اسب سرخ

آخرین ویرایش: 2 هفته قبل
اسب سرخ (nbookcity.com)

دانلود کتاب اسب سرخ

جان اشتاین بک نویسنده‌ی کتاب اسب سرخ قلم توانایش را در این اثر نیز به نمایش گذاشته و معصومیت و فرمان‌بری کودکی را دست‌مایه‌ی داستانی خواندنی قرار داده است.

او فردی عادی و معمولی را محور و قهرمان داستانش قرار داده و جزییات زندگی روستایی او را ترسیم کرده است. 

براساس این داستان در سال 1949 «لوئیس مایلستون» کارگردان آمریکایی فیلم سینمایی ساخت اما این تنها اقتباس «اسب سرخ» نبود بلکه در سال 1973 «رابرت تاتن»، کارگردان آمریکایی روسی هم فیلم سینمایی دیگری ساخت.

سبک نویسنده

جان اشتاین بک یک نویسنده رئالیست است و رئالیسم سبکی است که پس از آمدن و رفتن انواع سبک‌های نویسندگی، همچنان پابرجا است و با قدرت به پیش می‌رود؛ حتی نوع جادویی آن بر خلاف رمانتیسم با واقعیت‌ها بیگانه نشده و فقط در دنیای خواب و خیال نمی‌چرخد.

اشتاین بک از آن دسته نویسندگان رئالیست است که واقعی و ملموس نوشتنش چنان محسوس است که خواننده بیشتر مواقع به راحتی خودش را جای قهرمان داستان می‌بیند و به هیچ وجه با ماجرا بیگانه نمی‌ماند. و رمز بقای داستان اسب سرخ اشتاین‌بک هم همین است. این که نویسنده و خواننده در فضای هم پیش می‌روند و همگام‌اند.

خلاصه کتاب

رمان اسب سرخ، رمانی اپیزودیک است که نویسنده ی بزرگ آمریکایی، جان اشتاین بک، آن را در سال 1933 به رشته ی تحریر درآورده است. هر بخش از داستان به ماجراهایی جذاب از زندگی پسری به نام جودی تیفلین می پردازد. 

کتاب از چهار داستان متفاوت اما به هم پیوسته از زندگی جودی در مزرعه ی بزرگ پدرش در کالیفرنیا تشکیل شده است. جودی که در مزرعه ای در کالیفرنیای شمالی بزرگ شده، شرایط زندگی و سختی های کار یک مزرعه دار را به خوبی آموخته است و روش رفتار با اسب ها را نیز کاملا می داند.

اما هیچ چیز، او را برای ارتباط عجیب و خاصش با گابیلان-اسبی چموش و زودجوش که پدرش به او داده-آماده نکرده است. جودی با کمک بیلی باک، یکی از کارگران مزرعه، به تمرین و رام کردن اسبش می پردازد.

او بی قرارانه منتظر لحظه ای است که مانند یک پادشاه بر زین گابیلان بنشیند. اما زمانی که گابیلان به بیماری سختی مبتلا می شود، جودی درمی یابد که هنوز درس های زیادی درباره ی دنیا و به خصوص انسان ها باید بیاموزد.

بخشی از متن کتاب

بیلى باک هنگام سپیده‌دم از آغل بیرون آمد و یک دم در ایوان ایستاد و به آسمان نگاه کرد. مردى بی‌قواره بود که اندامى کوچک و پاهاى خمیده و سبیلى آویخته داشت، دستهایش چهارگوش و کف دستش باد کرده و پرگوشت بود. 

چشمانش اندیشناک و خاکسترى کمرنگ بود و موهایى که از زیر کلاهش بیرون زده بود سیخ سیخ و رنگورو رفته بود…

نقد و بررسی کتاب اسب سرخ

اسب سرخ فرو رفتن در عواطف، احساسات، هیجانات، خواست‌ها و آرزوهای یک کودک به نام «جودی» است، کودکی که می‌تواند کودکی من باشد و یا توی خواننده، با همه پاکی‌ها و بی غباری‌هایش. 

جودی مثل همه بچه‌ها به حیوانات علاقه‌مند است و شدت این علاقه را زمانی می‌توانی لمس کنی که تو کودک یک روستایی باشی و در تنهایی روستا و تنهایی خانواده به ناگاه صاحب یک کره‌اسب شوی، با زین تیماجی. 

اندوه تو آن زمان آغاز می‌شود که این اسب، یعنی تنها نشانه برتری تو بر همسالانت و تنها تجسم آرزوهایت، بی‌آنکه بر پشت آن نشسته باشی و یورتمه رفتن و چهارنعل تاختن را تجربه کرده باشی، بیمار شود و اوج اندوه آنجاست که به لاشخوری می‌آویزی که می‌کوشد از لاشه اسبت لقمه‌ای به‌اندازه یک منقار برگیرد.

وجودی چکیده هستی همه آنانی است که دوران کودکی را می‌گذرانند و یا آن دوران را پشت سر گذارده‌اند. به مانند بیشتر پسر بچه های ده ساله، جودی تیفلین، اشتیاقی برای سرکشی و همچنین نیازی به محبت دارد. در داستان های اسب سرخ ، جودی با دریافت هدایای پدرش، با دردها، مسئولیت ها و مشکلات دوران بزرگسالی آشنا می شود. 

نخست تاتوی سرخ رنگی می گیرد و سپس قول کره ای از مادیانی کهر به او داده می شود. ولی هر دو هدیه اندوه و شادمانی را باهم به همراه می آورند و جودی نه تنها درس های بی رحم مرگ و زندگی را فرا می گیرد، بلکه به طور دردناکی به جایز الخطا بودن بزرگترها نیز پی می برد.

کتاب های پیشنهادی

کتاب اسب سرخ

عنوان کتاب: اسب سرخ

نویسنده: جان اشتاین بک

مترجم: سیروس طاهبازی

تعداد صفحات کتاب: 179 صفحه

زبان کتاب: فارسی

حجم فایل: 1.2 مگابایت

نوع فایل: PDF (RAR)

منبع: شهرکتاب

آنچه خواندید...

نوشته‌های مشابه

رمان داستان دو شهر ، به شرح حال چند نفر متفاوت می‌پردازد که مهم‌ترین آن‌ها چارلز دارنه و سیدنی کارتن هستند. دارنه یک اشرافی‌زاده است که در جریان انقلاب فرانسه به نوعی قربانی می‌شود و سیدنی کارتن نیز...
بروزرسانی: 3 هفته قبل
تعداد بازدید: 4559
در طی سالهای ۱۹۷۰ «سیا» به سرنوشتهای متضاد و گوناگونی دچار شد؛ در قضیه واتر گیت و کمیسیونهای تحقیق، «سیا» مورد طعن و لعن قرار گرفت، بعدا حیثیت خود را بازیافت و وجود آن ضروری و لازم اعلام شد ...
بروزرسانی: 4 روز قبل
تعداد بازدید: 1065

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *