کیوتو

آخرین ویرایش: 2 سال قبل
کیوتو (nbookcity.com)

دانلود کتاب کیوتو

کتاب کیوتو (پایتخت قدیم)، رمانی از یاسوناری کاواباتا یکی از برجسته ترین نویسنده‌های ژاپنی است. او نه آنطور که شایستهٔ استادی چون اوست، در ایران شناخته شده است.

این اثر از تکه‌هایی کوتاه تشکیل شده و داستان دختری به نام «چیه‌کو» را روایت می کند که برای کشف رازهایی از گذشتۀ خود، ناگزیر به کشف دنیای باستانی ژاپن در کیوتو می‌شود. کاواباتا در این رمان، دختر جست‌ و جوگر را بهانه‌ای کرده تا ما را با فرهنگ و رسوم کهن ژاپن و میراث ماندگار این سرزمین کهن شرق دور آشنا کند.

رمان پر از تصویرپردازی های شگفت‌ انگیز کاواباتا است که تلاش چیه‌کو را در جستجوی هویت خود و تقابل او را با طبیعتی مرموز و زیبا و شاید بی رحم نشان می دهد. یک ساختار تصویری عجیب که روح ژاپن را احضار می کند و آن را در مقابل مدرنیته دنیای امروز قرار می دهد. کاواباتا خواننده را با ریتم آهستهٔ کلماتش به آرامش دعوت می کند و بدون هیچ عجله‌ای او را به تماشای شهری آرام و زیبا می‌برد که قدمت و تاریخی طولانی دارد: کیوتو (پایتخت قدیم).

خلاصه کتاب

کتاب کیوتو اثری است که بایستی حتما چندین بار آن را خواند تا با لایه های پنهان و در هم تنیده شده داستان و فرهنگ و رسوم ژاپن آشنا شویم و لذت مکاشفه آنها را بچشیم. به این اعتبار این اثر بسیار پیچیده تر از دیگر کتاب‌های کاواباتاست. ماجراهای کتاب؛ مرموز، وهم آور و تا حدودی عجیب و غریب است. در مرکز داستان دو خواهر دوقلو، با جهان درونی غیر قابل ادراک و احساسات عجیب و غریب هستند که در، مرکز باستانی ژاپن و مهد فرهنگ هِی‌آن زیبا؛ “پایتخت قدیم”، کیوتو زندگی می کنند.

این شهر محلی است که در آن گذشته ی شخصیت های رمان با احساسات کنونی آن ها و روال زندگی روزمره‌شان و همچنین شغل و درآمد آن ها و وابستگی‌شان به مفهوم خانواده مجتمع شده در یک مکان کوچک، به یکباره نمایان می شود و همین شهر است که محور ترکیب و تغزل تصاویر ارائه شده کاواباتا در رمان کیوتو است. کاواباتا در این رمان به جای نمایشی معمول از تمایلات جنسی، یک داستان آرام اما هنوز هم زیبا ارائه داده است، به نحوی که اشتیاق جنسی آنچنان غیر محسوس در آن تعبیه شده و آنچنان عمیق است که به نظر می رسد به سختی وجود داشته باشد، در مقابل، رمان سرشار از احساسات و اشتیاق‌های خاموش و زیبایی‌های نمادین است که در درختان گیلاس، چیه کو، هنر کیمونو، سروهای کیتایاما، دروازهی شینتو و در کل، خود کیوتو به نمایش در آمده‌اند.

همه اینها تجسم ایده آل کاواباتا از زیبایی است. اما کاواباتا این همه زیبایی را در طول رمان، برای به چالش کشیدن ذهن خواننده با تغییر و تهدید روبرو می کند. او با خشنود کردن ما و ستاندن دوباره آن از ما؛ از طریق نمایش یک سال تغییرات طبیعی کیوتو ، همچون یک راهنمای تور و مورخی مسلط برکوه ها و معابد حیرت انگیز و جشن های آیینی بی شمار پایتخت قدیم عمل می کند:

جشنواره هالی هاک، جشنواره اعصار، جشنواره کامو، جشنواره آتش کوراما، جشنواره جیون، جشنواره بن، معبدکیتانو تنجین، معبد هی آن، معبـد آنراکویوجی، معبد رنگجی، معبد کامیگامو، معبد کیومیزو، معبد کورودانی، معبد دایگوجی، معبد نانزنجی، معبد چیون ئین، معبد نیسون این، معبد نمبوتسـو، معبد ایسـه، معبد نینناجی، معبد کوریوجی، معبـد چوگوجی، معبد نیاکواوجی، معبد جینگوجی و … ذهن خواننده در طول رمان کیوتو چنان درگیر این معابد و جشنواره‌ها و ارتباط دو شخصیت اصلی(خواهران دو قلو) با اینها می شود که خود را در زمانی نامعین حس می‌کند. خواندن این رمان زیبا را به همه دوستداران فرهنگ ژاپنی پیشنهاد می کنیم.

بخشی از متن کتاب

چیه کو یک بار دیگر نگاهش را از چراغ به سمت گُل ها برد. یک باره یاد جیرجیرک هایی افتاد که در شیشه نگه شان می داشت. چهار پنج سال پیش، یعنی خیلی وقت بعد از اولین باری که بنفشه ها را روی درخت افرا پیدا کرد، شروع به پرورش جیرجیرک کرده بود. صدای جیرجیرشان را از اتاق نشیمن خانه ی یکی از دوستانش شنیده و چند تای شان را به عنوان هدیه گرفته بود. چیه کو گفته بود « چه موجودات بدبختی، توی شیشه زندگی می کنن… » اما دوستش جواب داده بود این کار بهتر از این است که آن ها را در قوطی نگه داریم و بگذاریم همان جا بمیرند. گفته بود که معابد هم تعداد زیادی از این جیرجیرک ها پرورش می دهند و تخم های شان را می فروشند. انگار آدم های زیادی هستند که سلیقه های شبیه به هم دارند.

امسال تعداد جیرجیرک های چیه کو زیاد شده بود. دو شیشه جیرجیرک داشت. آن ها هر سال اوایل جولای تخم گذاری می کردند و نیمه های آگوست جیرجیر کردن شان شروع می شد. تمام عمرشان را در شیشه ای تنگ و تاریک گذرانده بودند، همان جا به دنیا آمده، جیرجیر کرده و تخم گذاشته بودند. در شیشه می شد از گونه های بیشتری از جیرجیرک ها نگه داری کرد، بنابراین بهتر از این بود که یک گونه را در قوطی کوچکی پرورش دهند. جیرجیرک ها همه ی عمرشان را در شیشه می گذراندند و تمام دنیای شان هم همان بود. چیه کو، افسانه ی چینی دنیای درون شیشه را شنیده بود. این افسانه، داستان یک کاخ، در ظرفی پُر از شراب ناب و خوردنی های زمینی و دریایی بود؛ چیزی غیر از دنیای معمولی و از سری داستان های سِحر و جادویی.

البته جیرجیرک ها برای انکار جهان وارد شیشه نشده بودند. شاید نمی دانستند کجا هستند و همین طور به زندگی ادامه می دادند. چیزی که چیه کو خیلی از آن تعجب می کرد، این بود که اگر او جیرجیرک های نر را از جای دیگری گیر نمی آورد و داخل شیشه نمی انداخت، ماده ها بعد از تخم گذاری دیگر رشد نمی کردند و ضعیف می شدند. برای جلوگیری از این کار، جیرجیرک بازها باید نرها را مبادله می کردند. حالا بهار بود و تا تابستان صدای جیرجیرک ها بلند نمی شد. بین جیرجیرک ها و بنفشه هایی که درون حفره های درخت افرا گُل داده بودند، شباهت خاصی بود. چیه کو به خواست خودش جیرجیرک ها را توی شیشه انداخته بود، اما گُل های بنفشه چرا در چنین جای تنگی زندگی می کردند؟

نقد کتاب کیوتو

اکثر ژاپنی‌ها، یاسوناری کاواباتا را نویسنده‌ای مدرن می دانند که آثارش بیشتر شامل سنت‌های ژاپن است. شاید بتوان او را ژاپنی ترین نویسنده در میان نویسنده‌های مدرن ژاپن دانست. با‌ این‌ حال، بسیاری از تکنیک‌ها و تصاویر او آنقدر آوانگارد بود که حتی به خواننده های ژاپنی دوران خودش هم شوک وارد می‌کرد. کاواباتا بعد از شکست ژاپن در جنگ اعلام کرد که دیگر چیزی نخواهد نوشت و باقی‌مانده‌ی عمرش را به مرثیه‌ سرایی خواهد پرداخت. کتاب کیوتو (پایتخت قدیم) بیانگر تأسف او از انحطاط کیوتوِ قدیمی است و از شدت سوگ، نوایی غمگین دارد.

داستان، بحران درونی یک هنرمند سنتی قبل از جنگ را نشان می‌دهد که دلسرد است. شخصیت‌های داستانش با مسائلی نامتجانس روبه‌رو می‌شوند که در حقیقت تغییراتی فریبنده هستند. این شخصیت‌ها، هم از تغییرات استقبال می کنند و هم دل‌شان می سوزد. رمان کیوتو، در واقع، دو داستان در یک کتاب است: ماجرای دختر جوانی که به جست‌وجوی گذشتهٔ خود می‌رود و داستان شهری که در حال برداشتن اولین گام‌های خود از سنت به سوی مدرنیته است.

کتاب های پیشنهادی

تعداد بازدید: 432 بار

Yasunari%20Kawabata%20 %DB%8C%D8%A7%D8%B3%D9%88%D9%86%D8%A7%D8%B1%DB%8C%20%DA%A9%D8%A7%D9%88%D8%A7%D8%A8%D8%A7%D8%AA%D8%A7

عنوان کتاب: کیوتو (پایتخت قدیم)

جز بهترین کتاب ها درباره شهرها

از پربازدیدترین کتاب ها

نویسنده: یاسوناری کاواباتا

برنده ی جایزه ی نوبل ادبیات سال 1968

مترجم: مهدیه عباس پور

تعداد صفحات کتاب: 163 صفحه

زبان کتاب: فارسی

حجم فایل: 14.5 مگابایت

نوع فایل: PDF (RAR)

منبع: شهرکتاب

دکمه دانلود قابل مشاهده برای کاربران ویژه

نوشته‌های مشابه

توصیفات نویسنده از افراد، مکان‌ها و اتفاقات چندان ملال‌آور و خسته‌کننده نیست و جزییاتی که نویسنده به مخاطبان می‌دهد، باعث درک بهتر و هم‌ذات‌پنداری عمیق‌تر در آن‌ها می‌شود. همان‌قدر که ماجرای کتاب را...
بروزرسانی: 2 سال قبل
تعداد بازدید: 524
ماجرای خانواده‌‌ای پنج نفری و چالش‌هایش با خانواده‌هایی دیگر را روایت می‌کند. پدر این خانواده در آستانه 17 سالگی دخترش رازی دارد که اگر آن را فاش کند همه چیز دگرگون می‌شود. موریارتی در تلاش است به...
بروزرسانی: 8 ماه قبل
تعداد بازدید: 333

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *