کی صفر

آخرین ویرایش: 1 سال قبل
کی صفر (nbookcity.com)

دانلود کتاب کی صفر

اگر به دنبال داستانی پر از بالا و پایین و هیجانات و یا مکالمه‌های روشنگر و توضیحات هستید کتاب کی صفر برای شما نیست!

چون لحن دان دلیلو، به عمد سرد و خشک است. سردی که شاید به خاطر توضیح مکانیکی و علمی محض زندگی و حتی عادی کردن انتخاب مرگ به شیوه‌ای تکنولوژیک است. مکالمات کوتاه و پر از ابهام هستند، چیزی که در ابتدا به آن عادت ندارید. صحبت هایی که از دریافت شخصی و ذهنیت درگیر انتخاب هر کدام از آن‌ها ناشی می‌شود.

در همان چند صفحه اول متوجه می شوید که قلم نویسنده قلم متفاوتی است، تا صفحه ۶۰ کتاب کم کم متوجه نوع بیان و قلم نویسنده شده و با آن همگام می شوید. نکته جالب این کتاب در این است که ما خط داستانی مشخصی را به صورت قصه وار و دنبال هم پیدا نمی‌کنیم. شخصیت‌ها برای قصه‌گویی نیستند و حتی مکالمه بین شخصیت‌ها محدود و خارج از عرف است. شما نمی‌توانید به خط داستان بچسبید و جلو بروید بلکه باید با ذهنیت راوی و برداشت‌های او هماهنگ شوید.

خلاصه کتاب

این داستان قصیده‌ای درباره انسانیت، ‌مرگ و زندگی است که باعث می‌شود به مهم‌ترین موضوعاتی که تمایل به نادیده گرفتن آن‌ها داریم بیندیشیم. شخصیت اصلی کتاب کی صفر جفری است، پسر راس لاکهارت که یک مرکز علمی خاص را هدایت می‌کند. وظیفه این مرکز نگهداری از اجساد است تا زمانی که پیشرفت‌های زیست‌ پزشکی و فناوری‌های جدید بتوانند آن‌ها را به زندگی برگردانند. جفری اما علاقه‌ای به شغل پدرش ندارد. در جایی که راس با لحنی مصمم می‌پرسد‌:

«ما بدون اینکه بخواهیم باشیم به دنیا می‌آییم. اما آیا باید به همین شکل بمیریم؟ آیا این افتخار انسانی نیست که از پذیرش سرنوشت معینی سر باز بزنیم؟»، او متعهد به زندگی کردن و پذیرش سرنوشت آمیخته به ابهام انسان‌هاست. اختلاف نظر پدر و پسر به نظر تمام نشدنی می‌آید، تا اینکه همسر دوم راس، یعنی آرتیس به بیماری ناعلاجی مبتلا می‌گردد. راس آشفته و سراسیمه به دنبال راهی برای هدیه دادن زندگی جاودانه به خود و همسرش می‌گردد، آتریس که پایان زندگی خود را پذیرفته هر روز ضعیف‌تر و رنجورتر می‌شود.

اما در طرف دیگر جفری قرار دارد، کسی که مانند همیشه با ایده‌های جاه‌طلبانه پدرش مخالف است اما به دلیل علاقه و احترام نسبت به آرتیس، در مرکز پزشکی حضور پیدا می‌کند تا آخرین روزهای مادرخوانده‌اش را کنار او باشد. این همنشینی اجباری، فرصتی است که جفری و راس به واسطه آتریس با همدیگر زمان بگذرانند و در سکوت ناشی از نزدیکی مرگ، باورهای یکدیگر را با نگاهی جدید ارزیابی کنند… کتاب کی صفر، شاید یکی از عمیق‌ترین کاوش‌هایی ست که تا به حال درباره احساسات انسانی انجام شده است.

بخشی از متن کتاب

او می نشیند و به عمق دیوار چشم می دوزد. مردی به کلی تک افتاده و دور از همه. از همین لحظه غرق گذشته اش شده، به گمانم تصاویر شناوری از آرتیس می بیند، چیزی که مهارش دست خودش نیست، خاطراتی مشتعل تصاویری شبح گون که محرک همگی شان واقعیت تصمیمش بود. او با آرتیس نخواهد رفت. چیزی وجودش را می کوبید همه چیز ثقل سنگین یک عمر زندگی، هر آنچه تا به آن لحظه گفته انجام داده بود در این لحظه با او همراه شده بود. او اینجاست رنگ پریده و وارفته، موها به هم ریخته کراوات گره نخورده و دستها بیش و کم جمع شده میان پاها.

همان نزدیکی می ایستم بی آنکه بدانم چطور بایستم چطور خودم را با آن شرایط وفق بدهم و در عین حال با این عزم جزم که آزاد و بی پرده پوشی تماشایش کنم در چشمانش ذره ای التماس یا تضرع برای درک شدن نیست. چطور همه چیز یک شبه عوض می شود و آنچه پیشتر سریع و سخت بود به شاهد شل و وارفته قلب لرزان مردی دیگر تبدیل می شود و آنجا که مردی روز قبل قدرتمندانه و قدر حرف زده و از دیوار تا دیوار گام های بلند برداشته بود، حال روی صندلی اش وارفته و به زنی که خودش رهایش کرده فکر می کند.

او با صریح ترین و بی آرایه ترین کلمات ممکن مرا در جریان تصمیمش قرار داده بود. صدایی بود دقیقاً از دل طبیعت، پرداخت نشده، بدون هیچ بار عاطفی بیانگری. نیازی نبود به من بگوید که آرتیس را برده اند پایین. این پیام در لحن و حالت صدایش روشن بود فقط اتاق بود و صندلی و مردی که روی صندلی نشسته بود پسر دست و پاگیر و هوشیار هم حضور داشت و دو اسکورت در دو طرف ورودی. منتظر ماندم تا یکی اولین حرکت را بکند.

بعد با علم به اینکه از زمان ورودم به آنجا با همان پیراهن بو گرفته و شلوار سر کرده ام و سپیده دم لباس زیر و جورابهایم را با مایع دستشویی چنگ زده و شسته ام حالت کم وبیش سوگوارانه رسمی تری به خودم گرفتم. کمی بعد راس از روی صندلی بلند شد و به سمت در رفت و من درست پشت سرش راه افتادم بی آنکه هیچ یک حرفی بزنیم و دستم مماس با آرنجش بود نه برای آنکه هدایتش کنم یا تکیه گاهش شوم، بلکه فقط برای القای حس آرامش برآمده از تماس دست…

نقد کتاب کی صفر

رمان کی صفر جدیدترین اثر دان دلیلو، نویسنده و نمایشنامه‌نویس آمریکایی است. این رمان مضمونی فلسفی و روان‌شناسانه دارد و موضوع آن جاودانگی است. دلیلو یکی از نویسندگان مطرح پست مدرن آمریکا است که توانسته بالغ بر بیست و پنج جایزه معتبر جهانی را از آن خود کند. محتوای آثار او عموما جنگ‌های اتمی، عصر دیجیتالی، جنگ سرد، تروریسم بین‌المللی، هنر و پیچیدگی‌های زبانی است.

راوی داستان جفری است که با رویکردی منفی نسبت به کار پدرش ماجراها را روایت می‌کند. در واقع داستان به نوعی مفهوم زندگی واقعی و ساختگی را مطرح می‌کند و تقابل میان این دو شیوه زندگی (تکنولوژی و زندگی طبیعی) را برای خواننده به تصویر می‌کشد. زبان اثر کنترل شده، سرد و متناسب با فضاهای آن است که به نظر می‌رسد نویسنده عامدانه و ماهرانه چنین زبانی را به کار گرفته است تا سردی و تلخی دنیای تکنولوژیک و نگاه تلخ راوی را به جریان زندگی مدرن القا کند.

نویسنده در رمان کی صفر که می‌توان آن را در دسته رمان‌های آخرزمانی جای داد، نگرش خاص‌ خود را به آینده بیان کرده است.

کتاب های پیشنهادی

تعداد بازدید: 249 بار

Don%20DeLillo%20 %D8%AF%D8%A7%D9%86%20%D8%AF%D9%84%DB%8C%D9%84%D9%88

عنوان کتاب: کی صفر

جز برترین آثار داستانی دهه 2010 به انتخاب نیویورک تایمز

نویسنده: دان دلیلو

مترجم: سهیل سمی

تعداد صفحات کتاب: 275 صفحه

زبان کتاب: فارسی

حجم فایل: 19.47 مگابایت

نوع فایل: PDF (ZIP)

منبع: شهرکتاب

دکمه دانلود قابل مشاهده برای کاربران ویژه

نوشته‌های مشابه

در نظر فوکو که سیاست همیشه در اندیشه هایش نقش پررنگی داشت، ارتباط میان هنر بصری و قدرت، کاملا مشخص بود:  هنرف پیشه ای زیبایی شناسانه نیست بلکه ابزاری برای کاوش _و به چالش کشیدن_ در ساز و کارهای قدرت...
بروزرسانی: 2 سال قبل
تعداد بازدید: 214
رئیس ایستگاه می‌پرسد: «خانم کوچولو اسم شما چیست؟» قهوه‌ای صورتش سرخ می‌شود و نمی تواند اسم خودش را بگوید. رئیس ایستگاه خنده‌اش می‌گیرد. موقع حرکت است. مارتین و قهوه‌ای...
بروزرسانی: 5 ماه قبل
تعداد بازدید: 150

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *