اقتصاد روایی

آخرین ویرایش: 3 هفته قبل
اقتصاد روایی (nbookcity.com)

دانلود کتاب اقتصاد روایی

درباره‌ی اهمیت روایت ها زیاد صحبت شده. اما کتاب اقتصاد روایی به ما نشان می دهد که این روایت‌ها با ذهن، هورمون‌ها و رفتار اقتصادی ما چه می کنند.

ما درباره‌ی تاثیر روندها و تحولات اقتصادی بر روایت‌ها و قصه‌ها زیاد شنیدیم، اما رابرت شیلر نویسنده‌ی کتاب حاضر، می گوید این رابطه دو طرفه است.

یعنی هم تغییرات اقتصادی روی روایت‌ها تاثیر می گذارند و هم بالعکس، روایت‌ها روی روندهای اقتصادی اثر می کنند. تا امروز کمتر کسی به این وجه دوم -یعنی اثرگذاری روایت‌ها بر اقتصاد- توجه کرده. کتاب پیش رو درباره‌ی این وجه دوم حرف می زند.

خلاصه کتاب

کتاب اقتصاد روایی را اقتصاددانی زبده و برنده جایزه نوبل نوشته و وجه تمایز آن با کتاب‌های دیگر این است که تلاش کرده با بررسی روایت‌های عامه هر زمان و به‌کمک علم همه‌ گیرشناسی، به ارتباط بین این روایت‌ها و رفتارهای اقتصادی و پیامدهای آن مانند تورم، رکود، حباب‌های اقتصادی، و حتی جنگ بپردازد.

«اقتصاد» موتور محرک هر جامعه‌ای است و پیامدهای اقتصادی ارتباط تنگانگی با رفاه و آسایش جامعه دارند. از سوی دیگر، هر کس به فراخور نیاز، برای گرفتن تصمیم‌های درست مالی و سرمایه‌ گذاری، مدیریت کسب‌ و کار، و تأمین آینده خود و خانواده‌اش باید اطلاعات کافی دربارهٔ اقتصاد داشته باشد که با توجه به شرایط خاص اقتصادی کشورمان، این نیاز شاید بیش از پیش احساس شود. این کتاب سعی کرده است نیاز اولیه یه دانستن درمورد اقتصاد را پاسخ دهد.

رابرت شیلر با استفاده از مثال ها و داده های تاریخی ، استدلال می کند که مطالعه داستان های عامه پسند که بر رفتار اقتصادی فردی و جمعی تأثیر می گذارد – آنچه او اقتصاد روایی می نامد – این توانایی را دارد که توانایی ما را در پیش بینی ، آماده سازی و کاهش آسیب در بحران های مالی ، رکودها ، رکودها و سایر رویدادهای مهم اقتصادی بهبود ببخشد.

بخشی از متن کتاب

شما باید یک حس تجارت واقعی داشته باشید. چرا چیزی قیمت غیر‌عادی دارد؟ شاید این یک سرمایه‌گذاری واقعا مثبت باشد. اما اگر چنین است، چرا سرمایه‌گذاران نمی‌توانند آن را بالا ببرند؟ شاید روایات توجه را از اصول دور می کنند. من نمی‌دانم که دونالد ترامپ به‌عنوان یک سرمایه‌ گذار چقدر خوب است، اما او در درک روایت‌ها خوب است. او نبوغ خاصی دارد، گرچه من قطعا منظورم این نیست که از هر کاری که می‌کند تمجید کنم. در هر صورت، اگر داوری خوبی داشته باشید می توانید از روایات به‌عنوان بخشی از سرمایه‌ گذاری موفق استفاده کنید.

اما این ممکن است برای بسیاری از سرمایه‌گذاران دشوار باشد تا روایات را درک کنند؟ بله، نوعی هنر است. تقریبا مثل یک مورخ بودن است. شاید باید تعداد بیشتری از افراد به جای تجارت، تاریخدان باشند. روش من مراجعه به منابع دیجیتالی و جست‌ و جوی روایاتی است که من در مطبوعات می‌بینم، مثل روایات پیرامون هوش مصنوعی. می‌بینم که چقدر عقب می رود و مقالات را می‌خوانم.

بعضی اوقات روایتی دهه‌ها طول می‌کشد. دیگر روایات سریعتر از میدان بازی کنار می‌روند. شما سعی می‌کنید با قضاوت، جامعه را درک کنید که آیا اخبار واقعی می‌خوانید یا اخبار جعلی. روایت‌ها از رویدادهای واقعی الهام می‌گیرند. اما گاهی اوقات بدون اینکه خود واقعی باشند رشد می کنند. در سرمایه‌گذاری، این حتی سخت‌تر است. شما باید قضاوت کنید که سرمایه‌ گذاران دیگر چگونه روایت‌ها را توضیح می دهند.

نقد کتاب اقتصاد روایی

روایت‌های رایج هر زمان چه تاثیری بر اقتصاد دارند؟ چه روایت‌ هایی مسری می شوند و تاثیرشان بر رفتار اقتصادی مردم چیست؟ چرا بیت‌ کوین ۲۰هزار برابر شد؟ چه کسانی در بازارهای مالی از فرش به عرش می رسند؟ چه روایت‌هایی به رونق و رکود اقتصادی منجر می شوند؟ پشت‌ پرده‌ی حباب‌های اقتصادی چه رازی نهفته است؟

کتاب اقتصاد روایی با واکاوی روایت‌ها در پی پاسخ به این پرسش هاست. این کتاب را به تمام علاقمندان به اقتصاد پیشنهاد می کنیم.

کتاب های پیشنهاد

تعداد بازدید: 592 بار

Robert%20J.%20Shiller%20 %D8%B1%D8%A7%D8%A8%D8%B1%D8%AA%20%D8%AC%DB%8C.%20%D8%B4%DB%8C%D9%84%D8%B1

عنوان کتاب: اقتصاد روایی

چگونه داستان های ویروسی رخدادهای بزرگ اقتصادی را می سازند

نویسنده: رابرت شیلر

مترجم: سعید زرگریان

تعداد صفحات کتاب: 424 صفحه

زبان کتاب: فارسی

حجم فایل: 37.53 مگابایت

نوع فایل: PDF (ZIP)

منبع: شهرکتاب

نوشته‌های مشابه

یکی از افکار فقیرانه انتظار کمک داشتن از دیگران و طبیعت است. انسان برای قوی شدن در هر زمینه‌ای؛ چه مالی و چه زندگی، باید خودش را آنقدر شریف بداند که بجای انتظار کمک داشتن از دیگران، خودش...
بروزرسانی: 1 سال قبل
تعداد بازدید: 579
شهید مطهری معتقد است که قرآن زن را همانطور دیده که در طبیعت هست. از این رو هماهنگی کامل میان فرمانهای قرآن و فرمانهای طبیعت برقرار است. لذا دو کتاب بزرگ الهی یعنی تکوین و تدوین بر هم...
بروزرسانی: 12 ماه قبل
تعداد بازدید: 344

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *