند خیلی دلمان می‌خواست همراه و همدمی داشته باشیم؛ از آن مهمانی که در آن هیچ‌کس را نمی‌شناختیم و دور و برمان پر از آدم‌هایی بود که سخت گرم صحبت با هم بودند؛ از آن شبی که کنار همدم‌مان به خواب رفتیم اما می‌دانستیم که دیگر همدم یکدیگر نیستیم. تنهایی چیست؟ چه کسی و چه چیزی روی آن تاثیر می‌گذارد؟

کتاب فلسفه تنهایی هم مانند دیگر کتاب‌های مجموعه تجربه و هنر زندگی، با زبانی ساده و از دیدگاه فلسفی – روانشناسی – اجتماعی به بررسی یک موضوع می‌پردازد که در اینجا موضوع مورد بحث «تنهایی» است. احساسی که همه ما با آن آشنا هستیم. لارس اسونسن در کتاب به خوبی جنبه‌های مختلف تنهایی را بررسی می‌کند و دید متفاوتی از آن به دست می‌دهد.

جملاتی از کتاب

  • تعریفی که از تنهایی به‌دست داده شده است روشن‌تر از تعریفی است که از خلوت و خلوت‌گزینی به‌دست داده می‌شود.
  • شکل دیگری هم از تنهایی هست، شکلی مثبت، که ما مشتاقانه به دنبالش هستیم چون بر ارزش‌های زندگی ما می‌افزاید.
  • احساس تنهایی را نمی‌توان از روی شمار افرادی که فرد را احاطه کرده‌اند حدس زد، بلکه بیشتر باید در این زمینه توجه را معطوفِ این مسئله کرد که آیا تعاملات اجتماعی شخص، نیاز او به پیوند با دیگران را ارضاء می‌کند یا نه _ یعنی آیا شخص تعاملات اجتماعی‌اش را معنادار می‌پندارد یا نه.
  • فقط کسی که قدرت دوست داشتن و عشق ورزیدن دارد می‌تواند احساس تنهایی کند. از سوی دیگر، شاید پربیراه نباشد که بگوییم فقط کسی که می‌تواند احساس تنهایی کند می‌تواند عشق بورزد یا دوست کسی باشد.
  • این واقعیت که شخصی دیگر یک «دیگری» است همان چیزی است که به عشق و دوستی معنا می‌دهد.

خلاصه کتاب 

کتاب فلسفه تنهایی، نخستین بار در سال 2017 به چاپ رسید. هر جا انسان ها حضور داشته باشند، تنهایی نیز هست. این کتاب با استفاده از آخرین تحقیقات در فلسفه، روانشناسی و علوم اجتماعی، به کاوش در انواع مختلف تنهایی می پردازد و عوامل اجتماعی و روانشناسانه ای را بررسی می کند که باعث می شوند افراد به سوی تنهایی و انزوا حرکت کنند. اسوندسن در این اثر، نگاهی به اهمیت دوستی و عشق می اندازد و نشان می دهد که تنهایی چگونه می تواند بر کیفیت زندگی، و سلامت روحی و جسمانی ما تأثیرگذار باشد.

لارس اسوندسن همچنین بیان می کند که مشکل اصلی جامعه ی مدرن، همه گیر شدن تنهایی نیست بلکه کمبود «خلوت» در زندگی انسان ها است.

کتاب فلسفه تنهایی، همچنین به ما یادآور می شود که تنهایی می تواند وجوه ژرفی از شخصیت ما و جایگاهمان در جهان را برای ما آشکار سازد.این کتاب ها پیشنهادهایی هستند برای تفکر، دعوت به اندیشیدن در زندگیِ روزمره و تأمل در مسائلی که هرروزه با آن مواجهیم، اندیشیدن به غایت و معنای زیستن، لذات دنیا، تنهایی، عشق، دوستی و …. این کتاب‌ها نقطهٔ عزیمتی هستند برای فکر کردن به پرسش‌های ازلی ابدیِ انسانی و همچنین تعمق در خوشی‌ها و مصائبِ انسانی که در این گوشهٔ جهان و در این جای تاریخ پدیدار شده است.

بخشی از متن کتاب

همهٔ آدم‌ها در تجربه‌شان از جهان تنهایند. وقتی به سخنرانیِ کسی گوش می‌دهید، در حالی‌که صدها نفر اطرافتان هستند، شما در شنیدن کلمات به نوعی تنهایید. در یک کنسرت بزرگ، گرچه در میان هزاران نفرید، باز هم با موسیقی تنهایید، چون آنچه اهمیت دارد تجربهٔ شما از موسیقی است. واضح است که ما این تجربه‌ها را با دیگران هم در میان می‌گذاریم ــــ واکنش‌هایشان را تحلیل می‌کنیم و از واکنش‌های خودمان هم در قالبِ کلمات به آنها می‌گوییم، حتی می‌کوشیم تجربه‌مان از کنسرت یا سخنرانی را با ژست و ادا اطوار بیان کنیم‌ــــ اما بخشی از تجربه‌مان همیشه خصوصی و شخصی می‌ماند چون نمی‌توان آن را کاملاً با دیگران در میان گذاشت.

درد را معمولاً نمی‌شود مطرح کرد. وقتی درد خیلی شدید شود، جهان و زبان فرد را نابود می‌کند. درد آدم را لال می‌کند. درد شدید را نمی‌توان با دیگران درمیان گذاشت،‌ صرفاً به این دلیل که وقتی درد همهٔ دنیای آدم می‌شود، دیگر جایی برای چیز دیگری باقی نمی‌گذارد.

نقد کتاب فلسفه تنهایی

برای بسیاری از انسان‌ها مردن آن هم به تنهایی یکی از ترسناک‌ترین اتفاقاتی‌ به شمار می‌رود که ممکن است برایشان پیش بیاید. به صورت کلی پرداختن به ماهیت تنهایی امری دشوار است؛ چرا که به صورت ظاهری جهان امروزی شدیدا اجتماعی شناخته می‌شود و درواقع نباید هیچ کس این احساس به او دست بدهد. بنابراین لارس اسوندسن در کتاب فلسفه تنهایی ، اولین جلد از مجموعه خرد و حکمت زندگی تلاش کرده تا این موضوع را از ابعاد مختلف بررسی کند.

کتاب فلسفه تنهایی به شما نشان می‌دهد که امروزه مردم در هر جایی که حضور دارند، تنهایی نیز حس می‌شود؛ فرقی ندارد که شما در مکانی ساکت یا آرام باشید یا در یک فضای شلوغ و پر سروصدا. در هر صورت این احساس عمیق انسانی جنبه‌های مثبت و منفی دارد که این کتاب ارزشمند به خوبی آن را شرح داده است.

اسوندسن با بهره گیری از آخرین تحقیقات در زمینه فلسفه، روانشناسی و علوم اجتماعی به ریشه و فلسفه تنهایی پرداخته و ویژگی‌های روانشناختی و اجتماعی آن را بررسی می‌کند. همچنین او به اهمیت دوستی و عشق می‌پردازد و از تاثیر تنهایی بر روی کیفیت زندگی انسان‌ها و سلامت جسمی و روانی‌شان می‌گوید.

حتی نویسنده در کتاب فلسفه تنهایی استدلال می‌کند؛ مشکل اصلی جامعه مدرن امروزی، تنهایی بیش از حد انسان‌ها نیست بلکه مسئله نبود خلوت بسیار کم آدم‌ها با خودشان است؛ اینکه لحظاتی مخصوص برای خود داشته باشند و بتوانند به چیزهای عمیق‌تری همچون معنای زندگی فکر کنند.

کتاب های پیشنهادی

تعداد بازدید: 16,209 بار

Lars%20Svendsen%20 %D9%84%D8%A7%D8%B1%D8%B3%20%D8%A7%D8%B3%D9%88%D9%86%D8%AF%D8%B3%D9%86

عنوان کتاب: فلسفه تنهایی

تجربه و هنر زندگی

نویسنده: لارس اسوندسن

مترجم: خشایار دیهیمی

تعداد صفحات کتاب: 176 صفحه

زبان کتاب: فارسی

حجم فایل: 18.04 مگابایت

نوع فایل: PDF (RAR)

منبع: شهرکتاب

نوشته‌های مشابه

در کتاب چالش‌هایی مطرح شده تا زنان را راهنمایی کند که برای کشف واقعیت باید عادت‌های قدیمی را تغییر دهند. چرا که باورها و اعتقادات غلط رویاهای زنان را ویران می‌کند و اغلب آن‌ها را دچار مشکلات بیشتر می‌کند...
بروزرسانی: 2 سال قبل
تعداد بازدید: 568
این کتاب ما را با زبان بدن آشنا می‌ کند و به ما کمک می‌ کند تا با بهره‌گیری از آن، به جذابیت خودمان بیفزاییم.  میل به تلاش، نگاهی خاص، طرز راه رفتن، تناسب اندام، آوای صدا، سهولت در حرکات و رفتار. اصلاً لازم نیست که خوش تیپ یا زیبا باشید؛ تمام آنچه نیاز دارید جذابیت است.
بروزرسانی: 2 سال قبل
تعداد بازدید: 1467

3 پاسخ

  1. میتونم بگم یکی از بهترین کتابهایی بود که خواندم و توصیه میکنم حتما خوانده شود چون تاثیر بسیار زیادی در نوع نگرش انسان به زندگی و مسئله تنهایی دارد و احساس انسان را نسبت به تنهایی تغییر میدهد با سپاس بسیار از شهرکتاب.

  2. لارس اسوندسن نویسنده ای هست که در بیشتر موارد به صورت مستقیم دستور العملی ارائه نمیده و با طرح مثال های متعدد از فلاسفه و شعرا و دیگران یک دید خوب و ‌کلی درمورد مسئله میده که میشه درباره اش فکر کرد و قضاوت کرد . این کتاب ، کتاب خیلی خوبی درباره ی شرح تنهایی هست . به من که خیلی کمک کرد و دیدگاهم رو تا حد زیادی ترمیم کرد . این کتاب تنهایی رو توضیح میده ، انواعش رو نام میبره ، دلیل به وجود آمدنش رو میگه ، دلیل نیاز مبرهن ما به ارتباطات رو میگه و توضیح میده تنهایی چه زمانی مفید هست و چه زمانی تبدیل به حس بد و انزوا ( در معنای منفی ) میشه . این کتاب رو به همه ی دوستانی که این موضوع یکی از دغدغه هاشون هست پیشنهاد میکنم .

  3. ترجمه ی آقای خشایار دیهیمی خیلی ترجمه ی قوی و خوبیه و می‌تونه نظرتون در مورد کتاب را کاملا تغییر بده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *