کلکسیونر

آخرین ویرایش: 4 هفته قبل
کلکسیونر (nbookcity.com)

دانلود کتاب کلکسیونر

کتاب کلکسیونر، اولین تریلر روانشناسانه‌ مدرن است. هر اثری بعد از این رمان با این موضوع ساخته شده وامدار آن است!

نویسنده برای روایت داستان خود دو راه در پیش دارد. یا باید صحنه‌ پرداز چیره دستی باشد و همه‌چیز را جوری بچیند و بنویسد که خواننده همراه او شخصیت‌ها و مکان‌ها و زمان‌ها را ببیند و بفهمد و درک کند، یا اینکه رمانش چنان زبان قوی و عمیقی داشته باشد که نشود زمینش گذاشت. اما زبان هم به تنهایی کافی نیست، و باید اندیشه‌ای، تفکری، دیدگاهی پس پشت ذهن نویسنده باشد که به زبان اعتبار ببخشد.

جان فاولز برای من همه‌ی این چیزهاست. روایتگر نقطه‌های تاریک و هولناک زندگی، فریب‌ها، دغل‌ کاری‌ها و پلشتی‌ درون انسان‌ها. روایتگر موقعیت‌های نامعمول و کشنده. همه‌ی آن چیزهایی که بعد از تمام شدن کتاب کام آدم را تلخ می کند و در عین حال تا عمیق‌ترین لایه‌های درون نفوذ می کند و به جا می ماند. بسیار کتاب پرکشش و به همان اندازه آزارنده… کاملا در ژانر رمان های روانشناسانه‌ست. به لحاظ فرم و محتوا بسیار خلاقانه!

خلاصه کتاب

اگر به دنبال کتابی پرهیجان و روانشناختی هستید کتاب کلکسیونر را از دست ندهید. فردریک کلگ یک کارمند شهرداری بسیار تنها و دچار سرخوردگی و کمبودهای عاطفی که تنها سرگرمی اش گرفتن و خشک کردن پروانه است. نام کتاب از همین رفتار او گرفته شده است. او دارای اختلالات روانی شدید است و یک دختر جوان و دانشجوی هنر به نام میراندا را دزدیده و در زیرزمین‌ خانه‌اش نگه می دارد. داستان از دو زاویه دید مرد و دختر روایت می شود. مرد می خواهد بدون آسیب زدن به دختر او را به خود علاقه‌مند کند و دختر از هرفرصتی برای فرار استفاده می کند.

اما پایان تکان دهنده کتاب جذابیت آن را چند برابر می کند. از این فیلم یک اقتباس سینمای  به کارگردانی ویلیام وایلر ساخته شده است که در سال ۱۹۶۵ اکران شد. از بازیگران آن می توان به ترنس استامپ، سامانتا اگار و مونا واشبورن اشاره کرد. کتاب کلکسیونر اولین رمان منتشرشدهٔ جان فاولز است که آن را در فاصلهٔ ۱۹۶۰ تا ۱۹۶۲ نوشت. پیش از آن مجوس را نوشته بود که بعد از کلکسیونر چاپ شد.

بخشی از متن کتاب

دروغ چرا، من نمی توانم خشن باشم. حتی فکرش باعث می شود زانویم بلرزد. یادم است یک بار که با دونالد از وایت چپل برگشته بودیم و در ایست اند پرسه می زدیم چند تا تدی دیدیم که دور دو هندی میان سال حلقه زده بودند. از خیابان رد شدیم، حالم بد شد. تدی ها داد می زدند و از پیاده رو هلشان می دادند وسط خیابان. دونالد گفت چه کار می توانیم بکنیم و هر دو خودمان را زدیم به آن راه و سریع از آن ها دور شدیم؛ ولی حیوانی بود، هم خشونت آن ها و هم ترس ما از خشونت. اگر همین الان بیاید و جلو پایم زانو بزند و سیخ بخاری را بدهد دستم، نمی توانم بهش ضربه بزنم. فایده ندارد. نیم ساعت است زور می زنم خوابم ببرد ولی نمی برد.

نوشتن برایم یک جور مخدر است. تنها چیزی است که برایش اشتیاق دارم. امشب چیزی را که پریروز دربارۀ جی.پی نوشته بودم خواندم. درخشان است، می دانم درخشان است چون با تخیلم تمام جاهای خالی را که بقیه توان درکش را ندارند پر کرده ام. این نخوت است؛ ولی توانایی احضار گذشته ام یک جور جادو به نظر می آید و من توانایی زندگی در اکنون را ندارم. اگر در حال زندگی کنم، دیوانه می شوم. امروز یاد وقتی افتادم که پیرس و آنتوانت را بردم به دیدن او. سویۀ سیاهش را. نه، حماقت کردم. آمده بودند همستد با هم قهوه بخوریم و قرار بود بعدش برویم کافه اوری من ولی صفش خیلی دراز بود. این شد که اجازه دادم در موقعیتی قرارم دهند که ببرمشان پیش او.

بدم هم نمی آمد خودی نشان بدهم. خیلی درباره اش حرف زده بودم. گفتند پس آن قدرها هم که ادعا می کنی با او صمیمی نیستی که می ترسی ما را ببری خانه اش. و من نرم شدم. وقتی در را باز کرد از قیافه اش معلوم بود خوشش نیامده ولی دعوتمان کرد تو. وای، وحشتناک بود، وحشتناک. پیرس حرف های صد تا یه غاز می زد و آنتوانت انگار داشت ادای خودش را درمی آورد. سعی کردم برای هر کار هر کدامشان برای بقیه عذری بتراشم. اخلاق جی.پی از همیشه عجیب تر بود. می دانستم می تواند خود را پس بکشد، ولی بیشتر از همیشه اصرار داشت بی ادبانه حرف بزند. احتمالا تلاش پیرس برای پنهان کردن عدم اعتماد به نفسش را متوجه شده بود.

نقد کتاب کلکسیونر

کتاب کلکسیونر مثل دیگر آثار فاولز کتابی است چندلایه که خوانش‌های بسیاری از آن شده. از خوانش‌های هگلی (ارباب و بنده) گرفته تا خوانش‌های جامعه‌شناختی و طبقاتی. فاولز، منتقد سوسیالیسم بریتانیایی است و به این می‌پردازد که چگونه وقتی کسی از طبقه کارگر غیرفرهیخته و دور از تربیت فرهنگی، به طبقه‌ای بالاتر راه می‌یابد مسائل طبقه پیشین خود را هم به آن وارد می کند.

از دیگر خوانش‌های قابل توجه، نقد روانکاوانه است که زمینه روانشناسی تحلیلی هم در آثار فاولز، نمود پررنگی دارد. فاولز در این اثر همچنین به نقد برتری جنسیتی مردانه می پردازد و نشان می دهد که خودبرتربینی جنسیتی فاجعه آفرین است. همچنین رویکرد ضد جنگ قوی در طول این داستان، جریان دارد. مشخص است که با داستان جذابی طرف هستیم. پیمان خاکسار هم که یک برند در ترجمه است و بحثی در مورد کیفیت کارهایش وجود ندارد.

خلاصه اینکه کتاب کلکسیونر را با اطمینان و خیال راحت می شود توصیه اش کرد.

تعداد بازدید: 2,084 بار

John%20Fowles%20 %D8%AC%D8%A7%D9%86%20%D9%81%D8%A7%D9%88%D9%84%D8%B2

عنوان کتاب: کلکسیونر

جزو برترین داستان های ژانر وحشت

از پرفروش ترین کتاب ها در ایران

جز برترین رمان های تریلر

جزو برترین رمان های روانشناسانه

جز برترین رمان ها درباره هنر

جزو برترین کتاب ها با راوی غیرقابل اعتماد

نویسنده: جان فاولز

مترجم: پیمان خاکسار

تعداد صفحات کتاب: 334 صفحه

زبان کتاب: فارسی

حجم فایل: 29.77 مگابایت

نوع فایل: PDF (RAR)

منبع: شهرکتاب

نوشته‌های مشابه

رمان شوالیه های بدنام تریلر جذابی که دنیای شوالیه‌ها را با جادو ترکیب کرده و داستانی هراس‌آور و پر از صحنه‌های عجیب‌ و غریب را در آن به تصویر کشیده است. خواندن کتاب حاضر مانند سفری به قرون‌وسطا اما در سرزمینی خیالی...
بروزرسانی: 2 سال قبل
تعداد بازدید: 289
کتاب به خدای ناشناخته ، تالیف جان اشتاین بک، رمانیست معنوی و فرازمینی با پایه‌ی رئال. شخصیت داستان جوزف، خانواده‌اش را ترک می‌کند تا جای بهتری را برای آنها پیدا کند که در راه...
بروزرسانی: 1 هفته قبل
تعداد بازدید: 1119

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *