آیین رزم

آخرین ویرایش: 3 ماه قبل
کتاب آیین رزم pdf (nbookcity.com)

دانلود کتاب آیین رزم 

اگر زندگی را میدان رزم در نظر بگیریم، اطلاعات کتاب آیین رزم اثر سون وو ارزشمند محسوب می‌شود.

این کتاب نه تنها برای حال حاضر، بلکه برای تمام تاریخ به درد می‌خورد. نثر روانی دارد و از آن کتاب‌ هایی است که همه باید بخوانند! اثری است که با خواندنش تمام نمی‌شود بلکه تازه شروع می‌شود!

خیلی از صحبت های نویسنده را می‌شود در مدیریت و شرکت‌ هایی که رقابتی کار می‌کنند به کار گرفت. خصوصا قسمتی که در مورد چینش سربازان و برخورد فرماندهان صحبت می‌کند. ترجمه بسیار عالی و کتابی مفهومی است.

خلاصه کتاب

کتاب آیین رزم، کهن‌ترین اثر کلاسیک چین و جهان در امور استراتژی نظامی است که به رغم عنوان و مضامین، پیش از آنکه آموزش دهندۀ استراتژی جنگ‌آوری به فرماندهان و مدیران باشد، هنر به تعویق انداختن نبرد و رزم کوتاه با خسارت کمتر را نشان می‌دهد. کتاب پیش رو نکات عالی بسیاری دارد، برای مثال:

  • خودت را کامل بشناس.
  • دشمن و عوامل ثابت و متغیر موثر بر درگیری را بشناس.
  • تا وقتی مطمئن نشدی پیروز می‌شوی حمله را علنی نکن. (یعنی قبلش دشمن را باید از درون شکست بدهی و بعد حمله کنی.)

این کتاب کم نظیر، آنچنان اصیل و دست اوّل است که در بسیاری از مراحل زندگیِ واقعی کاربرد دارد. کامل بخوانید و هر از گاهی هم باز بخوانید تا فراموش نکنید. کتاب آیین رزم پرده از درک عمیق فرماندهان چین باستان و فرهنگ غنی مردمان آن برمی‌‎دارد. به جرات می‎‌توان گفت «خردورزی» جان کلامِ این کتاب ارزشمند است.

این کتاب علی رغم فصل‌‎های اول که مقدمات و توصیه ‎هایی برای جنگ ارائه می‎‌کند فضایی متفاوت را دنبال می‎‌کند و آنی نیست که فکرش را بکنید. مخصوصا اینکه طرح روی جلد تصویری از یک چشم بادامی جنگ ‎آور را نشان می‌‎دهد اما بطن کتاب، پرده از درکی عمیق‎‌تر برمی‌‎دارد. نویسنده سخن از چیزی می‎‌گوید که می‎‌توان از آن به عنوان روح حاکم بر جنگ یاد کرد.

ارتباطات انسانی، شناخت موقعیت‎‌ها و فهمیدن این ماجرا که جنگ بیشتر از آنکه شمشیر و نیزه باشد، شناخت حواشی و مقدمات و اقتصاد و شرایط اجتماعی و جغرافیایی و اطلاعاتی آن است. نکته اصلی آن است که جنگی رخ ندهد و تو پیروز باشی. جنگاوری آن است که در اوج آمادگی و قدرت باشی اما بدون خونریزی، سرزمین‌‎ها را فتح کنی.

آن چیزی که خواننده را به شگفتی وا می‎‌‌دارد چنین توصیه‎ هایی در بیش از 2500 سال پیش، آن‌هم به صورت مدون و کلاسیک است. نویسنده کتاب آیین رزم را فردی پخته، عاقل، دوراندیش می‌‎یابید که در سرش سودای خونریزی و غوغا و عربده کشی و کشورگشایی نیست. او در بیش از 2500 سال پیش، پس از آنکه نکته ‎های اقتصادی جنگ را بر می‎‌شمرد بر چند استراتژی تاکید می‎‌کند.

نویسنده کتابش را تا فصل 12 به اصول نظامی و مقدمات و متغیرها و ساختار میادین نبرد و توصیه‎ هایی در این زمینه پیش می‌‎برد. سپس به اصول جاسوسی و اقدامات اطلاعاتی می‎‌پردازد که آن‌هم خواندنی و جذاب است. از دیگر مواردی که این کتاب را ازرشمند جلوه می‌‎دهد کار محققانه‌ای است که مترجم روی آن انجام داده و تحسین رئیس انجمن ملی مطالعه و تحقیق در آیین رزم جمهوری خلق چین (یائو یوجی) را نیز برانگیخته است.

بخشی از متن کتاب

در کتاب آیین رزم می‌خوانیم: استاد سون می‌گوید: به هنگام استقرار نیروها و رویارویی با دشمن اصول زیر را رعایت نما: هنگام عبور از کوهستان از مسیر دره های دارای آب و علف گذر نما؛ در زمین‌های مرتفع و روبه آفتاب (آفتاب گیر) اردو بزن و تنها از بالا و بلندی به سوی پایین و پستی جنگ نما. به هنگام حضور و تسلط دشمن بر ارتفاعات با دشمن از پایین به سوی بالا درگیر مشو.

از رودخانه‌ها به سرعت عبور نما و از آنها فاصله بگیر؛ اگر دشمن در حین پیشروی به سوی تو شروع به عبور از رودخانه نمود، در میانه رودخانه با وی درگیر مشو، اجازه بده تا نیمی از سپاه دشمن از رودخانه عبور کند و آنگاه بر وی هجوم ببر؛ اگر تصمیم به نبرد با دشمن داری، در نزدیکی رودخانه‌ها با وی درگیر مشو، بلکه زمین‌های مرتفع و رو به آفتاب را برگزین و در کنترل خود درآور.

همچنین در موضعی که نسبت به دشمن در پایین دست رودخانه قرار دارد، مستقر نشو و خلاف جهت جریان آب رودخانه با وی درگیر مشو. این گونه است اصول استقرار نیرو در نزدیکی رودخانه‌ها. از نمکزارها و زمین‌های باتلاقی به سرعت عبور کرده و در آنها درنگ ننما؛ اگر ناچار به رویارویی با دشمن در نمکزارها یا زمین‌های باتلاقی گشتی، در نزدیکی آب و گیاه و پشت به درختان موضع بگیر. (ص48 کتاب آیین رزم)

در مناطق مسطح و پست، زمین‌های باز و آسان که عملیات را برای تو تسهیل می‌نمایند، اشغال نما. ارتفاعات را در پشت جناح اصلی سپاه خود قرار ده و بدین گونه خطر را در جلو و امنیت را در پشت سر خود بگیر. این گونه است اصول استقرار نیرو در مناطق مسطح و پست. آنچه در بالا بیان شد اصول کلی استقرار نیرو در چهار شرایط مختلف زمین است و امپراتور افسانه‌ای چین با استفاده از آنها بود که بر چهار پادشاه همسایه پیروز گشت.

هر سپاهی زمین مرتفع را بر زمین پست و زمین رو به آفتاب را بر زمین در سایه قرار گرفته، ترجیح می‌دهد. با استقرار در اراضی مرتفع و رو به آفتاب حیات تو تضمین گشته، نیروهای تو خواهند بالید و پیروزی تو حتمی خواهد بود. به هنگام رسیدن به تپه‌ها، تل‌های خاکی، کناره‌ها، خاکریزها و موانع دست‌ساز دشمن سمت رو به آفتاب را اشغال نما. (ص49 کتاب آیین رزم)

بلندی و ارتفاعات را در پشت جناح اصلی سپاه خود قرار ده. بدین گونه از ساختار و وضعیت زمین به نفع سپاهیان خود بهره‌مند خواهی شد. به هنگامی که بارش باران در بالا دست رودخانه، باعث طغیان یا بالا رفتن سطح و سرعت آب آن گردیده؛ تا فروکش نمودن جریان آب درنگ نموده، سپس از رودخانه عبور نما. هر گاه به هر کدام از این شش نوع مکان رسیدی با سرعت تمام از آنها دور شو:

  • دره های تنگ و عمیق که دارای جریان سریع آب در میانه هستند؛
  • گودال‌های عمیق با کناره های مرتفع.
  • مناطقی که ورود به آنها آسان ولی خروج از آنها سخت یا ناممکن است؛
  • زمین‌های پوشیده از گیاهان و شاخ و برگ و علفزار و بوته زارهای پرپشت که دست و پاگیر خواهند شد.
  • زمین‌هایی که افراد یا تجهیزات به راحتی در تله های طبیعی آن گرفتار می‌آیند؛
  • شکاف‌ها و دره های دارای شیب تند بین صخره ها و کوه های بلند.

چرا باید این کتاب را بخوانیم؟

برای کسایی که شغل های راهبردی دارند، مثل نظامیان ارتش و سپاه کتابی استراتژیک، کاربردی و خوب است. با گذشت بیش از ۲۰۰۰ سال از عمر این استراتژیستِ چینی همچنان کتاب آیین رزم در مراکز مطالعات ارتش امریکا تدریس می‌شود. خواندن این کتاب برای هرکس که در مقام مدیریت می‌نشیند واجب است.

اول مدیریت استراتژیک را بیاموزید سپس مدیر شوید! مطالعه‌ی این کتاب‌ها لذتبخش است چون به خواننده درس زندگی می‌دهند و صادقانه چیزهایی که باید خیلی تلاش کنیم تا شاید بخشی را با عمر محدودمان بدست بیاوریم را در اختیارمان می گذارند.

کتاب آیین رزم یکی از کتبی است که در مورد امور نظامی چین باستان نوشته شده. اگر در اینترنت جست وجو کنید کتاب های متعددی از این دست موجود است که همین الان هم مورد استفاده قرار می گیرند. حتی بعضی از این کتب در دوران مائو ممنوع بوده، چون برای امنیت حکومت وقت چین مضر بوده‌‍اند.

فهرست مطالب کتاب آیین رزم

  • بررسی‌های پایه‌ای در جنگ
  • آمادگی برای جنگ
  • استراتژی نبرد
  • ساختار و نظام
  • توان بالقوّه
  • ضعف و قوّت
  • عملیات نظامی
  • انواع متغیّرها
  • استقرار نیروها
  • انواع ساختار میادین نبرد
  • میادین نه گانه‌ی نبرد
  • به کارگیری آتش در عملیات نظامی
  • به کارگیری جاسوسان (عملیات اطّلاعاتی)

نقد کتاب آیین رزم 

کتاب آیین رزم که با عنوان هنر جنگ هم ترجمه شده است، کهن ترین و معتبرترین و حکیمانه ترین اثر کلاسیکِ چین و جهان در امور استراتژی نظامی است که جذابیّت خود را درطیّ قرون و اعصار همواره حفظ نموده است. بر اساس یک گفته‌ی قدیمی در چین:

هدف از درک عمیق فلسفه‌ی جنگ و آشنایی با اهداف واقعی تسلّط بر آیین و فنون جنگ، جنگ افروزی و مورد حمله و تعرّض قرار دادن دیگران نیست بلکه هدف از آن توقف یا جلوگیری از بروز جنگ و درگیری و دست یابی به صلح است و این به اصطلاح «اکراه از جنگ» است که هدف اصلی اصول و راهکارهای معرفی شده در کتاب حاضر را تشکیل می‌دهد.

نویسنده این کتاب، استاد هنرهای رزمی سده ششم پیش از میلاد مسیح بود. اولین ترجمه از این کتاب در اروپا در سال ۱۷۲۲ به زبان فرانسوی بود. این کتاب نزد چینیان باستان، شیفته کننده و یکی از مهم‌ترین‌های کتاب‌ها در ادبیات چینی‌است. سون وو فقط نویسنده نیست. بلکه نماینده‌ی جامعه‌‎ای فهیم و داناست که چنین نخبه‌‎ای را پرورش داده و فضا را برای او باز گذاشته تا اثری ماندگار و موثر از خود به‌جا بگذارد.

گفته می‌شود که مائو تسه‌دونگ و ژوزف استالین هردو در هنگام جنگ، کتاب آیین رزم را می‌خوانده‌اند.

کتاب های پیشنهادی

تعداد بازدید: 114 بار

Sun%20Tzu%20 %D8%B3%D8%A7%D9%86%20%D8%AA%D8%B2%D9%88

عنوان کتاب: آیین رزم (هنر جنگ)

نویسنده: سون وو (سان تزو)

مترجم: سید جواد حسینی

تعداد صفحات کتاب: 98 صفحه

زبان کتاب: فارسی

حجم فایل: 5.79 مگابایت

نوع فایل: PDF (ZIP)

منبع: شهرکتاب

دکمه دانلود قابل مشاهده برای کاربران ویژه

نوشته‌های مشابه

نابرابری که به صورت سیستماتیک ریشه‌هایش آن‌قدر عمیق است که گاهی در سیاست‌های کشورها تشخیصشان غیرممکن می‌شود. کتاب اشاره می‌کند که بسیاری از شکاف‌های جنسیتی عمدی نیستند بلکه در دنیای طراحی شده...
بروزرسانی: 2 سال قبل
تعداد بازدید: 1217
نویسنده کتابش را در دو بخش اصلی «جنبش آزادی بخش زنان» و «ستم بر زنان» سامان داده و در بخش اول با فصولی چون زمینه دهه شصت، جنبش آزادی بخش زنان، سیاست جنبش آزادی بخش...
بروزرسانی: 1 سال قبل
تعداد بازدید: 126

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *